Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σαδισμός και μαθηματικά

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σαδομαζοχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος espimain, στις 23 Μαϊου 2020.

  1. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Θα έλεγα καλύτερα ότι τα πάντα είναι πληροφορία.
     
  2. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Επεξεργασία της πληροφορίας.
     
  3. Nickname

    Nickname Όμορφος, έξυπνος και μετριόφρων Contributor

    Ευχαριστώ, κάθε γνώση ευπρόσδεκτη. Δεν μπορώ να καταλάβω όμως ποια ακριβώς είναι η χρησιμότητα της γνώσης αυτής σαν πιθανή απάντηση στο ερώτημα σας.
     
  4. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Εμένα μ' αρέζει αυτό με τα μήλα και με τα πορτοκάλια, π' μάθαμε στην αρθημητικιά στην πρώτη δημοτικιά, αλλά από τον καιρό της σχετικότητας έχουμε γαμηθεί στα πορτοκαλόμηλα, ένεκα αφού τα πάντα είναι σχετικά, δεν γαμιέται, σ' χαράδρα, ουπς, στο μπλέντερ εννοούσα...

    Εξ ου και ο προσφιλής σύνθημας "και τα μυαλά στο μπλέντερ"...
    Που σηματοδοτεί την περηφάνεια των πτυχιούχων νηπιαγωγείου...
    Είναι τυχαίο που η αγαπημένη "χειροτεχνία" στα νηπιαγωγεία, έχει να κάνει με πλαστελίνες..?

    Όχι βέβαια...
     
  5. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Θεώρημα.
    Η διαίρεση με το 0 δεν έχει ενδιαφέρον γιατί είναι πράξη χωρίς νόημα, δεν είναι κανένας πανσυμπαντικός ορισμός.
    Μπερδεύεις τα μήλα με τα πορτοκάλια. Οι μαθηματικές θεωρίες δεν έχουν καμία σχέση με τις φυσικές, οι τελευταίες είναι αμφισβητήσιμες (αν δεν είναι και δεν κάνουν επαληθεύσιμες προβλέψεις και δεν είναι δυνητικά διαψεύσιμες δεν είναι φυσική, είναι νοητικό παιχνίδι). Από την άλλη τα θεωρήματα δεν είναι διαψεύσιμα στο σύστημα που τα παράγει, το γεγονός ότι στην επιφάνεια της σφαίρας το άθροισμα των γωνιών του τριγώνου πάντα μεγαλύτερο από π rad δεν ακυρώνει το γεγονός ότι σε ένα επίπεδο το άθροισμα των γωνιών του τριγώνου είναι ακριβώς π rad και ότι στην επιφάνεια ενός σαμαριού το άθροισμα των γωνιών του τριγώνου είναι πάντα μικρότερο από π rad.
    Για να είναι επιστήμη, τουλάχιστον θετική θα πρέπει:

    1. Να εξηγεί.
    2. Να κάνει προβλέψεις.
    3. Να είναι διαψεύσιμη.

    Αν δεν κάνει τα παραπάνω δεν είναι επιστήμη, είναι κάτι άλλο. Η ερώτηση του OP δεν είναι αν ο Σαδισμός είναι κάτι που χρήζει θρησκευτικής (ή όχι) αντιμετώπισης αλλά αν είναι κάτι που μπορεί να οριστεί και να εξηγηθεί αυστηρά με μαθηματικά.

    Αν είναι κώδικας (όπως έγραψες πριν) τότε μπορεί να εξηγηθεί αυστηρά με μαθηματικά. Προσωπικά δεν ψήνομαι ότι ισχύει κάτι τέτοιο αλλά δε το θεωρώ και κατηγορηματικά αδύνατο. Σου ανοίγεται πεδίο δόξης λαμπρό αρκεί να θυμάσαι πως αν το προσεγγίσεις αλγοριθμικά τότε *κάνεις* μαθηματικά.
     
  6. -Volt-

    -Volt- Contributor

    Τα μαθηματικά είναι έλεγχος καταστάσεων

    Τα μαθηματικά είναι περιορισμός

    Τα μαθηματικά είναι σύστημα

    Τα μαθηματικά είναι και αυτό που είπε ο @cad: δυνατότητα να πλάσεις, εντός όμως ορισμένου συνόλου, υπό συγκεκριμένες συνθήκες και κάτω απ’ τη συνεχή διαχείριση σου.

