Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ρόλοι και αυτοεκτίμηση..

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Incomplete_, στις 3 Οκτωβρίου 2005.

Tags:
  1. carissa[L_T]

    carissa[L_T] Contributor

  2. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    RE: RE: Ρόλοι και αυτοεκτίμηση..

    Πιστεύω πως όλη η αλήθεια βρίσκεται ανάμεσα σε αυτές τις δύο απαντήσεις.Απλά θεωρώ ,πως στους κόλπους των σκλάβων και των υποτακτικών ,είναι μεγαλύτερο το ποσοστό εκείνων που έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση ,σε σχέση με το ποσοστό που έδωσε η carissa[L_T].Σίγουρα χρειάζεται πολύ μεγάλη δύναμη να υποτάξεις.Κάποιες φορές ο/η sub ή slave κρατάει απόλυτα τα ηνία,αφού στην ουσία καθοδηγεί το όλο παιχνίδι.Και είναι αστείο να το βλέπεις,ειδικά όταν οι masters/mistresses νιώθεις πως αισθάνονται την πληρότητα του ρόλου τους.
    Εν προκειμένω όμως,μην ξεχνάμε πως πολλοί-ες subs/slaaves δίνουν πολύ μεγάλη βαρύτητα στο λεγόμενο "ξεφτίλισμα".Τόσο μεγάλη που παραγκωνίζουν άλλες πιθανές δραστηριότητες.Είναι μια εξιλέωση για αυτούς-ες.Αυτό τι συνεπάγεται λοιπόν?
     
  3. femailslave

    femailslave New Member

    Σε ευχαριστω Carissa [LT] για τη βοηθεια!
     
  4. carissa[L_T]

    carissa[L_T] Contributor

    Δυστυχώς θα συμφωνήσω πως η χαμηλή αυτοεκτίμηση είναι συχνό φαινόμενο για πολλές υποτακτικές.΄Οταν ανέφερα το στάτους του slave όμως είχα υπ'όψην το προσδόκιμο αποτέλεσμα και όχι το σημείο εκκίνησης.
     
  5. sklavin

    sklavin Guest

    Διάβασα όλες τις απαντήσεις προσεκτικά .
    Μέσα από αυτές φαίνεται το πόσο διαφορετικά βλέπουν και τελικά βιώνουν οι άνθρωποι μέσα από την εσωτερική τους ανάγκη τις επιθυμίες τους !
    Ο τρόπος που το βιώνεις ( στο μυαλό αρχικά ) , είναι αυτός που σε κάνει και να αισθάνεσαι η να νιώθεις πως έχεις η όχι χαμηλή αυτό εκτίμηση .

    Εγώ θα συμφωνήσω απόλυτα με την carissa [ L T ] στην φράση της ....
    ‘’ Σίγουρα υπάρχουν πολλά υποτακτικά άτομα με χαμηλή αυτο εκτίμηση αλλά ο/η slave δεν δύναται να έχει χαμηλή αυτό εκτίμηση, κάτι τέτοιο καταρρίπτει όλα όσα αντιπροσωπεύει ο ρόλος και η σχέση του. ‘’ ,

    με ιδιαίτερη έμφαση στο δεύτερο μισό ....

    ‘’ ο/η slave δεν δύναται να έχει χαμηλή αυτό εκτίμηση, κάτι τέτοιο καταρρίπτει όλα όσα αντιπροσωπεύει ο ρόλος και η σχέση του ‘’
     
  6. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/showthread.php?tid=846
     
  7. kamenos

    kamenos New Member

    Μια μικρη σχεση της αυτοεκτιμησης με τους Sub κατα την γνωμη μου εχει η Ανασφαλεια και η αυτοτιμωρια. Ενα ατομο που ειχε ελειψη πατρικης ή μητρικης φιγουρα απο την ζωη τους. Εκτος αυτου υπαρχει και η αυτοτιμωρια, βαζεις καποιον σκοπο και δεν τον καταφερνεις. και μετα ψαχνεις εναν τροπο να αυτοτιμωρηθεις. Βεβαια ολα αυτα τα λεω σε θεωρητικο επιπεδο.
    ελπιζω να μην ξεφυγα απο το θεμα...
     
  8. ludwig

    ludwig Guest

    RE: RE: Ρόλοι και αυτοεκτίμηση..

