Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ΤΑΜΠΕΛΟ-ΜΠΕΛΑΔΕΣ

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος MiB, στις 21 Νοεμβρίου 2008.

Tags:
 1. MiB

  MiB Regular Member

  @MiB: Aπ' τη στιγμή όμως που ο χώρος λειτουργεί με "ταμπέλες", φροντίζουμε αν μη τί άλλο να τις χρησιμοποιούμε σωστά, δηλαδή να μας εκφράζει/περιγράφει αυτό που διαλέξαμε, ειδάλως μιλάμε για κοροϊδία.[/QUOTE]

  Με αφορμή το παραπάνω ποστ, αλλά και πολλά ακόμα που κατά καιρούς έχουν αναρτηθεί σε διάφορα νήματα κι έχουν αντικείμενο διαφωνίες, ερμηνείες, ορισμούς και πλαίσια συμπεριφοράς σχετικά με τις διάφορες ταμπέλες/status του bdsm, αποφάσισα να δημιουργήσω το παρών νήμα, έχοντας την ελπίδα ότι θα φανεί χρήσιμο σε όλα τα μέλη.
  Ευχαριστώ προκαταβολικά όλους εκείνους που θα σχολιάσουν και θα μοιραστούν την προσωπική τους άποψη επί του συγκεκριμένου θέματος.

  ---

  Emma, δε μου αρέσει να τα ισοπεδώνω όλα. Ούτε βλέπω απαξιωτικά το bdsm. Κι αυτό το λέω για να το ξεκαθαρίσω, επειδή μπορεί και να έχω δώσει γενικώς αυτή την εντύπωση. Έχω όμως διαπιστώσει πως οι περισσότεροι εδώ μέσα, όπως κι εσύ απ' ότι βλέπω, διακατέχονται από κάποιου είδους "ταμπελολαγνεία". Εσύ ανέφερες ότι μπήκες εδώ για να μάθεις περισσότερα πράγματα για το bdsm. Με το να αποστηθίζεις όμως δεκάδες ορολογίες κι άλλες τόσες ερμηνείες για την καθεμία, δε νομίζω ότι θα συμβάλει και τόσο ως προς την κατανόηση του όλου θέματος. Το ότι δηλώνουμε κάτι όλοι εδώ, για μένα προσωπικά σημαίνει πολύ λίγα πράγματα.
  Αυτό ίσως να το συμμεριστεί ο οποιοσδήποτε μπει στη διαδικασία να διαβάσει και να συγκρίνει έναν ικανό αριθμό ποστ από διάφορα μέλη με το ίδιο δηλωμένο status. Πέρα από έναν πολύ γενικό προσανατολισμό, δυσκολεύεσαι να βρεις άλλα κοινά σημεία μεταξύ τους. Οι περισσότερες ταυτίσεις απόψεων που έχω παρατηρήσει είναι σε θέματα που δεν έχουν καμία σχέση με τις σεξουαλικές τάσεις που δηλώνουν μέσω του status τους. Ίσα ίσα που είναι ιδιαίτερα συχνό το φαινόμενο αντιπαράθεσης μεταξύ τους, λόγω κυρίως των διαφορετικών ερμηνειών και ορισμών πλαισίων συμπεριφοράς που δίνει ο καθένας για διάφορες ορολογίες, status, κτλ..
  Σε αυτό που ίσως βοηθάει η οποιαδήποτε ταμπέλα στο bdsm είναι αποκλειστικά στο αρχικό στάδιο προσέγγισης. Από εκεί και πέρα η οποιαδήποτε άλλη ταύτιση μεταξύ δύο ανθρώπων που "ταιριάζουν" με βάση το status τους είναι καθαρά θέμα χημείας και τύχης πιστεύω. Χρειάζεται επιπλέον πολύ ψάξιμο, προσπάθεια, χρόνος και καλή θέληση για να εξερευνήσει ο ένας τον άλλον, ώστε να έχουν πιθανότητα δύο άνθρωποι να ταυτιστούν πραγματικά στο bdsm και στο σεξ γενικότερα.
  Κάποιοι ανέφεραν την περίπτωση όπου η ενσάρκωση των εκάστοτε ρόλων/status και υιοθέτηση συγκεκριμένων πλαισίων συμπεριφοράς έχει ως απώτερο σκοπό την εκτόνωση/ανακούφιση κι όχι τόσο την αμοιβαία απόλαυση. Νομίζω πως κι εσύ το ανέφερες κάπου αυτό. Κάτι σαν ο σκοπός αγιάζει τα μέσα δηλαδή.. Αυτό έχει μια βάση πιστεύω και μάλλον ισχύει ως έναν μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, ανάλογα την περίπτωση και ίσως την περίσταση. Ίσως να ισχύει στο bdsm ότι και στο vanilla sex γενικότερα. Ότι δηλαδή η ποιότητα της εμπειρίας έχει άμεση σχέση με το επίπεδο των αισθημάτων για τον/την εκάστοτε partner. Δεν το γνωρίζω σίγουρα, όμως το ψάχνω ακόμη. Γι' αυτό άλλωστε εξακολουθώ να μπαίνω εδώ μέσα. Ή έστω, κυρίως γι' αυτό..

