Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τί σημαίνει "Δεν μπορώ";

Συζήτηση στο φόρουμ 'Γυναικεία Κυριαρχία' που ξεκίνησε από το μέλος Syrah, στις 3 Φεβρουαρίου 2009.

  1. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Re: Τί σημαίνει "Δεν μπορώ";

    Το ερώτημα είναι: γιατί ο Κ θέλει αλήθεια ο υ να χάσει κιλά, να κόψει το τσιγάρο....
     
  2.  
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  3. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Τί σημαίνει "Δεν μπορώ";

    δεν ειναι απαραιτητα μια η απαντηση σ'αυτο το ερωτημα.

    υ,γ χαμογελακι,μας ανοιξες την ορεξη μεσημεριατικα... 
     
  4. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τί σημαίνει "Δεν μπορώ";

    Σαφώς. Αυτό είναι το ενδιαφέρον...
     
  5. MiB

    MiB Regular Member

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τί σημαίνει "Δεν μπορώ";


    Καταρχάς ποτέ δεν είπα ότι υπέρβαρος=υποτακτικός. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις συσχέτισης κι εκεί επικεντρώθηκα, με αφορμή το αρχικό ποστ του νήματος. Η συγκεκριμένη ψυχολόγος στην οποία αναφέρθηκα μου είχε επιβεβαιώσει - με βάση την επαγγελματική εμπειρία της - αρκετές από τις "ανοησίες" που ανέφερα στο προηγούμενο ποστ. Ν' αναφέρω απλά πως θεωρείται μια από τις πιο πετυχημένες ψυχολόγους στην πολιτεία της καλιφόρνια, "ηθική αυτουργός" για την πλήρη αποκατάσταση της ψυχικής και σωματικής υγείας τουλάχιστον 2.500 υπέρβαρων/παχύσαρκων ατόμων από το 2000 μέχρι σήμερα. Αυτή η "κομπογιανίτισα" λοιπόν, μ' έχει διαβεβαιώσει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις το "κλειδί" βρίσκεται στην ενθάρυνση/ενίσχυση του αυτοσεβασμού, η οποία είναι αρκετά σύνηθες να συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της απαιτούμενης θέλησης για δράση προς την αυτο-βελτίωση. Η έλλειψη αυτοσεβασμού από την άλλη, τείνει να διαιωνίζει και πολλές φορές να επιδεινώνει το συγκεκριμένο πρόβλημα, όντας τροχοπέδη για την ανάπτυξη της απαιτούμενης θέλησης. Καλώς ή κακώς, υπάρχουν κι αρκετές περιπτώσεις όπου αυτή - κυρίως - η έλλειψη, ενθαρύνει την ανάπτυξη παθητικών συμπεριφορών, οι οποίες - ανάλογα την ιδιοσυγκρασία του ατόμου - έχουν συνήθως αντίκτυπο και στον σεξουαλικό τομέα, καλλιεργώντας εντονότερα την παθητικότητα, μέσω της οποίας αρκετά συχνά έχει παρατηρηθεί ν' αναπτύσονται και υποτακτικές συμπεριφορές διάφορων μορφών. Η συγκεκριμένη θεωρία αποτελεί ουσιαστικά μια υπόθεση προερχόμενη από εμπειρική μελέτη και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί κάποιον απόλυτο κανόνα ή μαθηματική εξίσωση. Χαλαρώστε λοιπόν, και καλό θα ήταν να μην υπεραμύνεστε και τόσο των στερεοτύπων και προκαταλήψεών σας. Τυχαίνει να γνωρίζω κι άλλους ψυχολόγους, επίσης καταξιωμένους, που στηρίζουν ουσιαστικά όλη την καριέρα τους στο να παραμυθιάζουν έντεχνα κι ασύστολα τους ασθενείς τους, αρκεί να μην τους χάσουν από πελάτες..
     