    Τα μαθηματικά είναι διαχείριση

    Οι μαθηματικοί συλλογισμοί μπορούν να γίνουν ανεξέλεγκτοι αέναα.

    Σαδίζω θα πει για ευχαρίστηση προκαλώ πόνο, δυσφορία, ταπεινώνω

    Σαδίζω δε συνεπάγεται ούτε σαδισμό, ούτε καν bdsm

    Σαδισμός σημαίνει να έχεις τη δύναμη να ελέγχεις και να διαχειρίζεσαι την ικανοποίηση σου, τον πόνο, το πόσο και το πώς θα υποφέρει ο άλλος και ακόμη να διαχειρίζεσαι την ίδια την ‘’ανισορροπία’’ της δύναμης. Σε όλα αυτά υπάρχουν διπλές συνεπαγωγές.

    Σαδισμός δε συνεπάγεται επιβολή από προκαθορισμένη θέση αρχηγού, γιατί το πώς βλέπει την κυριαρχία του ο σαδιστής διαφέρει όσο η μέρα και η νύχτα, γιατί μπορεί να είναι όσο ευέλικτος επιθυμεί και να κάνει σβούρες και ό,τι άλλο θέλει, γιατί ο σκοπός είναι να πάρει αυτό που θέλει και τίποτα περισσότερο, μέχρι να θελήσει κάτι περισσότερο. Ταξιδεύει και αν βρει ένα άλλο μονοπάτι και θέλει να το πάρει, θα το πάρει.

    Και τα μαθηματικά ταξίδι σε πάνε και υπάρχουν δρόμοι κάθετοι, πλάγιοι, άλλα επίπεδα, διαφορετικές θέσεις και μπορείς να ταξιδέψεις ως εκεί που έχεις βάλει σκοπό απ’ την αρχή, κάνοντας μια εντελώς διαφορετική διαδρομή.

    Μαθηματικά σημαίνει εκεί που βρίσκονται να μην κυριαρχούν, αλλά χωρίς τη χρήση τους να μη μπορεί τίποτα να προχωρήσει.
     
  7. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Απόδειξη βάση ορισμού δηλαδή. Δεν υπάρχει πειραματική απόδειξη στα μαθηματικά έτσι δεν είναι ? υπάρχει μόνο ένα σετ ορισμών ως αναφορά για να δούμε αν κάτι μας κάνει ή όχι.


    Εξού και το ότι τα μαθηματικά αξιωματικά στερούνται φαντασίας, εξέλιξης και προοπτικής.


    Δεν μπερδεύω συγκρίνω. Λέω ότι στα μαθηματικά αν πεις να ασχοληθείς με κάτι καινούργιο δεν υπάρχει γιατί τα πάντα είναι περιορισμένα σε ένα μάτσο θεωρήματα και αξιώματα ενώ στην φυσική αν έχεις το θάρρος να πολεμήσεις το την "θετική" νοοτροπία και κατεστημένο μπορείς να αφήσεις εποχή. Για αυτό και δεν κάνει για πρωταγωνίστρια του συγκεκριμένου χώρου η φυσική.


    Αποδεικνύεται μαθηματικά ότι η ορθοδοξία παρόλα που έχει και τις τρεις παραπάνω ιδιότητες δεν είναι θετική επιστήμη ?


    Πάνω σε αυτό ακριβώς επιχειρηματολογώ, ο σαδισμός ούτε ορίζεται ούτε μπορεί να εξηγηθεί με μαθηματικά. Εκτός και αν ο μαθηματικός περιοριστεί μόνο σε όσο σαδισμό μπορεί να χωρέσει σε ένα μαθηματικό μοντέλο που ορίσει ή εξηγεί το πρώτο.


    Δεν υπάρχουν μαθηματικά πλέον. Υπάρχει πληροφορική slash μαθηματικά, πληροφορική slash φυσική, πληροφορική slash ιατρική, πληροφορική slash άπαντα.
    Όταν ένας μαθητής διδάσκεται μαθηματικά διδάσκεται ένα μικρό υποσύνολο από κάτι που λέγεται πληροφορική. Όταν ένας μαθηματικός κάνει μαθηματικά στην ουσία κάνει πληροφορική αλλά για κάποιο λόγο δεν το παραδέχεται.
     
