Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σαδιστικό ένστικτο & BDSM

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σαδομαζοχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος DreamMaster, στις 3 Ιανουαρίου 2006.

  1. zinnia

    zinnia Contributor

    σας ευχαριστω πολυ.. Δεν θελω να πω κενα λογια ποσο ευχαριστηθηκα απο την κριτικη σας κλπ..γιατι φυσικα και ευχαριστηθηκα και κολακευτηκα..

    Ομως αυτο το κειμενο ισως δεν εβγαινε ποτέ αν δεν ερχοταν το καταλληλο ερεθισμα..

    Σχεδον παντα οταν γραφουμε, γραφουμε για τη σωτηρια της δικιας μας ψυχης που οπως λεει κι η πρωτοψαλτη ειναι πολυ μεγαλο πραγμα σαν ταξιδακι αναψυχης... Γραφοντας ειδικα αυτο ανακαλυψα κι αλλο ενα κρυφο-κακο-σκοτεινο-καλυμμενο- κομματακι μου και εκπληκτη παρατηρησα ποσο ο σαδισμος βαδιζει χερακι-χερακι με το μαζοχισμο μας..
     
  2. Master_Spiler

    Master_Spiler Contributor

    Χμμμ... Ο αγαπητός κος. Freud μας έβαλε πάλι φωτιές στα μπατζάκια μας...

    Προσωπική μου άποψη είναι οτι ο χώρος στον οποίο ασχολιούμαστε όλοι μας πάνω/κάτω είναι πολύ πιο βαθύς απ'όσο μπορούν να καταλάβουν οι "κοινοί" άνθρωποι, ή τουλάχιστον όσοι δεν έχουν εφαρμόσει κάποια πράγματα πέρα απ'την κλασσική πια ιεραποστολική στάση...

    Πίσω όμως στο θέμα...
    Το μαρτύριο (torture) του οποιουδήποτε, εφ'όσον προκαλεί τον οποιοδήποτε ερεθισμό σ'αυτόν που το εφαρμόζει, αυτό βρίσκεται στα όρια του σαδισμού, αντιθέτως, ο άλλος μπορεί να μην το ευχαριστιέται καθόλο, αν όμως του αρέσει να του κάνει μαρτύρια (tortures) τότε αυτός είναι μαζοχιστής.

    Είναι όμως τόσο απλό;
    Όχι, καθώς τόσο ο Σαδιστής, όσο και ο Μαζοχιστής δεν είναι απαραίτητο να βρίσκονται σε μια σχέση M/s ή D/s. Μπορεί να είναι δυο άγνωστοι, που απλά συναντήθηκαν μια φορά τυχαία (π.χ. ληστής μαζόχας και αστυνομικός σαδιστής) και δύσκολα θα ξανασυναντηθούν αν δεν το επιδιώξουν.

    Οι τάσεις προς το σαδισμό/μαζοχισμό που έχει ο οποιοσδήποτε είναι προγεγραμμένες μέσα στο DNA μας, τουλάχιστον αυτό λέει η σύγχρονη ιατρικη. Αυτό που απομένει όμως για να ενεργοποιηθούν είναι να δωθούν τα κατάληλα ερεθίσματα...
    Ποιά είναι αυτά; Μα φυσικά η "διαπαιδαγώγιση" πάνω σ'αυτό που θέλει ο άνθρωπος να μάθει.
    Για παράδειγμα, τελευταία τα κρούσματα των βίαιων παιδιών που παίζουν παιχνίδια δράσης στους υπολογιστές ή στα net cafe έχει αυξηθεί... αναρωτήθηκε κανείς ποτέ για ποιό λόγο αυξήθηκε; Μήπως γιατί τα πιο ωραία παιχνίδια είναι αυτά της δράσης; Μήπως διότι οι γονείς δεν αγοράζουν παιχνίδια βάση της ηλικίας των παιδιών, αλλά βάση αυτού που θα τους προτείνουν τα παιδιά; Μήπως γιατί οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία (χωρίς να θέλω να θίξω τον κλάδο της εκπαίδευσης) δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους; Αν ένα παιδί από τα 4-5 του έχει στο μυαλό του το Mortal Kombat ή το Doom ή ακόμα και το Unreal Tournament, δε θα θελήσει να τα κάνει κάποτε αυτά που παίζει πραγματικότητα;;;