  6. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τί σημαίνει "Δεν μπορώ";

    Ας μην το αναλύσουμε περαιτέρω το θέμα της παχυσαρκίας γιατί θα ξεφύγουμε από το νήμα τελείως Κράτα απλώς ότι το 96% των υπέρβαρων που έχασαν κιλά τα ξαναπέρνουν + κάποια ακόμη. (ατο ποσοστό συμπεριλαμβάνονται όσοι προσπάθησαν από μόνοι τους, όσοι προσπάθησαν με βοήθεια).

    Μάλλον εασύ λειτουργείς με στερεότυπα και προκαταλήψεις.... οι λοιποί χαλαροί είμεθα γι αυτό και δεν τραβάμε ζόρι με τον αυτοσεβασμό μας 
     
  7. Syrah

    Syrah Contributor

    Αν έχετε την καλοσύνη να βάλετε μία άνω τελεία στη συζήτηση περί υπέρβαρων γενικώς και να πραγματευτείτε το σημαίνει "δεν μπορώ" ανεξαρτήτως του περιεχομένου μίας εντολής, θα το εκτιμούσα.
     
  8. soutzoukakia

    soutzoukakia His precious

    Απάντηση: Τί σημαίνει "Δεν μπορώ";

    Συγχώρεσε με Syrah, ένα ποστακι ακόμη, όχι για υπέρβαρους αλλά για το "επιχείρημα της επίκλησης της αυθεντίας".

    Δε νομίζω elfcat ότι το πρόβλημα όσων διαβάσαμε έχει να κάνει με ότι λέει η καταξιωμένη και ενδεχομένως πολύ καλή στη δουλειά της ψυχολόγος. Αν έλεγε αυτά δε θα ήταν ούτε καταξιωμένη ούτε καλή στη δουλειά της. Αυτά που διαβάσαμε είναι απλώς ότι κατάλαβε ο Mib από όσα άκουσε απ αυτήν. Που μπορείς να είσαι βέβαιη ότι απέχουν από όσα λέει ένας καλός ψυχολόγος.
    Θα δώσω ένα απλό παράδειγμα: η ενίσχυση του αυτοσεβασμού και της αυτοεικόνας ναι βοηθούν στην αποφασιστικότητα και την προσπάθεια σε έναν δύσκολο στόχο όπως είναι αυτός της απώλειας και της διατήρησης βάρους. Αυτό σε καμιά περίπτωση δε συνεπάγει αυτόματα έλλειψη τους όταν κάποιος είναι υπέρβαρος. Αυτά είναι συμπεράσματα του Mib.
    Επίσης λογικό είναι ότι η έλλειψη αυτοσεβασμού δεν βοηθά στην επίτευξη κανενός προσωπικού στόχου. Αλλά δε σημαίνει ότι είναι αυτός ο λόγος πάντα που ευθύνεται για όποια ανεπιτυχή προσπάθεια ή μη προσπάθεια.

    Το τσουβάλιασμα και η απολυτότητα, έργο ψυχολόγου καλού στη δουλειά του και κατά συνέπεια καταξιωμένου, δεν είναι. Μπορεί να είναι έργο όσων τσαλαβουτούν στα έργα και τα λόγια των άλλων
    ...όπως λέει και ο Freud

     
     
  9. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Η παχυσαρκία θεωρείται τόσο επιθυμητή στην Μαυριτανία που πολλές φορές νεαρά κορίτσια ταϊζονται με την βία. Παλαιότερα, ένα τρίτο των γυναικών αναγκάζονταν με την βία να παχύνουν σε παιδική ηλικία. Τώρα περίπου ένα στα 10 κορίτσια πρέπει να το υποστεί αυτό. Αυτό γίνεται γιατί παλιά το πάχος θεωρούνταν σημάδι πλούτου.

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα The World Today του BBC World Service, η Fatematou είναι μία γυναίκα τεραστίων διαστάσεων που διευθύνει ένα "fat farm" στην Atar, μία πόλη της ερήμου στα βόρεια. "Τις αναγκάζω να τρώνε πολλούς χουρμάδες, πολύ κουσκούς και άλλα παχυντικά φαγητά," λέει η Fatematou. Αν και εκείνη την εποχή δεν είχε καθόλου πελάτες, είπε ότι περίμενε να της φέρουν σύντομα κάποια επτάχρονα κοριτσάκια.