    Last edited: 23 Μαϊου 2020
  8. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Δεν αναιρεί την απόλυτη ισχύ της.
    Όχι, αλλά υπάρχουν αποδείξεις που βασίζονται σε μη αποδειξιμες προτάσεις. Αν βρεθεί αντιπαράδειγμα που καταρρίπτει την αρχική πρόταση τότε οι επαγώμενες, αν είναι εφικτό, τροποποιούνται ανάλογα ώστε να διατηρηθεί η έστω και υπό περιορισμούς ισχύς τους.

    Η παραπάνω πρόταση δείχνει πράγματι στέρηση φαντασίας αλλά όχι εκεί που αναφέρεις.

    Αγαπητέ μου κατά τα άλλα @AuroraBorealis δεν έχεις ιδέα...

    Η ορθοδοξία δεν τηρεί ούτε ένα από τα παραπάνω κριτήρια.
    • Δεν εξηγεί, μεταθέτει.
    • Δεν κάνει επαληθεύσιμες προβλέψεις.
    • Δεν είναι δυνητικά διαψεύσιμη.
    Καλά που έγινα project manager δηλαδή. Well, με γεια σου με χαρά σου να το πιστεύεις, δε θα χαλάσουμε τις καρδιές μας και δεν αλλάζει την ουσία των πραγμάτων.
     
    Last edited: 23 Μαϊου 2020
  9. tithon

    tithon Contributor

    μηλοπορτόκαλα. άξεστε. απλή θεωρία αλγεβρικών δομών.
     
  10. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Το "κατά τα άλλα" μου είναι εξαιρετικά λίγο και στενό και ανέλπιστο. Οφείλουμε να πιέσουμε για το "κατά το σύνολο".

    Όταν δεν έχεις ιδέα το καλύτερο που μπορεί να σου τύχει είναι κάποιος που έχει ιδέα. Βαθιά μέσα μου υπάρχει η ανάγκη να μου αποδείξω ότι δεν μπορεί κάτι που είναι ένα μικρό υποσύνολο της πληροφορικής να έχει μόνο παρελθόν και πεπερασμένο μέγεθος. Πρέπει να έχει και κάποιου είδους μέλλον και εσύ πρέπει να με βοηθήσεις να αποκτήσω ιδέα και να καλύψω αυτήν μου την ανάγκη (εφόσον το ανέφερες).

    Ε μα..

    Δεν είμαστε εδώ για να αλλάξουμε την ουσία των πραγμάτων είμαστε για να υπερασπιστούμε την προσωπική μας ερμηνεία επί της ουσίας, έκαστος εφ΄ ω ετάχθη.
     
    Last edited: 23 Μαϊου 2020
  11. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Το έχεις πιάσει τελείως ανάποδα. Αυτό που αποκαλούμε επιστήμη υπολογιστών είναι εν μέρει μαθηματικά, εν μέρει φυσική και εν μέρει μηχανική/ηλεκτρολογία. Όλα τα κομμάτια της είναι πολύ πολύ πολύ μικρό, απειροελάχιστο μέρος των μαθηματικών, της φυσικής και της μηχανολογίας/ηλεκτρολογίας. Δεν υπάρχει θετική επιστήμη ανεξάρτητη από τα μαθηματικά, αλλά κάθε επιστήμη -εκτός των μαθηματικών- έχει συγκεκριμένο αντικείμενο. Τα μαθηματικά είναι ζεν, το αντικείμενό τους είναι ο ίδιος τους ο εαυτός.

    Η μη διαψευσιμότητα των μαθηματικών είναι ο λόγος που υπάρχουν φιλόσοφοι που ισχυρίζονται ότι τα μαθηματικά είναι περισσότερο φιλοσοφία παρά θετική επιστήμη.
     
    Last edited: 24 Μαϊου 2020
  12. espimain

    espimain Contributor

    Μόνο για το ορθόν της πληροφορίας (ότι το είπε ο Πλάτων) στην οποία βασίσατε ένα επιχείρημα.