Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σκλάβα: άβουλο ον ή όχι;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος ioli_slave, στις 17 Οκτωβρίου 2022.

  1. NobodyKP

    NobodyKP Contributor

    Ισως καλό θα ήταν αυτό να γίνεται σε ΚΑΘΕ τέτοιου είδους συζήτηση, για να μην παίζουμε με τις λέξεις, αντί να συζητούμε την ουσία.  
     
  2. Just_Me

    Just_Me Contributor

    Θα ήτανε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η τοποθέτηση από σκλάβα αλήθεια είναι αυτό. Εικάζω πως είναι υποθετικό το "δεν υπάρχουν" , διαφορετικά πώς είστε τόσο βέβαιη;

    Το ακούω αυτό που γράφετε αλλά δεν συμφωνώ. Εφόσον υπάρχει υπακοή όπως αναφέρετε και εσείς, και μέσα σε αυτήν είναι η παντελής έλλειψη πρωτοβουλίας δεν είναι μία άριστη μορφή υπακοής;
    Αν ο Αφέντης αντικατοπτρίζεται στα μάτια της σκλάβας του δεν το γνωρίζω και θα ήτανε εξαιρετικά ενδιαφέρον να μας το απαντήσουν οι ανάλογα εμπλεκόμενοι του M/s.
     
  3. Vakhos

    Vakhos Regular Member

    Επειδή τέθηκε το ερώτημα " τι εστί σκλάβα;" στην πορεία της κουβέντας, προσπαθώ να σκεφτώ στιγμές από το 24ωρο της.
    Ενώ στις τσόντες μια σκλάβα είναι κλεισμένη σε ένα σπίτι, συνήθως γυμνή και υπηρετεί τον Αφέντη της και τους φίλους του, που στο τέλος την πηδάνε όλοι μαζί, στην πραγματική ζωή μια σκλάβα μπορεί:

    Να εργάζεται, να έχει μια κοινωνική ζωή (π.χ. μεγάλωμα παιδιών), να μην είναι συνεχής η φυσική παρουσία του Αφέντη της (λόγω απόστασης ή ειδικών συνθηκών της δουλειάς του) κτλ. Μου είναι αδύνατο να φανταστώ πως μπορεί να ανταπεξέλθει ένα άβουλο πλάσμα σε τέτοιες συνθήκες, όσο και αν έχει τις τέλειες κατευθυντήριες γραμμές - εντολές από Εκείνον. Θα χρειαστεί να πάρει αποφάσεις και πρωτοβουλίες
    έστω και μικρές.
    Ακόμα, για μένα πάντα, για την διεκπεραίωση των απαιτήσεων του Αφέντη, η ευελιξία της εντός των ορίων του πρωτοβουλιών , οδηγεί σε καλύτερα αποτελέσματα.

    Φυσικά αν ο Αφέντης το θέλει, μπορεί να μην της επιτρέπει να εκφράζει και να πραγματοποιεί κατά περίπτωση, τη δική της βούληση, ρυθμίζοντας όμως και οργανώνοντας τη ζωή της ανάλογα.
     
  4. Queen87

    Queen87 Contributor

    Βέβαιη δεν είμαι για τπτ. Συμπέρασμα είναι όσο καιρό είμαι στο φόρουμ κ διαβάζω.... αλλιώς που είναι οι slaves και γιατί δεν γράφουν; όχι σε αυτό το νήμα αλλά γενικά! Για αυτό κ αν ανατρέξετε σε παλιά νήματα θα βρείτε γραπτά τους αλλά και αυτά είναι ελάχιστα.
    Μπορεί βέβαια να μην τους επιτρέπεται το φόρουμ σαν άβουλα όντα. Που να ξέρω; για αυτό κ δεν είμαι σίγουρη για τπτ.

    Και πολύ καλά κάνετε. Η κάθε μία μας έχει την δικιά της οπτική. Δεν χρειάζεται να συμφωνούμε.

    Θα μπορούσε. .... Θα μπορούσε;

    Αν διαβάσετε ψυχολογία σε συνδυασμό με τις εμπειρίες των Μαστεράδων θα βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.

    Περιμένω κ εγώ μαζί σας να γράψουν για M/s αντί αυτού γράφουν μονολεκτικές απαντήσεις κ αμφισβητούν τις έννοιες.
     
  5. espimain

    espimain Contributor

    Γιατί να το κάνουν;
     
  6. Queen87

    Queen87 Contributor

    Γιατί όχι; η κοπέλα απευθύνεται σε όλους!
     
  7. Just_Me

    Just_Me Contributor

    Ρώτησα αν είστε βέβαιη γιατί το "δεν υπάρχουν" δείχνει βεβαιότητα.
    Υπάρχουν τοποθετήσεις από σκλάβες αλλά δεν είναι τόσες πολλές. Δεν πάει αναλογικά όμως, τόσες συμμετοχές άρα και τόσες σκλάβες.
    Ναι θα μπορούσε. Με άπειρο κόπο κι από τις δύο μεριές.
    Αυτό δεν το κατάλαβα, θα μπορούσατε να το εξηγήσετε;
    Σε ποιες έννοιες αναφέρεστε;

