Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σκλάβα και "στάνταρτς".

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος vussinada, στις 11 Απριλίου 2018.

  1. vussinada

    vussinada ελεγχόμενη Contributor

    @margarita_nikolayevna το νήμα είναι για συνειδητοποιημένες υποτακτικές που αποζητούν τη σκλαβιά.Ας πάρουμε παράδειγμα μια υποτακτική που ήταν σε m/s και θέλει να ξαναείναι γιατί αυτό την εκφράζει...Δε νομίζω να αλλάζει και να βρίσκει ευχαρίστηση σε άλλο τρόπο έκφρασης μόνο και μόνο επειδή βρίσκεται εκτός m/s για κάποιο χρονικό διάστημα...μια σκλάβα δε νομίζω ότι είναι δυνατόν εκτός m/s να θέλει ή να έχει ανάγκη να γίνει mistress για παράδειγμα...Για αυτές τις περιπτώσεις αναφέρομαι,με συνειδητοποιημένη κατεύθυνση 
    Ελπίζω να βοηθάω κι όχι να μπερδεύω παραπάνω...

    @kinsha no onna όντως κατάλαβα καλά,ευχαριστώ!Συμφωνώ κι επαυξάνω 
    Edit: αν και με μπέρδεψαν τα έξτρα "βανίλια" στοιχεία στη σχέση με τον κ (πάλι δημιουργείται ερώτημα ίδιου τύπου με το προηγούμενο: δε μπορεί να υπάρχει σχέση στο bdsm;πρέπει να έχει "βανίλια" στοιχεία οπωσδήποτε για να θεωρείται σχέση; )
    Αποφάσισα να το γράψω τελικώς γιατί με παραξενεύει λίγο μιας και το νήμα είναι για υποτακτική που θέλει να εμπλακεί σε m/s και με βάζει συνέχεια στο τρυπάκι μήπως δε κατάλαβα καλά.
    Ή το σκεπτικό αυτό ήταν για τα στάνταρτς ότι πάνε μόνο για συντρόφους σε βανίλια σχέσεις ή εν μέρει σε βανίλια σχέσεις;
     
    Last edited: 12 Απριλίου 2018
  2. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna Δ Contributor

    Τα στάνταρντς μας είναι τα φίλτρα μέσα από τα οποία αφήνουμε να περάσουν οι άνθρωποι για να πλησιάσουν προς εμάς. Χωρίς να σημαίνει ότι θα φτάσουν.

    Στάνταρντς όλοι έχουμε. Είτε συνειδητά επιλεγμένα και επεξεργασμένα, είτε κληροδοτημένα, είτε υπερεγωτικά, είτε κοινωνικά διαμορφωμένα, είτε (most propably) όλα αυτά μαζί.

    Επομένως δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει στάνταρντς.

    Ένα υποτακτικό τρανς είναι μια άλλη κατάσταση συνείδησης, επομένως εκεί μπορεί όντως να ισχύουν διαφορετικά στάνταρντς. Το χαρακτηριστικό που έχουν τα τρανς όμως είναι ότι όταν τελειώνουν – παρέρχονται, μαζί παρέρχονται και οι ειδικές συνθήκες που αυτά δημιουργούν.

    Επομένως – ένα παραδειγματάκι- αν βρίσκομαι σε τρανς μεγάααλης καύλας και με κάποιο φιλτράρισμα ειδικών συνθηκών κάνω ένα σέσσιον με κάποιον, όταν περάσει αυτό το τρανς, εφόσον τον θέλω ξανά, είτε για σέσσιονς είτε για κάτι πιο σταθερό, σημαίνει ότι περνά και τα «κανονικά» μου φίλτρα / στάνταρντς.

    Αν το στάνταρντ μου είναι «υποταγή οπουδήποτε, σε οποιονδήποτε, πάσει θυσία», θα περάσει ο ανάλογος όγκος ανθρώπων από αυτά τα φίλτρα, με τις ανάλογες συνέπειες.

    Αυτά σαν γενική γνώμη μου επί του θέματος.

    Σαν προσωπική εμπειρία (που νομίζω αν κάτι αξίζει να καταθέσω είναι αυτό):

    Η υποταγή είναι μια απολύτως λογική διαδικασία. Πέρασαν χρόοονια για να το συνειδητοποιήσω αυτό. Η υποταγή δηλαδή γίνεται με απολύτως λογικά/ορθολογικά κριτήρια. Εξηγώ: το να μην υποταχθείς σε κάτι που αναγνωρίζεις ως προτιμότερο/εξυπνότερο/καλύτερο κλπ από αυτό που είσαι ή κάνεις εσύ είναι απολύτως παράλογο   Γιατί; Γιατί το αντίθετο θα σήμαινε ότι εμμένεις σε κάτι που σε βάζει να καταβάλλεις πιο πολύ κόπο, πιο πολλή σκέψη, πιο πολλή ενέργεια κλπ ενώ παράλληλα απολαμβάνεις λιγότερο, έχεις χειρότερα αποτελέσματα, λιγότερες επιτυχίες κ.ο.κ.

    Το πιο «Εγώ» ως σύνολο, δηλαδή το ποιος άνθρωπος θα είναι για μένα αυτός για τον οποίο αναγνωρίζω/συνειδητοποιώ/πιστεύω/νιώθω ότι επιλέγει αν μη τι άλλο τα πράγματα με καλύτερο και οικονομικότερο τρόπο από μένα είναι συνισταμένη πολλών παραγόντων που λέγεται στάνταρντ, όρια μου κλπ

    Προτιμώ όμως να τα ορίζω (έστω να τα κατανοώ και να τα αναλύω όσο μπορώ) και όχι να με ορίζουν.  
     
  3. vussinada

    vussinada ελεγχόμενη Contributor

    @margarita_nikolayevna ευχαριστώ πολύ για την απάντηση πραγματικά.Πάντα to the point.
    Χαίρομαι πολύ,με ξεμπέρδεψε.
     
  4. neikosD

    neikosD New Member

    Απο τη μερια μου πρωτα τα στανταρς και μετα να γουσταρει υποταγη, και οχι απαραιτητα στο θεμα της εμφανισης αλλα της προσωπικοτητας.