Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σεξουαλικός σαδισμός (Ψυχοπαθολογια)

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σαδομαζοχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος Maley, στις 24 Μαϊου 2006.

  1. Princess_of_Pain

    Princess_of_Pain Regular Member

    DreamMaster δεν συμφωνώ καθόλου σε αυτό που έγραψες....
    Τέλος, πιστεύω ότι κάποιος μπορεί να είναι ένας απολύτως ήρεμος και άκακος άνθρωπος, να μη θέλει να (και να μην έχει) πειράξει μυρμήγκι στη ζωή του, να πιστεύει και να εφαρμόζει τον διάλογο και την συζήτηση σε όλα του τα προβλήματα και παρόλα αυτά να είναι "σεξουαλικός σαδιστής". Επειδή εκεί, στο σεξ, οι επικοινωνιακές του δυνατότητες γονατίζουν.
    Εγώ ανήκω στα άκακα άτομα, πιστεύω, αλλά μου αρέσει να είμαι σαδίστρια, αυτό δεν είναι γιατί δεν μπορώ να εκφραστώ αλλιώς στο σεξ ούτε ότι δεν έχω τρόπο να εκφραστώ.
     
  2. Princess_of_Pain

    Princess_of_Pain Regular Member

    Ξέχασα να παραθέσω ότι άτομα που είναι σαδιστές γιατί έχουν απωθημένα, τα θεωρώ άκρως επικίνδυνα.
    Αυτά τα άτομα δεν μπορούν να ελέγχουν τις κινήσεις τους και τα νεύρα τους και μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο ακόμα και την ακεραιότητα του υποτακτικού/ης.
    Καλό είναι ο κάθε υποτακτικός/ή να μπορούν να ψυχολογούν τον Κυρίαρχο/η πριν προβούν σε κάποιο session μαζί του/της.
     
  3. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Αγαπημένε μου Dream με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο στην άρνηση , του να δεχτώ αυτή την φαινομενικά τεκμηριωμένη επιστημονικά άποψη . Όπως και οι περισσότεροι από εδώ μέσα πιστεύω . Αυτό που με τρώει όμως είναι το εξής . Πρόκειται για μία πλάνη η σύνδεση της παραπτωματικής βίας με τον σεξουαλικό σαδίσμο , ιδίως με πομπούς τους άνδρες , μία πλάνη που και οι ίδιοι οι "ψυ" που την προωθούν δεν την αποδέχονται κάτω από το τραπέζι . Το γιατί δεν καταλαβαίνω . Τι εξυπηρετεί αυτός ο δρόμος ; Είναι αυτή η κοινωνική άποψη ; Χμμμ δεν νομίζω ότι μέσα στο μυαλό όπως είπες του μέσου πολίτη η παραπάνω άποψη στέκει ως αληθής . Πιστεύω ότι τον ερεθίζει και τον ελκύει ο σεξουαλικός σαδισμός άλλοτε σε μικρό άλλοτε σε μεγάλο βαθμό , έστω και ας μη θέλει να το παραδεχτεί και φαίνεται από το κοίταγμα του μέσα από την κλειδαρότρυπα του Internet (ποιες σελίδες έχουν συνήθως τη μεγαλύτερη ζήτηση ; ). Άρα κάτι άλλο συμβαίνει...

    Καλέ μου φίλε Kits έχεις δίκιο έρχομαι δεύτερος . Το θυμήθηκα όταν μου το ανάφερες , αν θέλουν οι moderator μπορούν να συνδέσουν τα thread.
     
  4. DreamMaster

    DreamMaster Regular Member

    Αλλο τί πιστεύουν οι άνθρωποι και άλλο τί κάνουν, ε;

    Ναι, κάτι συμβαίνει, αλλά δεν βρίσκω σωστό να μπερδεύουμε την ηδονοβλεπτική απόλαυση που σπρώχνει τους ανθρώπους να κοιτούν (ή να φαντάζονται) άλλους να ενεργούν, με την έμπρακτη συμμετοχή τους. Μεγάλο θέμα και θα αλλοιώσει το νήμα.

    Σωστά παρατηρεί ο LordDragonal την μανία να συνδεθεί η άμυαλη βία, ο σαδισμός, η ελευθεριότητα και η σεξουαλική ένταση.

    Αν δεν κάνω λάθος, ο Dietz που αναφέρεται ως παραπομπή για τις έρευνες του στο κείμενο, είναι ο Park Dietz, ακαδημαϊκός στις ΗΠΑ, "αστέρας" του forensic psychiatry που έκανε καριέρα ως μελετητής και πραγματογνώμονας σεξουαλικών σίριαλ κίλλερς, (κατέθετε σε δικαστήρια αν ήταν παράφρονες ή μπορούσαν να τους καταλογιστούν τα εγκλήματα) πριν ανοίξει μια ιδιωτική εταιρεία που αναλαμβάνει διάσημους που δέχονται σεξουαλικές και δολοφονικές απειλές από ανώνυμους fans! Ελεος...

    Dream
     
  5. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Με καλύπτει αρκετά .
     
