Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ταπείνωση - Εξευτελισμός (Humiliation)

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Τεχνικές' που ξεκίνησε από το μέλος MasterJp, στις 6 Ιουλίου 2005.

  1. Τhe Enchanter

    Τhe Enchanter Regular Member

    RE: RE: RE: Ταπείνωση - Εξευτελισμός (Humiliation)


    βεβαίως και επιτρέπεται, ναι δεν σχετίζεται με την συναινετική υποταγή όμως το θέμα εδώ ειναι η ταπείνωση και ο εξευτελισμός που σαν ιδεα αλλά και σαν τεχνική παραπέμπει σε πιο εξειδικευμένη περιοχή. Απλά ήθελα να θυμίσω όπως και το τονίζω αλλωστε ότι "μονο συναινετικό" μπορεί να είναι και αυτό το σενάριο για να έχει εκατέρωθεν εποικοδομητικό νόημα, ακόμη και οταν τα όρια προσεγγίζονται ή και ξεπερνιώνται ενίοτε.
    Κοιτάζοντας το πάλι, μάλλον έχεις δίκιο δεν είναι και η πιο εύστοχη παρατήρηση, έχεις δίκιο.
    Παρεπιπτόντως, θα ήθελα να πω οτι τόσο εσύ lara όσο και η carissa τόσο εδώ όσο και σε άλλες θέσεις συμβάλετε εύστοχα, με σαφήνεια και περιεκτικότητα στην προσέγγιση του BDSM. Συγχαρητήρια!
     
  2. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    RE: RE: RE: RE: Ταπείνωση - Εξευτελισμός (Humiliation)

    Σας ευχαριστώ τόσο για την απάντηση, όσο και για τα καλά Σας λόγια. (και για το ομολογώ να πω υπέροχους στίχους).

    Όταν Ο MasterJp Άνοιξε το συγκεριμένο Thread, ονομάζοντας το "θολή κατηγορία" Ήξερε ακριβώς τι Έλεγε, όπως πάντοτε εξάλλου.

    Ο Λόγος που επιμένω να το συζητάω, είναι γιατί από την αρχή, μέχρι και σήμερα, αν και έχω περάσει από διάφορα στάδια, η ταπείνωση και ο εξευτελισμός παραμένουν για μένα "θολά" και ίσως και ποτέ να μην "ξεκαθαρίσουν".

    Θα ήθελα να ρωτήσω λοιπόν και το εξής!

    Τι πιστεύετε πως μπορεί να είναι αυτό που κάνει μια σκλάβα να επιθυμεί και να απολαμβάνει την ταπείνωση και τον εξευτελισμό?
    (Δεν μιλάω για την ευχαρίστηση που παίρνει μια σκλάβα από οτιδήποτε παίρνει απ Τον Κύριο της, αλλά για την ανάγκη και την επιθυμία γι΄αυτά που υπάρχουν μέσα της).
     
  3. Dome of Affection

    Dome of Affection Contributor

    RE: RE: RE: RE: RE: Ταπείνωση - Εξευτελισμός (Humiliation)


    η ανάγκη για ταπείνωση και ο εξευτελισμό ???
    κατα την άποψή μου μπορεί να συμβεί το εξής:

    Μια σκλαβα νιωθει την ανάγκη αυτή ως τιμωρία ή ως μεσο συνετησης , τη στιγμή που εχει αντιληφθεί κάποιο λάθος της.

    Σε καποια ισως λίγο πιο προχωρημένη D/s σχέση...όπου το mind control εχει ισχυρό ρόλο στη σχέση μπορεί να ειναι ενα μέσο επίσης για mind control

    Σε οποια αλλη περίπτωση δεν θεωρώ οτι υπάρχει αναζήτηση ταπεινωσης και εξευτελισμού (εκτος ψυχοπαθολογικών καταστάσεων) .

    Θα συμφωνήσω αλλωστε με όσους ειπαν ότι το όλο προκειται για μια συναινετική διαδικασία και ότι διεξαγεται συναινετικά αναμεσα σε ενα ζευγάρι δεν ενεχει την ακριβή εννοια του εξευτελισμού και της ταπείνωσης.