    "Τις βάζω να τρώνε ξανά και ξανά. Και μετά να πίνουν πάρα πολύ νερό", εξήγησε. "Τις βάζω να τρώνε όλο το πρωί. Μετά ξεκουράζονται. Το απόγευμα αρχίζουμε ξανά. Το κάνουμε αυτό τρεις φορές την ημέρα - το πρωί, το απόγευμα και το βράδυ.

    ΤΙΜΩΡΙΑ

    Είπε ότι τα κοριτσάκια κατέληγαν να ζυγίζουν από 60 έως 100 κιλά, "με πολλές στρώσεις λίπους". Η Fatematou είπε ότι σπάνια ένα κορίτσι αρνείται να φάει και όταν το κάνει, βοηθούν οι γονείς του κοριτσιού.

    "Τιμωρούνε τα κορίτσια και στο τέλος τα κορίτσια τρώνε", είπε.

    "Αν ένα κορίτσι αρνηθεί, αρχίζουμε με το καλό, λέμε "έλα, έλα" γλυκά, μέχρι να δεχτεί να φάει."

    Η Fatematou παραδέχτηκε ότι μερικές φορές τα κορίτσια κλαίνε στη διάρκεια της "κούρας".

    "Φυσικά κλαίνε - ουρλιάζουν," είπε.

    "Τις αρπάζουμε και τις αναγκάζουμε να φάνε. Αν κλαίνε πολύ, τις αφήνουμε μερικές φορές για μία ή δύο μέρες και μετά αρχίζουμε πάλι.

    "Συνηθίζουν στο τέλος."

    Υποστήριξε ότι στο τέλος τα κορίτσια αισθάνονται ευγνωμοσύνη.

    "Όταν είναι μικρά, απλά δεν καταλαβαίνουν, αλλά όταν μεγαλώσουν είναι χοντρές και όμορφες," είπε.

    "Είναι περήφανες και επιδεικνύουν το τεράστιο μέγεθός τους και κάνουν τους άντρες να τους τρέχουν τα σάλια. Δεν νομίζετε ότι αυτό είναι υπέροχο;"

    ........

    Και όσο υπάρχουν ακόμη άντρες που προτιμούν τις γυναίκες τους να είναι χοντρές, η Fatematou είναι εδώ για να τις παχύνει με την πολύχρονη πείρα της.

    Την ρώτησα αν αισθάνθηκε ποτέ σκληρή, να δέρνει και να ταϊζει παιδιά με την βία.

    "Όχι! Δεν είναι σκληρότητα να κάνουμε χοντρά τα κορίτσια!" είπε.

    "Εγώ, έχω δει δεκάχρονα κορίτσια να γεννούν. Σας λέω, δεκάχρονα!

    "Μόλις γίνουν χοντρές και όμορφες, μπορούν να υπηρετήσουνς τους άντρες τους σωστά, μόλις παχύνουν μπορούν να παντρευτούν."

    Πηγή: BBC NEWS | Africa | Mauritania's 'wife-fattening' farm

    ΥΓ1. Η άλλη πλευρά. Είτε ο Αφέντης θέλει να παχύνει την σκλάβα, είτε να την αδυνατίσει, υπάρχει πάντα ο κατάλληλος τρόπος. Κάντε BDSM, μην κάνετε ψυχοθεραπεία. Ξεχάστε περί υγείας και υπολοίπων τριχών κατσαρών και περί προτύπων ομορφιάς. Το BDSM είναι απολαυστικό. Και έχει αποτελέσματα όταν γίνεται σωστά. Αρκεί να ξέρει τη δουλειά του ο Αφέντης, όπως η Fatematou. 

