Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σχέση κυρίαρχου σαδιστή με μη μαζοχιστρία υποτακτική ή σκλάβα και το αντίστροφο

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σαδομαζοχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος MasterPerris, στις 13 Ιανουαρίου 2008.

  1. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Μια σχεση Κυριαρχου Σαδιστη, με υποτακτικη η σκλαβα, η οποια ομως να μην ειναι μαζοχιστρια εστω και να υπαρχει συναισθημα στην σχεση αυτη , θα μπορουσε να ειναι μακροχρονοια η και παντοτινη η σχεση αυτη ?

    Και το αντιστροφο.

    Μια σχεση με συναισθημα Κυριαρχου μη σαδιστη, με υποτακτικη η σκλαβα μαζοχιστρια, θα μπορουσε να συνεχιστει επ αοριστον ?

    Ποιες ειναι οι αποψεις σας.
     
    Last edited: 13 Ιανουαρίου 2008
  2. DeSade

    DeSade Owner of evelin

    Εξαιρετικο νημα MasterPerris.
    Νομιζω πως Κυριαρχος μη σαδιστής σημαινει οτι κανει D/s χωρίς S/m η ακομα και αν κανει S/m δεν αντλει ευχαριστηση απο αυτο.
    Ομοίως και για μια υποτακτική που δεν έχει μαζοχιστικες τάσεις και η οποία εκ των πραγμάτων αδυνατέι να αντλήσει ηδονή και ευχαρίστηση από κάθε σαδομαζοχιστική δραστηριότητα και κατά συνεπεια υποβάλεται σε μεγάλη καταπόνηση και ταλαιπωρία σε κάθε s/m συνεδρία.
    Οι αισθητηρες απολαυσης της λειτουργουν κατά το ημισι μια και απολαμβάνει μονο την D/s πλευρα. Είναι αυτό αρκετό να την κρατησει στο χώρο και σε μια σχέση διαρκείας? Εξαρτάται από τον ανθρωπο.

    Περι D/s. Η εγκεφαλικη πλευρα του bdsm που στα δικα μου ματια φανταζει υποκειμενικη οσο και ετεροφωτη .
    Η διαδικασία εγκεφαλικής επιβολής και ελεγχου απαιτεί συνεχή προβληματισμο και ειλικρινή προσπάθεια εμβάθυνσης στην προσωπικοτητα της υποτακτικής.
    Το D/s για να επιβληθέι και να λειτουργήσει απαιτει να υπάρχει ο φόβος της τιμωρίας. Η τιμωρία αυτή πολυ συχνα απαιτει χρήση πόνου σωματικου η ψυχικου . Δηλαδή S/m . Εξου και ο χαρακτηρισμος μου του D/s ως ετεροφωτου. Δεν γινεται να υφίσταται χωρίς βασανισμο σωματικο η ψυχικο εστω και ως τιμωρία.Ετσι αν δεν υπαρχει η σαδιστική επιθυμία ο Κυριαρχος ,που πλεον καταlήγει ενας απλος εντολοδότης δεν αντλεί απολαυση μεσα απο τη διαδικασία επιβολής της βουλησης με τη χρήση της τιμωρίας. Παιρνει απολαυση μονο απο το δώσιμο εντολών . Η ηδονη του εντολοδότη και του ελεγκτη της προσωπικοτητας της υπο ποσο καιρο θα κρατησει εναν ανθρωπο στο χώρο του bdsm; Και η υπο ποσο θα αντεξει χωρίς την ικανοποιηση των μαζοχιστικων της αναγκων ;Χωρίς τον πόνο ; Χωρίς την επιβολη της εξουσιας πανω της μεσα απο την τιμωρία;Ειναι ζήτημα χρόνου να πεσουν οι μασκες... και ένας απο τους δύο να λακισει."
    Ο Κυρίαρχος μεσα απο το D/s διαχειριζεται τον σαδισμο του , τον λογικοποιεί και τον κατευθύνει σε φορμες που μπορουν να δημιουργήσουν και να διατηρησουν μια αυταρχική σχέση.
    Η λεξη Κυριαρχος περιγράφει μια κατασταση αλλα δεν εξηγει το γιατι. Γιατι καποιος να θελει να κυριαρχει;
    Και φυσικα η αιτία ειναι η σαδιστικη επιθυμια που μετουσιώνεται στην πνευματικη του διασταση μεσα στο D/s
    Κυριαρχος που δεν εχει την σαδιστικη επιθυμία είναι για μενα ατελής .
    Ειναι καποιος που ειναι απλα εθισμενος στην ηδονη του εντολοδότη,
    αλλα ετσι δεν ξεχωριζει απο οποιοδήποτε αυταρχικο βανιλια μια και τα εξουσιαστικα παιγνια υπαρχουν σε παραδοσιακους ανατολιτες βανιλια εδω και αιώνες.
    Ο πονος ειναι μια αίσθηση που στα ατομα του bdsm προκαλει ηδονή ειτε βιώνοντας πονο ειτε προσφέροντας πόνο ψυχικο ( ταπεινώσεις , εξευτελισμοι) η σωματικο (βασανισμος σωματος).
    Αν τα αφαιρεσεις τι στο καλο μενει? Ενα εξουσιαστικο απωθημένο.
    Δηλαδη κανει την καρδια του "πετρα" οταν σηκωνει το μαστιγιο ο Κυριαρχος - Μη Σαδιστης?

