Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Στάτους Switch: Ο φερετζές της αντρικής υποτακτικότητας

Συζήτηση στο φόρουμ 'Switches' που ξεκίνησε από το μέλος cornilios, στις 19 Μαρτίου 2016.

  1. παρακαλω..τιποτα...την γνωμη μου ειπα απλως 
     
  2. Master_Apprentice

    Master_Apprentice Regular Member

    Εγώ δηλώνω switch στο στάτους μου, όπως και με το όνομα μου. Δεν ξέρω αν έχω το άγριο τσουτσούνι που έχετε εσείς Κορνήλιε ως μάστερ όμως απολαμβάνω εξίσου τα δένω μια κοπελίτσα όσο απολαμβάνω να με δένει και εκείνη. Δεν έχω ομοφυλοφιλικές τάσεις, επίσης περιορίζω το bdsm στο κρεβάτι μου και δεν το έχω ως τρόπο ζωής.

    Περιμένω κάποιο σχόλιο ώστε να συζητήσουμε περαιτέρω.
     
  3. dimfetishman

    dimfetishman Ζεις μονάχα μια φορά. Ενίοτε και καμία. Contributor

    Διαβάζοντας το θέμα και κυρίως το πως έχει διατυπωθεί έχω να πω τα εξής:

    1) Όταν θέτουμε κάτι προς συζήτηση, ανεξάρτητα από το τι προσωπικά πιστεύουμε, για λόγους ευγένειας αλλά και για να μην προκαταβάλουμε τους αναγνώστες, αφήνουμε συνήθως πρώτα τους ίδιους να εκφραστούν. Και φυσικά εκφέρουμε άποψη και εμείς οι ίδιοι αλλά όχι πρώτοι. Εκτός κι αν θέλουμε να τους χαλαρώσουμε και να τους ενθαρρύνουμε να πουν την άποψή τους και τυχόν εμπειρίες τους πιο άμεσα και κυρίως πιο ελεύθερα.

    2) Για το τι είμαι δε θεωρώ ότι πρέπει κάπου να απολογηθώ, είμαι ό,τι με εκφράζει και με κάνει να νιώθω καλύτερα με τον εαυτό μου, χωρίς να προσβάλλω και να φέρνω κανέναν σε δύσκολη θέση. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Και με την "ετικέτα" του switch δε θέλω ούτε να κρύψω ούτε να υποδηλώσω κάτι. Είναι απλό, απολαμβάνω και τους 2 ρόλους εξίσου. Και ως προέκταση αυτών μου αρκεί να είμαι αρεστός σε όποια κατανοεί και συμμερίζεται τις επιθυμίες μου αυτές. Σε μία και καλή...

    Απορώ λοιπόν για ποιο λόγο μιλάμε για φερετζέδες και συναφή και γιατί μία μερίδα ανθρώπων δεν "κάθεται" καλά σε κάποιους, από τη στιγμή που δεν προκαλούν και δεν ενοχλούν με τη συμπεριφορά τους. Καταλαβαίνω ότι γίνομαι αρκετά καυστικός, όμως όσο κι αν οι απόψεις και οι θέσεις είναι καθαρά προσωπικές και τελικά βαραίνουν αυτόν, που τις λέει, και όχι αυτούς, στους οποίους απευθύνεται, θεωρώ ότι είναι σώφρον να είμαστε λίγο πιο συγκρατημένοι σε κάποια πράγματα. Ακόμη κι αν κάτι δε μας αρέσει, πράγμα απολύτως σεβαστό (επίσης).
     
    Last edited: 25 Μαρτίου 2016
  4. Το οτι καποιος/α ειναι Switch δε σημαινει οτι

    1) Ειναι 50-50 υ/Κ.... Μπορει να ειναι και 40-60 ή σε διαφορετικη αναλογια.
    2) Σε μια σχεση ειναι με το ιδιο ατομο και τα δυο μαζι. Μπορει αναλογως με τη σχεση να ειναι αποκλειστικα Κ ή υ.

    Επιπλεον, σε μια σχεση οπου και τα δυο ατομα ειναι switch, δεν σημαινει οτι γινονται συνεχως εναλλαγες ρολων. Πολυ πιθανον και στα δυο ατομα να βγαινει μονο ενας ρολος, ειτε Κ, ειτε υ.
     
