Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Συναισθηματικός "ευνουχισμός"

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Τεχνικές' που ξεκίνησε από το μέλος Emma, στις 30 Νοεμβρίου 2008.

 1. Emma

  Emma Contributor

  re: Συναισθηματικός "ευνουχισμός"*

  @fractal καταπληκτικό ποστ το #35 καθώς και το #37.
  @Fanshawe πολύ καλή η επιλογή του βίντεο.
  @MasterJp ευχαριστώ για την απάντηση. Μια ερώτηση πάνω σε αυτά που είπατε: Ο μόνος τρόπος λοιπόν είναι η μεταφορά της διαχείρισης των συναισθημάτων σε κάποιον Κ;

  1. Πάρα πολύ. Δεν μιλάμε για προγραμματισμένες, standard αντιδράσεις, αλλά για διαχείριση συναισθημάτων έτσι ώστε αυτά να σταματήσουν να είναι (πιθανό) εμπόδιο σε όσα κάποιος θέλει να επιτύχει.
  Την δεύτερη και τρίτη ερώτηση δεν τις κατάλαβα (αλλά σχετικά με την τρίτη ερώτηση, έχω κι εγώ μία την οποία θα κάνω στο τέλος του ποστ)
  4. Ανάλογα πώς αντιμετωπίζει κανείς τις ιδανικές καταστάσεις. Για μένα το ιδανικό είναι αυτό που πασχίζω να καταφέρω, εν αντιθέσει με κάτι το οποίο θα ήθελα να έχω αλλά ξέρω/αναγνωρίζω/δέχομαι ότι δεν μπορώ να φτάσω ποτέ.
  Η όποια απογοήτευση είναι (συνήθως) η αφορμή για "αλλαγή πορείας" με σκοπό την αποφυγή παρόμοιων εμπειριών, μόνο που, στο δρόμο, βλέπεις ότι υπάρχουν κι άλλα πλεονεκτήματα στην νέα αυτή πορεία.

  --------------

  Επιμέρους ερώτηση: Ένας Κυρίαρχος "συναισθηματικά ευνουχισμένος" προσφέρει ίσως την απόλυτη μορφή κυριαρχίας ή είναι κάτι που πρέπει να αποφεύγεται;
   
 2. jimboy

  jimboy Regular Member

  Απάντηση: Re: Συναισθηματικός ευνουχισμός


  Γιατί θα πρέπει να απαντηθεί εκ των προτέρων? ίσως θαταν καλύτερα να εξετάζεται η κάθε σχέση ξεχωριστά.Η χρήση του ίδιου κάθε φορά συγκεκριμένου μοτίβου δε θα κινδύνευε να ευνουχίσει την σχέση?
   
 3. L_Strike

  L_Strike Contributor

  re: Συναισθηματικός "ευνουχισμός"*

  Την αντιλαμβάνεται συναισθηματικά; Ή δεν έχει ανάγκη αυτού του είδους την αντιληπτικότητα σε μια ανθρώπινη διάδραση;

  Υ.Γ. Ίσως να άλλαζες το ρήμα "προσφέρει" με το "κατέχει";
   
  Last edited: 2 Δεκεμβρίου 2008
 4. MasterJp

  MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

  re: Συναισθηματικός "ευνουχισμός"*

  @Emma: εξαρτάται από το πόσο αρέσει στο "ὑ" να υποφέρει  

  όσον αφορα την επί μέρους ερώτηση ο Dolmance έχει γράψει μια ενδιαφέρουσα θέση στο "όπου εμφιλοχωρεί έρως".

  Παρατήρηση: η λέξη ευνουχισμός και τα παράγωγά της, όπως η ίδια έχεις επισημάνει δεν ανταποκρίνονται στο νόημα του νήματος και επιπροσθέτως ηχούν άσχημα, συνιστώ την αλλαγή της.
   
 5. john_slave96

  john_slave96 Contributor

  re: Συναισθηματικός "ευνουχισμός"*

  Συμφωνώ, το "ευνουχισμός" είναι βάρβαρη (=ξενική, παράξενη, αλλόκοτη) λέξη.
   
