Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σκλάβα: άβουλο ον ή όχι;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος ioli_slave, στις 17 Οκτωβρίου 2022.

  1. Nickname

    Nickname Όμορφος, έξυπνος και μετριόφρων Contributor

    Το σχόλιο αφορά το ποστ. Η καραμέλα της κρίσης προσωπικού βιώματος έχει πολλούς αποδέκτες αλλά συγκεκριμένους διανομείς, κάποιους που προσπαθούν να πείσουν τους εαυτούς τους ότι οι ζωές τους είναι σημαντικές για το σύνολο και κάποιους... ουδέτερους.
    Τη λογική της επανάληψης της ίδιας ουτοπίας ξανά και ξανά με τη σκέψη ότι αν το πεις πολλές φορές ισχύει είχα να τη συναντήσω από το δημοτικό.

    Από άξεστη μικρότητα έχουμε χορτάσει, έχει επισημανθεί από πολλά μέλη, ετερόκλητα.
     
  2. rea..

    rea.. Contributor

    Αυτές οι βανιλοερμηνείες είναι απαράδεκτες. Το τι ζει ο καθένας μας κανείς άλλος δεν μπορεί και δεν χρειάζεται να γνωρίζει. Οι "Ταμπέλες" δεν αμφισβητούνται μόνο και μόνο για το γινάτι μας. Δεν γίνεται να μην υπάρχει αντίδραση εδώ σε τόσο ακραίες και αβάσιμες αδιακρισίες.

    Δεν χρειάζεται να καταλάβουμε το Μ/s και ακόμα περισσότερο δεν χρειάζεται να το ερμηνεύσουμε, δεν μπορούμε να το ερμηνεύσουμε όσοι δεν το ζούμε.
    Βασικό στοιχείο ενός πραγματικά καλλιεργημένου ανθρώπου είναι να μπορεί να διαχωρίζει μέχρι που μπορεί να φτάσει η νόηση του και να αφήνει χώρο για τις άγνωστες πτυχές της ζωής που δεν τον αφορούν.
    Μια ρηχή ερμηνεία βλέπετε είναι εύκολη υπόθεση για όλους, όπως και αν την θέσεις, είτε άξεστα και κακόβουλα, είτε με φιοριτούρες και παπαρολογίες, παραμένει ρηχή, αδούλευτη, αλαζονικά επιφανειακή.

    Μας δίνεται μια ευκαιρία σε αυτό το φόρουμ να συναντήσουμε και άλλους κόσμους. Ο φελλός, ο μη σκεπτόμενος αντιστέκεται.
    Τα ανταγωνιστικά κοκοράκια που φοβούνται τι? μη κολλήσουν "σκλαβίλα"?

    Ένας ελευθεριακός ηδονιστής, δεν έχει ανάγκη να ακυρώσει, να αμφισβητήσει, να επιτεθεί, να ανταγωνιστεί την επιλογή ζωής του όποιου άλλου. Το αντίθετο μάλιστα, απολαμβάνει τον πολλαπλασιασμό μας σε όποια μορφή.

    Σε χώρο που συμβαίνουν βδσμικές συζητήσεις, το μοίρασμα βιώματος είναι σπάνιο και σημαντικό. Και όπως οι δικές σας βιωματικές γραφές έχουν τον χώρο τους εδώ έτσι και οι υπόλοιπες.
    Ο λόγος σας έχει επίσης μια σημασία, μην τον σκορπάτε σε φορτισμένες μπηχτές επί προσωπικού. Δεν πάει ποτέ καλά αυτό.

    Τέλος καταλαβαίνω ότι στο "προαύλιο" του βδσμ η θέση "αβουλη σκλάβα" είναι κάτι που μπορεί να ταλαιπωρήσει ανθρώπους. Αλλα όπως προείπα, δεν θα χρεωθεί το βδσμ τους διάφορους γουοναμπήδες. Στοχεύστε λοιπόν σε αυτούς που βλάπτουν, όχι σε αυτούς που το ζουν και δεν έχουν ενοχλήσει ποτέ κανέναν και αν μη τι άλλο δικαιούνται μια θέση εδώ πολυ καλύτερη από αυτή που τους δίνετε.
     
