Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σεξουαλική απελευθέρωση vs Πνευματική απελευθέρωση

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος L_Strike, στις 9 Οκτωβρίου 2006.

 1. L_Strike

  L_Strike Contributor

  Για κάποιους το BDSM αποτελεί τρόπο ερωτικής έκφρασης. Για άλλους πάλι είναι φιλοσοφία και τρόπος ζωής (lifestyle). Τελικά, είναι δύο καταστάσεις τελείως αντικρουόμενες ή είναι η μια υποσύνολο της άλλης;
  Για να τεθεί το θέμα σε συγκεκριμένα πλαίσια δίνω τον (προσωπικό μου) ορισμό στις 2 αυτές έννοιες:
  α) Σεξουαλική απελευθέρωση: η κατάσταση κατά την οποία το άτομο βιώνει το σεξ σε οποιαδήποτε μορφή το εκφράζει (ακόμα και υπό μορφή που χαρακτηρίζεται από την vanilla κοινωνία ως "ανώμαλη"), χωρίς να παρεμποδίζεται από στο στοιχείο της ηθικιστικής ενοχής.
  β) Πνευματική απελευθέρωση: η κατάσταση κατά την ποία ο άνθρωπος έχει την ευρύτητα νου να διακρίνει τι τον εκφράζει και επιθυμεί, χωρίς να παρεμποδίζεται από στο στοιχείο της ηθικιστικής ενοχής.
  Είναι εκ διαμέτρου αντίθετες καταστάσεις ή εμπεριέχεται (μέχρι ενός σημείου) η μια στην άλλη; Συνυπάρχουν ή αποτελεί όριο και ατέλεια η μια θεωρία της άλλης;
  Αναμένω τις απόψεις σας και επανέρχομαι με την προσωπική μου θέση και συγκεκριμένα παραδείγματα...
   
 2. Incomplete_

  Incomplete_ Contributor

  Απάντηση: Σεξουαλική απελευθέρωση vs Πνευματική απελευθέρωση

  Άμα τα ένστικτα είναι ιδιαίτερα και οι προδιαθέσεις ανάλογες..τι να σου κάνει το πνεύμα.Απλά καθορίζει το επίπεδο συνειδητότητας και συμμετοχής.......φίλε  
   
 3. john_slave96

  john_slave96 Contributor

  Νομίζω ότι το ένα εμπεριέχεται στο άλλο. Αλλά δεν είναι απαραίτητη συνθήκη. Ποιες είναι οι δικες σου απόψεις;
   
 4. Ηλίας

  Ηλίας Guest

  Ποια σεξουαλική απελευθέρωση μπορεί να επιτύχει ένα άτομο σε κώμα ; Ποια η όποια απελευθέρωση ενός ατόμου που δεν έχει το πνεύμα να συνειδητοποιήσει τα δεσμά του ;
  Γιατί η απελευθέρωση να συνδέεται αναγκαστικά με το Bdsm , ώστε να γίνεται θέμα συζήτησης ;
  Για πολλούς θωρώ ότι δεν έχει καμία σχέση .
  Η δική μου άποψη είναι ότι η τομή του πνευματικού εγώ με το ζωώδες θέλω , είναι το ζωώδες θέλω . Ενώ η ένωσή τους είναι το πνευματικό εγώ . Ξέρω μαθηματική και δύστροπη η άποψη , αλλά αυτή είναι η αλήθεια μου...
   
 5. sapfw

  sapfw Hard to handle Contributor

  Απάντηση: Σεξουαλική απελευθέρωση vs Πνευματική απελευθέρωση

  Για να απελευθερωθεί Κ/κάποιος σεξουαλικά σημαίνει πως έχει ψάξει μέσα Τ/του και έχει εντοπίσει αυτό που Τ/τον εκφράζει... άρα έχει προηγηθεί μια πνευματική απελευθέρωση.

  Όταν Κ/κάποιος έχει διανύσει μεγάλο μέρος της ενδοσκοπικής Τ/του πορείας (δε γράφω "ολοκληρώσει" γιατί εκτιμώ πως είναι μια διαδικασία που δεν ολοκληρώνεται ποτέ) τότε είναι σε θέση να απελευθερωθεί και σεξουαλικά.

  Το ερώτημα είναι άλλο: το κάνει πάντα? απελευθερώνεται και σεξουαλικά Κ/κάποιος που έχει ήδη απελευθερωθεί πνευματικά?
   
