Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Συνεδρίες (Seance - Session)

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Resources and Tutorials' που ξεκίνησε από το μέλος SM_Art_Lady, στις 10 Ιουλίου 2005.

 1. SM_Art_Lady

  SM_Art_Lady Contributor

  ΣΥΝΕΔΡΙΑ (SEANCE - SESSION)

  ΓΕΝΙΚΑ

  Η συναινετική σαδιστική ερωτική πράξη έχει επικρατήσει να ονομάζεται συνεδρία (séance ή session). Η πορεία της επαφίεται αποκλειστικά στον Αφέντη/α, ο οποίος ρυθμίζει όλες τις λεπτομέρειες που την αφορούν λαμβάνοντας υπόψη τις γενικές επιθυμίες του δούλου. Ο δούλος δεν έχει κανένα δικαίωμα να εμπλέκεται στη διεξαγωγή της και κάθε προσπάθειά του, ακούσια ή εκούσια, να εμπλακεί μ' αυτήν πρέπει να τιμωρείται παραδειγματικά. Η συνεδρία μπορεί να λάβει διάφορες μορφές και να διαθέτει κλιμακούμενη ένταση, ξεκινώντας από τη στοιχειώδη μορφή του παιγνιδιού ρόλων και φτάνοντας σε ακραίες μορφές, όπου υποκαθίσταται η σεξουαλική ηδονή από την ηδονή της καθυπόταξης.

  Υπό το πρίσμα αυτό, υπάρχουν διάφορες μέθοδοι κατηγοριοποίησης των συνεδριών. Στην ιστοσελίδα θα αναλύσουμε την πλέον σημαντική κατά τη γνώμη μου κατηγοριοποίηση συνεδριών που έχει να κάνει με την ένταση και την αυστηρότητα της τιμωρίας που χρησιμοποιείται σ' αυτές. Η κατηγοριοποίηση αυτή είναι σημαντική γιατί είναι η μόνη που λαμβάνει υπόψη τις γενικές επιθυμίες του δούλου, ο οποίος πρέπει να φροντίσει να οριοθετήσει τη συνεδρία πριν τη διεξαγωγή της σε συνεννόηση με τον αφέντη.
  Σε κάθε περίπτωση βέβαια, εφόσον η συνεδρία οριοθετηθεί, ο αφέντης παραμένει αποκλειστικός ρυθμιστής της διεξαγωγής της. Η κατηγοριοποίηση αυτή είναι σημαντική και για έναν ακόμα λόγο.
  Η συμμετοχή του σκλάβου στη διαμόρφωση της συνεδρίας που υπονοεί προάγει και αναδεικνύει το συναινετικό χαρακτήρα του Ερωτικού Σαδισμού και καθιστά σαφές ότι η συνεδρία είναι παιγνίδι για δύο. Έτσι, υπογραμμίζει την έννοια της συναίνεσης που είναι και η ειδοποιός διαφορά μεταξύ κλασσικού και Ερωτικού Σαδισμού, παρέχοντας εμμέσως ηθική νομιμότητα στον Ερωτικό Σαδισμό.

  Σε γενικές γραμμές, κατά σειρά αύξουσας αυστηρότητας οι συνεδρίες χωρίζονται σε βασικές, τυπικές και ακραίες. Τα χαρακτηριστικά κάθε τύπου συνεδρίας αναλύονται ξεχωριστά στη συνέχεια.


  ΒΑΣΙΚΗ SEANCE


  Το χαρακτηριστικό που οριοθετεί τη βασική συνεδρία είναι ότι κατ' αυτήν δεν υπάρχει πραγματικός πόνος. Η τιμωρία είναι τις περισσότερες φορές λεκτική και ορισμένες φορές μπορεί να χρησιμοποιούνται και κάποιες στοιχειώδεις σωματικές τιμωρίες όπως ελαφρά χαστούκια, τραβήγματα μαλλιών και χτυπήματα με γυμνή παλάμη ή ελαφρά σύνεργα στα κωλομάγουλα. Η βασική συνεδρία είναι πολύ διαδεδομένη και πρέπει να θεωρείται σαν ένα παιγνίδι ρόλων. Δεν είναι καθόλου σπάνιο να συναντήσετε απλά ζευγάρια και κοινά ανδρόγυνα που να παίζουν περιστασιακά το παιγνίδι αυτό κατά τη σεξουαλική πράξη. Βέβαια, στην περίπτωση σχέσεως αφέντη-δούλου το παιγνίδι είναι πιο προχωρημένο και ρεαλιστικό και περιλαμβάνει συνήθως υποβάθμιση και δέσιμο (οι όροι θα αναλυθούν αργότερα).