    Με κάτι τέτοιους συνειρμούς μπορεί κάποιος να βγάλει νόημα και για το χώρο μας. Οι ερεθισμοί που δεχθήκαμε ως παιδιά και έφηβοι μας κάναν αυτό που είμαστε τώρα. Και φυσικά όσο μεγαλώνουμε σε ηλικία τόσο πιο πολλούς ερεθισμούς απολαμβάνουμε και τα γονίδιά μας εμπλουτίζονται με πληροφορίες που θα μεταδοθούν στην επόμενη γενιά...

    Το οτι ορισμένοι άνθρωποι ειναι σκλάβοι/υποτακτικοί και άλλοι Αφέντες/Κυρίαρχοι δε σημαίνει οτι όλοι οι άνθρωποι είναι το ίδιο, μπορεί να είσαι Σαδιστής αλλά να είσαι και σκλάβος, ή ακόμα και το αντίθετο... όλα είναι στην φύση δυνατά, αρκεί βέβαια να υπάρχει χρόνος να κάτσουμε να ακούσουμε αυτό που πραγματικά θέλει να μας πει!
     
  3. Master_Spiler

    Master_Spiler Contributor

    RE: RE: RE: Σαδιστικό ένστικτο & BDSM

    Αγαπητέ μου συνάδελφε (ως πρός τον ερωτικό τομέα), από διάφορα κείμενα που έχουν κατά καιρούς πέσει στα χέρια μου και αναφέρονται στην εξέλιξη των ανθρώπων έβγαλα το συμπέρασμα οτι ορισμένες πληροφορίες καταγράφονται στο DNA μας με μια συγκεκριμένη αληλουχία. Μην ξεχνάς άλλωστε οτι το DNA δεν έχει αποκρυπτογραφηθεί πλήρως, καθώς μένει ένα ποσοστό του κρυπτογραφημένο. Φυσικά μπορεί να κάνω και λάθος, πράγμα που είναι αρκετά πιθανό, καθώς μόνο υποθέσεις μπορεί κάποιος να κάνει για μια τέτοια περίπτωση, αλλά δεν μπορείς να αμφισβητήσεις το γεγονός οτι ακόμα και το DNA μπορεί να γραφεί με συγκεκριμένο τρόπο μέσα από αρκετές γενιές ανθρώπων έτσι ώστε να οδηγήσει σε ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα... Το πόσες γενιές είναι, αυτό θα σε στενοχωρήσω αλλά δεν το κατέχω, καθότι είμαι άνθρωπος της πληροφορικής και όχι της βιολογίας. Στην περίπτωση που έχω πέσει έξω θα ήθελα να ζητήσω από όλους σας συγνώμη, καθότι έχω πέσει και εγώ θύμα της παραπληροφόρησης των ημερών μας...
     
  4. DeSade

    DeSade Owner of evelin

    LordDragonal εδω δεν ειναι φορουμ επιστημονικο με αντικειμενο την βιολογια η οποιοδηποτε αλλη επιστημη ,με στοχο τον ελεγχο την ορθοτητας η μη των αποψεων που εκφράζονται σχετικα με αυτη.
    Συνεπως η αποπειρα να καυτεριασεις αποψη ενος μελους της κοινοτητας με Αδιάλειπτη και αξιολογη παρουσια στα δρώμενα της, γιατι ενδεχομενως δεν ειναι επιστημονικα ορθη, την βρισκω το λιγοτερο σνομπ..
    Με το ιδιο σκεπτικο θα μπορουσαμε να διορθωνουμε ο ενας τα ορθογραφικα και συντακτικα λαθη στα ποστ του αλλου με το αιτιολογικο οτι κακοποιουμε και φερομαστε βαναυσα στην γλώσσα μας.... αλλα αυτο θα ηταν γελοιο δεν νομιζεις?
     
  5. G_E

    G_E Contributor

    DeSade σε βρισκω (για μια ακόμα φορά) σωστό.
     
