Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και Bdsm

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σαδομαζοχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος Ηλίας, στις 4 Ιουλίου 2006.

1. Princess_of_Pain

Princess_of_Pain Regular Member

ανορθωγραφος_πιητης στο τέλος θα θεωρηθώ χαζή που ασχολούμαι μαζί σου. Εσύ αγαράκι μου γιατί είσαι ανωμαλιάρης? Έφταιξε η ανατροφή σου ή μήπως οι γονείς σου δεν σου έδιναν την πρέπουσα σημασία? Εγώ πάντα είμαι κοντά στα παιδιά μου και πάντα συζητώ μαζί τους χωρίς ταμπού, γι αυτό άλλωστε έχουμε και πολύ καλές σχέσεις. Εσύ στα παιδιά σου να πράξεις όπως νομίζεις. Εγώ μεγάλωσα σε μία πολύ αυστηρή και μητριαρχική οικογένεια όπου ακόμα και ο όρος sex, απαγορεύοταν.Δεν θα κάνω το ίδιο στα παιδιά μου  

2. Elysium

Elysium Contributor

Το ότι κάποιο παιδί μπορεί να εμφανίσει τάσεις προς το BDSM είναι κάτι που πάνω κάτω μπορώ να το κατανοήσω.
    Το ότι οι περισσότεροι που ασχολούνται ήδη με το χώρο, πιστεύουν πως και τα παιδιά τους έχουν την τάση να κάνουν το ίδιο με τρομάζει.

3. Ηλίας

Ηλίας Guest

Τρομακτικά εύστοχο σχόλιο Lost και αναρωτιέμαι πως ερμηνεύεται αυτή η τάση...

4. Princess_of_Pain

Για ποιόν λόγο να σε τρομάζει ? Τι έχεις να φοβηθείς ?

5. Elysium

Elysium Contributor

Ποτέ μου δεν πίστεψα στην καθοδήγηση, είτε αυτή προερχόταν από τη θρησκεία, είτε από αναχρονιστικές αντιλήψεις του περιβάλλοντός μου (οικογενειακό και φιλικό). Αντίθετα τις συμβουλές από ανθρώπους με γνώσεις και πείρα ποτέ δεν τις πήρα αψήφιστα.
    Στο θέμα μας τώρα... Μου έχει διαμορφωθεί η αντίληψη πως οι άνθρωποι του χώρου που έχουν οικογένεια βλέπουν (ή θέλουν να βλέπουν) στα παιδιά τους τάσεις όμοιες με αυτές που εκείνοι έχουν.
    Τί συνέπειες μπορεί να έχει αυτό σε ένα παιδί; Προσωπικά πιστεύω από καμία μέχρι ολέθριες. Από το να είναι τελείως αδιάφορες και να μην αγγίξουν καθόλου το παιδί μέχρι και το να απομονώσουν από το περιβάλλον του με όποια αποτελέσματα αυτό θα έχει.
    Θα θέλατε οι γονείς σας μικροί να σας είχαν μιλήσει για το BDSM;
    Χάσατε (χάσαμε) πραγματικά κάτι επειδή δεν μας ενημέρωσαν οι γονείς γι`αυτό; Έχει κάποια σημασία για την κοινωνία το να ενημερώσει τους νέους για το σαδομαζοχισμό όπως έχει π.χ. η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση; Εκτός και αν τελικά είναι το ένα και το αυτό (προσωπικά διαφωνώ).
    Και αυτή είναι μόνο η «χαλαρή» πλευρά. Ο αντίποδάς του, το να μιλάς δηλαδή σε κάποιον νέο για το BDSM χωρίς να του έχουν δημιουργηθεί η επιθυμία ίσως τον οδηγήσεις σε μονοπάτια που ούτε ήθελε, ούτε θα έπρεπε να πάρει ποτέ και δεν ξέρει κανείς που θα τον οδηγήσουν. (Ίσως τον απομονώσουν κοινωνικά, ίσως ψυχικά; ) Ας μην στρατολογούμε ανθρώπους στο χώρο που δε θέλουν και δε χρειάζεται. Αλλιώς για ποίο λόγο να θέλουμε να μιλήσουμε σε κάποιον νέο γι`αυτό;;;
    Αυτά με πάσα επιφύλαξη καθώς δεν είμαι ούτε γονέας ούτε και κοινωνικός λειτουργός βέβαια.
    Απλά μια άποψη...

Last edited: 2 Αυγούστου 2006
  6. lara

lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

Συμφωνώ, αν και δεν θα χρησιμοποιούσα την λέξη καθοδήγηση, αλλά επιβολή.
    Γι΄ αυτό και έγραψα στο νήμα για την αναπαραγωγή

7. Ηλίας

Ηλίας Guest

Να είναι η επιβεβαίωση ότι τελικά η δική τους επιλογή ήταν θέμα της φύσης ; Κρύβει άραγε κάποια ενοχή αυτό ;

8. G_E

G_E Contributor

Έχω λίγο μπερδευτεί από κάποιες θέσεις της Princess_of_Pain στα πρόσφατα σχετικά threads (το παρόν και εκείνο περί BDSM και αναπαραγωγής).