  Πολλοί υποστηρίζουν ότι συνεδρία όπου δεν υπάρχει πραγματικός πόνος δεν είναι ουσιαστική συνεδρία. Η γνώμη μου είναι ότι εφόσον το δίπολο αφέντης-δούλος είναι παρόν και οι συμμετέχοντες έχουν σαφή επίγνωση της παρουσίας του το παιγνίδι ρόλων είναι τυπικά και ουσιαστικά συνεδρία, παρά την απουσία πόνου. Στο σημείο αυτό πρέπει να σας πληροφορήσω ότι η λεκτική τιμωρία μπορεί να είναι πολύ χειρότερη από τη σωματική γιατί στοχεύει στην προσωπικότητα του δούλου. Έτσι, ακόμα και η βασική συνεδρία είναι δυνατόν να έχει αρκετή ένταση και να ικανοποιήσει τους συμμετέχοντες.

  Η βασική συνεδρία συνιστάται σε άπειρους και ανθρώπους προχωρημένης ηλικίας. Για συνειδητοποιημένους και υγιείς αφέντες και δούλους η βασική συνεδρία είναι το προοίμιο για πιο προχωρημένες συνεδρίες και βοηθά στην ανάπτυξη οικειότητας μεταξύ Αφέντη και σκλάβου. Προσωπικά, πάντα ξεκινάω τις σχέσεις μου με βασικές συνεδρίες. Η πρακτική αυτή μου επιτρέπει να γνωρίσω καλύτερα το σκλάβο μου και να αποφύγω τις κακοτοπιές.


  ΤΥΠΙΚΗ SEANCE


  Η τυπική συνεδρία είναι πιο προχωρημένη από τη βασική και οριοθετείται από τη ύπαρξη πραγματικού πόνου κατά τη διεξαγωγή της. Οι τιμωρίες πλέον είναι περισσότερο οδυνηρές, χωρίς βέβαια να αποκλείονται οι λεκτικές. Από πρακτικής απόψεως δεν υπάρχει όριο στο πόσο οδυνηρές πρέπει να είναι οι τιμωρίες, πάντως ο πόνος είναι υπαρκτός και ουσιαστικός.

  Κατά την τυπική συνεδρία χρησιμοποιούνται συνήθως ειδικά σύνεργα, όπως κολάρα, βούρδουλες, μαστίγια, κλομπ, στραπόν κλπ. Τα σύνεργα μπορεί να αγοραστούν από ειδικά καταστήματα ή να κατασκευαστούν από τους ίδιους τους συμμετέχοντες. Προσωπικά προτιμώ να τα κατασκευάζω ο ίδιος ή να βάζω τη δούλη να τα κατασκευάσει. Η επιλογή των σύνεργων πρέπει να αντικατοπτρίζει την ένταση της συνεδρίας και να γίνεται από τον αφέντη.

  Η τυπική συνεδρία είναι η πλέον κατάλληλη για συνειδητοποιημένους και υγιείς αφέντες και δούλους και παρέχει τις προϋποθέσεις για πραγματική υποταγή του δούλου. Επίσης, δίνει την ευκαιρία στους αφέντες να αναπτύξουν πλήρη πρωτοβουλία και να χρησιμοποιήσουν όλη την εμπειρία τους. Το εύρος των τιμωριών είναι πολύ μεγάλο και έτσι μπορεί να προσφέρει ποικιλία και δυνατότητες επιλογής.