 6. Ηλίας

  Ηλίας Guest

  Στο πνεύμα δεν ανήκουν όλα ; Και αν ναι , τότε η πνευματική απελευθέρωση δεν συνεπάγεται και την όποιου άλλου υποσυνόλου της ;
   
 7. crystal angel

  crystal angel Contributor

  Απάντηση: Σεξουαλική απελευθέρωση vs Πνευματική απελευθέρωση

  Κατά εμένα η σεχουαλικη απελευθέρωση (απενεχοποίηση της δηλαδή) μπορεί κάλλιστα να σταθεί από μόνη της χωρίς καν να χρειάζεται να είναι κάποιος πνευματικά συνειδητοποιημένος και ψαγμένος (απενεχοποιημένος και πάλι) μέσα στην όλη φιλοσοφία του bdsm και να μην το δέχεται(TO BDSM) ως lifestyle, αλλά να είναι ένα μικρό κομμάτι της ζωής του. δλδ να το κάνει μόνο για να ικανοποιηθεί σεξουαλικά
  Τώρα σαν lifestyle με τον ορισμό που έδωσε Ο LStrike δεν νοείτε πνευματική απελευθέρωση των θέλω πάνω στο bdsm χωρίς να πηγαίνει χέρι χέρι με την σεξουαλική.
  Η πιο δυνατή και αυτούσια έκφραση, ο Κεντρικός πυρήνας του bdsm είναι το σεξ (Σεξουαλικότητα σε κάθε μορφή), και αυτό το λέω σαν την κορύφωση της, χωρίς να αφήνω στην άκρη και όλα τα άλλα που μπορεί να υπάρχουν στην καθημερινότητα γύρω από μια D/s η Μ/s σχέση.
  Διαφορετικά είναι σαν να λέμε είμαστε μόνο φιλοσοφία χωρίς πράξη.
   
  Last edited: 10 Οκτωβρίου 2006
 8. zoyzoy_

  zoyzoy_ Contributor

  Λοιπον θα συμφωνησω κι εγω με τη soft_crystal.

  Αλλα και με τα λεγομενα του Ηλια....

  Η σεξουαλικη απελευθερωση εχει να κανει με το εγω μας και τα θελω μας...
  ασχετα απο το αν καποιος ειναι Dom/a , Master/Mistress, submissive ,slave vanilla, lifestyler ή οτιδηποτε αλλο !!!
   
   
 9. SM_Art_Lady

  SM_Art_Lady Contributor

  Σεξουαλική απελευθέρωση για μένα σημαίνει ότι έχω απαλλαγεί από την νοοτροπία ότι το σεξ είναι κάτι κακό και βρώμικο. Ότι το σεξ δεν είναι μια πράξη μόνο για αναπαραγωγή και γίνετε για ικανοποίηση και ευχαρίστηση.
  Σημαίνει επίσης, ότι έχω μάθει τις ανάγκες του σώματος μου, γνωρίζω το σώμα μου και είμαι συμφιλιωμένη με τις λειτουργίες του.

  Είμαι σε θέση τότε να συνδυάσω την σαρκική ικανοποίηση μου με την συναισθηματική και νοητική ικανοποίηση μου σεβόμενη τις ανάγκες τις δικές μου και του συντρόφου μου.
  Υπάρχουν βέβαια φορές (και είναι πολλές αυτές οι φορές) που η ανηθικότητα της ψυχής και της σκέψης εκφράζεται μέσα απ την σεξουαλική συμπεριφορά.

  Οι λάθος λόγοι που μπορεί να συμβαίνει: Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι είναι άδειοι συναισθηματικά, που για κάποιους λόγους δεν έμαθαν ποτέ η έχουν φτάσει και είναι ανίκανοι να πάρουν και να δώσουν.
  Κάποιοι που δεν μπορούν να συμπεριλάβουν στην καθημερινότητα τους έννοιες όπως συντροφικότητα, μοίρασμα, φροντίδα, ενδιαφέρον, τρυφερότητα...
  Συναισθηματικά ανάπηρα άτομα και φυγόπονοι, εγωκεντρικοί, αλλά και διψασμένοι για επιβεβαίωση και αποδοχή, είτε αυτοί έχουν επιλέξει να είναι μόνοι, είτε βρίσκονται κάτω απ το σχήμα μιας κάποιας "σχέσης" αλλά ταυτόχρονα νοιώθουν ένα.... "απροσδιόριστο κενό"

  Αυτό το κενό το καλύπτουν με μια στρεβλή σεξουαλική απελευθέρωση που μεταφράζεται σε σεξουαλικές "σχέσεις" της μιας φοράς, πολλαπλές παράλληλες σχέσεις και σχήματα, πληρωμένο σεξ, εκπλήρωση φαντασιώσεων κενών από οτιδήποτε άλλο πέρα από δυο σώματα.

  Εδώ είναι και το δράμα. Να βαφτίζεις σεξουαλική απελευθέρωση την κενότητα.

  Αυτό για μένα είναι ο σεξουαλικός εκφυλισμός.
  Σας πληροφορώ ότι η διαφορά είναι μεγάλη μεταξύ αυτών των δυο (σεξουαλική απελευθέρωση και σεξουαλικός εκφυλισμός). Οι ισορροπίες για να κρατηθούν οι κατάλληλες αποστάσεις μεταξύ τους είναι λεπτές ευαίσθητες και επικίνδυνες.