    Το D/s παει τη διαχέιριση του πονου ενα βημα παραπερα και ενσωματώνει τον πονο σε μια κατασταση σχέσης. λογικοποιει και χαλοναγωγει την σαδιστική επιθυμία.
    Η ιδια η επιθυμια να υποταξεις ειναι σαδισμος , δηλ να στερησεις την ελευθερία να ελεγξεις, να τιμωρήσεις, να περιορίσεις, να δαμασεις, να βασανισεις.
    Αν την εχεις, την εχει σε ολη της την μεγαλοπρέπεια. Δεν μπορεις να την ημι - εχεις.
    Δεν υποτασεις απο την μεγαλοψυχια σου η γιατι εχεις μεγαλη καρδια και θελεις να βοηθησεις. Υποτασεις γιατι ο σαδισμος σου αγγίζει και τη σφάιρα της ψυχης της υποτακτικής σου.

    Φοβαμαι πως ο Κυριαρχος που δεν εχει την σαδιστικη επιθυμία ψάχνει απλώς μια υπακουη υπηρετρια που θα την εχει ανευ αποδοχων (στο ονομα της υποταγης).
    Αυτο ομως δεν ξεχωρίζει απο την πρακτική πολλών εκτος bdsm που θελουν την γυναικα "Κατσε - σηκω".

    Ο Κυρίαρχος μη σαδιστής θα αδυνατει να ικανοποιήσει την μαζοχιστική ταση της υπο αν υπάρχει και παράλληλα το πιο σημαντικο μειονέκτημα είναι πως εχει μονο την ηδόνή του εντολοδότη να παρει μεσα από την ατελη bdsm δραστηριοτητα του.
    Η μη μαζοχιστρια υπο αντλει ηδονή μονο μεσα από την υποταγή και μονο οδύνη μεσα από τον βασανισμο της από έναν Σαδιστη Κυριαρχο. Δυσκολες περιπτωσεις με δυσοιωνες προοπτικες.