    ΥΓ2. DRS, το θέμα, όπως το βλέπω, δεν είναι οι υπέρβαρες ή οι αδύνατες, οι αλκοολικές ή οι καπνίστριες ή οι Παοκτζούδες. Το θέμα είναι το "fat farm". Με άλλα λόγια, ο Αφέντης θέτει τον στόχο, σύμφωνα με τις επιθυμίες του, και φροντίζει να γίνει η δουλειά. Αν η σκλάβα είναι σκλάβα, θα στάζει από ευτυχία και καύλα καθώς υπομένει την κούρα της. Ας επικεντρωθούμε στην μέθοδο και ας αφήσουμε την σκλάβα να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα, αυτό που την καυλώνει: να υπακούει και να γίνεται αυτό που επιθυμεί ο Άλλος. Μου είναι φανερό, από την άφατη ευχαρίστηση με την οποία διάβασα αυτό το φριχτό άρθρο, ότι η ανωτέρω μέθοδος είναι αποτελεσματική. Τα υπόλοιπα, περί αυτοεκτίμησης και περί ψυχοθεραπείας και περί ενοχών και περί ελέγχου επί της απόλαυσης, με αφήνουν παγερά αδιάφορη. Διάολε, δεν ήρθα εδώ για να αδυνατίσω ή να κόψω το κάπνισμα ή να βρω την χαμένη μου (χαχα) αυτοεκτίμηση ή να διαβάζω άρθρα περί εξωτερικού locus of control από αυθεντίες. Να χύνω θέλω.
     
  10. Syrah

    Syrah Contributor

    DRD, τα κοριτσάκια εκεί δεν ήταν σκλάβες (με την BDSMική έννοια) αλλά σχεδόν με την κοινωνική (τουλάχιστον αν θεωρήσουμε τα πράγματα μέσα από το πρίσμα του δικού μας πολιτισμού). Η fatematou τα υποχρέωνε να τρώνε μπουκιά-μπουκιά. Ένας αφέντης δεν θα καταδεχτεί να επιβάλλει σε μία σκλάβα (ας πούμε ότι είναι ανορεξική και πρέπει να παχύνει) να τρώει, ταΐζοντάς την κατ' αυτό τον τρόπο. Αν το δω σαν s/m action είναι πολύ λογικό, αλλά όπως είπα στο M/s ο σαδομαζοχισμός συχνά υποσκελίζει τη σχέση. Περιμένει δηλαδή ο αφέντης από την (εκπαιδευμένη) σκλάβα του να πιέσει εκείνη τον εαυτό της μπουκιά-μπουκιά.

    Ειδάλλως δεν χωρά αμφιβολία, αν της βάλει το περίστροφο στον κρόταφο θα φάει, ομοίως θα αδυνατήσει και αν την κλείσει σε ένα κελί επί 10 μήνες παρέχοντάς της μόνο 1200 Kcal ημερησίως. Είναι αυτό M/s; Θα μου απαντήσεις πιθανώς, πως αν η σκλάβα έχει προσυμφωνήσει να την κλείσει στο κελί, ναι, είναι M/s. Σύμφωνες, δεν υπάρχει όμως αυτή η πολυτέλεια του κελιού συνήθως - εκτός αν κάποιος διαθέτι κελί, ανοιχτόμυαλο διαιτολόγο και σεφ στο σπίτι, και σκλάβα χωρίς επαγγελματικές και κοινωνικές υποχρεώσεις για 10 μήνες.
     
  11. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Τί σημαίνει "Δεν μπορώ";