  6. DreamMaster

    DreamMaster Regular Member

    Αυτή είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα άποψη. Είναι "έγκυρη", στο βαθμό που είναι έγκυρη η δικιά μου, του LordDragonal, του DeSade ή οποιουδήποτε άλλου. Αυτή, και όλες οι απόψεις που μπορούν να φωτίσουν τόσο σκοτεινά θέματα είναι καλοδεχούμενες. Και μπορεί να στηριχτεί με το ότι είναι "εύλογη". Ο οποιοσδήποτε μπορεί να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει μαζί της, για να συζητηθεί. Ετσι λειτουργεί ένα φόρουμ.

    Εδώ χαλάει η σούπα. Αυτό δεν είναι απλώς περιττό, μπορεί να καταστεί και επικίνδυνο. Για τον διάλογο ή γενικότερα. Γιατί χρειάζεται σκληρή υποστήριξη.

    Αν νομίζεις Master_Spiler, και ο οποιοσδήποτε, ότι έχεις τέτοια στοιχεία, τότε πού ήσουν προχτές και μας άφησες στο σκοτάδι;

    Την Πέμπτη 12/01/06 ένας από τους κορυφαίους ψυχιάτρους της χώρας, ο Κ. Στεφανής ανακηρύχθηκε πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών. Η επί τιμή ομιλία του είχε τίτλο: "Ψυχοπαθολογία: Γονιδιακό πεπρωμένο ή σύμβαμα ζωής;". Η ομιλία δεν περιείχε απάντηση, αλλά την διαβεβαίωση ότι προς το παρόν δεν ξέρουμε. Και είμαστε βέβαιοι ότι δεν ξέρουμε. Είναι κι αυτό κάτι.

    Φυσικά, είχε κι άλλα ενδιαφέροντα πράγματα. Οπως οι μετρήσεις ότι η βία στους μετανάστες απαντά συχνότερα όταν αυτοί είναι μειονότητα στον κοινωνικό τους περίγυρο, παρά όταν είναι πλειονότητα. Τώρα αν απ΄αυτό βγάλει κανείς το συμπέρασμα ότι η γκετοποίηση είναι καλύτερη από την διασπορά, δεν φταίει η επιστήμη, ε;

    Η γενικότερη άποψη του Master_Spiler ότι η σαδιστική συμπεριφορά είναι ένα μείγμα προδιάθεσης και ανατροφής (nature and nurture) με βρίσκει σύμφωνο. Και είχα προσπαθήσει να αποδώσω την "προδιάθεση" σε στρεβλομένη επιθετικότητα.

    Τί προσπαθώ να πω με τα παραπάνω: δεν χρειάζονται έξωθεν καλή μαρτυρία οι "απόψεις" μας. Οι "γνώσεις" μας τη χρειάζονται. Οσο λιγότερη "ασαφή" έξωθεν μαρτυρία έχουν οι απόψεις μας, τόσο πιο προσαρμόσιμες θα είναι στο φως νέων δεδομένων.

    Dream

    ΥΓ. Και μια παρατήρηση για την μοριακή (νευρο)βιολογία, η οποία αποτελεί την τελευταία επιστημονικο-φιλοσοφική μόδα, όλα να βγαίνουν από αυτήν. Ξέρετε τί γέλιο θα ρίχνατε αν κοιτάζατε τις αντίστοιχες διαπιστώσεις ερμηνείας των πάντων τον 17ο αιώνα, όταν η μόδα ήταν η μόλις ανακαλυφθείσα "υδραυλική"; Διαβάστε Kuhn, "Η δομή των επιστημονικών επαναστάσεων" και δεν θα σας μείνει άντερο από το γέλιο με το πώς κατά καιρούς νομίζαμε πως λειτουργούσε ο άνθρωπος. Και ορκιζόμασταν ότι είναι πασιφανές.
     
  7. Master_Spiler

    Master_Spiler Contributor

    RE: RE: Σαδιστικό ένστικτο & BDSM

    Αγαπητέ DreamMaster, για να απαντήσω άλλη μια φορά, όπως είπα και σε προηγούμενο post μου, έχουν πέσει στα χέρια μου κείμενα, το αν είναι ορθά δεν μπορώ να το γνωρίζω καθότι μου λείπει η ανάλογη γνώση και γι'αυτό το αφήνω σε άλλους πιο εξειδικευμένους σε αυτόν τον τομέα. Το από που έπεσαν αυτά τα κείμενα, μια έρευνα στο γούγλη ίσως σου δώσει περισσότερα αποτελέσματα από αυτά που πίστευες.