  Σε καμία περίπτωση όμως δεν πιστεύω πως ακόμα κι όταν όλες οι ταμπέλες που επιλέγει να φοράει ένα άτομο ταιριάζουν απόλυτα με εκείνες κάποιου άλλου, αποτελεί την ιδανική προϋπόθεση για να ταιριάξουν στο bdsm ή και γενικότερα. Ούτε πιστεύω πως υπάρχει η απόλυτα σωστή ή λάθος ερμηνεία/ορισμός κάποιας ορολογίας. Παρατήρησα μετά από ανάγνωση αμέτρητων διαφορετικών ποστς πως ακόμα και μια λεπτομέρεια, μια μικρή διαφοροποίηση ως προς το πως αντιλαμβάνεται ή αρέσκεται να βιώνει ο καθένας ένα συγκεκριμένο ρόλο, μπορεί να δημιουργήσει τεράστια διαφορά στην πράξη..

  Πάντως ειλικρινά σέβομαι το υπόβαθρο του bdsm, την εξειδίκευση και τη διαφορετικότητά του ως ένα σύγχρονο σεξουαλικό κίνημα. Όμως με την επιμονή και εμμονή σε ταμπέλες, ορολογίες και στείρους ορισμούς νομίζω πως περισσότερο αποπροσανατολιζόμαστε παρά πλησιάζουμε την ουσία. Κι αυτό πιστεύω ότι ισχύει τουλάχιστον για εμάς τους αρχάριους. Ενδεχομένως οι πιο έμπειροι στο χώρο να έχουν κατασταλάξει σχετικά με την ουσία και τα βασικά και να βρίσκονται πλέον στο επίπεδο της υψηλής κι απόλυτης εξειδίκευσης, όπου οι επιμέρους ταμπέλες πραγματικά να σημαίνουν κάτι παραπάνω απ' ότι εγώ κι εσύ μπορούμε ν' αντιληφθούμε αυτή τη στιγμή.
  Στην παρούσα φάση πιστεύω όμως ότι περισσότερο κοιτάμε το δέντρο και δε βλέπουμε το δάσος.. Όπου το δάσος, είμαστε μάλλον εμείς οι ίδιοι..
   
 2. Emma

  Emma Contributor

  MiB, δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να χαρακτηριστεί "ταμπελολαγνεία" το expectation της συνάφειας. Καλώς ή κακώς ο χώρος λειτουργεί βάσει κάποιων κατηγοριών υπό τη μορφή status. Καθαρά προσωπική μου προτίμηση είναι το ότι, απ' τη στιγμή που κάποιος επιλέγει να κινείται μέσα σε ένα χώρο (όποιος και να είναι αυτός ο χώρος - δεν μιλάω για το Bdsm συγκεκριμένα), θα ήταν θεμιτό (ένδειξη σεβασμού, αν μη τί άλλο) να κάνει abide με τους όποιους "κανόνες" τον διέπουν. H χρήση του πλησιέστερου αντιπροσωπευτικού γι' αυτόν status είναι το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει λοιπόν, όταν μιλάμε για τον χώρο του bdsm.
  Κάτι που έχει πει πολλάκις η Mikra_Psemata, και με το οποίο συμφωνώ απολύτως, είναι η συνειδητή επιλογή του status "Perv", το οποίο δεν περιορίζει και, ίσα ίσα, αφήνει περιθώρια για ελιγμούς (αρχικά τουλάχιστον - στις περιπτώσεις των bdsm curious).
  Το θέμα λοιπόν, κατ' εμέ, δεν είναι το "γιατί να μπαίνουν ταμπέλες" αλλά ότι "αφού πρέπει να μπουν, ας μπουν κατόπιν σκέψης".
  'Ολα τα παραπάνω φυσικά είναι ανούσια και μη απαραίτητα για τα άτομα που έχουν εμπειρία στο bdsm, καθώς μπορούν να καταλάβουν τα πράγματα χωρίς προσπάθεια, ανεξαρτήτου του τί δηλώνει ο καθένας μας. Υπάρχουν όμως και πολλοί αρχάριοι/άπειροι, που θέλουν να μάθουν, μία εκ των οποίων και εγώ. Άλλα λοιπόν βλέπω να λέει η "θεωρία" κι άλλα η "πράξη". Όσο περνάει ο καιρός δε, και με διάφορα που βλέπω/διαβάζω, αυτό ενισχύεται, συνεπώς και καταλλήγω να μπερδεύομαι. Αισθάνομαι ότι κάνω ένα βήμα μπροστά και δύο πίσω. Και αυτό ισχύει για πολλές πλευρές του χώρου, όχι μόνο κατά πόσο τα status αντιπροσωπεύουν τα άτομα που τα χρησιμοποιούν.