  6. john_slave96

    john_slave96 Contributor

    Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με αυτά που έγραψε ο DreamMaster. Δεν υπάρχει προδιάθεση. Αν ξεφύγουμε λίγο από το Φρόιντ και το Λακάν και πάμε στο Ράιχ, όπου μελετήσουμε την ιδιότυπή του ψυχοκοινωνιολογία, και ειδικά τη μελέτη των ορμών, έχουμε να πάρουμε ερεθίσματα (τονίζω "ερεθίσματα" και όχι "δόγματα" και "αλήθειες", διότι ο Ράιχ ήταν παρόλα αυτά γνήσιος μαρξιστής) για τη βία, την αυταρχική συμπεριφορά και τελικά το φασισμό, που δεν ταυτίζεται με τα δύο προηγούμενα αναγκαστικά. Εκεί εξηγούνται πολλά πράγματα και ορισμένα από αυτά είναι ακόμα επίκαιρα.

    Άρα δεν είναι κληρονομικό είνει επίκτητο. Τώρα ανα υπάρχουν πράα άτομα που είναι σαδιστές, όπως έγραψε η Princess of Pain, αυτό εξηγείται με τις ορμές (για τις οποίες είχε μιλήσει και ο Φρόιντ), αλλά και με τις κοινωνικές και άλλες επιροές που λειτουργούν εν πολλοίς στο επίπεδο του μυθικού και, ουσιαστικά, στο σποσυνείδητο.

    Θα με ενδιέφερε το έργο του Malamuth, αλλά αυτό το site που παραπέμπει ο DreamMaster (Πολλές από τις εργασίες του Malamuth είναι online στα Αγγλικά στο: http://www.commstudies.ucla.edu/facu...uth/pubs.html]), δεν οδηγεί πουθενά, δεν μου βγάζει σελίδα στο διαδίκτυο. Μήπως υπάρχει κάτι άλλο;;; Αν υπάρχει να με πληροφορήστε γιατί το χρειάζομαι και για τους δικούς μου (ερευνητικούς) σκοπούς.

    Αν ήθελε ο DreamMaster να επικοινωνήσει μαζί μου με pm, για να μην τον ενοχλήσω εγώ, για κάποια θέματα, θα τον ευγνωμονούσα.
     
  7. gaby

    gaby Guest

    Η ερμηνευτική ισχύς των ψυχολογικών άλλοθι.

    Ο πράος κυριαρχικός και σαδιστής.

    Η πετυχημένη επαγγελματικά και σταθεροποιημένη συναισθηματικά μαζοχίστρια.

    Δεν ήταν - γεννήθηκαν έτσι. Θέλησαν και προσπάθησαν κι έγιναν έτσι.

    Γιατί; Σε ποιό τρομερό βήμα περιμένουν να κληθούν να δώσουν τις απαντήσεις τους;
     
    Last edited by a moderator: 8 Σεπτεμβρίου 2006
  8. your_slave666

    your_slave666 Regular Member

    Aν κάποιος δηλ προτιμά το ρόλο του δούλου έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση?
    Βασικά εγώ δεν έχω ασχοληθεί πολύ και για μένα είναι κατι σα προκαταρκτικο.
    Η ποδολαγνία μου αρέσει κυρίως.
    Αλλα ενα άτομο που μπορεί να είναι βίαο την ώρα της ερωτικής πράξης (άνδρας κατα την εισχώρηση στο κόλπο) μπορεί να μη του αρέσει ο ρόλος του κυρίου. Αυτη η φάση πως εξηγείται;
     
  9. Mirella_trans_Domme

    Mirella_trans_Domme Contributor

    Απλα υπεροχο αρθρο!
     
  10. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Ναι, πολύ κατατοπιστικό το άρθρο.
     
    Last edited: 16 Σεπτεμβρίου 2007
  11. Kits

    Kits Contributor

    Για αυτους που διαβαζουν ''λιγο''      
     
  12. pax

    pax Regular Member

    Να υποθέσω πως αυτοί που λένε πως είναι ένα καταπληκτικό άρθρο το λένε με κάποια δόση ειρωνείας; Είναι λιγουλάκι επιδερμικό.

    Ένα άτομο με απωθημένα μπορεί να επιβληθεί πάρα πολύ καλά σε άλλους, πάρε για παράδειγμα τη βία μέσα στη οικογένεια. Ο άνδρας που σπάει στο ξύλο τη γυναίκα του για χ ή ψ λόγο, δεν τις επιτρέπει να βγει με τις φίλες τις κτλ. καταφέρνει με αυτό τον τρόπο να έχει την πλήρη υπακοή της, αλλά σίγουρα δεν κατατάσσετε σε αυτούς που έχουν μια ισορροπημένη ψυχοσύνθεση. Εκτός και αν εννοείς ότι ένα άτομο με απωθημένα δεν πρέπει να βρίσκετε σε θέση κυρίαρχου, τότε θα συμφωνήσω.  


    Ένα άτομο που έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση δεν έχει καμιά δουλεία να παίζει τον ρόλο του δούλου ή του υποτακτικού (ή κυρίαρχου), αν μη τη άλλο δεν θα ξέρει πότε να λέει "όχι".