  5. voluptas

    voluptas Regular Member

    Πάντως κι εγώ κλίνω προς αυτό που λέει ο op. Αλλά δε νομίζω ότι είναι απαραίτητα υποτακτικός ο άλλος 100% που απλώς βάζει switch για να κρυφτεί. Απλά ίσως οι περισσότεροι με αυτό δηλώνουν ότι δεν είναι pure υποτακτικοί. Ίσως επίσης κάποιοι να είναι και pervs βάζουν switch επειδή είναι γενικό.

    υγ. και τώρα θα ρθεί από κάτω κάποιος-α και θα πει ''είπε ο switch'' και θα νομίζει ότι έβγαλε λαβράκι και θα χαίρεται με τη μαλακία που είπε, χαχα
     
  6. 1) Προσωπικά έχω μάθει να καταθέτω την άποψη μου. όσο για το ποιός θα επηρεαστεί και τι θα πει αδιαφορώ. Ας πει ο καθένας ότι θέλει.
    2)Ούτε απολογία σου ζήτησε κανείς, ούτε κάτι άλλο
    3)Δε μιλάμε για φερετζέδες, εγώ μίλησα για φερετζέδες διοτι αυτό πιστεύω
     
  7. Το άγριο τσουτσούνι σας χαιρετά
     
  8. Lady in Corslet

    Lady in Corslet Mind the gap...

    Έχω την εντύπωση ότι ο @cornilios (χωρίς να τον ξέρω τον άνθρωπο και μπορεί να κάνω και λάθος...ας με διορθώσει) έχει την άποψη αυτή γιατί, όπως έχει συμβεί και σε εμένα, στατιστικά οι περισσότεροι άντρες με τους οποίους έχει τύχει να μιλήσω και να δηλώνουν switch είχαν περισσότερο έντονες τις υποτακτικές τους τάσεις και οι κυριαρχικές ήταν περισσότερο σαν εσωτερική τους άμυνα προκειμένου να μην επικρατήσουν οι υποτακτικές. Όχι συνειδητά τις περισσότερες φορές.

    Πολλοί βέβαια από το ίδιο δείγμα ανθρώπων απλά δεν είχαν κατασταλλάξει στο τι είναι ή είχαν δική τους ερμηνεία στο τι σημαίνει switch.
    Παράδειγμα: Έχω γνωρίσει καθαρά κυριαρχικό άτομο να δηλώνει switch και όταν τον ρώτησα τι σημαινει για εκείνον μου είπε ότι "Απλά δεν μου αρέσει να είμαι με ένα βούρδουλα όλη την ώρα και μέσα στη σκληρότητα...έχω και τις τρυφερές μου στιγμές που θέλω να την αγκαλιάσω την άλλη, να την κανακέψω κλπ"

    Κανείς δεν θεωρώ ότι πρέπει να λαμβάνει προσωπικά μία άποψη η οποία αναφέρεται σε σύνολα καθότι έτσι κι αλλιώς η κάθε άποψη που διατυπώνεται και είναι προσωπική και δεν μπορεί να συμπεριλαμβάνει και τις εξαιρέσεις του όποιου κανόνα έχουμε κάνει στο κεφάλι μας.
     
  9. Συμφωνώ με την @Lady in Corslet και θέλω να προσθέσω απλά το εξής.

    Γνώμη μου είναι ότι οι διαφορές και οι παραννοήσεις γίνονται επειδή χρησιμοποιούμε ταμπέλες (switch εν προκειμένω). Αν δεν υπήρχε η ταμπέλα, θα ήταν πιο απλά και για τους ανθρώπους που έχουν και τις δυο πλευρές μέσα τους.

    Καταννοώ, δεν παραβλέπω, οτι οι ταμπέλες υπάρχουν για συγκεκριμένο λογο.
     
  10. Έχουν τη απαίτηση να γράψουμε πως πιστεύουμε το τάδε εκτός απο την περίπτωση του Μανώλη που γι αυτόν δεν είναι έτσι. Μου φαίνεται ότι μερικούς θα τους αρχίσω στο ξύλο καμιά μέρα
     
  11. Lady in Corslet

    Lady in Corslet Mind the gap...

    Ποιος είναι αυτός ο Μανώλης τέλος πάντων???????          
     
  12. Δε μου λες. στη φώτο προφίλ εσύ εισαι; Αν είσαι εσύ σε ποθώ