Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος gaby, στις 27 Οκτωβρίου 2008.

  1. gaby

    gaby Guest

    Θυμήθηκα αυτή την εκκρεμότητα με τη συζήτηση στο νήμα "Θα παντρευόσασταν το σκλάβο σας;" και αναρωτήθηκα ποιά να είναι η γνώμη σας και οι διαθέσεις σας αναφορικά με το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης.

    Το κείμενο του νόμου και όλα του τα σχετικά είναι στο λινκ που παραθέτω
    ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ - Νομοσχέδια

    Μου έκανε κάποια εντύπωση το απολογητικό ύφος στο εισηγητικό του νομοσχεδίου, αλλά το καταλαβαίνω, άλλωστε το θέμα έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις σε όλη την Ελλάδα.

    Προσωπικά, μου είναι απολύτως συμπαθές και μου φαίνεται ότι αρκεί ως νομικό και κοινωνικό κάλυμμα, γιατί δίνει τα απαιτούμενα δικαιώματα χωρίς περιττές δαπάνες, τυμπανοκρουσίες και λοιπά και κυρίως, επειδή μοιάζει αρκετά ουδέτερο, ώστε να απεικονίζει μια σχέση που ήδη υπάρχει, χωρίς να δημιουργεί μια "νέα κατάσταση" στη σχέση ενός ζευγαριού.

    Έχει δύο ελλείψεις βέβαια, θα μπορεί να γίνεται μεταξύ ετεροφυλόφιλων μόνον και σε σχέσεις ενός προς έναν μόνον. Οϋτε ψύλλος στον κόρφο των συμβολαιογράφων ...  
     
  2. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    εγω ποτε δεν καταλαβα στην Ελλαδα πως φτιαχνεται ενας νομος ....
    ποιους συμβουλευεται ο νομοθετης ; απο που παιρνει πληροφοριες και σε ποια προβληματα υποτιθεται οτι δινει λυση ; ..... ξερει κανεις ; ...
     
  3. llazouli

    llazouli Contributor

    Η συγκεκριμένη ρύθμιση, δεν ήρθε ουρανοκατέβατη, στηρίζεται σε απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με την οποία έχει υπαχθεί η εξώγαμη συμβίωση στο πεδίο της διάταξης (άρθρο 8 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου) που προστατεύει την ιδιωτική και οικογενειακή ζωή.

    Και παλιότερα είχαν γίνει ανάλογες κινήσεις αλλά συνάντησαν λυσσαλέες αντιδράσεις από τους θεματοφύλακες της τάξης και οικογενειακής γαλήνης.

    ''Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 2005 είχε υπάρξει πρωτοβουλία να προωθηθεί στη Βουλή παρόμοιο σχέδιο νόμου, αλλά αυτό ουδέποτε κατατέθηκε στην εθνική αντιπροσωπεία, για λόγους πολιτικού κόστους. Για τον ίδιο λόγο δεν κατατέθηκε τότε και από την κυβέρνηση Καραμανλή. Σημειώνεται ότι όταν είχε δημοσιοποιηθεί σε δημόσια εκδήλωση η σχετική πρόταση της, υπό τον καθηγητή κ. Νικ. Αλιβιζάτο, ομάδας, είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Εκκλησίας και προσωπικά του αείμνηστου Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου και ήταν ένας από τους λόγους που η Πολιτεία δεν νομιμοποίησε τότε την ελεύθερη συμβίωση.''

    http://www.e-tipos.com/newsitem?id=28106
     
  4. chemical23

    chemical23 Regular Member

    Συμφωνώ απόλυτα με το μέτρο. Όσον αφορά τις 2 ελλείψεις που αναφέρεις tender lilly, θα έπρεπε να επεκταθεί και σε μη ετεροφυλόφιλα ζευγάρια, όμως μου φαίνεται υπερβολικό και σε σχέσεις εκτός του ένας προς έναν.
     
  5. gaby

    gaby Guest

    Και σ εμένα το ίδιο  
     
  6. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης;

    Σε εμένα να δεις...
     
  7. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης;

    Αν η συμβίωση είναι ελεύθερη, δεν χρειάζεται Σύμφωνο.
    Αν είναι ανελεύθερη - όπως κάθε νομικά ρυθμισμένη συμβίωση - τότε το νομοθέτημα πρέπει να ονομασθεί Συμβολαιογραφική Πράξη Συναινετικού Δουλεμπορίου, με Αμοιβαία Εκχώρηση, Επινομή, Μεταβίβαση, Επικαρπία και Χρήση Υπαρκτών ή Προσδοκώμενων Περιουσιακών Στοιχείων.
     