    Το να διαβάζει κάποιος μόνο τη μια πλευρά και όχι την άλλη είναι πρόβλημα, γι'αυτό και όταν πέφτει κάτι πάνω στα χέρια μου προσπαθώ να δω κατά πόσο είναι αληθές. Άλλωστε οι άνθρωποι εξελισσόμαστε με διάφορους ρυθμούς και σίγουρα το έμβρυο μαθαίνει πράγματα όταν βρίσκεται στην μήτρα της μητέρας του.


    Από τη στιγμή που δεν μπορώ να γνωρίζω τι έχει πει στην ομιλία του ο κ. Στεφανής δε θα μπορέσω να απαντήσω πάνω στα λεγόμενά του, αλλά μόνο μπορώ να θέσω νέα ερωτήματα όπως και θα κάνω πιο κάτω...

    Πώς αλλιώς θα εξηγούσες το φαινόμενο κατά το οποίο ένα παιδί που γεννήθηκε από πιανίστρια μητέρα και δεν έχει κάνει παρά λίγα μαθήματα πιάνου μπορεί να παίξει μια συμφωνία του Motzart πιο εύκολα από κάποιο άλλο που δεν είχε πιανίστρια μητέρα και άκουσε τον Motzart πολύ αργότερα στη ζωή του;

    Δεν είναι το ίδιο λογικό λοιπόν κάποια πράγματα να τα μαθαίνουμε έστω και κληρονομικά; Όλες αυτές δηλαδή οι κληρονομικές προδιαθέσεις για ασθένιες δε σημαίνει οτι κάπου είναι γραμμένες; Με την ίδια λογική δε σημαίνει οτι κάπου είναι γραμμένο και αυτό το ρημάδι που λέγεται στοιχειώδεις αναμνήσεις και συμπεριφορά; Πώς θα μπορούσες να εξηγήσεις οτι ένας έφηβος που δεν έχει κάνει ποτέ του ερωτική πράξη μπορεί και κυρίως ξέρει πως να κάνει έρωτα σε μια γυναίκα; Πάρε ως δεδομένο οτι ο έφηβος δεν έχει ιδέα πάνω στο κομμάτι του έρωτα και οτι είναι μόνος με μια γυναίκα η οποία δεν έχει και αυτή ιδέα πάνω στον έρωτα και κανείς γύρω τους δεν μπορεί να τους βοηθήσει...

    -------------------------

    Καθ'ότι τα επιχειρήματά μου τα στηρίζω με επιστημονικά κείμενα σου παραθέτω ένα απόσπασμα από ένα κείμενο που είχα διαβάσει πριν από 4-5 χρόνια και έχει σχέση με αυτό το θέμα...
    Τι θέλει να πεί εδώ ο ποιητής; Αν και οι βιολογικές μου γνώσεις είναι άθλιες, με μια απλή μετάφραση αγγλικών λέει οτι το DNA αντιπροσωπεύει (μεταξύ διαφόρων πραγμάτων) τα περιβάλλοντα των προγώνων του, και οτι η σχέση της αντιπροσωπευτικότητας εμφανίζεται ως η δημιουργία ενός οργανισμού που θα ήταν "ανταγωνιστικός" στα προηγούμενα περιβάλλοντα των προγώνων του.

    Από το ίδιο κείμενο ακολουθεί και το παρακάτω κείμενο:
    Αυτό που είναι συμαντικό είναι οτι τώρα μπορούμε να πούμε οτι το DNA περιέχει συμαντικές πληροφορίες για τα προηγούμενα περιβάλλοντα.

    Απ'ότι θυμάμαι, το συγκεκριμένο κείμενο προέρχεται από συνέδριο στο Ελσίνκι και είναι από Φινλανδικό Παν/μιο.