  Ελπίζω να έκανα κάπως πιο ξεκάθαρα τα πράγματα, όσον αφορά τη θέση μου επί του θέματος.
   
 3. lara

  lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

  Το να υπάρχει σε ένα χώρο ένας κοινά αποδεχτός κώδικας επικοινωνίας είναι μόνο θεμιτό και λογικό κατά την άποψη μου.

  Τα πράγματα ήταν πολύ πιο απλά παλαιότερα, όταν δεν ήταν της μόδας το bdsm και τα άτομα έψαχναν πρώτα τι είναι πριν "ταμπελωθούν" αντί για αυτό που γίνεται εδώ σήμερα που ταμπελώνονται και μετά προσπαθούν να τροποποιήσουν τους ορισμούς για να τους χωρέσουν. Μια κομπλεξική κατά την άποψη μου προσπάθεια να πείσουν για την μοναδικότητα τους - π.χ. σιγά μην εγώ χωράω σε μία από τις 6 κατηγορίες εγώ ο τόσο μοναδικός ανεπανάληπτος θα αλλάξω τους ορισμούς τους bdsm αν όχι παγκόσμια τουλάχιστο στο Ελληνικό site που έχει κι άλλους αντιδραστικούς για χάρη της αντίδρασης, και άλλους που αντί να κοιτούν το δάσος κοιτουν το δάκτυλο κ.τ.λ.

  Δεν υπάρχουν δεκάδες ορολογίες αναφορικά με τις ταμπέλες που αναφέρεις.
  Υπάρχουν 3 βασικές κατηγορίες.
  bottom/Top, Dom/sub, Master/slave

  Και είναι σχετικά σύντομες.
  Top/bottom- αρέσκονται να υιοθετούν κάποιους ρόλους, δεν τους ενδιαφέρει η κυριαρχία υποταγή πέρα από εκείνες τις στιγμές που γουστάρουν να παίξουν.
  Dom/sub- άτομα με κυριαρχικές / υποτακτικές τάσεις, οι οποίοι επιθυμούν να κυριαρχήσουν/υπακούσουν για συγκεκριμένο διάστημα η/και συνέχεια αλλά υπό όρους.
  Master/slave - Ds στον απόλυτο βαθμό. Η σκλάβα συναινεί μία φορά, για όλα και όχι κάθε φορά για το καθε τι. Δεν έχει δικαιώματα πέρα από αυτά που έχει κερδίσει και της έχουν παραχωρηθεί.

  Από κει και πέρα σίγουρα υπάρχουν υποκατηγορίες και διαβαθμίσεις και διαφορετικοί τύποι αλλά οι βασικές ερμηνείες απλά δείχνουν το δυναμικό, τίποτα άλλο.