    Σε καμμία περίπτωση ενας αληθινά sub δεν θα επιλλέξει και δεν θα επιλλεχθει (απαντω και σε αλλο thread με αυτη τη θεση) απο εναν Κυρίαρχο που δεν τον σεβεται και δεν δεν τον εκτιμά. Προϋποθέσεις βασικές για τη δημιουργία μιας αληθινά ουσιαστικής D/s σχεσης. Με δεδομένο αυτό λοιπόν ο όποιος εξευτελισμός ή ταπείνωση απλά...μπορεί να εχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα ή το χαρακτήρα του ...break limits ή εστω της τιμωρίας.

    Aυτά με έμαθε στην πράξη ο αγαπημένος μου Αφέντης και
    και ποτε δεν ενιωσα εξευτελισμένη ή ταπεινωμένη... Ενιωσα στο βάθος της ψυχής μου αυτο που ήθελε να μου πει...και σας διαβεβαιώ ποτέ ότι μου δίδαξε δεν ηταν εξευτελιστικό για μένα!! Μα ποτε!!!


    τον ευχαριστώ και ειμαι περήφανη  
     
  4. G_E

    G_E Contributor

    Tα στιχακια των "τρυπών" ειναι καλά αλλά δεν νομιζω πως εχουν σχεση με το M/s. Τι λεει το τραγουδάκι? Μπορείς να με κανεις οτι θες αλλά εγώ ότι και να κάνεις... «Θα σε καιω, Θα καταστρεφω με τραγουδια της ψυχης σου το μπουρδελο, Θ' ανατέλλω».

    Η απάντηση μου: Κάψε όσα μπουρδέλα ψυχών θέλεις κι ανάτειλε παιδί μου ελεύθερα, αλλά κατά Κίνα μεριά, οταν εδώ είναι βραδάκι και αρκετοί Masters είναι απασχολημένοι με το να εξευτελιζουν και να ταπεινωνουν τη σκλάβα τους κι αυτή να το απολαμβάνει.

    Υπερβάλλεις νομιζω MP’slave θεωρώντας «ψυχοπαθολογική κατάσταση» την επιθυμια για εξευτελισμό. Η ταπείνωση κι εξευτελισμός είναι (πέρα από τιμωρίες και εκπαιδεύσεις) απολαυστικότατο συναίσθημα και για τον Κυρίαρχο και για τη σκλάβα. Μια σκλάβα νιώθει να λιώνει εξευτελιζόμενη, αισθάνεται βαθύτατα την υποταγή της και το απολαμβάνει. Δεν το βλέπω σαν «ψυχοπαθολογική περίπτωση». Εμενα μου φαίνεται πολύ ταιριαστό με τη φύση της σκλάβας.
     
  5. Dome of Affection

    Dome of Affection Contributor

    Κύριε G

    ίσως να μην είμαι καλή σκλάβα... ίσως να μην ειμαι το πρότυπο εν παση περιπτώση της σκλάβας.

    Να τονίσω ότι ειπα ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ και πριν ειπα εκεινες που θεωρώ ακριβώς απόλαυση ή μερος του παιχνιδιού ή της εκπαιδευσης.

    Η αληθεια ειναι οτι μιλώντας με τον Μάστερ μου , ειπε κατι σοφο! (όπως παντα) η ταπείνωση είναι το μέσο εξαγνισμού και ψυχικής ανύψωσης. Υπο αυτη την έννοια δεν μπορώ να εχω αντίρρηση και βέβαια φανταζομαι πόσο ταπεινός θα πρεπει να ναι ενας Κυρίαρχος , εφόσον υποτιθεται κανει την αυτοκριτική του και στέκει εκει ψηλά!!!