    To αρχικό κείμενο μπορεί να το διαβάσει κανείς στα αγγλικά σε αυτήν τη διεύθυνση: http://www.uta.fi/~attove/vehka-f.htm
     
  8. carissa[L_T]

    carissa[L_T] Contributor

    Είναι απόλαυση να κονταροχτυπιέται τόση Κυριαρχική τεστοστερόνη και μάλιστα σε τόσο καλλιεργημένο επίπεδο σχετικά με το σαδιστικό ένστικτο.  

    Ας κάνει όμως και μια σκλάβα, που δεν γνωρίζει την οικογένεια Στεφανή, την παρέμβαση να αναφέρει πως, στο μυαλό πολλών κακώς μονοπωλείται ο σαδισμός από Τους Κυρίαρχους ως προς την ύπαρξη του και όχι τόσο ως προς την έκφραση του, αν και σε διάφορες περιπτώσεις έχει κληθεί, αναγκαστεί κλπ. και ο υποτακτικός να τον εκδηλώσει.

    Ο σαδισμός είναι γνώρισμα γυναικών, ανδρών, παιδιών και ζώων. Επίσης ανήκει και σε υποτακτικούς και είναι γεγονός πως εάν εκδηλώσει υποτακτικός τον σαδισμό του, όχι μόνο δεν υστερεί αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις είναι σκληρότερος και χωρίς το ενδιαφέρον που βγάζει Ο Κυρίαρχος για το well being του υποτακτικού Του.

    Εντός και εκτός BDSM είμαι επίσης της πεποίθησης πως ο σαδισμός (όχι η εκδήλωση του απαραίτητα) είναι μείγμα προδιάθεσης και ανατροφής.
     
  9. G_E

    G_E Contributor

    Εγω νιώθω να αποκλείομαι απ'τη συζήτηση. Γιατί τι σχεση να ειχει ο σαδισμός με τις ιδιότητες, χημική σύσταση, προδιαγραφές ή νομοθεσία περί φυσικού αερίου που γνωρίζω?

    Ειπωθηκε μια κουβεντα που περασε στα ψιλά..δεν χρειάζονται έξωθεν καλή μαρτυρία οι "απόψεις" μας. Ειπωθηκαν κι αλλα.

    Και δε νιωθω καθόλου άβολα που δεν ξερω ποιός ειναι ο Στεφανής (μεταξύ μας, ξέρω) ουτε αν ο γιος του Λεωνιδας ειχε σπουδες στη νευροβιολογία.
     
  10. Master_Spiler

    Master_Spiler Contributor

    Προφανώς παιδιά έκανα εγώ λάθος στις μεταφράσεις μου, οπότε θα ήθελα να ζητήσω από όλους όσους έμπλεξα μια συγχώρεση καθώς έπειτα από μια συνομιλία με ένα μέλος της κοινότητας αυτής που έχει αρκετά περισσότερες γνώσεις από εμένα στο θέμα της βιολογίας μου έδωσε να καταλάβω οτι αυτά που διάβαζα εγώ στα αγγλικά είναι λάθος και σημαίνουν κάτι άλλο. Φυσικά η άποψή του έγινε αποδεχτή καθότι είναι γνώστης του αντικειμένου του, και γι'αυτό του λέω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για τον εμπλουτισμό της γνώσης μου πάνω στο συγκεκριμένο θέμα καθώς και σε άλλα τα οποία συζητήσαμε κατά τη διάρκεια της συζήτησης αυτής.

    Ξανά ευχαριστώ πολύ και συγνώμη για τα οποιαδήποτε λάθη και τις οποιεσδήποτε παραβλέψεις μου.
     