    Είστε τόσο σίγουροι ότι οι sub είναι άτομα με χαμηλή αυτοεκτίμηση ? 'Εχω γνωρίσει υποτακτικούς με πολύ δύναμη χαρακτήρα και αυτοπεποίθηση στον έξω κόσμο. Επειδή το έχω ψάξει πολύ, αρκετοί sub είναι άτομα με φοβερές υπευθυνότητες, έλλειψη χρόνου και ιδιαίτερα δυναμικοί στον έξω κόσμο και επιτυχημένοι και υποσυνείδητα ζητούν να χαλαρώσουν παραδίδοντας την ευθύνη σε έναν άλλο άνθρωπο τον Κυρίαρχο. Πολύ συχνά μάλιστα οι υποτακτικοί είναι φοβερά επιθετικά άτομα και πολύ εγωιστές και μπορεί να είναι σωστοί τύραννοι στην δημόσια ζωή τους.
     
  9. carissa[L_T]

    carissa[L_T] Contributor

    Μπορείς να το πείς αυτό για bottom ή για κάποιους υποτακτικούς που δεν θέλουν ή δεν έχουν την δυνατότητα να υποταχθούν. Δεν τίθεται θέμα υποταγής με έλεγχο. Είναι δύο εκ διαμέτρου αντίθετες έννοιες σίγουρα ανεφάρμοστες σε κάποιον που βιώνει το slavery.
    O/H Master/Mistress απλά δεν είναι Master/Mistress όταν ζούνε την σχέση βαθιά νυχτωμένοι ή έστω με ψευδαισθήσεις πως κάνουν κουμάντο ενώ στην ουσία ο υποτακτικός ορίζει και κατευθύνει.


    Επειδή τυγχάνει να μου θυμίζει έντονα τον εαυτό μου σε κάποιες δεδομένες στιγμές του παρελθόντος, θα πω απλά πως όλα αυτά που περιγράφεις ludwig έβγαιναν έντονα όταν περνούσα τις πιο ανασφαλείς μου στιγμές και όταν η αυτοεκτίμηση μου έπιανε πάτο.
    Σαφώς και οι υποτακτικοί είναι ικανότατα και δυναμικά άτομα στην έξω ζωή τους. Ή μάλλον είναι ικανότατα και δυναμικά άτομα παντού. Ακόμα και μέσα στην D/s σχέση ο ρόλλος τους είναι δυναμικός και όχι παθητικός.
    Παλεύουν να ανταπεξέλθουν σε οποιεσδήποτε καταστάσεις και μπορώ να πω με σιγουριά πως είναι πολύ πιο ευπροσάρμοστα άτομα από τους Κυρίαρχους.
    Η αυτοεκτίμηση συνήθως γεννιέται όταν καταφέρουν και αναγνωρίσουν τις ικανότητες τους και πάψουν να τις βλέπουν ακόμα και ως άμυνα.
     
  10. ludwig

    ludwig Guest

    Συμφωνώ απόλυτα carissa ότι οι υποτακτικοί και οι σκλάβοι είναι δυνατοί και προσαρμοστικοί. Σε νοιώθω. Το τι μπορούμε να κάνουμε όταν είμαστε σε κατάσταση υποταγής λίγοι το φαντάζονται. Δίνεις το είναι σου, προσπαθείς να ξεπεράσεις τον εαυτό σου, θέλει πολύ δυναμη αυτό. Γι'αυτό και με σκοτώνει όταν συναντάω ανθρώπους που βλέπουν όλο αυτό το θέμα της δύναμης καθαρά σαν ένα παιχνίδι. Νοιώθω πολύ δύσκολα πραγματικά αγαπητή μου και απίστευτα μόνος, γιατί βλέπω όλο και πιο καθαρά πόσο δύσκολο είναι να κάνω τους άλλους να καταλάβουν τι εννοώ λέγοντας σκλάβος και τί θέλω να βιώσω. Αυτό το πράγμα δεν είναι μαζοχισμός, δεν επιζητάς τον πόνο για τον πόνο. Επιζητάς να δώσεις ό,τι μπορείς, να θεωρηθείς ότι ανήκεις, γι'αυτό και η ταπεινή μου άποψη είναι ότι σκλάβος χωρίς συναίσθημα και δυνατή προσωπικότητα δεν νοείται. Παράδειγμα είναι ότι σε κυρίαρχους που δεν νοιώθω τίποτα δεν θα παραχωρούσα και πολλά πράγματα. Ενώ αν έχω ''τσιμπηθεί'' που λένε, κάνω τα πιο ακραία πράγματα και ξεπερνώ τα όριά μου. Αυτό μπορεί να είναι και επικίνδυνο αλλά και ο κίνδυνος είναι ισχυρό αφροδισιακό μερικές φορές.
     
