Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Συναισθηματικός "ευνουχισμός"

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Τεχνικές' που ξεκίνησε από το μέλος Emma, στις 30 Νοεμβρίου 2008.

 1. elfcat

  elfcat . Contributor

  Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συναισθηματικός ευνουχισμός

  Μάλλον δεν έχω καταλάβει την σκέψη σου και απαντώ αλλά αντ' αλλων. 
   
 2. Emma

  Emma Contributor

  re: Συναισθηματικός "ευνουχισμός"*

  @fractal:   (αν και όχι the full story).

  @elfcat: Δεν πειράζει γλυκειά μου. Σε ευχαριστώ που συμμετέχεις και που προσπαθείς να καταλάβεις   Όλες οι οπτικές/πλευρές δεκτές άλλωστε.
   
 3. elfcat

  elfcat . Contributor

  Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συναισθηματικός ευνουχισμός

  Αν η διαχείριση των συναισθημάτων επιτευχθεί από τον ίδιο τον άνθρωπο, ιδίαις κατά βάση δυνάμεις τότε συμφωνώ μαζί σου.

  Συνήθως όμως οι άνθρωποι με κατα βάση ακυβέρνητο συναίσθημα (το οποίο και συχνά φοβούνται) απευθύνονται σε άλλους ανθρώπους για να το διαχειριστούν. Ο ευνουχισμός τους σε αυτήν την περίπτωση, δεν είναι το γεγονός ότι άλλος διαχειρίζεται το συναίσθημά τους αλλά ότι έχασαν εαυτό, φοβούμενοι τον εαυτό τους.

  Όσο και αν ακούγεται παράξενο, οι άνθρωποι που τα συναισθήματά τους κατακλύζουν και συχνά έτσι τους εξουθενώνουν, στην πραγματικότητα δεν έχουν επαφή με τον εαυτό τους.
   
 4. L_Strike

  L_Strike Contributor

  re: Συναισθηματικός "ευνουχισμός"*

  Με αυτό ως παραδοχή, ο "ευνουχισμός" αυτός παρουσιάζεται ως αυτοέλεγχος - αυτοκυριαρχία (anger managment). Κάτι τέτοιο (λογικά) σε απελευθερώνει, καθώς συνεισφέρει στην αυτογνωσία.

  Δεν μπορώ να διακρίνω "μηχανισμό απελευθέρωσης και ισορροπίας", όταν περιτοιχίζεται κάποιος αφ’ εαυτού του σε ένα εύθραυστο (λόγω της αυτοσυγκέντρωσης που απαιτεί) αλεξιθυμικό "καβούκι". Αυτό δεν αποτελεί περιορισμό;

  Υ.Γ. Σίγουρα δεν σε αγριεύουν όλα  

  Σκέψεις προσωπικές (αν είμαι off topic παρακαλώ να σημειωθεί και να αγνοηθούν):

  α) Σε καθημερινή βάση δημιουργούνται συναισθηματικές φορτίσεις θετικού ή αρνητικού χαρακτήρα, ανάλογα με την πηγή που τις προκαλεί (ακόμα και βιολογικά αποδεικνύεται αυτό ως έκκριση ορμονών, άρα χημικών διεργασιών). Πόσο επιβλαβής μπορεί να είναι ο συναισθηματικός ευνουχισμός σε κάποιον, τόσο σε σωματικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο (σημ. το δεύτερο μπορεί να περιλάβει το πρώτο).

  β) Εφόσον αναφερόμαστε σε συναισθήματα, αυτό απαιτεί μια διάδραση ανθρώπων (συν - αισθάνομαι). Η απόπειρα εξισορρόπησης (equilibrium) είναι ατομική, αποκλείοντας την (όποια) διάδραση. Για ποιά σχέση μιλάμε; Μπορεί ο "ευνουχισμένος" να έχει σχέση με κάτι πέραν του εαυτού του;

  γ) Εξειδικεύοντας το (β), σε μια BDSM σχέση, μπορεί ο υποτακτικός τηρεί τέτοια στάση, εφόσον αυτοχειραγωγείται συναισθηματικά;

  Προσωπική μου εκτίμηση είναι πως ο συναισθηματικός "ευνουχισμός" (ακρωτηριασμός κατ' εμέ) απαντάται ως αμυντικός μηχανισμός ( ; ) σε άτομα που είτε πληγώθηκαν στο παρελθόν, είτε αδυνατούν να δεθούν συναισθηματικά, από φόβο μήπως πληγωθούν στο μέλλον. Ως προσωπική κατάθεση, το μόνο που μπορεί να κάνει νωθρά τα συναισθήματά μου είναι το ψέμα, κάτι που δεν διατηρείται ως γενικότερη στάση, αλλά στοχεύει το συγκεκριμένο άτομο.
   
 5. jimboy

  jimboy Regular Member

  Απάντηση: Re: Συναισθηματικός ευνουχισμός


  Δε νομίζω ότι θα έκανα ποτέ κάτι τέτοιο και δε νομίζω οτι με εκφράζει. Ωστόσο είναι αδύνατον μέσα στα συγκεκριμένα λογια να μην διακρίνω έναν άνθρωπο που αγωνίζεται να απελευθερωθεί απ τον εγωισμό του!!! Μια τετοια προσπάθεια δε μπορώ παρά να την θαυμάσω και ίσως να πάρω και δυο λόγια που θα με βοηθήσουν στο δικό μου αγώνα!

  Υ.Γ.1 υπάρχουν πολλοί τρόποι να πολεμήσει κανεις τον εγωισμό του - έχουν όλοι ένα κοινό:δεν ειν εύκολοι!!!