  Το κεντρικό ζήτημα που υπεισέρχεται κατά την τυπική συνεδρία είναι το ζήτημα της ασφάλειας. Δεν είναι σπάνιο το πάθος να οδηγήσει τον αφέντη ή τον δούλο σε απώλεια του αυτοελέγχου του, με αποτέλεσμα η συνεδρία να καταστεί έκρυθμη και ως εκ τούτου λίαν επικίνδυνη. Είναι λοιπόν σημαντικό να λαμβάνονται οι απαιτούμενες ασφαλιστικές δικλείδες και ο Αφέντης να είναι αρκετά έμπειρος ώστε να μπορεί να ελέγξει πλήρως την κατάσταση. Σας συμβουλεύω να σχεδιάζετε συνεδρίες κλιμακούμενης έντασης. Μη ξεκινάτε με δύσκολα, αλλά με στοιχειώδη θέματα, τα οποία από συνεδρία σε συνεδρία μπορεί να γίνονται όλο και πιο προχωρημένα. Επίσης, να ξέρετε τα όριά σας. Αν τα υπερβείτε η χαρά της συνεδρίας μπορεί να αντιστραφεί...Επαναλαμβάνω, ο Ερωτικός Σαδισμός απαιτεί σύνεση και δε συγχωρεί την επιπολαιότητα. Να είστε πάντα σε εγρήγορση και σίγουροι για τις επιθυμίες σας.


  ΑΚΡΑΙΑ SEANCE


  Η ακραία συνεδρία χαρακτηρίζεται από την απουσία σεξουαλικής επαφής μεταξύ αφέντη και δούλου. Κατά τη βασική και την τυπική συνεδρία τις περισσότερες φορές (αν όχι πάντοτε) υπάρχει σεξουαλική επαφή και η τιμωρία ενισχύει την ηδονή της σαρκικής συνάφειας. Στην ακραία συνεδρία η τιμωρία υποκαθιστά τη σεξουαλική επαφή και η ηδονή προέρχεται από αυτή καθαυτή την επιβολή ή την αποδοχή της τιμωρίας.

  Η συνεδρία με απουσία σαρκικής επαφής χαρακτηρίζεται ακραία όχι τόσο εξαιτίας της αλλά έντασής της (η οποία μπορεί να είναι από αμυδρή έως και ιδιαίτερα ισχυρή), αλλά κυρίως επειδή ακροβατεί στα όρια της παθογένειας, καθώς είναι κοινώς αποδεκτό ότι άτομα που συνειδητά καταφέρνουν να υποκαταστήσουν την ηδονή της σαρκική συνάφειας με την ηδονή της επιβολής ή αποδοχής τιμωρίας είναι συνήθως πιο ευάλωτα σε απώλεια ελέγχου.

  Πέρα από τους συνειδητούς θαμώνες της, η ακραία συνεδρία προτιμάται επίσης από παντρεμένους ή ανίκανους υποτακτικούς άνδρες και από μη συνειδητοποιημένες ή παντρεμένες άπειρες υποτακτικές γυναίκες. Επίσης, προσφέρεται από επαγγελματίες αφέντρες, οι οποίες είτε θεωρούν αφελώς ότι επειδή δεν προβαίνουν σε σεξουαλική επαφή με τους πελάτες τους δεν είναι κοινές πόρνες είτε έχουν βρει στην πρακτική αυτή έναν εύκολο τρόπο πλουτισμού, εκμεταλλευόμενες τους απανταχού μαλάκες.

  Σε κάθε περίπτωση είναι αυτονόητο ότι στην ακραία συνεδρία η ασφάλεια είναι κεφαλαιώδους σημασίας. Ο αφέντης επωμίζεται σημαντικές ευθύνες και πρέπει να διαθέτει μεγάλη εμπειρία και αυτοσυγκράτηση.

  Ειδικά οι παντρεμένοι/ες Αφέντες/Αφέντρες και σκλάβοι που επιλέγουν την ακραία συνεδρία εκτίθενται χωρίς να το συνειδητοποιούν σε έναν υποβόσκοντα κίνδυνο. Πολλοί εξ αυτών επιζητούν απλώς να συμπληρώσουν τον ερωτισμό που λείπει στο γάμο τους, όταν οι σύζυγοί τους δεν αρέσκονται στον Ερωτικό Σαδισμό, με κάποιον εξωσυζυγικό παρτενέρ κάνοντας συνεδρίες όπου απουσιάζει η σαρκική συνάφεια.
  Με τον τρόπο αυτό νομίζουν ότι δεν επιτελούν μοιχεία και ότι οι συνεδρίες τους δεν είναι ακραίες. Το λάθος που κάνουν είναι ότι ξεχνάνε ότι ο Ερωτικός Σαδισμός είναι, όπως λέει το όνομά του, ερωτική πράξη και ως τέτοια αποσκοπεί στην ηδονή. Όταν απουσιάζει η σαρκική συνάφεια, η ηδονή προέρχεται αποκλειστικά από την επιβολή ή την αποδοχή της τιμωρίας, άρα η συνεδρία είναι ουσιαστικά ακραία.