  Είπες κάτι πολύ σημαντικό...δηλωμένο στάτους...αυτό το οποίο προσπαθούσε πιστεύω να πει και η Εμμα.
  Αν είσαι σε ένα χώρο και υπάρχει κάποιος κώδικας επικοινωνίας κάνε τον κόπο να τον μάθεις και σκέψου καλά πριν δηλώσεις οτιδήποτε. Αλλά για κάποιους είναι αδύνατο να αποδεχτουν τόσο εύκολα πως κάποιοι άλλοι έθεσαν κάποιους ορισμούς ώς κώδικα επικοινωνίας και να μην τους αμφισβητήσουν μην κάνοντας καν τον κόπο να τους μάθουν - και όπως κάποιος τυφλός αρχίζει να απαιτεί να γίνουν αποδεχτές οι απόψεις του περί χρωμάτων έτσι και ο κάθε καινούριος που έτυχε να δει φως και να μπει ή είχε κάποια φαντασίωση sm ή είδε μια ταινία με bondage και τον καύλωσε ή έφαγε/έδωσε καμιά ξυλιά- απαιτεί να δημιουργήσει καινούριους ορισμούς για να δείξει το πνεύμα και τη μοναδικότητα του.
  Η κάθε κοινότητα έχει δικούς της ορισμούς και μπαίνοντας σε μια κοινότητα μαθαίνεις από σεβασμό αν μη τι άλλο τους δικούς της ορισμούς. Τόσο απλά.

  Δεν θα διαφωνήσω απολύτως σε τίποτα που γράφεις πιο πάνω.  

  Αυτό ομολογώ πως δεν το έπιασα, αν θές να επεξηγήσεις θα χαρώ να προσπαθήσω να το κατανοήσω.

  Συμφωνώ πως π.χ. η κάθε σκλάβα είναι διαφορετική, μοναδική το μόνο κοινό σημείο, αυτό που ο ορισμός ουσιαστικά λέει είναι πως έχει μια συγκεκριμένη ψυχοσύνθεση.
  Οι διαφορές που αναφέρεις δεν αφορούν τους ορισμούς αλλά τις προσπάθειες ερμηνείας τους και τροποποίησης τους από τον καθένα ώστε να χωράνε στο μυαλό του ή στους κώδικες συμπεριφοράς του ή της απόρριψης τους από όσους δεν αναγνωρίζουν την ύπαρξη του Ds ή τις αντιδράσεις όλων όσων ανέφερα πιο πάνω.

  Θα συμφωνήσω εξού και είπα πιο πάνω, πρώτα ψάξε και μετά αποφάσισε αν ανήκεις και σε τι βαθμό ανήκεις σ αυτό το χώρο πριν φορέσεις το οποιοδήποτε στάτους.
  Αυτό όμως προυποθέτει υπομονή, κάποια δουλειά και την αποδοχή πως κάποιοι ήδη έχουν μια ξεκάθαρη κατανόηση επειδή ήδη έκαναν την δουλειά.
  Αν μπω σε ένα χώρο που δεν γνωρίζω, θα λέω τις απόψεις μου αλλά δεν θα προσπαθήσω ποτέ πριν μάθω από εκείνους που ήδη γνωρίζουν να χωροθετηθώ σ εκείνο το χώρο.
  Αλλά πάλι εγώ δεν έχω ανάγκη να αποδείξω πως είμαι εξυπνότερη ή ικανότερη από όλο το σύμπαν και δεν δέχομαι να μάθω από κανένα μπας και μου πέσει η μύτη.
  Γιατί πολλοί εδωμέσα με την καλημέρα αρχίζουν τις επιθέσεις - έχω προσωπικά παραδείγματα που άτομα με το που εμφανίστηκαν στο φόρουμ απ τα πρώτα τους κιόλας ποστ μου έκαναν επιθέσεις ακόμη και επί προσωπικού τη στιγμή δε που η ασχετοσύνη τους με το χώρο γενικότερα"'εβγαζε μάτια".

  Υπάρχουν παλιά νήματα που έχει συζητηθεί το θέμα με αξιόλογες απαντήσεις, αλλά ένα γρήγορο search δεν μου έδωσε αποτελέσματα και έχω να πάω και δουλειά

  Την καλημέρα μου  
   
 4. thelma

  thelma Regular Member

  Απάντηση: Re: ΤΑΜΠΕΛΟ-ΜΠΕΛΑΔΕΣ

  Δε διαφωνω οτι καθε κοινοτητα μπορει να λειτουργει ετσι.
  Μονο που εμεις εδω δεν ειμαστε κοινοτητα.
  Οσο πιο γρηγορα εμπεδωθει αυτο, τοσο καλυτερα θα περναμε εδω μεσα.

