Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σαδισμός και μαθηματικά

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σαδομαζοχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος espimain, στις 23 Μαϊου 2020.

  1. -Volt-

    -Volt- Contributor

    Υπάρχουν άνθρωποι εξυπνότεροι από 'μενα. Ίσως να μη μπορώ να σκεφτώ και να επιτύχω τα επιτεύγματα τους, ωστόσο όταν τα διαβάζω τα αντιλαμβάνομαι. Συλλαμβάνω μια αδιόρατη σύνδεση με το σαδισμό, ως εκεί. Από την άλλη μιας και μιλάμε για φωτεινά μυαλά υπήρξε ένας Σπινόζα που με μαθηματική απόδειξη θεμελίωσε την Ηθική του. Υπήρξε και ένας Σοπενάουερ που με μια μαθηματική θεώρηση θεμελίωσε την Τετραπλή ρίζα του αποχρώντος λόγου. Άρα κάποιος μπορεί να το κάνει. Όχι εγώ ντε και καλά, χωρίς να σημαίνει πως επειδή μπήκα στο τριπάκι δε θα μου έρθουν ιδέες. Για 'μενα προσωπικά, όλα είναι Φυσική και σίγουρα όχι αυτό που πολλοί θεωρούν φυσική με τυπολόγια και αρλούμπες.

    Αυτά τα παραμύθια τελειώνουν με το καλημέρα σας στο Φυσικό. Δεν υπάρχουν τύποι κι ό,τι θέλεις να χρησιμοποιήσεις κάθε φορά πρέπει και να μπορείς να το αποδείξεις απ' την αρχή. Δε θα σου ζητήσουν να το κάνεις από ένα σημείο και μετά, αλλά θα έχεις μάθει υποσυνείδητα να ακολουθείς τη διαδικασία και δεν είναι πάντα εύκολο, ειδικά αν χρειάζεται να χρησιμοποιείς τανυστές. Φυσική δεν είναι αυτό. Το χρησιμοποιεί, το έχει ανάγκη, αλλά η Φυσική είναι ένα τεράστιο γιατί. Κι όπως έλεγε ο παλιός μου μέντορας << Η Φυσική σου έμαθε γιατί, εγώ θα σου μάθω πως >>.

    Και τα μαθηματικά για εμένα είναι τρόπος, είναι χώρα και δε χρειάζεται να απαιτήσουν κάποια βιαιότητα για να γίνει κάτι, θα γίνει αδήριτα αν θες κάπου να καταλήξεις και όχι να κοπανιέσαι στους τοίχους, στο σκοτάδι.
     
  2. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Η πρόταση "τα πάντα είναι μαθηματικά" δεν είναι καν μαθηματικά συνεπής.

    Ορίστε η απόδειξή σου ότι *ΔΕΝ* είναι τα πάντα μαθηματικά.
     
  3. espimain

    espimain Contributor

    Μνημονικός κανών για τα 23 πρώτα ψηφία του π = 3,14 ...
    Ο παρακάτω μνημονικός κανών αγνώστου συγγραφέως και εποχής, μας δίνει ταυτόχρονα τον ορισμό του π (λόγος περιφέρειας προς διάμετρο) και τα 23 πρώτα ψηφία του! Κάθε ψηφίο αντιστοιχείται με τον αριθμό των γραμμάτων κάθε λέξης, π.χ. "Αεί=3", "ο=1", "Θεός =4", κλπ.

    Αεί ο Θεός ο Μέγας γεωμετρεί,
    το κύκλου μήκος ίνα ορίση διαμέτρω,
    παρήγαγεν αριθμόν απέραντον,
    καί όν, φεύ,
    ουδέποτε όλον θνητοί θα εύρωσι.
     
  4. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Επειδή τρέφουν μία απατηλή εντύπωση για τα μαθηματικά.

    Άπαντα είναι κώδικας πράγμα που κατ' επέκταση σημαίνει ότι τα πάντα είναι πληροφορική.
    Τα μαθηματικά είναι κώδικας και ο σαδισμός είναι επίσης κώδικας και το bdsm είναι κώδικας και οτιδήποτε αφορά, ορίζει και περιγράφει την ανθρώπινη συμπεριφορά είναι κώδικας.

    Όλο είναι define και if then else και loops, among others.
     
  5. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Μπα, αυτό δεν είναι συνεπές.

    Αν τα άπαντα είναι κώδικας τότε κώδικας είναι και ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να επιλυθεί αλγοριθμικά το πρόβλημα τερματισμού οποιουδήποτε αλγορίθμου.

    Μόνο που ο Turing απέδειξε ότι αυτό το πρόβλημα δεν είναι επιλύσιμο και τα μαθηματικά έχουν κάτι που τα ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες επιστήμες: Αν πουν όχι, είναι όχι, τέλος.
     
  6. tithon

    tithon Contributor

    τι; δεν μπορεί;

    το ζήτημα των εφαρμοσμένων μαθηματικών εξαντλήθηκε ήδη στην ανάγκη του μήκους της μύτης.
     
  7. espimain

    espimain Contributor

    Παρακαλώ όλους που θέλουν να απαντήσουν στο νήμα να μην λησμονούν ότι το νήμα αποτελεί μια πρόκληση σε όποιους θέλουν και μπορούν "Να αποδείξουν το πώς ο σαδισμός είναι μαθηματικά".

    Το να αναφερόμαστε σε πληροφορίες γνωστές στους στοιχειωδώς επαρκείς αναγνώστες όπως εγώ και άλλοι, είναι απλά πολυλογία.
    Εκτιμώ την θέση του @Arioch στο θέμα.
     