  Συζητώντας εδώ μεταξύ μας για σεξουαλική απελευθέρωση, πιστεύω ότι ακροβατούμε κάνοντας τσουλήθρα πάνω στην κόψη του ξυραφιού.

  Μπορείς να πεις ότι η προσωπική ηθική στο σεξ είναι δικαίωμα?
  Όχι!!! Η ηθική δεν μπορεί να είναι προσωπική!
  Είναι σύστημα που αφορά σύνολα και κοινωνίες
  Δεν είναι κάτι σαν την "ατομική υγιεινή".
  Επίσης δεν υπάρχει προσωπική αντίληψη του δικαίου...

  Για μένα η σεξουαλική απελευθέρωση δεν είναι ένας σκουπιδοφάγος.
  Η σεξουαλική απελευθέρωση με την ανυπαρξία της ηθικής κινδυνεύει να γίνει "κτηνωδία" και διαβάστε εδώ για να καταλάβετε το τι εννοώ με "σημαία" το ελεύθερο σεξ.

  Η ειρωνεία αυτού του συστήματος της σεξουαλικότητας και του σεξ, μας κάνει να πιστεύουμε πώς απ’ αυτό κρέμεται η "απελευθέρωση" μας...

  Συζητάμε εδώ τώρα όλοι μας, λες και η ελευθερία της διαφορετικότητας περίμενε εμάς για να της αναγνωρίσουμε το δικαίωμα της ύπαρξης της...

  Αν το σεξ καταστέλλεται, δηλαδή είναι καταδικασμένο σε απαγόρευση, σε ανυπαρξία και σε βουβαμάρα, τότε και μόνο το να μιλάς γι' αυτό, και μάλιστα για την καταστολή του στις διάφορες μορφές του, μοιάζει κάπως με εσκεμμένη παράβαση και παραβίαση

  Το θέμα είναι το εξής, γιατί εφόσον ζούμε στην εποχή της σεξουαλικής απελευθέρωσης γιατί χρειάζονται οίκοι ανοχής?
  Διότι απλά δεν ζούμε στην εποχή της σεξουαλικής απελευθέρωσης...
  Έτσι σε κάποιους, πιθανόν τα μπουρδέλα να τους έρχονται φτηνότερα...
  Το τραγικό λοιπόν είναι ότι κάποιοι πληρώνουν για να κάνουν αυτό που απολαμβάνουν τα ζώα και τα έντομα δωρεάν.
  Είναι σαν να μιλάμε για σεξουαλική απελευθέρωση σε ευνούχους.
  Για γυναικεία μαγιό σε Ταλιμπάν.
  Για μπούκλες σε φαλακρούς.

  by the way......

  Αυτό ήταν το συνοθύλευμα σκέψεων και σημειώσεων που μερικές φορές φαίνεται σαν συνομιλία με τον εαυτό μου.
  Μια γραμμή, μυστική για τους υπόλοιπους...

  Βρείτε κάπου στο το βάθος τον Ακίνδυνο Εαυτό Μου
   
  Last edited: 10 Οκτωβρίου 2006
 10. Princess_of_Pain

  Princess_of_Pain Regular Member

  Σεξουαλική απελευθέρωση για μένα σημαίνει ότι δεν έχω ταμπού στον έρωτα.
  Για άλλους σημαίνει γαμάτε γιατί χανόμαστε  
  Αλλά ο Θεός μας έδωσε μυαλό και αυτό μας κάνει να ξεχωρίζουμε από τα ζώα, γι αυτό ένας ερωτικός σύντροφος αλλιώς θα είμαστε ένα με τα ζώα κατά την αποψή μου πάντα.
  Πνευματική απελευθέρωση λογικά έχουμε όλοι οι σκεπτόμενοι.
  Φυσικά και τα δύο μπορούν να συνδιαστούν με το BDSM.
   
 11. Master_Spiler

  Master_Spiler Contributor

  Πειράζει που προσωπικά προτιμώ και τα δύο; Τα διάφορα taboo στον έρωτα σπάνια υπάρχουν για μένα και όσα είναι προτιμώ και τα διατηρώ έτσι... όσο για την πνευματική απελευθέρωση, πάντα υπάρχει κάτι για να μάθω, πάντα υπάρχει κάποιο σημείο του μυαλού μου να εξερευνήσω, πάντα υπάρχει κάτι να μάθω για τον εαυτό μου και πάντα υπάρχει κάτι να μάθω για τον άνθρωπο που έχω δίπλα μου.
   
 12. Incomplete_

  Incomplete_ Contributor

  Απάντηση: Re: Σεξουαλική απελευθέρωση vs Πνευματική απελευθέρωση

  Καμία!Αλλά θα τρομάξεις με το τι μπορεί να κάνει ένας νοητικά υστερημένος.Άρα;