  Ειναι ενα φορουμ που εφοσον μπορει να γραφτει σα μελος ο καθενας η να πληρωσει και συνδρομη, αποδεχομενος μονο καποιους τυπικους ορους, μπορει να αυτοπροσδιοριστει και οπως θελει. Ισως να ξεκινησε με αυτη τη προοπτικη πριν λιγα χρονια απο λιγους, αλλα στη πορεια αλλαξε. Το φορουμ πλεον δε χρειαζεται τους λιγους αλλα τους πολλους.
  Αν γραφτει καποιος και δηλωνει τη μια Μαστερ, την αλλη σκλαβος ή λεσβια ή gay ή κοκκινοσκουφιτσα ή κι ολα αυτα μαζι, δε καταλαβαινω γιατι θα πρεπει να μπει στα καλουπια του βδσμ , ετσι οπως τα εχουν προσδιορισει κι εγω δε ξερω ποιοι?
   
 5. lara

  lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

  Re: Απάντηση: Re: ΤΑΜΠΕΛΟ-ΜΠΕΛΑΔΕΣ

  Προσωπικά δεν με νοιάζει πως αυτοπροσδιορίζεται ο καθένας.
  Αλλά δεν θεωρώ πως οφείλω την δική μου αποδοχή των προσωπικών ατεκμηρίωτων και ενίοτε γελοίων ορισμών του καθενός.
  Ποτέ δεν θα αναγνωρίσω ως σκλάβο ή Αφέντη ή κοκκινοσκουφίτσα κάποιο που δεν εντάσσεται στους ορθόδοξους ορισμούς - οι οποίοι ορίστηκαν από κοινότητες που δεκαετίες ζούν και αναλύουν το bdsm.

  Αν κάποιοι θεωρούν πως από μόνοι τους είναι νησί και η ιδιοφυία τους ξεπερνά ολόκληρες κοινότητες με γεια τους με χαρά τους.
  Αν το φόρουμ μετατράπηκε σε αυτό που μετατράπηκε επίσης με γεια του με χαρά του.
  Εγώ έχω δικές μου απόψεις και αυτές εκφράζω.

  Πέραν τούτου, δεν λέω πως πρέπει να μπει κανένας σε καλούπια. Εδώ δεν χωράω εγώ σε καλούπια θα θέλω να μπουν άλλοι?
  Λέω κάτι πολύ διαφορετικό, απλά κάποιοι δεν επιθυμούν να το "διαβάσουν" πραγματικά γιατί δεν βολεύει τις προσωπικές τους αντιληψεις ή φιλοσοφίες ή ανάγκη αντίδρασης στα φαντάσματα που θεωρούν πως τους απειλούν αν μη γένοιτο σκεφτούν και πουν ναι βάση του τόοοοσο γενικού ορισμού εγώ υπάγομαι εδώ ή εδώ, όπως υπάγομαι στην κατηγορία γυναίκα ή άντρας. Γιατί για τόσο γενικούς ορισμούς μιλάμε.

  Έχω τρομερή αυτοπεποίθηση, αυτοεκτίμηση και γνώση του ποια είμαι και ποια είναι η αξία μου για να με τρομάξει κάτι τέτοιο, γι αυτό δηλώνω σκλάβα χωρίς να θεωρώ πως αυτό με μειώνει ή με ταμπελώνει αναφορικά με το τι ξεχωριστή μοναδική προσωπικότητα και χαρακτήρα και ικανότητες έχω ή με τσουβαλιάζει με άλλες που δηλώνουν κάτι ανάλογο και θεωρώ ανάξιες όχι απλά να στέκονται δίπλα μου αλλά να ανασαίνουν τον ίδιο με μένα αέρα.
  Αν το έκανα αυτό θα έπρεπε να αποοποιηθώ από καιρό και το ότι είμαι γυναίκα επειδή τυγχαίνει το 80+% να το απορρίπτω κατατάσσοντας το σε κατηγορία ανάξια για μένα να ασχοληθώ καν.

  Υ.Γ. αν αποδεχόμουν τα καλούπια θα ήμουν υποθέτω πιο ταπεινή, αλλα δεν είμαι ούτε ταπεινή ούτε μετριοφρονούσα.
  Κι όμως είμαι σκλάβα βάση του γενικού ορισμού πως επιθυμώ να ανήκω και να παραδίδω εξουσία χωρίς όρια.
  Όλα τα υπόλοιπα είναι δικά μου. Αυτό δεν αλλάζει βέβαια και το γεγονός πως με τις λίγοστές μονάδες άλλων σκλάβων με τις οποίες έχω την χαρά να γνωρίζομαι, έχουμε πολλά άλλα κοινά  
  Αλλά πάλι έχω και πολλά κοινά με άντρες αλλά άντρας δεν είμαι  
   
 6. Elysium

  Elysium Contributor

  Έχω την εντύπωση πως ο κυριότερος λόγος εμφάνισης του status στο profile των μελών, είναι για να γνωρίζουν σε ποιους πρέπει να απευθυνθούν αν θελήσουν να αναζητήσουν ερωτικό σύντροφο.
   