  11. DeSade

    DeSade Owner of evelin

    ο LordDragonal ανεφερε "Θα επρεπε ισως να γνωριζεις οτι η εκφραση "αποψης" επι επιστημονικων ζητηματων προυποθετει τουλαχιστον την βαθια γνωση του επιστημονικου αντικειμενου, αλλιως αποτελει δισπορα ψευδων ειδησεων."
    Θα συμφωνησω με αυτο που λες αλλα για μια συγκεκριμενη περιπτωση: οταν διαδιδονται απο ενα μεσο μαζικης ενημερωσης οπως εφημεριδες ραδιόφωνο και καναλια .Στην περιπτωση εκεινη επεμβαινει το Ραδιοτηλεοπτικο συμβουλιο και επιβάλλει κυρώσεις στο μεσο μαζικης ενημερωσης που διαδιδει ψευδεις ειδηδεις. Ομως αγαπητε μου ο MasterSpiler δεν ειναι το reuters και δεν εχει αναγκη εξωθεν καλης μαρτυρίας ουτε ελέγχου ορθοτητας αποψεων απο κανεναν. Και επιπλεον οταν εγραψες το ποστ σου #33 δεν ειχες ιδεα για τις τυχον επιστημονικες πηγές του MasterSpiler αλλα εκανες "προληπτικο" δυσμενη σχολιασμο.
    Ακομα και στα πιο φλέγοντα επιστημονικα ζητηματα η επιστημονικη κοινοτητα ειναι διχασμενη. Αρκει να σου αναφερω πως υπάρχει κοινοτητα γιατρών που δεν δέχονται την ύπαρξη του ιου HIV αποψη που στηρίζουν με δικα τους επιστημονικα επιχειρηματα. Θεωρούν πως ειναι ψέυτικο κατασκευασμα για τον σεξουαλικο ελεγχο των εθνών και για να πέρνουν τεράστια ποσα οι φαρμακευτικές εταιρίες για να κανουν "ερευνα" για μια μη υπαρκτή ασθένεια οπως ειναι το AIDS.Δεν κρίνω την παραπάνω άποψη αλλα δείχνω πως ποτε και για κανενα ζητήμα δεν υπάρχει μονο μια οπτική γωνία.
    Τέλος εξετάζοντας και πάλι το πόστ σου #33 οπου έκρινες την αποψη του MasterSpiler και βλέποντας οχι τοσο το τι εγραψες αλλα πως το εγραψες απο σημειολογικη σκοπιά ( η αλλιώς αναμεσα απο τις λέξεις) διαπιστώνω με λύπη μου οτι το μύνημα που προληπτικα εκπέμπει ειναι "Δεν ξέρεις εσυ και ξέρω εγώ, ανακαλεσε τις αποψεις σου" .
    Δεν ξερω τι ξέρεις απο βιολογια(μαλλον γνωρίζεις αρκετα και μπράβο για αυτο ) αλλα δεν θα μείνω σε αυτό γιατι δεν ειναι αυτος ο σκοπος του ποστ μου αλλα θα μείνω στην προσπάθεια σου να θεωρήσεις την αποψή σου ορθότερη κάποιας αλλης. Δεν κανουμε διαγωνισμο ορθοτητας αποψεων σε αυτο το φόρουμ. Αυτο που κάνουμε ειναι να εκφράζουμε αποψεις και να συζηταμε. Καποιοι από εμας εχουν ένα η περισσοτερα πτυχια και μπράβο μας για αυτό αλλα δεν είναι αναγκη να πουλαμε μουρη σε ένα Bdsm φόρουμ μεσω των πτυχίων αυτών.
     
  12. DreamMaster

    DreamMaster Regular Member

    Master_Spiler, είστε αθώος εξ ορισμού - δεν χρειάζεται να "απολογείστε". Επιμένω πως ήταν σημαντική η συμβολή σας, καθώς επισημάνατε και πολύ σωστά, πόσο κομμάτι του γονιδιώματος είναι ακόμη άγνωστο και πως αυτό μπορεί να αλληλεπιδρά μαζί μας, εν αγνοία μας.

    Πολύ σωστά DeSade, νομίζω πως καμμιά φορά το ύφος του καθενός μας μπορεί να είχε δεχθεί και παραπάνω "λείανση" πριν το πάτημα του Post Reply, αλλά ας δεχτούμε επί της αρχής πως είμαστε όλοι καλοπροαίρετοι: Αγαπώ τους "συμφορουμίτες" μου με τα ελαττώματά τους 

    carissa, για το σαδισμό των υποτακτικών, κάτι παραπάνω;

    Dream

    ΥΓ. KyriosG! Υπάρχουν βαθιές γνώσεις στο φυσικό αέριο και μένουν ανεκμετάλλευτες στο ειδικό ... "ευώδες" thread:-?