  Y.Γ.2 αλλά έχουν μεγαλείο
   
 6. Emma

  Emma Contributor

  Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συναισθηματικός ευνουχισμός

  Το ότι αυτή η διαδικασία θα ξεκινήσει/επιτευχθεί απ' το ίδιο το άτομο, δεν σημαίνει ότι αποκλείεται να ζητήσει/λάβει βοήθεια.
  ... ή πάνε στο άλλο άκρο και "κόβουν" κάθε είδους συναισθηματικού interaction με άλλους ανθρώπους. Στην περίπτωση εκείνη, ισχύει ακόμη το ότι έχασαν εαυτό ή ακριβώς το αντίθετο;
  Πώς το συμπεραίνεις αυτό; Βάσει ποιάς λογικής;
   
 7. hugger

  hugger Regular Member

  re: Συναισθηματικός "ευνουχισμός"*

  Emma, σ' επιασα με την πρωτη, οχι επειδη ειμαι κανας εξυπνος, αλλα γιατι πεφτω στην κατηγορια . Και απο εμπειρια 8αλεγα, παρα το αρχικο σοκ, ειναι καλουτσικη φαση  )
   
 8. Incomplete_

  Incomplete_ Contributor

  Απάντηση: Συναισθηματικός ευνουχισμός

  Θεωρώ πως ο συναισθηματικός ευνουχισμός στα πλαίσια μιας BDSM σχέσης ή κατάστασης είναι κάτι πλασματικό.Ένα ευρύ ιδιαίτερο role play όπου δεν υπάρχει καμία συναισθηματική έκφραση.Στο δικό μου μυαλό μπορεί να υπάρξει μόνο κατα τη διάρκεια μίας συνεδρίας ή παιχνιδιού.Σε πιο εκτενή όμως εφαρμογή ,αν υπάρχει,έχει να κάνει με την επιβολή μιας συναισθηματικής αναπηρίας και σε αδυναμία της διαχείρισης οποιασδήποτε έκφρασης αυτών..

  Μα τότε δεν έχουμε να κάνουμε με μη πνευματική διαχείριση του υποτακτικού;Δεν περιοριζόμαστε σε καθαρά σωματική δραστηριότητα;Σε τι διαφέρει αυτό από το σαδισμό ,όπου ο μαζοχιστής φιμώνεται;
   
  Last edited: 1 Δεκεμβρίου 2008
 9. L_Strike

  L_Strike Contributor

  re: Συναισθηματικός "ευνουχισμός"*

  Εξού και η απορία μου Inco, από την στιγμή που γίνεται αναφορά για διαχείριση υποτακτικού και σε τομείς πέραν του σώματος και εξετάζεται ο "ευνουχισμός" αυτός ως μέθοδος ψυχολογικής εκπαίδευσης (άρα και χειραγώγισης).

  Τώρα που το ξαναδιαβάζω, η ακριβέστερη διατύπωση του ερωτήματός μου θα ήταν:

  Εξειδικεύοντας το (β), σε μια BDSM σχέση, θα επιθυμούσε/ είχε λόγο ο υποτακτικός να λάβει ανάλογη θέση, εφόσον αυτοχειραγωγείται συναισθηματικά; Εκτός εάν τον ενδιαφέρει η σωματική έκφραση υποταγής (κατά κύριο λόγο αν όχι αποκλειστικά).
   
 10. Maley

  Maley Contributor

  Απάντηση: Συναισθηματικός ευνουχισμός

  καθε μερα αισθανομαι να ευνουχίζομαι συναισθηματικά απο πραγματα που δεν μπορω να αλλαξω..απο απλα πραγματα..μα πολυ απλα..πχ απο τον ωχαδερφισμό αυτουνου που φτυνει ,πεταει σκουπιδια κάτω μπροστα μου και δεν μπορω να τον γαμησω στο ξυλο (μωρε μπορω αλλα που να μπλεκω).. μεχρι την fake σκαλβα μου που μου τα "παιρνει" κανονικα για μια-δυο δηθεν συνεδριες το μηνα..

  ..δεν εχω χρονο όμως να ασχολουμαι επι μερους με τον καθενα..
   
 11. Emma

  Emma Contributor

  Re: Απάντηση: Συναισθηματικός ευνουχισμός

  Incomplete_ δεν θεωρείς ότι ένας απ' τους στόχους της συνολικής εκπαίδευσης ενός υποτακτικού είναι να καταφέρει να διαχειρίζεται τα συναισθήματά του με τέτοιο τρόπο ώστε να αλλάξουν οι προτεραιότητές του (από το "εγώ" -> Κ) χωρίς να υπάρχει αίσθημα "απώλειας" παράλληλα; Κι αν όχι να κάνει το ίδιο το υ αυτή τη διαχείριση, αλλά να την αναλάβει ο Κ;
  Σημαντικό: Δεν μιλώ για μη συναινετική κατάσταση (όχι επιβολή δηλαδή) αλλά κάτι που (πιθανόν) θέλει και ζητά το ίδιο το υ, στοχεύοντας στην εκπλήρωση αυτού που θέλει να είναι, αλλά δεν μπορεί, λόγω αυτών των συναισθημάτων.
   
 12. Incomplete_

  Incomplete_ Contributor

  Απάντηση: Re: Απάντηση: Συναισθηματικός ευνουχισμός

  Υπάρχει το ένστικτο και η ανάγκη για επιβίωση σε αυτό που μου γράφεις;