 7. jimboy

  jimboy Regular Member

  Απάντηση: ΤΑΜΠΕΛΟ-ΜΠΕΛΑΔΕΣ

  να σας πω λιγα πραγματα για μενα-εχω αναζητησει ακετα πραγματα, καποια τα εχω ζησει.τα τελευταια χρονια εχω κανει(και αναζητω να κανω) πραγματα που πιθανοτατα εχουν εντονα bdsm χαρακτηριστικα.μιλω για ερωτικες επαφες με οχι μια(τη ιδια) ερωτικη συντροφο.παροτι στη ζωη μου εχω φιλους-ες, αρκετα κοντινους μου ανθρωπους(πραγμα για το οποιο αισθανομαι τυχερος) σαυτο το τομεα που για μενα ειναι πολυ συμαντικος νιωθω μοναξια.δεν εχω καποιον να του μοιραστω τις εμπειριες μου να του μιλησω για τους ποθους μου να ακουσω νεες ιδεες.

  διαλεξα το status διαβαζοντας τους ορισμους και την επεξηγηση για τον καθενα απλα & μονο επειδη επρεπε να το κανω.αν προσπαθησω να "μελετησω" τι θελει να πει ο ποιητης υποψιαζομαι οτι θα προσπαθησω να φορεσω ενα κουστουμι-να υποδειθω ενα ρολο-για να μου δωσετε την αποδοχη σας
  σεβομαι τον καθε ανθρωπο που ειναι πολυτα σιγουρος για το ποιος "και τι ειναι" αλλα και γω διεκδικω το δικαιωμα μου να ψαχνομαι ακομα μια μερα τη φορα και ναμαι περιφανος γι αυτο.και εντελη αμα δε ψαχτω εδω με σας για το ποιος ειμαι και τι θελω(δεδομενων των τασεων μου)που θα το κανω?να παω να διαβασω για να με μαθω(!!!) και μετα ναρθω ετοιμος να δηλωσω ποιος ειμαι εξηγωντας το με πραγματα που διαβασα?

  σιγουρα το site εχει κανονες αλλιλοσεβασμου κτλ αλλα ακουω συχνα για καποιους αλλους κανονες τους οποιους δε βλεπω πουθενα και αναρωτιεμαι ...σε τι και ποιους εξυπηρετουν.

  οταν ημουν 15χρ εγινα ροκας-χεβυμεταλας αφησα μαλλια,φοραγα παντελονια κολλητα(σωληνες), κονκαρδες,ραυτα σηματακια,μπλουζες με groups,...ολο το set.μεχρι και το κεφαλι μου κουναγα οταν περπαταγα!dou you know?εχει πλακα γιατι νομιζα οτι ειμουν εγω!!!
  εξακολουθω να εχω αυτη τη μουσικη βαθια μες την ψυχη μου απλα τωρα χαιρομαι εξισου και αλλα ειδη μουσικης απολαμβανω δε την ελευθερια που μου χαριστηκε(προσπαθησα & γω)

  εχω ακουσει αρκετα για το αν ο σκλαβος αυτα που κανει τα κανει για τον εαυτο του η για τον αφεντη & ταναποδο εν ολιγης για το αν οι σχεσεις ειναι εγωιστικες ή οχι.για μενα η ηστατη ηδονη ειναι να βλεπω στα ματια της εκαστωτε συντροφου μου την καυλα και τη μαστουρα που τις προκαλουν αυτα που μαζι δημιουργουμε(ή που μου κανει ή που της κανω).σε καποια απ αυτα εχω περισοτερη αδυναμια...
  λοιπον ποιο ειναι το status μου?με χαρα να ακουσω οτι εχετε να μου πειτε ξερω οτι εχετε να μου μαθετε

  ναστε καλα ολοι
   
  Last edited by a moderator: 22 Νοεμβρίου 2008
 8. DiDi

  DiDi Regular Member

  Εγώ μια ταμπέλα είχα για χρόνια...Μια φωτεινή έξω από το παράθυρό μου. Handmade έπιπλα έλεγε. Και δεν μπορούσα να κοιμηθώ με ανοιχτά πατζούρια. Ευτυχώς έκλεισε το μαγαζί και μαζί με αυτό έσβησε και η ταμπέλα μου.