 6. Emma

  Emma Contributor

  re: Συναισθηματικός "ευνουχισμός"*

  Δεν καταλαβαίνω τί εννοείς.
  Γιατί να την αντιλαμβάνεται συναισθηματικά; Από πότε έχει αυτό σημασία;

  Υ.Γ. Αν θα το άλλαζα σε κάτι θα το άλλαζα σε "ασκεί", το οποίο είναι αυτό που στην ουσία εννοούσα.
  Δηλαδή λέτε ότι αν παραχωρήσει την διαχείριση των συναισθημάτων του στον Κ δεν θα υποφέρει τόσο, ενώ αν τα διαχειριστεί το ίδιο θα υποφέρει περισσότερο;

  Αν εννοείτε αυτό το νήμα -> https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/t6113/ δεν βρίσκω κάποια απάντηση του Dolmance.

  Όσον αφορά την λέξη "ευνουχισμός", δεν μπορώ να βρω άλλη που να περιγράφει καλύτερα αυτό που εννοώ. Αν έχετε κάποια πρόταση, ευχαρίστως να την ακούσω.*

  * αυτό πάει ως απάντηση και στον john_slave96
   
 7. MasterJp

  MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

  re: Συναισθηματικός "ευνουχισμός"*

  @Emma: Αυτό εννοώ. Χρησιμοποίησα την λέξη "θέση" και όχι "απάντηση". <χ>
   
 8. Emma

  Emma Contributor

  re: Συναισθηματικός "ευνουχισμός"*

  Η οποία βρίσκεται πού;
   
 9. jimboy

  jimboy Regular Member

  Απάντηση: Re: Συναισθηματικός ευνουχισμός

  Κατ αρχάς θένκιου που μου απάντησες
  Μέσα απ τα γραφόμενα συμπέρανα τα εξής:μεσα σε μια bdsm σχεση το κάθε μέλος της σχεσης καλείται να προσπαθεί να λειτουργήσει σύμφωνα με τους "κανόνες" που "ορίζει" το status που έχει επιλέξει-που νιώθει ότι τον εκφράζει.όλο αυτό έχει σα στόχο τη προσωπική εξέλιξη(ενδεχομένως την πνευματική ανάπτυξη) του καθ ενός εκ των δύο.
  καθ όλα σεβαστό(και εμπειρία δεν έχω) άλλα σκέφτομαι ότι με όλη αυτή την διαδικασία μήπως αφιερώνοντας όλη μας την ενέργεια στο να προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε τις ταγές αυτές χάσουμε πιο σημαντικά πράγματα. να το πω πιο απλα ότι φαίνεται να αναζητάμε το "γράμμα του νόμου" αντί να "ακολουθούμε το πνεύμα του νόμου"!
  Γιατί θα έπρεπε πάντα να έχω την ίδια ακριβώς στάση και συμπεριφορά απέναντι σε διαφορετικό κάθε φορά σύντροφο?Σίγουρα θα υπάρχουν λόγοι με χαρά μου να τους ακούσω-το ξέρω ότι έχω πολλά να μάθω

  Υ.Γ.1 συχώρα την άγνοια μου δε γνωρίζω πολλά(πέρα απ τις εμπειρίες μου) αλλά έχω διάθεση να μάθω περισσότερα!

  Υ.Γ.2 εύγε για τη προσπάθεια που κάνεις ώστε λειτουργεί το forum-αντιλαμβάνομαι ότι είναι ιδιαίτερα λεπτή και δύσκολη η θέση σου(moderator ή όπως αλλιώς) καλή δυναμη-καλή συνέχεια
   
 10. MiB

  MiB Regular Member

  re: Συναισθηματικός "ευνουχισμός"*

  Αν μέσω του "συναισθηματικού ευνουχισμού" όπως λες, το ζητούμενο είναι η απελευθέρωση/απεγκλωβισμός των αισθήσεων από οποιουδήποτε είδους συναισθηματικό "περιορισμό" με απώτερο σκοπό την εξιδανίκευση/μεγιστοποίηση της απόλαυσης, τότε τα προτερήματα είναι προφανή.