  3. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Ωστόσο η αυτοκαταστροφική βούληση κάποιων που εδράζει σε πάγιες και έντονες προσωπικές και ψυχολογικές τους ανισορροπίες είναι βίωμα και πολλές φορές σε αυτές τις καταστάσεις η αβουλία φαντάζει εκείνο το μικρό νησάκι με τους δύο φοίνικες στην μέση των απέραντων ωκεανών της απελπισίας τους.

    Όχι ότι καλύτερο, αλλά τουλάχιστον και θα ξεκουραστείς και θα δεν πνίγεσαι.

    Τώρα εάν σε αυτό το μικροσκοπικό νησάκι τυγχάνει να βρεθεί και κάποιος που για τις ελπίδες που κυοφορούν οι έντονες ανάγκες των προηγούμενων κάποιων δείχνει εκείνος που θα περιποιηθεί, θα φροντίσει, θα περιθάλψει και κυρίως θα συγχωρέσει πριν σώσει, ποιος είναι εκείνος που δεν θα μπορούσε να δικαιολογήσει την παύση της βούλησης και την συνολική άνευ όρων παράδοση.

    Το κακό είναι ότι όταν είσαι πρόσφυγας του εαυτού και της βούλησης σου και ψάχνεις άσυλο στον εαυτό και την βούληση κάποιου άλλου, γενικά είναι γάμησε τα πράγματα.
     
  4. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Όλα καλά AuroraBorealis πλην τελευταίας γραμμής. Μερικές φορές γινόμαστε υπερβολικά αυστηροί με τους συμφορουμίτες μας και πολύ φοβάμαι ότι αυτό είναι παράπλευρο αποτέλεσμα της υπερβολικής αυστηρότητας με την οποία κρίνουμε τους εαυτούς μας και είναι κρίμα κάπου γιατί κανένας "ψυ" καμίας θεραπευτικής προσέγγισης δεν πρόκειται να ενοχληθεί από ένα σχεσιακό σχήμα που καλύπτει τις ανάγκες αυτών που το ζουν, ούτε να προβλέψει κακές εξελίξεις ή οτιδήποτε τέτοιο.
     
  5. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Αυτό.

    Πράγμα που εξαιρεί από την κατηγορία εκείνους που οι ιδεολογικές τους παρωπίδες τους εμποδίζουν να δουν την πλήρη εικόνα και ακόμη περισσότερο εκείνους που η ιδεολογική τυρόπιτα που έχουν σφηνωμένη στον εγκέφαλο τους τους στερεί την δυνατότητα να δουν ότι και η ηδονή και ακόμη περισσότερο η ελευθερία είναι έννοιες και αξίες απόλυτα απολιτίκ.

    Επίσης ένας ελευθεριακός ηδονιστής δεν μπορεί να είναι Πουθενάς. Και η ελευθερία και η ηδονή απαιτούν τεράστιες ποσότητες θάρρους, εξουσίας και ισχύς προκειμένου να παρακάμψουν οτιδήποτε τις εμποδίζει να ανθίσουν. Ένας Πουθενάς μπορεί στις φαντασιώσεις του να είναι όσο ελεύθερος θέλει με το ίδιο ακριβώς τρόπο που κάποιος με υπέρμετρο Εγώ και κόμπλεξ ανωτερότητας μπορεί να λογίζει Εαυτόν ηγέτη και masterά.

    Τέλος δεν είναι ελευθεριακός ηδονιστής εκείνος που ενώ δεν έχει ανάγκη να ακυρώσει, να αμφισβητήσει, να επιτεθεί, να ανταγωνιστεί την επιλογή ζωής του όποιου άλλου κάνει ακριβώς αυτό διαρκώς.


    Υ.γ. Η πλέμπα είναι πλέμπα, δεν είναι ελευθεριακοί ηδονιστές.
     
