Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου(IBS) και Πρωκτικό sex

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Iwnas, στις 2 Φεβρουαρίου 2009.

  1. Iwnas

    Iwnas Regular Member

    Το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS) προκαλείται είτε λόγω δυσλειτουργίας στον κόλονξ του ασθενούς είτε λόγω μεγάλου μεγέθους του εντέρου και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερεσ γαστρεντερικές δυσλειτουργίες. Εμφανίζεται στις γυναίκες σε ποσοστό διπλάσιο από ότι στους άντρες και σε ηλικίες άνω των 25 ετών. Αν και είναι κάτι πολύ δυσάρεστο παρόλα αυτά δεν ενέχει κάποιο σοβαρό κίνδυνο για την υγεία του ασθενούς.
    Επειδή δεν είναι ακριβώς ασθένεια δεν μπορεί να διαγνωστεί όταν το κόλον εξετάζεται με α;κτινογραφία ή άλλες μεθόδους. Τα αίτια που το προκαλούν δεν έχουν αποσαφηνιστεί πλήρως. Τα περισσότερα συμπτώματα του IBS σχετίζονται με αφήσικες μυικές κινήσεις ή σπασμούς χαμηλά στο κόλον.Πολλές φορές αυτοί οι σπασμοί καθυστερούν τις κινήσεις του εντέρου. άλλες φορές επιταχύνουν τις εντερικές κινήσεις και οδηγούν σε διάρροια. Τέτοιου είδους "κρίσεις" μπορούν να προκληθούν είτε λόγω κακής διατροφής είτε λόγω άγχους, καθώς το κόλον μας συνδέεται άμεσα με το κεντρικο νευρικό σύστημα.
    Τα συμπτώματα του εν λόγω συνδρόμου συνοψίζονται στα εξής:
    1.Κράμπες και πόνοι χαμηλά στο στομάχι (πολλές φορές αφόρητοι)
    2.Αίσθημα πρηξίματος
    3.Αίσθηση πλήρωσης του πρωκτού
    4.Συνεχής διάρροια (λιγότερο συχνό σύμπτωμα)
    5.Εναλλαγή δυσκοιλιότητας και διάρροιας
    6.Πολλά αέρια

    Από την στιγμή που θα διαγνωστεί το σύνδρομο η διαδικασία που ακολουθείτε είναι η εξής:
    1.Ενδοσκοπική εξέταση του εντέρου για την εύρεση ιχνών αίματος ή ιογεννών παραγόντων
    2.Ακτινογραφίες
    3.Εντεροσκόπηση
    4.Κλύσμα βαρίου
    6.Δίαιτα χωρίς γαλακτοκομικά

    Εάν έπειτα από όλα αυτά το σύνδρομο συνεχίζει αν υφίσταται τότε συνίσταται φαρμακευτική αγωγή και ειδική δίαιτα.

    Η δίαιτα αυτή περιλαμβάνει τροφές πλούσιες σε ίνες που βοηθούν την ορθή λειτουργία του εντέρου,μικρά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας ή μείωση των ημερήσιων γευμάτων και μείωση των λιπαρών τροφών. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι γιατροί απαγορεύουν και την πρόσληψη δημητριακών.
    Όσον αφορά τα φάρμακα οι γιατροί προτείνουν πέραν των ακατέργαστων τροφών,όπως το πίτουρο, την πρόσληψη αντισπασμωδικών και σε περιπτώσεις έντονου άγχους μέχρι και ηρεμιστικά.


    Όσον αφορά το πρωκτικό sex το IBS μπορεί να το καταστήσει από εξαιρετικά επώδυνο μέχρι και απαγορευτικό σε κάποιες περιπτώσεις. Φυσικά υπάρχουν ορισμένοι τρόποι που επιτρέπουν σε άτομα που πάσχουν από αυτό το σύνδρομο να απολαύσουν τις χαρέ;ς του πρωκτικού έρωτα.Ειδικοί συστήνουν ορισμένα αφεψήματα όπως το φασκόμηλο ή το φλαμούρι τα οποία κάνουν καλό στην εντερική λειτουργία.
    Από προσωπική πείρα συνιστώ το τσάι δυόσμου και αν είναι δυνατό (και αποδεκτό και από τις δύο πλευρές) την πραγματοποίηση κλύσματος με χυμό δυόσμου (το οποίο κάνει εξαιρετικό καλό στο ανθρώπινο έντερο).
    Φυσικά εννοείται πως κατά τη διάρκεια μετά την επαφή είναι καλό να ελέγχει ο "ασθενής" αν αισθάνεται οποιουδήποτε είδους ενόχληση.
     
  2. Syrah

    Syrah Contributor