    Αυτό που έχω καταλάβει στα χρόνια που διαβάζω στο φόρουμ είναι πως για να συνεννοηθούμε έχουμε βάλει έννοιες και ορισμούς ώστε όταν αναφερόμαστε στο άβουλο ον στην προκειμένη είναι υπό ποίο πλαίσιο.
    Το άβουλο ον μόνο άβουλο ον δεν είναι όταν μιλάμε σε M/s πλαίσιο. Δεν βρίσκεται σε αυτή τη θέση με το ζόρι, γονατίζει και γουστάρει τρελά να παίρνει άδεια για τα πάντα όλα στη ζωή του. Ακόμα και για τη τουαλέτα.
    Θυμάμαι χαρακτηριστικά είχα μία κουβέντα με έναν Αφέντη και μου είχε πει "Το μόνο που κάνει αυτοβούλως είναι να αναπνέει."
    Πόσο κόπο;
    Πόση δουλειά;
    Και πόση καύλα ψυχική - σωματική - συναισθηματική, ένιωθαν Α/αυτοί οι Δ/δύο;

    Σίγουρα κάνει εντύπωση και σίγουρα δεν είναι για όλους ένα τέτοιο σχήμα.
    Εγώ από πλευράς μου μόνο αξιοθαύμαστο το βρίσκω κι ας μην το συμμερίζομαι.
     
  8. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Η παρέμβασή μου ουσιαστικά ρωτούσε αφενός αν χρειάζεται, ποια η σκοπιμότητα δηλαδή και αφετέρου αν γίνεται παρέμβαση στη βούληση ενός ανθρώπου από έναν άλλο. Σχολίασα δε την άποψη @Mystique και όχι τον τροπισμό @Stalker διότι αν κάποιος δηλώνει ότι το κάνει εμένα μου περισσεύει. Την άποψη συζητώ.

    Όπου βούληση εννοώ την δομή μιας σκέψης. Θέλω ή παίρνω εντολή να κάνω κάτι, βάζω τα πράγματα κάτω, υπολογίζω χρόνους π.χ., πώς είναι αυτό που θέλω να κάνω, πόσο απέχω από το να το έχω έτοιμο, τι θα χρειαστώ για να το φέρω εις πέρας, τέτοια πράγματα και μετά το προχωρώ. Αυτό για μένα υπαινίσσεται βούληση για ζωή, για επικοινωνία, για πολλά πράγματα.

    Το περιεχόμενο της βούλησης είναι το θέμα εδώ, αλλά να καταργήσουμε την βούληση της σκλάβας από αβεβαιότητα ως προς το εκάστοτε περιεχόμενό της;

    Θα έλεγα πως άξιον εστί να αντικατασταθεί η αβεβαιότητα με βεβαιότητες - πραγματικά δεν θα ήθελα να είμαι στο παραμικρό απρόβλεπτη για τον Αφέντη και εμπιστεύομαι για Αφέντη αυτόν που αποδέχεται όμορφα το διαθέσιμο, το αυτονοήτως εκεί, το απλό, το ξυπόλυτο - και άξιον εστί η σκλάβα να είναι κοντά στον Αφέντη για χρήση, για αυτό που κάνει, για αυτό που αισθάνεται, για αυτό που έχει συναινέσει δηλαδή. Σε αυτό που είναι, συμπεριλαμβανομένης της βούλησής της, γιατί να παρέμβει ο Αφέντης, ποιος ο λόγος; Αν το θέλει, όπως είπα, εντάξει για μένα, απλά δεν θεωρώ ότι χρειάζεται ή ότι είναι πάντα επιθυμητό. Μπλέκει και το θέμα του micromanagement εδώ, αν ο Αφέντης δεν επιθυμεί να κάνει micromanagement, αν είτε η αντίληψή του των πραγμάτων είτε οι συνθήκες επιβάλουν η σκλάβα να μπορεί να λειτουργεί και αυτόνομα;

    Εδώ δεν είμαι σίγουρη ότι καταλαβαίνω τι λες, με έμπλεξαν οι πολλές αρνήσεις, δηλαδή πάντα σου ήταν πάρα πολύ σαφές ότι κρατάς κριτική σκέψη, νόηση και αντίληψη αλλά αφήνεις την βούληση κατά μέρος; Για μένα εντάξει. Αλλά μάλλον εννοούμε άλλο πράγμα όταν λέμε βούληση. Ίσως πιο πάνω ξεκαθάρισα.

    Κρίνω ότι συμφωνούμε. Αλλά για να το κάνεις αυτό χρειάζεσαι την βούληση να βάλεις την βούληση του Αφέντη πάνω από την δική σου, όχι; Ακόμα και όταν η διεργασία αυτή είναι μη εμφανής, είναι αυτόματη, υπάρχει.

    Aπλό, λιτό και απέριττο μπορεί να είναι κάτι που είτε έχει ήδη συντελεστεί και δεν φαίνεται ο κόπος που πήρε είτε είναι μόνον σε στάδιο σχεδιασμού με αδρές γραμμές. Ανεξαρτήτως του ποιος το εκφέρει.
     
  9. Just_Me

    Just_Me Contributor

    Έχω πολλά επειδή να ξέρετε!
    Είμαστε περίεργες, μας ενδιαφέρει να μάθουμε εεε και γιατί τα λέτε ωραία!  
     
  10. espimain

    espimain Contributor

    Και γιατί ναι;
    Ποιος έχει υποχρέωση να το κάνει και γιατί;
     
  11. Queen87

    Queen87 Contributor

    Ε καλά τώρα. Την κολοκύθια θα παίξουμε;
    Κανένας δεν είπε ότι έχει την υποχρέωση να κάνει κάτι.

    Καλό θα ήταν να απαντηθεί για την νηματοθέτρια.
    Κάνεις δεν υποχρεώνει κανέναν.
     
  12. espimain

    espimain Contributor

    Όποια κρίνεται κατάλληλη, να είναι, μαθαίνει.
    Για το "τα λέτε ωραία" ευχαριστώ πολύ.  
     
    Last edited: 18 Οκτωβρίου 2022