Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τί είν΄αυτό που το λένε συναίνεση;

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος DreamMaster, στις 13 Σεπτεμβρίου 2005.

  1. sklava_epi8ymiwn

    sklava_epi8ymiwn Regular Member

    Αρχικά gh_kai_ydwr, πάω πίσω σε άλλο σου κείμενο στο σημείο που διαφωνούμε. Προσωπικά, πιστέυω πως ανακαλώντας οδηγώ την σχέση σε τερματισμό. Να το πούμε πιο απλά.... «μέχρι εχθές σε αγαπούσα σήμερα ανακαλώ και συνεχίζουμε έτσι.» Δεν γίνεται, νομίζω είναι ξεκάθαρο. Αν η σχέση πάει πίσω δεν έχει νόημα να υπάρχει. Καθυστερεί και τους δυο.
    Δεν νομίζω οτι εκείνη την ώρα ανανεώνω/ανακαλώ την συναίνεση ή όχι. Απλά παλέυω με τον εαυτό μου. Δεν διαλύω τίποτα κερδίζω όμως ακόμα μια "μάχη", και έιναι μακρύς ο δρόμος αυτός..... (δεν αμφισβητώ την επιλογή μου αλλά εμβαθύνω/δουλεύω την σχέση). Αν λοιπον έχω συναίσθηση του τι κάνω, που είμαι, που έφτασα, συνέρχομαι   Αν θέλεις, για να καταλάβεις τι εννοώ, η όποια αμφισβήτηση υπάρχει πριν αποφασίσω οτι συναινώ.
    Διαφωνώ δηλαδή στο «όταν κάτι φθαρεί και παψει να με εκφράζει φεύγω» που βγαίνει απο τα κείμενά σου, μια και πιστεύω πως τέλειος άνθρωπος δεν υπάρχει, οπότε ούτε και η τέλεια σχέση όπου όλα είναι ροζ και ονειρεμένα.... Ναι η φθορά έρχεται τα κακά και τα στραβά αλλά αν θέλουμε σχέση δουλεύουμε, προσπαθούμε, αναεώνουμε κλπ κλπ. Δεν είναι έυκολο αλλά γίνεται αν το θέλουμε.

    «Το ταξίδι χωρίς τέλος» θα περάσει και απο στραβά μονοπάτια να είσαι σίγουρος, αλλά αν το θέλουμε θα ξαναβρεί το ίσιωμα....
     
  2. gaby

    gaby Guest

    Η προσωπική μου αντίληψη είναι ότι και οι δύο πλευρές έχουν δίκηο, εφόσον το BDSM είναι μία ομπρέλλα που καλύπτει πολλές διαβαθμίσεις Κυριαρχίας - υποταγής και πάρα πολλούς τρόπους έκφρασής τους.

    Γι αυτό και είναι ένας πολύ ρευστός και δυσαπόδεικτος όρος η συναίνεση.

    Τελείως άλλο το νόημά της αν πρόκειται για μερικές συνεδρίες με ανταλλαγή ισχύος για εκείνη την ώρα μόνο, τελείως άλλο αν πρόκειται για μία σταθερή M/s σχέση σ ένα household.

    Σχετικά με τη συναίνεση που "ανακαλείται μέσα σ ένα δευτερόλεπτο", καταλαβαίνω ότι εννοούμε την πρόθεση συναίνεσης ή μη - συναίνεσης, που μπορεί να οριστικοποιείται στην ψυχή του συναινούντος ή μη μέσα σ ένα δευτερόλεπτο και από κει και πέρα, αυτός να αναζητά τις ενδείξεις, τα επιχειρήματα και τις αιτίες για να αποδεχτεί ή να απορρίψει την ψυχική του ροπή.

    Αυτό συμβαίνει πολύ συχνά στον έρωτα. Μέσα σ ένα δευτερόλεπτο υλοποιούνται όλοι εκείνοι οι ψυχικοί και νοητικοί συνδυασμοί που μας κάνουν να ερωτευόμαστε, μέσα σ ένα δευτερόλεπτο μπαίνουν στην οριστική θέση τους όλες οι ασυμφωνίες και ξε-ερωτευόμαστε.

    Δε νομίζω να συμβαίνει με την υποταγή γιατί είναι αρκετά διαφορετική ψυχική διεργασία η αποδοχή της και έχει να κάνει περισσότερο με τα ενδότερα του υποτασσόμενου και λιγώτερο με τη σχέση του με έναν Κυρίαρχο.