    Ο μη σαδιστης Κυριαρχος με μια μη μαζοχίστρια υποτακτικη…. Ταιριαστο ζευγαρι με αλληλοκαλυψη αναγκων , μα αμφιβάλλω αν αυτό που εχουν μπορει να ξεχωρίσει από ένα ζευγάρι βανίλια στο οποίο το ένα αυταρχικό μελος εχει τον ελεγχο της σχέσης με τη συμφωνη γνώμη του αλλου μελους.( Ο αντρας ο πολλα βαρύς και η γυναικα που πιστευει ότι πρεπει να ειναι δουλα και κυρα κλπ)
     
  3. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: ΣΧΕΣΗ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ ΣΑΔΙΣΤΗ ΜΕ ΜΗ ΜΑΖΟΧΙΣΤΡΙΑ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΗ Η ΣΚΛΑΒΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤ

    @DeSade Με καλυψες πληρως με την απαντηση σου στο θεμα μου, αυτη ακριβως ειναι και η δικια μου αποψη, δεν θα μπορουσα ποτε να ειμαι για μεγαλο χρονικο διαστημα σε μια σχεση που η υπο μου δεν θα ηταν μαζοχιστρια, θελω να Κυριαρχω παντα σε καθε σχεση μου, αλλα μεσα απο την Κυριαρχια μου θελω να βγαζω τον Σαδισμο μου που ανακαληψα απο πολυ μικρη ηλικια οτι ειχα σε πολυ ακραια μορφη, και δεν μιλαω μονο για τον σωματικο Σαδισμο αλλα και τον ψυχικο Σαδισμο ξεφτιλησμα της υπο, να την κανεις να νιωθει πουτανα, σκευος ηδονης σου, αβουλη σαρκα (κρεας),τιποτενια, βρομικη, χυσοδοχειο, τρυπα, κ.λ.π.
    Ολα αυτα φυσικα ξερεις οτι για τους Κυριαρχους Σαδιστες δεν μειωνουν την προσωπικοτητα της υπο τους στα ματια τους αλλα την εξυψωνουν, και ειναι υπερηφανοι που ενα τετοιο θηλυκο, μια υποτακτικη (σκλαβα) μαζοχιστρια εχει "αφεθει" απολυτα σε Αυτους.


    Ακριβως μια υπηρετρια ανευ αποδοχων........ 
     
    Last edited: 14 Ιανουαρίου 2008
  4. Syrah

    Syrah Contributor

    Το ενδεχόμενο να έχει ανατραφεί με νουθεσίες που του επιτρέπουν να αξιολογήσει τους μέλλοντες συντρόφους του ως υποδεέστερους σε πληθώρα επιμέρους κατηγοριών, και επομένως να θεωρήσει ότι ηθικά και αισθητικά είναι θεμιτό -και πρεπούμενο έναντι της υπεροχής που αναγνωρίζει στον εαυτό του- να τους χρησιμοποιεί από κάθε άποψή -από το σερβίρισμα του γεύματος, μέχρι τη λήψη πόνου απλώς για να περνά ευχάριστα ο χρόνος του-, πώς θα το αντιπαρέβαλες με την παραπάνω διατύπωσή σου;

    Λακωνικότερα η ερώτηση: Η έπαρση (που πιστεύω ότι τροφοδοτείται από τους κηδεμόνες, για λόγους που δεν εξετάζουμε εδώ) καταλήγει πιθανώς σε σαδιστική επιθυμία; Ή απλώς την αιτιολογεί/δικαιολογεί ευκολότερα;

    Ρωτώ γιατί σκέπτομαι επισταμένως το τελευταίο διάστημα το κατά πόσο, τόσο η σαδιστική επιθυμία όσο και η επιθυμία κυριαρχίας, δύνανται όχι να κληροδοτούνται από γενιά σε γενιά, αλλά να εμπνέονται από τους κηδεμόνες κατά την παιδική ηλικία. Ασφαλώς η ερώτηση είναι μέρος του γενικότερου Τρικούπειου προβληματισμού "τις πταίει" και αν o Masterperris κρίνει ότι δεν αφορά στο νήμα αυτό θα στη θέσω κατ ιδίαν.