  8. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης;

    Όπου τίθενται κανόνες, η ελευθερία έχει αποχωρήσει (είτε το λένε γάμο είτε σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης)
     
  9. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Ο μόνος λόγος που παντρεύτηκα (την πρώτη και μάλλον τελευταία φορά) ήταν για να πάρει άδεια παραμονής στην Αμερική ο σύντροφός μου. Εγώ είχα, και με τον γάμο την εξασφάλισε και αυτός.

    Ο θρησκευτικός γάμος που ακολούθησε, στην Ελλάδα, μετά από λίγα χρόνια, είχε τον σκοπό να μην χλευάζουν τα παιδιά μου ως μπάσταρδα στα Ελληνικά σχολεία, οι γόνοι των εξαίσια ανοιχτόμυαλων οικογενειών (όταν χώρισα, τα χλεύασαν ως "παιδιά χωρισμένων" - σκατά στα μούτρα τους και στα μούτρα των ανόητων γονιών τους).

    Αν υπάρξει επόμενη φορά, θα είναι πάλι από ωφελιμιστικά κίνητρα.

    Δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος για τον γάμο, για μένα. Και ποτέ δεν υπήρξε.

    Πολύ καλό το νήμα, tender_lilly. Ο γάμος στα παλιά καλά χρόνια, είχε συγκεκριμένους στόχους. Κανένα παραμύθιασμα. Στις μέρες μας έχει μεταμορφωθεί σε ένα εξαίσιο πανηγύρι ονειροχλαπάτσας.

    (Το post του Dolmance ολόσωστο, νομίζω. Θα το έθετα λίγο πιο σκληρά, προσωπικά.)
     
  10. Syrah

    Syrah Contributor

    Κρινάκι, από μία διαγώνια ανάγνωση που έκανα, φρονώ πως στο άρθρο 4, ο (β) τρόπος λύσης του συμφωνητικού ομοίως δεν φαίνεται να συνάδει με το M/s σχεσιακό καθεστώς, καθώς όχι όλοι οι σκλάβοι έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν release.
     
  11. gaby

    gaby Guest

    Συμφωνώ μαζί σου Syrah στο συγκεκριμένο, γενικότερα δε νομίζω ότι θα μπορούσε να υπάρχει κάποια μορφή δημόσιου συμφωνητικού που να αντανακλά τη δυναμική μιας M/s σχέσης. Για τον λόγο ότι τα συντάγματα όλων των κρατών του πλανήτη μας, πλην Σενεγάλης, απαγορεύουν, ρητά ή έμμεσα, τη δουλεία και τη δουλεμπορία.

    Το νήμα δεν αναφέρεται σε Μ/σ σχέσεις και το θεσμικό πλαίσιο που θα τις υποστήριζε, αναφέρεται στο θέμα αν κάποιος προτιμά να σχετιστεί μόνιμα με τυπική κοινωνική δέσμευση ένα μυστήριο ή ένα σύμφωνο. Και γιατί  

    @ Dolmance, @elfcat,
    η ελεύθερη βούληση για τη σύναψη μιας μόνιμης σχέσης θα μπορούσε να έχει μια άλλη οπτική από την κατ εμέ ακυρωτική κάθε απόπειρας ελαστικοποίησης, βαθύτατα θεωρητική / ιδεολογική που επιλέξατε. Θέλω να πιστεύω ότι κανείς δεν έπιασε απ το αυτί κανέναν για να πάει στην εκκλησία ή στον συμβολαιογράφο, τουλάχιστον όχι σε βαθμό που να γίνεται το θέμα κοινωνικό φαινόμενο. Να κάνω λάθος;


    Σημείωση περί Σενεγάλης: το κενό αυτό στο σύνταγμα της Σενεγάλης το εντόπισαν οι Γάλλοι και το κοινοποίησαν σε όλη την οικουμένη, όταν οι Αμερικάνοι, μέσω ενός διεθνούς παρατηρητηρίου, είχαν πάει να αποπάρουν τους Γάλλους ότι κατά τη γνώμη τους, το σύνταγμά τους δεν είναι όσο θα έπρεπε αποστειρωμένο ως προς τα ανθρώπινα δικαιώματα, οπότε οι Γάλλοι απάντησαν ότι οι Αμερικάνοι όλες τους τις παλιοδουλειές που έχουν σχέση με δουλεία και δουλεμπορία πηγαίνουν και τις κάνουν στη Σενεγάλη, στην οποία υπάρχει το κατάλληλο κενό νόμου, τόλμησαν δε να υπαινιχθούν ότι το κενό είναι ως επι τούτου. Οι Σενεγαλέζοι εποίησαν τη νήσσα...

    Όστις Βούλεται...  
     
  12. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης;

    Δεν είμαι βέβαιος, κρινένια μου, ότι "κανείς δεν έπιασε τον άλλον από το αυτί", αν και πιθανότατα οι εμπλεκόμενοι σε αυτές τις αγοραπωλησίες κρατούν ο ένας το αυτί του άλλου.