    Και ασφαλώς, η απόσυρση της συναίνεσης, πιθανότατα, είναι ένα τραυματικό και αθέλητο γεγονός και ίσως μη ελεγχόμενο.

    Τέλος, ας μην Ξ/ξεχνάμε ότι η συναίνεση δεν αφορά μόνο τους υποτακτικούς αλλά και τους Κυρίαρχους. Έχουν και Αυτοί όρια και αντοχές και περιορισμούς στο πόσο Είναι Διατεθειμένοι να Κυριαρχήσουν.
     
  3. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    RE: RE: Τί είν΄αυτό που το λένε συναίνεση;

    Σίγουρα δεν υπάρχουν ουτε τέλιοι άνθρωποι, ούτε τέλειες σχέσεις.
    Υπάρχουν απλοί άνθρωποι, με όλες τις ανασφάλειες, κρίσεις και υπαρξιακά τους και σχέσεις με τα προβλήματα τους.

    Κι όπως οι βανίλλα σχέσεις διαφέρουν, και βλέπουμε κάποιους να τα παρατάνε αργά ή γρήγορα, ή βλέπουμε άλλους που παρά τις δυσκολίες συνεχίζουν να το παλεύουν, να αναπτύσσονται και να προχωράνε μαζί, έτσι κι εδώ, αν και σίγουρα με διαφορές σε διάφορα σημεία τα οποία δεν είναι όμως το θέμα μας εδώ.

    Μέσα σε μια βαθιά Ms σχέση, όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ, η σκλάβα θα τα δώσει όλα, και θα μείνει να παλευει και να προσπαθεί, με λίγα λόγια να αντέχει αλλά δύσκολα μπορώ να φανταστώ πως θα πει, παίρνω πίσω την συναίνεση μου.
    Αμην.  
     
  4. zinnia

    zinnia Contributor

    RE: RE: RE: Τί είν΄αυτό που το λένε συναίνεση;

    να συμπληρωσω κι εγω σ αυτα που γραψατε πως ακομα κι αν στο τελος τα πραγματα δεν πανε τοσο καλα οσο θα επιθυμουσαμε -γιατι θα πρεπει να μη ξεχναμε πως οι ανθρωπινες σχεσεις ειναι ρευστες- και δεν ειναι εγχειριδια και μανουαλ, δεν χαλασε ο κοσμος..η γη θα συνεχιζει να γυριζει κι εμεις να πηγαινουμε παρακατω.

     
     
  5. oscarwil

    oscarwil Guest

    zinnia, δεύτερη φορά που συμφωνώ σήμερα...
     
  6. zinnia

    zinnia Contributor

    να το προσεξεις γλυκε μου..καλου κακου βαλε κι ενα θερμομετρο σερνεται ιωση

     
     
  7. Dome of Affection

    Dome of Affection Contributor

    συναινετικά ή μη...ΜΠΗΚΕ Η ΑΝΟΙΞΗ αγαπητοί μου....και βλέπω τα πρωτα σημάδια...χαχαχα

    ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ by the way!!!
     
  8. zinnia

    zinnia Contributor

    ας συναινεσουμε κι ας δειξουμε ολοι μας μια αυτοσυγκρατηση και να μη το κανουμε τσατ... (Τη γλυτωσες παλι)
     
  9. Mikra_Psemata

    Mikra_Psemata Contributor

    Απάντηση: Τί είν΄αυτό που το λένε συναίνεση;

    Τελικά η συναίνεση ελευθερώνει ή περιορίζει?
     
  10. zinnia

    zinnia Contributor

    τιποτα απο τα δυο...

    απλα ειναι ενα ισιωμα, ενα πλάτωμα , που σου δινει την απαραιτητη ασφαλεια, πριν νιωσεις τον γκρεμο να χασκει μπρος σου..
     
  11. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Μέ άλλα λόγια είναι η μεγαλύτερη αντίφαση σε μία κατ' ουσίαν πράξη βιασμού. Η ύπαρξη συναίνεσης εγγυάται και το "θετικό" αποτέλεσμα του "βιασμού" και για τους δύο μετέχοντες της πράξης, εκτός εάν ο θύτης είναι Σαδιστής και όχι Σαδιστής Κυρίαρχος.
     
  12. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    Με λίγα λόγια, ένα υποκατάστατο γι' αυτούς που φοβούνται ακόμα και να ψελλίσουν τη λέξη εμπιστοσύνη; Τουλάχιστον αυτό αντιλαμβάνομαι με το νυσταγμένο μου μυαλό.