  6. subwhat

    subwhat Gandalf's property, not for sale Contributor

    Το βεβιασμένο διακηρυκτικό "βίωμα" λογίζεται πρωτίστως ως "βίωμα" ή ως εκτονωτική / αποτροπαϊκή / εξορκιστική διακήρυξη;
     
  7. subwhat

    subwhat Gandalf's property, not for sale Contributor

    Επιπλέον: μπορεί ο χειραγωγούμενος να λογίζεται ως ηγέτης;
     
  8. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Στέκομαι μόνον σε αυτό για αυτό το κουοτάρω αποσπασμένο.
    Και θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω αγαπημένε  
    Η ηδονή και η ελευθερία είναι βαθύτατα πολιτικές έννοιες και αξίες. Βαθύτατα!
    Ακοματίκ ναι, απολιτίκ σε καμία περίπτωση...
     
  9. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Υπάρχει ανάγκη αναζήτησης της γνώμης του οποιοδήποτε "ψυ" για τον οποιονδήποτε που ζει σε ένα σχεσιακό σχήμα που καλύπτει τις ανάγκες αυτών που το ζουν ?
     
  10. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Μερικοί άνθρωποι έχουν ανάγκη ή επέλεξαν να επισκεφτούν "ψυ", μερικές φορές επί σειρά ετών συστηματικά, ανεξαρτήτως σχεσιακού σχήματος και θα έλεγα ότι η καλή στιγμή μπορεί να είναι ακριβώς όταν είναι καλυμμένες οι ανάγκες τους. Δεν επισκέπτονται ψυ για αυτόν τον λόγο ούτε για να πάρουν τη σύμφωνη γνώμη του.

    Η ουσία είναι ότι βρίσκω την αυστηρότητα με την οποία κατέληξες στο "γάμησέ τα" πολύ υπερβολική και αβάσιμη, δηλαδή αν δεν ζητάμε γνώμες "ψυ" πολύ μπράβο μας, τότε όμως δεν έχουμε και άποψη "ψυ" αντί να την πει ο "ψυ" που ποτέ δεν θα την έλεγε, τουλάχιστον όχι με βάση αυτά που μας είναι γνωστά ή που διακρίνονται.
     
  11. de7

    de7 s

    @Nickname , @Brt

    ζω σε σχέση ολικής παράδοσης ελέγχου χωρίς δικαίωμα βούλησης.
    Αυτή η συνθήκη δεν *μου* επιτρέπει να θέτω στόχους και να τους υλοποιώ.
    Ως εκ τούτου *είμαι* άβουλο.
    Ο έλεγχος που *μου* ασκείται καθημερινά είναι ασφυκτικός.
    Δεν *έχω* βούληση ούτε για τουαλέτα χωρίς έγκριση από τον Ιδιοκτήτη.

    Έχετε κάθε δικαίωμα να θεωρείτε ότι αυτό δεν είναι αβουλία, καθώς επίσης έχετε το δικαίωμα να καταθέσετε στο παρόν νήμα την άποψή σας αν το slave είναι άβουλο ον ή όχι με επιχειρήματα όπως το έχουν κάνει έως τώρα και άλλα μέλη.

    Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να κρίνετε το δικό *μου* βίωμα.

    Έχετε κάθε δικαίωμα να αντιπαρατεθείτε με επιχειρήματα εφόσον καταθέσω τη γνώμη *μου* για το θέμα.

    Δεν έχετε το δικαίωμα να κρίνετε το προσωπικό *μου* βίωμα.

    *έχω* κάθε δικαίωμα να μοιραστώ όποιο προσωπικό *μου* βίωμα εφόσον *εχω* λάβει άδεια για να το κάνω αλλά δεν σας δίνει κανείς το δικαίωμα να το κρίνετε ή να το χρησιμοποιήσετε ως αφορμή για να διασύρετε, μειώσετε, χλευάσετε την προσωπική *μου* ζωή, την τιμή και την υπόληψη *μου*

    Εκτός του ότι κάτι τέτοιο αντιβαίνει τους κανόνες του φόρουμ είναι ανήθικο και έξω από τη λογική του πολιτισμένου διαλόγου.

    ευχαριστώ
     
    Last edited: 27 Ιουλίου 2023
  12. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Η ελευθερία, η ισοτιμία, η δικαιοσύνη είναι το μόνο εμπόρευμα των πολιτικών.

    Το ότι τα πάντα έχουν καταντήσει πολιτική πλέον για όλους μας σημαίνει ακριβώς ότι κανένας μας δεν είναι ελεύθερος.