Η δήλωση…

… είναι μια μητριαρχική θέση που συμφωνεί επίσης και με το επόμενο "ευρωπαϊκό" πρότυπο…

… όμως ….

Υποθέτω ότι η τελευταία δήλωση, ως προς τους γιούς, είναι μιας «ελληνίδας» και όχι «ευρωπαίας» μητέρας. Ή λάθος το κατάλαβα?

(Για μένα αυτό δεν είναι μομφή. Το αντίθετο.)

(Υπενθυμίζω οτι ο κάθε "προορισμός παιδιών "με βρίσκει αντίθετο)

Last edited: 3 Αυγούστου 2006
  9. DarkSide

DarkSide Regular Member

Αγαπητε ΚυριεG εσυ εχεις μπερδευτει , εγω που εχω μεινει μαλακας με οσα διαβαζω απο τις Κυριες τελευταια , τι να πω ?

Last edited by a moderator: 3 Αυγούστου 2006
  10. Princess_of_Pain

Αγαπητέ Κύριε, όταν άπάντησα στην λάρα, εννοούσα ότι δεν φέρνω στο σπίτι τον εραστή μου λόγω των αγοριών μου.Τα αγόρια μου ξέρουν τις προτιμήσεις μου στο BDSM,αλλά μέχρι εκεί   Ελπίζω να σε κάλυψα, αν πάλι όχι, ζήτησε μου και άλλες εξηγήσεις. 

11. Princess_of_Pain

Αγαπητέ DarkSide, για πες μας έναν λόγο που έμεινες μαλάκας με ότι διαβάζεις από εμάς. Εκτός και ανήκεις και εσύ , μάλλον τα μυαλά σου, στο 1800, όπου μόνο ο άντρας είχε λόγο σε όλα.Αγαπητέ οι καιροί πάνε μπροστά και όχι πίσω, εκτός και είσαι οπαδός του Πόποτα, στο καφέ της χαράς  

12. G_E

G_E Contributor

Ευχαριστώ. Ναι αυτό το κατάλαβα. Δεν είναι κατακριτέο τα ενήλικα παιδία να γνωρίζουν κάποια προσωπικά πράγματα των γονιών τους. Εκείνο με το οποίο δε συμφωνώ, είναι ο γονέας να πάει γυρεύοντας και να προβεί σε αποκαλύψεις για την ερωτική του ζωή από μόνος του – στα πλαίσια μια προπαγανδιστικής διαπαιδαγώγησης.

Από την άλλη, ζώντας στο ίδιο σπίτι τα παιδία «πιάνουν» πολλές καταστάσεις για τους γονείς τους. Η υποκριτική άρνηση και η «δεν τρέχει τίποτα» σταση εκ μέρους των γονέων τους τα πληγώνει γιατί τους απομυθοποιεί βίαια και τους κάνει αναξιόπιστους (μιλάω για παιδία και εφήβους). Συγχρόνως τα παιδία μένοντας στην άγνοια και βλέποντας την υποκριτική άρνηση των γονιών τους, μεγαλοποιούν και τραγικοποιούν τα πράγματα, πράγμα που τα κάνει να υποφέρουν και να κλείνουν τις οδούς επικοινωνίας με τους ανθρώπους που τόσο έχουν ανάγκη σ’ αυτές τις ηλικίες. Σ’ αυτή την περίπτωση, οι γονείς είναι υποχρεωμένοι να δώσουν κάποιες εξηγήσεις και να προβούν σε κάποιες «αποκαλύψεις» που θα καθυσηχάσουν τα παιδία, θα αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη και θα κρατήσουν ανοικτή την επικοινωνία. Είναι λεπτό θέμα. Οι αποκαλύψεις δε μπορεί παρά να στηρίζονται στην αλήθεια αλλά το τι ακριβώς θα αποκαλυφθεί και το πώς θα παρουσιασθεί είναι σημαντικό και δεν υπάρχει κάποιος κανόνας για το πώς θα γίνει. Ο μόνος κανόνας είναι πως οι αποκαλύψεις πρέπει να γίνονται με την προσοχή στραμμένη στα παιδιά και όχι προς τους γονείς.

Για να επανέλθω στα προηγούμενα posts.
    Ή απορία μου ήταν αν θα διαπαιδαγωγούσε (οχι η Princess_of_Pain προσωπικά αλλά γενικότερα) μια Ελληνίδα Domme τα αγόρια της σύμφωνα με το πρότυπο της Γερμανίδας Domme που αναφέρθηκε (στην κουζίνα να πλένει τα πιάτα) ή όχι. Μιλαω για πραξη όχι για θεωρία.