  Ο λόγος της ύπαρξης του status στο profile μας, είναι καθαρά για να δείχνει το τι αντιπροσωπεύει τον καθένα μας. Αλλά και τη σημασία έχει έαν είναι Μaster/Dom/Top/perv/sub/slave? Για μένα καμμία. Και εγώ δηλώνω βανίλα. Και αυτό γιατί δεν ξέρω τι είμαι και δεν θα κάτσω να το ψάξω κιόλας.Λέτε να με παρεξηγήσει κανείς εάν στην πορεία του βγω πιο υποταχτική και από την "όποια" υποταχτική που το δηλώνει στο profile της?
   
 9. thelma

  thelma Regular Member

  Απάντηση: ΤΑΜΠΕΛΟ-ΜΠΕΛΑΔΕΣ

  Τα φαντασματα δε ξερω ποιον στοιχειωνουν και κανονικα δε θα'πρεπε ν'αφορα ουτε εμενα ουτε κανεναν αλλον, πλην του ιδιου που απειλουν οπως λες. Νομιζω οτι υπαρχουν ειδικοι που μπορουν να το αναλυσουν και μπορει ν'απευθυνθει εκει αν νομιζει πως χρειαζεται βοηθεια.

  Περαν τουτου, δεν σε αναγκαζει κανεις να αποδεχτεις τους "ατεκμηριωτους και γελοιους ορισμους του". Μπορει και για εκεινον οι ορισμοι των lifestylers να φαινονται εξισου γελοιοι. Μπορεις να τον προσπερασεις αν οπως λες δεν σε ενδιαφερει και να μεινεις σ'αυτα που πιστευεις εσυ, χωρις να θεωρειται αναγκαιο να πεισει ο ενας τον αλλον για το ποιος κατεχει την αληθεια του βδσμ. Δεν ειναι απαραιτητο ν'αποδεχτει κανεις κανεναν.

  Το να εκφραζουμε τις αποψεις μας εχει διαφορα με το να αντιδρουμε σε καθ'εναν που πιστευει κατι αλλο απο αυτο που ζουμε εμεις και να τον απαξιωνουμε γιατι εμεις ξερουμε και μιλαμε ενω αυτος δεν ξερει, αρα τι πεταγεται μεσ΄τη μεση και αμφιβαλλει γι' αυτα που ζουμε.

  Κι αν αμφιβαλλει, γιατι ετσι πιστευει, τι πειραζει? Αλλαζει κανενος η ζωη? Εβαλε κανενα με το ζορι να συμφωνησει μαζι του?

  Κατακρινετε μια τετοια συμπεριφορα οταν το κανουν αλλοι, αλλα δυστυχως κανετε το ιδιο.


  υ.γ. Αν ειχα τοση αυτοπεποιθηση και αυτοεκτιμηση, οση γραφεις οτι εχεις , δε θα μ΄'ενοιαζε τι λενε οι αλλοι. Λιγοτερη εχω και παλι δε με νοιαζει.  
   
  Last edited: 21 Νοεμβρίου 2008
 10. jimboy

  jimboy Regular Member

  Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΤΑΜΠΕΛΟ-ΜΠΕΛΑΔΕΣ

  μια χαρα στιριζεις τις θεσεις σου και βοηθας και μενα να κατανοησω λιγα πραγατα παρα πανω.σιγουρα βλεπω τα πραγματα αλλιως οσον αφορα το ατομο μου και τι σχεση μου μολο αυτο για το οποιο μιλαμε αλλα δε πα να πει κατι οτι εγραψες μου ειναι απολυτα σεβαστω
  ουσιαστικα βλεπω δυο "τασεις" στο χωρο (δε θα το αρνηθεις?) γιατι να μη μπορουμε να συνυπαρξουμε και ενδεχομενος να μαθουμε ολοι κατι παραπανω?
   
 11. Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά...
   
 12. jimboy

  jimboy Regular Member

  Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΤΑΜΠΕΛΟ-ΜΠΕΛΑΔΕΣ  ...