     
    Γυρνώντας στο θέμα του νήματος και αφήνοντας πίσω το θέμα των υπέρβαρων, αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι συχνά το "δεν μπορώ" είναι ειλικρινές. Αν και πχ έκοψα το τσιγάρο, κ α τ α ν ο ώ όσους λένε 'δεν μπορώ να το κόψω". Κατανοώ, ότι συχνά έχουμε λάθος εικόνες στο μυαλό μας που για εμάς είναι απολύτως πραγματικές. Αν το καλοσκεφτείς, τι πιο παράξενο, να καπνίζει κάποιος γνωρίζοντας ότι αυξάνει επικίνδυνα τις πιθανότητες να πεθάνει από καρκίνο και ενώ οι ίδιες οι εταιρείες, στο πακέτο που το πουλάνε, του λένε "σε σκοτώνουμε" με τις προειδοποιητικές ταμπέλες, εκείνος δίνει χρήματα και πλουτίζει τους "δολοφόνους του". Και μάλιστα αντιδρά από την προειδοποιήση. Μια απλή εξήγηση είναι ότι είναι αυτοκαταστροφικός τουλάχιστον ή δεν αγαπά τη ζωή του? Είναι όμως έτσι? Αρκεί ένας αφορισμός να ε ξ η γ ή σ ε ι αυτή τη συμπεριφορά? Το ίδιο ισχύει για όλες τις κακές συνήθειες και εξαρτήσεις. Ακράδαντα πιστεύω με έναν αυθαίρετο τρόπο ότι ο έρωτας είναι ένα δυνατό κίνητρο για αλλαγές και βελτιώσεις... πιθανόν και ο φόβος "μην χάσω τον άλλον, επειδή δε με εγκρίνει" (αν και με αρνητικό τρόπο αυτό το τελευταίο μπορεί να συμβάλει).

    Άλλο παράδειγμα, είναι άλλο ένας άνθρωπος που φέρει στις αποσκευές του την αυτοπειθαρχία γιατί την έχει διδαχθεί παιδιόθεν μέσα από τον αθλητισμό, την τέχνη κλπ ή την διδάχτηκε μέσα στο σπίτι του και άλλο ένας άνθρωπος που δεν έχει βιώσει, δεν έχει εκπαιδευτεί στην αυτοπειθαρχία και δεν τη φέρει μέσα του. Αμέσως, ο πρώτος από αυτούς έχει περισσότερες πιθανότητες να φέρει σε πέρας την εντολή που του ανατέθηκε, ο δεύτερος έχει μεγαλύτερη δυσκολία. Ο δέυτερος πράγματι "δεν μπορεί" γιατί του λείπει ένα βασικό όπλο: η αυτοπειθαρχία.

    Θέλω να πώ ότι συχνά οι κακές συνήθειες και δη οι εξαρτήσεις είναι π ο λ υ π α ρ α γ ο ν τ ι κ ά φαίνομενα και εν τέλει εξατομικεύονται.
     
  12. crystal angel

    crystal angel Contributor

    Απάντηση: Τί σημαίνει "Δεν μπορώ";

    Να είμαι Μάστερ να έχω μια σκλάβα να θέλω να αδυνατήσει ή να κόψει το κάπνισμα ή να γυμναστεί για να φτιάξει το σώμα τις ( ενώ είναι υγιής σωματικά) και να μην το κάνει?¨Θα τις κόψω τα πόδια!¨ Καμιά φορά τα πράγματα αυτά θέλουν δραστικά μέτρα, από μόνη της η επιθυμία του να κάνει κάτι μια σκλάβα είναι αρκετή για να κλειδώσει το μυαλό της προς αυτή την κατεύθυνση. Δλδ αυτός θα της έχει βάλει ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο και εκείνη θα τρώει κρυφά μόλις εκείνος φεύγει? Πως θα αντέξει το βάρος του ψέματος? Η θα τις έχει βάλει ένα όριο για το κάπνισμα και εκείνη θα κάνει του κεφαλιού της? Δεν νομίζω πως ένας Μάστερ θα ανεχόταν μια τέτοια συμπεριφορά.
    Ίσως τα πράγματα να μην τα βλέπω τόσο βαθειά από ψυχολογική πλευρά. Αλλά όπως είπα μερικές φορές τα δραστικά μέτρα χωρίς δικαιολογίες έχουν αποτελέσματα.
    Πιστεύω πως όταν κάποιος δεν μπορεί να υπακούσει (είπαμε ενώ και εφόσον δεν είναι πέρα από τα όρια του και δεν έχει οργανικό πρόβλημα ) υπάρχει θέμα στην σχέση, θέμα στην δύναμη της υποταγής, θέμα στην κυριαρχία του/ της πάνω του.

    Υ.Γ. να συμπληρώσω πως μια άλλη περίπτωση είναι τα ¨λουριά να μην είναι σφιχτά¨ και η σχέση να αρχίζει να βανιλίζει.