    Ασφαλώς θα έπρεπε η απάντηση να δοθεί κατά περίπτωση, αφότου νωρίτερα εξιολογηθεί το πώς κανείς βιώνει το σαδισμό του. Αρέσκεται στην πρόκληση πόνου, και αυτός λειτουργεί συνεπικουρικά στην απόλαυση που αποκομίζει από τη σεξουαλική δραστηριότητα ή η έλλειψη εκτόνωσής του μπορεί να αποτελέσει τροχοπέδη στην είσπραξη της απόλαυσης αυτής;

    Δεν θα ήθελα να απαντήσω προσωπικά στην ερώτησή σου γιατί βρίσκομαι σε βαθύ προβληματισμό αναφορικά με πολλές έννοιες συναφείς με το BDSM το τελευταίο διάστημα, αλλά θα ήθελα να παρατηρήσω τα κάτωθι:
    Λαμβάνοντας υπόψη την αναγκαιότητα της έκφρασης του σαδισμού μου ως δεδομένη, επέλεγα συντρόφους που να εκπληρώνουν αυτό το κριτήριο, συνεπαγωγικά δεν ήρθα αντιμέτωπη με ένα τέτοιο δίλημμα. Συνεπώς δεν ήμουν σε θέση να κατανοήσω αν ο σαδισμός είναι αυθύπαρκτος ή αν αποτελεί αντίδραση σε ερέθισμα. Το τελευταίο διάστημα μόνο έχω αρχίσει να διακρίνω τις δύο αυτές περιπτώσεις, μα σίγουρα μου προκαλεί μεγάλη σύγχυση το παβλοφικό μου σύνδρομο: αν χαστουκίσω κάποιον θα ερεθιστώ.
     
  5. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    σιτο 1ο: Ναί

    στο 2ο: Όχι
     
  6. Eri

    Eri


    Απο τη στιγμη που υπαρχει ενα φορουμ για ανθρωπους με κοινα ενδιαφεροντα δε νομιζω να υπαρχουν τετοια διλληματα αφου καποιος σαδιστης (κυριαρχος η οχι) λογικα θα βρει μια μαζοχιστρια (υποτακτικη η οχι) η αν δε βρει, μια τετοια θα ψαχνει.....Δε νομιζω να θελει να μπλεχτει κανεις σε ιστοριες αγαπης κ παθους με καποιον που δεν εχει κοινα γουστα.....Αυτο για μενα δειχνει οτι η ο ιδιος ειναι μαζοχιστης κ αρεσκεται να τυραννιεται ψυχικα η οτι δεν ξερει τι του γινεται κ θελει απλα να βρει καποια(κοινως οτι κατσει)..........Το ιδιο ισχυει κ για το αντιστροφο.....Τωρα αν τυχον δυο τετοια ατομα βρεθουν, εχουν συζητησει κ εχουν αποφασισει να ειναι μαζι, δεν το βλεπω να αντεχουν για πολυ.......
     
  7. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Re: ΣΧΕΣΗ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ ΣΑΔΙΣΤΗ ΜΕ ΜΗ ΜΑΖΟΧΙΣΤΡΙΑ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΗ Η ΣΚΛΑΒΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝ

    @Syrah Η ευγενεια σου και το επιπεδο σου αποτελει ενα σπανιο κοσμημα για το Ελληνικο bdsm φορουμ, και βεβαια μπορεις να αναπτυξεις τις αποψεις σου, γιατι οτι εγραψες αφορουν το νημα μου.

    Ποσο διαφορετικο και υπεροχο θα ηταν το φορουμ αν ειχαμε ολοι και οχι μονο το 1/2 των μελων, την ευγενεια και το επιπεδο σου.

    @Syrah Συνεχισε να ζωγραφιζεις στο φορουμ με τα γραφομενα σου οπως κανεις παντα, ξεκουραζεις τα ματια και το μυαλο μας οταν σε διαβαζουμε.

    Ξεφυγα λιγο απο το θεμα μου, αλλα επρεπε να απαντησω στην ερωτηση της Syrah που εκανε προς εμενα.
     