  8. espimain

    espimain Contributor

    Η λογική δεν "στηρίζεται" στα μαθηματικά, τα μαθηματικά "στηρίζονται" στην λογική.
     
  9. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Ο Turing όρισε το πρόβλημα ως μη επιλύσιμο.

    Τα μαθηματικά είναι μία εξαιρετικά περιοριστική σε όρους και κανόνες επιστήμη που η ίδια θέσπισε προκειμένου να οριοθετήσει την ύπαρξη της και τούτο είναι πράγμα που την αποκλείει μοιραία και από οποιαδήποτε σύνδεση με τον σαδισμό, νομίζω.

    Ο σαδισμός μπορεί πολύ πιο βιώσιμα να οριστεί, να περιγραφεί και να εξελιχθεί ως κώδικας.

    Πιστεύω ακράδαντα ότι είμαστε στο κατώφλι που οτιδήποτε αφορά αυτό που ονομάζουμε επιστήμη θα δει τεράστια άνθηση επειδή αυτό που θα την εξελίσσει δεν είναι κάτι περιοριστικό στην λογική όπως ο άνθρωπος αλλά κάτι πολύ πιο ανοιχτό όπως η τεχνητή νοημοσύνη.
     
  10. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Δεν όρισε, απέδειξε και επειδή p=>q <=> not(q) => not (p) και εκτός αν θέλεις να γίνει χρήση κάποιου άλλου εργαλείου και όχι της λογικής, η απάντηση είναι οριστική: Δεν είναι τα πάντα κώδικας.

    Οι μόνοι περιορισμοί είναι οι αρχικές συνθήκες και οι κανόνες παραγωγής. Αυτοί μπορεί να είναι το οτιδήποτε αλλά αν δημιουργούνται αντιφάσεις εντός συστήματος τότε είναι περιορισμένης χρησιμότητας.

    Η δήλωση αυτή είναι ισοδύναμη με το "υπάρχουν αόρατοι ροζ μονόκεροι", επιστημονικά δεν έχει καμία αξία. That been said *κάθε* κώδικας αντιστοιχεί σε ένα ισοδύναμο μαθηματικό σύστημα αλλά ο κώδικας (ή το ισοδύναμο μαθηματικό σύστημα) είναι χρήσιμο όσο είναι διαχειρίσιμο *και* προβλέψιμο. Αν πάψει να είναι διαχειρίσιμο εκεί αρχίζει το τράβηγμα του μαλλιού. Αν πάψει να είναι προβλέψιμο, η συνήθης πληροφορικάρια αντιμετώπιση είναι "restart" ώστε να επιστρέψουμε στις αρχικές συνθήκες.

    Singularity σημαίνει αδυναμία πρόβλεψης, το ίδιο ισχύει είτε το singularity είναι αυτό της γενικής σχετικότητας είτε τεχνολογικό. Οτιδήποτε αφορά το μετά το singularity δεν είναι πρόβλεψη, είναι wishfull thinking
     
    Last edited: 23 Μαϊου 2020
  11. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Το ότι 1+2=3 είναι απόδειξη ή ορισμός ?

    Ένα σύστημα χωρίς αντιφάσεις και καμία θέληση για μελέτη αυτών είναι ένα σύστημα που περιορίζει πολύ την χωρητικότητα του, ένα σύστημα πολύ περιοριστικό σε αυτό που περιγράφει. Ένα από τα χαρακτηριστικά των θετικών επιστημών είναι μία τεράστια βουλιμία για απόλυτη σαφήνεια δοσμένη και αιτιολογημένη μέσα από ανεπαρκής γνώσεις, με τα μαθηματικά πρωταγωνίστρια επιστήμη σε κάτι τέτοιο.

    Το γεγονός ότι ένας μαθηματικός δεν νοιάζεται και πολύ για το ότι δεν μπορεί να διαιρέσει με τον μηδέν γιατί έτσι τα μαθηματικά έχουν ορίσει ως πανσυμπαντική αλήθεια εμένα προσωπικά δεν μου φαίνεται και τόσο επιστημονικό. Μου κάνει περισσότερο προς θρησκευτικό προσηλυτισμό.

    Το γεγονός από την άλλη ότι υπήρχαν επιστήμονες σαν τον Πλανκ που κάποιοι τους πήραν στα σοβαρά και δεν προσκολλήθηκαν θρησκευτικά στον Μάξγουελ θεωρώ ότι εξέλιξε κατα πολύ την φυσική.

    Μα αυτό ακριβώς λέω. Για μία επιστήμη που άπαντα για αυτήν αναγκαία ανήκουν σε μία από τρεις κατηγορίες που έχει νομοθετικά ορίσει και να υπήρχαν αόρατοι ροζ μονόκεροι δεν θα τους έβρισκε ποτέ. Και όταν κάποιος άλλος θα τους έβρισκε θα αποκλειόταν ως μη επιστήμονας. Τι σχέση μπορεί να έχει ο σαδισμός με μία τέτοια επιστήμη λοιπόν ?

    Οι οποίες δείχνει ότι έχουν αρχίσει να πραγματοποιούνται     . Fuck Singularity!.

    Έχω t-shirt που το γράφει αυτό και είναι από τα αγαπημένα μου.
     
    Last edited: 23 Μαϊου 2020
  12. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Ω σαφώς... Ποτέ δεν συμφώνησα με αυτή την άποψη!