  Περιττό, βέβαια, είναι να πούμε ότι εφόσον η όποια ηδονή δεν προέρχεται από τους συζύγους τους, η πράξη τους αποτελεί νομικά και ηθικά μοιχεία. Η συμβουλή μου προς αυτούς είναι να αφήσουν κατά μέρος τα ημίμετρα και είτε να ακολουθήσουν πλήρως τον Ερωτικό Σαδισμό, είτε να μείνουν σπίτι τους.

  Προσωπικά δεν αρέσκομαι στις ακραίες συνεδρίες. Θα το συζητούσα στην περίπτωση κάποιου άπειρου υποτακτικού άντρα, ο οποίος απλώς θέλει να εξερευνήσει τον ερωτικό σαδισμό χωρίς να προβεί σε σαρκική συνάφεια, αλλά γενικώς οι ακραίες συνεδρίες δεν είναι του χαρακτήρα μου. Είμαι συνειδητοποιημένη οπαδός του Ερωτικού Σαδισμού και θεωρώ ασέβεια προς τις αρχές του κάθε μορφή ακραίας συνεδρίας


  Mistress Eva
   
 2. Konstantinos

  Konstantinos Staff Member

  Σωστό. το session δεν σημαίνει πως πρέπει να έχει πάντα πόνο. Θεωρώ πως το απλό δέσιμο (bondage) η το απλό Humiliation μπορεί να θεωρηθεί session. Και αυτό γιατί το S/m είναι ένα μέρος από τις κατηγορίες του Bdsm και όχι η μόνη.
  Πάλι για τον λόγο που ανέφερα παραπάνω θεωρώ πως μπορεί να υπάρξει βασική συνεδρία χωρίς S/m αλλά με σκληρότερες εξευτελιστικές τιμωρίες.
  Αν και κατά την γνώμη μου το sex μπορεί να αποτελέσει την ολοκλήρωση στο 100% ενός session πολλές φορές το sex λείπει και από την τυπική συνεδρία. Δηλαδή ακόμα και η τυπική συνεδρία δεν σημαίνει πως πρέπει να συμπεριλαμβάνει sex αν και θα ήταν προτιμότερο.
  Σωστό αυτό και το έχω πει επανηλλημένα πως οι "επαγγελματίες Αφέντρες" μόνο Αφέντρες δεν είναι και πως εκμεταλεύονται τον κόσμο. Θα διαφωνήσω όμος με τον όρο "μαλάκες" και θα χρησιμοποιήσω τον όρο αφελείς η στερημένους.

  Ίσως σε πιο βαθεία ανάλυση ίσως να υπάρχουν περισσότερα είδη συνεδριών με πιο εξειδικευμένες διαφορές
   
 3. Phaedra

  Phaedra Regular Member

  Ενδιαφερον πως προκυπτουνε παλι αναφορες στα θεματα ψυχικης υγειας οταν κατι δεν ακολουθει την πεπατημενη (στην συγκεκριμενη περιπτωση, σεξουαλικη επαφη.) Επισης μου φαινεται ιδιαιτερα ενδιαφερον οτι ακομα κε οταν αυτα τα θεματα συζητουνται απο ατομα που ανοικουνε στον συγκεκριμενο χωρο, η απουσια βανιλλα σεξ θεωρειται ενδεικτικο παθολογιας. Η εμπειρια μου μου δειχνει οτι οι πιο πολλες play scenes δεν περιλαμβανουνε σεξουαλικη επαφη με τιν βανιλλα εννοια του ορου, παρα το αντιθετο.