  8. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Re: ΣΧΕΣΗ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ ΣΑΔΙΣΤΗ ΜΕ ΜΗ ΜΑΖΟΧΙΣΤΡΙΑ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΗ Η ΣΚΛΑΒΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝ

    @ MasterJp Θα μπορουσες να μου αναλυσεις πιο εκτενεστερα το ναι και το οχι στην απαντηση σου, και κυριως γιατι στο πρωτο ναι, και στο δευτερο οχι ?
     
  9. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @MasterPerris:

    ναι γιατί μπορεί να καλιεργήσει κανεις μαζοχιστικές τάσεις ανεβάζοντας σταδιακά το κατώφλι πόνου του/της υπό, αν υποθέσουμε πως κάτι τέτοιο (ν' ανεβάσει το κατώφλι) τον ενδιαφέρει, προσωπικά προτιμώ υπό με χαμηλό κατώφλι για παράδειγμα.

    οχι γιατί μια συνειδητή μαζοχίστρια (μέ ή χωρίς "υ" αλλά ιδιαίτερα χωρίς) δεν θα καθήσει για πολύ κάπου, όπου δεν ικανοποιείται η επιθυμία της για πόνο.

    το 2ο (το όχι) είναι προσωπικό συμπέρασμα από προσωπικές εμπειρίες.

    ΥΓ (Μετά το ποστ του LordDragonal)
    Τα ανωτέρω με βάση τον "ψυχιατρικό" ορισμό που διαφαίνεται πως χρησιμοποιείς στο ποστ σου και όχι τον φιλοσοφικό (και σωστότερο), που χρησιμοποιεί ο Λόρδος και με τον οποίο συμφωνώ.
     
    Last edited: 14 Ιανουαρίου 2008
  10. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Re: ΣΧΕΣΗ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ ΣΑΔΙΣΤΗ ΜΕ ΜΗ ΜΑΖΟΧΙΣΤΡΙΑ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΗ Η ΣΚΛΑΒΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝ


    @ MasterJp

    Φιλτατε σε ευχαριστω για την αναλυση σου, κατανοητη και πολυ σωστη η αποψη σου κατ' εμε.

    Την καλησπερα μου.
     
    Last edited by a moderator: 14 Ιανουαρίου 2008
  11. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Επιτέλους!

    Διαφορετικοί ορισμοί, ίδια η ουσία;

    Το πρώτο MasterPerri είναι εφικτό. Αλλά όχι για πολύ. Ο χρόνος διάρκειας είναι αντιστρόφως ανάλογος με το μέγεθος των συναισθημάτων. Αν υπάρχει συναίσθημα τότε θα προκύψει και μίσος. Δε θα μπορούσε να κατανοήσει ποτέ η υπό ότι αυτό που λαμβάνει είναι έκφραση αγάπης.

    Από την άλλη το δεύτερο θα μπορούσε να είναι εφικτό, σε μία μόνο περίπτωση. Η ηθική του κυρίαρχου να του επιτρέπει η υπό να λαμβάνει τον πόνο από αλλού.
     
  12. blindfold

    blindfold Contributor

    εκ πρώτης όψεως θα έλεγα ότι πάντα παίζουν ρόλο οι συμβιβασμοί σε κάθε μας σχέση με άλλους ανθρώπους είτε είναι για πέντε λεπτά είτε για μία ζωή ...

    εάν θέλουμε όμως κουβέντα ίσως συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες ότι "Φοβαμαι πως ο Κυριαρχος που δεν εχει την σαδιστικη επιθυμία ψάχνει απλώς μια υπακουη υπηρετρια που θα την εχει ανευ αποδοχων (στο ονομα της υποταγης).
    Αυτο ομως δεν ξεχωρίζει απο την πρακτική πολλών εκτος bdsm που θελουν την γυναικα "Κατσε - σηκω". " από DeSade

    όπως επίσης "δεν αναγνωριζω "μη σαδιστη" κυριαρχο" από LordDragonal .

    περισσότερες λεπτομέριες αύριο !