    Ως παιχνιδι και μόνο δεν το συζητώ. Θεωρώ ότι τίποτε δεν ειναι εξευτελιστικό ή ταπεινωτικό όταν πρόκειται για κατι που μοιράζεται ενας Μαστερ με μια σκλάβα και υπο αυτή την έννοια, ναι το εχω απολαύσει αρκετές φορές και δεν ενιωσα "εξευτελισμένη" (τί να κάνω??? τιμωρείστε με!!!) lol


    (όταν μιλω για ψυχοπαθολογία μιλώ για ανθρώπους που αρέσκονται να υφιστανται ολο αυτό απο τον οποιοδήποτε και οπουδήποτε. Εχει τύχει να μιλησω ονλαιν με ανθρωπο που δεν με ηξερε και να με παρακαλάει να τον βρίσω να τον ταπεινώσω κλπ γιατι αυτο "του αξιζε" όπως ελεγε. Αυτο κατα τη ταπεινή σκλαβοθεωρία μου χρήζει ψυχιατρου.)
     
  6. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Σ΄ ευχαριστώ για την κατάθεση της προσωπικής σου άποψης MP'slave.  

    Συμφωνώ πως ένας πιθανός λόγος απόλαυσης του humiliation να είναι μια (υποσυνείδητη πολλές φορές) ανάγκη για τιμωρία.

    Θα ήθελα να σε ρωτήσω πως ερμηνεύεις εσύ τον "αληθινά sub" και αν θεωρείς πως πέρα της δικής σου ερμηνείας δεν μπορεί να υπάρξει άλλη.

    Και ρωτάω γιατί έχω γνωρίσει σκλάβους που απολαμβάνουν τον εξευτελισμό και την ταπείνωση, τους οποίους θεωρώ αναμφισβήτητα σκλάβους και ανάμεσα σ΄ αυτούς συγκαταλέγομαι κι εγώ και με ενοχλεί να με θεωρούν «ψυχοπαθολογική κατάσταση»!
    Όπως με ενόχλησε στην ουρολαγνεία όταν κάποιοι ανέφεραν πως «προκαλούν ερωτηματικά για το πνευματικό επίπεδο και την ψυχική ισορροπία των ανθρώπων που τα προτιμούν" όπως και το ότι κάποιοι το ίδιο thread μας αποκάλεσαν «ψυχικά άρρωστους και ανισσόροπα κτήνη».

    Ας μην κατατάσσουμε με τόση ευκολία, ότι δεν κατανοούμε και δεν χωράει στο δικό μας μυαλό, σαν ειδήμονες ψυχιατρικής σε ψυχοπάθολογικές καταστάσεις!

    Δεν ξέρω αν έγινα με τα προηγούμενα μου ποστ κατανοητή όσον αφορά την ταπείνωση και τον εξευτελισμό ΜΕΣΑ ΣΤΟ bdsm και ένας εκ των λόγων που έγραψα τα ποστ εκείνα ήταν και η δική σου άποψη την οποία ΔΕΝ ασπάζομαι, πως δεν μπορεί να υπάρξει εξευτελισμός μέσα σε μια Ms σχέση, μια και όλα οσα Κάνει Ο Αφέντης δεν μπορούν να λογισθούν ως τέτοια. Σέβομαι την άποψη σου, έχεις αναφαίρετο δικαίωμα να πιστεύεις ότι θέλεις, αλλά διαφωνώ μαζί της.
    Η δική μου άποψη είναι πως η απόλαυση του Humiliation, είναι αυτό που μας δυσκολεύει να το εκλάβουμε ως τέτοιο, αλλά αυτό δεν αναιρεί αυτό που είναι ή την ύπαρξη του, απλά επειδή το απολαμβάνουμε.  
    Έγραψα λοιπόν,

    Οπότε άσχετα με το πώς εσύ προσωπικά δείχνεις να θεωρείς σχετικό ή όχι με την αληθινή υπόσταση και ανάγκες των «αληθινών υποτακτικών», θα “τολμήσω” να συνεχίζω να θεωρώ τον εαυτό μου σκλάβα που της αρέσει να την ξεφτιλίζουν και το απολαμβάνει απίστευτα, όσο Απολαμβάνει και Ο Αφέντης μου να ξεφτιλίζει την Ιδιοκτησία Του.