  Στην αναζητηση δευτερου σκλαβου για το Household μου εχω συναναστραφει με πολλους υποτακτικους αντρες, σε διαφορα επιπεδα (bottoms, subs, slaves, property etc.) Αυτο που μου ειχε κανει αρχικα εντυπωση ητανε η εντονα εντυπωμενη αναγκη για ο,τι ητανε αυτο που τους προσφερεται μεσα απο μια σιναναστροφη με ενα Κιριαρχικο ατομο. Κε οτι πολλοι απο αυτους προσπαθησανε παρα πολυ κε για μεγαλα χρονικα διαστηματα να αποβαλλουνε αυτες τους τις φαντασιωσεις κε να 'συμμορφωθουνε' με αλλες καταστασεις με μοναδικο αποτελεσμα να νοιωθουνε οτι εχει χαθει πολυτιμος χρονος απο την αναζητηση μιας εναλλακτικης σχεσης. Το λεω αυτο γιατι η παροτρυνση του "να μεινουνε σπιτι τους" δεν εχω δει να αποδιδει.
   
 4. DeSade

  DeSade Owner of evelin

  Εξαιρετικο post SMArtLady. Ιδιαιτερα συμφωνω στο σημειο εκεινο που αναφερεις πως η ελλειψη ερωτικης επαφης σε ενα session οδηγει μοιραια σε ακροτητα. Οδηγει σε ακροτητα διοτι ετσι πλεον παυει να αποτελει ενα δρομο που οδηγει στην ηδονη(μια που εν τη γεννεση του ειναι ερωτικο παιχνιδι) αλλα αυτονομειται ως ενα επιθετικο ενστικτο κατευθυνομενο ειτε σε καποιον αλλον( αν ειναι Master/Dom) ειτε κατευθυνομενο στον ιδιο (αν ειναι slave/sub).Η εκτονωση της Libido προσπαθει να προκυψει μεσω ενος επιθετικου ενστικτου που ολο και θεριευει.
  Ενδιαφερον και το σημειο για τα ημιμετρα που ακολουθουν διαφορες παντρεμενες/οι.
   
 5. Konstantinos

  Konstantinos Staff Member

  Και όμως DeSade χωρίς εγώ να διαφωνώ άμα ρωτήσουμε τους lifestyle slaves οι περισσότεροι 8α μας πουν πως δεν τους ενδιαφέρει τόσο το sex καθώς η βασική τους ηδονή είναι το Bdsm. Δηλαδή μαζοχισμός εξευτελισμός ταπείνωση κτλ, και εκσπερμάτωση απο αυτοκανοποίηση με θέα την Αφέντρα (η ούτε αυτό) αλλά όχι σεξουαλική επαφή μαζί της τις περισσότερες φορές αλλά όχι όλες (κάτι που δεν ισχύει για τους submissives , ούτε όμως και για όλους τους σκλάβους).
   
 6. DeSade

  DeSade Owner of evelin

  Ενδεχομενως αρκετοι απο αυτους να λειτουργουνε ετσι Konstantine. Μου κανει εντυπωση γιατι για να επελθει η ικανοποιηση , η λυτρωση απο τον ποθο και το παθος και την αυξανωμενη ηδονη πρεπει να προκυψει η κορυφωση που δεν μπορει να ειναι αλλη απο τον οργασμο. Ειναι η κορυφωση που οδηγει στην ανακουφιση της εσωτερικης εντασης που αυξανεται με τον ερεθισμο. Σε αντιθετη περιπτωση εχουμε ενταση που συνεχως αυξανεται και δεν εχει διεξοδο.
   
 7. MasterJp

  MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

  Αν πιστεύεις πως δεν έχει διέξοδο DeSade, μια προσεκτίκή ανάγνωση του thread για το subspace, ίσως σου προσφέρει νέα δεδομένα.
   
 8. MasterJp

  MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

  SM_Art_Lady: Η κατηγοριοποίηση που παράθεσες αποτελεί την δική σου προσέγγιση στο θέμα, ή την μετάφραση / μεταφορά κάποιου άρθρου του οποίου τις απόψεις ασπάζεσαι;
  Αν το δεύτερο, θα ήθελα κάποιο link στην πρωτογεννή πληροφορία.
   
 9. SM_Art_Lady

  SM_Art_Lady Contributor

  MasterJp : Ότι έγραψα αφορά αποκλειστικά την δική μου προσέγγιση στο θέμα...
  Μου το επιτρέπω πλέον να έχω κάτι να πω μετά από τις S/M εμπειρίες μου! Έτσι έχω και άποψη και θέση!

  Σας ευχαριστώ που τις μοιράζομαι μαζί σας και φυσικά δέχομαι και την όποια κριτική και την διαφορετική άποψη.

  Mistress EYA.