  11. kamenos

    kamenos New Member

    ludwig
    Δεν ειπα οτι οι Sub ειναι οπωσδηποτε ατομα με χαμηλη αυτοεκτιμηση απλα ανεφερα καποιους παραγοντες που συντελουν να συμβαινει αυτο, οταν συμβαινει... και εκτος αυτου μιλησα δυστηχως θεωρητικα.
     
  12. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    Ίσως και να κάνω λάθος...
    Αλλά αν δεν αποσυνδέσουμε το όποιο βουδουσουμικό "παίγνιον", η συσχετισμό η πείτε το όπως θέλετε, από την σεξουαλική ικανοποίηση...
    Εγώ δεν βλέπω πουθενά να τίθεται κανένα θέμα αυτοεκτίμησης ανεξαρτήτως status...
    Ο ρόλος που κάποιος διαλέγει να υποδυθεί απλά, η να ελευθερώσει ( όντας θεμελιώδες στοιχείο του χαρακτήρα του/της και το οποίο παρεισφρέει και στην ερωτική του/της σφαίρα ) μέσω της όποιας βουδουσουμικής πρακτικής...
    Δεν έχει πάντα να κάνει με την χαμηλή η υψηλή στάθμη αυτοεκτίμησης...
    Σαν το αν και κατά πόσο η όποια ύπαρξη η όχι κακοποίησης/καταπίεσης, σωματικής η ψυχολογικής, ήταν αιτία για να στραφεί κάποιος/α στο BDSM...
    Όλοι μας είμαστε τόσο ίδιοι, όσο και διαφορετικοί υπό ένα πλήθος πρισμάτων...
    Υπάρχουν Κυρίαρχοι που έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση στην κοινωνική/επαγγελματική τους ζωή, όπως και υποτακτικοί η και σκλάβοι στους οποίους συμβαίνει το ίδιο...
    Και επίσης υποτακτικοί η και σκλάβοι με υψηλότατη στάθμη αυτοεκτίμησης στην "εκτός βουδουσουμου" ζωή τους, όπως και Κυρίαρχοι...

    Οι ρόλοι, η οι "ρόλοι" είναι απλώς λειτουργικοί ως προς την επίτευξη του κοινού σκοπού...
    Την ικανοποίηση της όποιας σεξουαλικής μας όρεξης...
    Και τον όσο γίνεται μεγαλύτερο, η μικρότερο απεγκλωβισμό από κάποια "κλουβιά" που καλώς η κακώς μετά από μια ηλικία μας ράβονται, η ράβουμε κατάσαρκα από μόνοι μας...
    Λέγε με "καθήκον", υποχρεώσεις κτλ.
    Για κάποιους ο όποιος ρόλος/status είναι ένα διάλειμμα για "αέρα"...
    Για άλλους είναι απλά η ολοκληρωτική έκφραση του εαυτού τους...
    Και δια μέσου του ερωτικού τους γίγνεσθαι...
    Δεν νομίζω ότι είμαστε ίδιοι/ες με όλους/ες...
    Και παντα κατ' εμέ, ο ρόλος δεν έχει να κάνει αναγκαία με την αυτοεκτίμηση...
    Αλλά ο όποιος συσχετισμός για να λειτουργήσει δίχως πολλά "παρατράγουδα", μια αρκετά γερή δόση αυτοεκτίμησης τουλάχιστον εκείνου/ης που θα είχε το "πάνω χέρι", θα την χρειαζόταν...
    Για να ήταν όσο το δυνατόν "εποικοδομητικότερος" για τα μέρη του...
    Αυτοεκτίμηση όμως, όχι αλαζονεία...

      
     
    Last edited: 15 Δεκεμβρίου 2014