  Στο αν είναι δυνατό να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, πιστεύω πως ναι, αλλά μέχρι έναν συγκεκριμένο βαθμό ανάλογα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του κάθε ατόμου. Ο συναισθηματικός ευνουχισμός όπως (φαντάζομαι) ότι τον εννοείς, στην απόλυτη μορφή του δε νομίζω πως είναι κάτι εφικτό, καθώς προϋποθέτει μια κατάσταση "τέλειας" πνευματικής αγνότητας, για την οποία η ανθρώπινη φύση από μόνη της θέτει λιγότερους ή περισσότερους περιορισμούς ως προς την επίτευξη/ολοκλήρωσή της. Ακόμα και σε εντελώς "Ζεν" καταστάσεις, πιστεύω πως έστω και σε μια ελάχιστη μορφή θα προκύπτουν πάντοτε κάποια - έστω - στιγμιαία συναισθήματα που κατά κάποιο τρόπο θα εμποδίζουν την ολοκλήρωση ενός απόλυτου συναισθηματικού ευνουχισμού. Άλλωστε, μιλάμε για δράσεις/αντιδράσεις και επιβολή/αποδοχή αυτών, κι όχι για κάποια αποκλειστικά πνευματική/εγκεφαλική κατάσταση.

  Στις περιπτώσεις όπου μπορεί να επιτευχθεί - έστω κι ως προς τη μέγιστη δυνατή μορφή του - ο μεγαλύτερος κίνδυνος που θα μπορούσα να διακρίνω έχει να κάνει με την εξιδανίκευση μιας τέτοιας κατάστασης από την πλευρά του ατόμου, με την παράλληλη εξιδανίκευση του/της/των partner με τους οποίους τη βιώνει. Δηλαδή ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος ανάπτυξης νέων - πρωτόγνωρων - ενδεχομένως συναισθημάτων από τη βίωση μιας τέτοιας κατάστασης η οποία περιλαμβάνει/προϋποθέτει την παρουσία/συμμετοχή συγκεκριμένων ατόμων, με τα οποία δύναται να επιτευχθεί. Αυτό είναι κάτι το οποίο "εγκυμονεί" την ανάπτυξη νέου είδους συναισθηματικών περιορισμών και που οδηγεί - μοιραία - στη δημιουργία ενός φαύλου κύκλου..  
   
  Last edited: 3 Δεκεμβρίου 2008
 11. gaby

  gaby Guest

  re: Συναισθηματικός "ευνουχισμός"*

  Ετυμολογία της λέξης "ευνούχος", από το λεξικό Μπαμπινιώτη:

  Σύνθετο από το αρχαίο ουσιαστικό "ευνή", που σήμαινε "κλίνη, κρεβάτι" και από παράγωγο του ρήματος "έχω". Η λέξη αναφερόταν αρχικά στον θαλαμηπόλο υπνοδωματίου γυναικών (κυρίως των γυναικών του μανάρχη στην Αίγυπτο, τη Βαβυλώνα και την Περσία), από τον οποίο είχαν αφαιρεθεί οι γεννητικοί αδένες.

  Αντί για "συναισθηματικός ευνουχισμός", προτείνω "συναισθηματική διάπλαση" ή "συναισθηματική αναδιάπλαση".  
   
 12. L_Strike

  L_Strike Contributor

  re: Συναισθηματικός "ευνουχισμός"*

  Κάποιος που έχει ροπή προς την Κυριαρχικότητα και επιθυμεί να την ασκεί, βρίσκει απόλαυση σε αυτό, ειδάλλως δεν θα ασχολούνταν. Αυτό δεν του προκαλεί κάποια αίσθηση, συμπερασματικά και κάποιο συναίσθημα; Θεωρώ πως η αντιληπτικότητά του δεν περιορίζεται μόνο στο seeing is beliving (το οποίο μπορεί να καλυφθεί και με απλό role play, όχι με Κυριαρχία), αλλά αποσκοπεί στο feeling while living it. Συνεπώς, in my view έχει σημασία.