    Παραθέτω εδώ απόσπασμα από μια συζήτηση απ΄τα αρχεία συζητήσεων της ψυχολόγου Gloria Brame στο οποίο συζητιέται το θέμα αυτό και εκεί Εκφράζουν και οι Κυρίαρχοι τι είναι αυτό που Τους Εξιτάρει στο humiliation.
    Νομίζω πως τα πιο πάνω ξεκαθαρίζουν αρκετά και τα λένε πολύ καλύτερα από μένα.

    Τώρα όσον αφορά το
    Θα πω μόνο πως η αναίρεση της ύπαρξης του humiliation από σένα, επειδή δεν μπορείς να βιώσεις τίποτα ως τέτοιο, εμένα με παραπέμπει σε αυτό που επανειλημμένα εξέφρασα, τον τρόπο που ερμηνεύεις το humiliation. Δλδ με τους όρους που το κάνουμε εκτός bdsm. Λυπάμαι που δεν κατάφερα να δώσω με πιο κατανοητό τρόπο ίσως τι εννοούσα, αλλά έχω την εντύπωση πως Ο Κύριος σου, για να Πει το πραγματικά σοφό «η ταπείνωση είναι το μέσο εξαγνισμού και ψυχικής ανύψωσης», Είναι και σε θεση να στο Εξηγήσει καλύτερα από μένα.  

    Όσο για την ψυχοπαθολογία, την οποία επαναλαμβάνεις, με συγχωρείς, αλλά το βρίσκω άσχετο μέχρι και επικίνδυνο, όσο και αλαζονικό το να θεωρείς τον εαυτό σου ειδήμονα στο να θέτει «διαγνώσεις», για το τι ανήκει ή όχι σ΄ αυτή την κατηγορία.
    Αλλά βέβαια ο καθένας κάνει ότι γουστάρει, δεν μου πέφτει λόγος, απλά λέω την γνώμη μου.

    Δεν θεωρώ τον εαυτό μου ούτε πρότυπο σκλάβας, ούτε ειδήμονα, έχω τις απόψεις μου, όπως έχουν και οι άλλοι.
    Ο λόγος που αντιδρώ έντονα, είναι για να προστατέψω το δικαίωμα μου, και των άλλων σαν κι εμένα, να είμαι το είδος της σκλάβας που είμαι, ότι κι αν είναι αυτό, έναντι στα άτομα που επειδή είναι και ζουν κάτι διαφορετικό, δεν μπορούν να κατανοήσουν αυτό που είμαι και εκφράζω και ζω, του δίνουν διάφορες ονομασίες και το κατατάσσουν στη ψυχοπαθολογία.
     
  7. Dome of Affection

    Dome of Affection Contributor

    Eγω καλή μου Lara , προφανώς απέχω πολύ οπως ξανείπα απο τον ορισμό του / της σκλάβας. Το ότι εξεφρασα την αποψή μου που συνεχίζω να υποστηρίζω , ελπίζω να μην είναι κατακριταίο (και βεβαίως δεν αφαιρεί απο σενα το δικαίωμα να εχεις τη δική σου!!! ).

    Αξιο παρατήρησης θεωρώ το ότι (δυστυχώς) ενοχλήθηκες πολύ ... απο τα λεγομενά μου τα οποια σημειωτέον δεν αφορούσαν εσενα προσωπικά ουτε ήμουν δογματική αλλά παρόλα αυτα ... σε ενόχλησαν!!!

    Οχι δεν ειμαι ψυχολόγος και με αναιρείς επειδή δεν εχω την ιδιοτητα , ομως και την ψυχολόγο την αναιρεσες και ας την ειχε!! Δικαιωμά σου αναφαίρετο. Σαφως!!
    Αν σε ενοχλησε ομως η δική μου αποψη,δεν μπορω να κανω κατι γι'αυτο ΕΙΝΑΙ η αποψή μου!!

    (για την ακριβεια μεχρι την τελευταία σου "επιθεση" δεν έβλεπα να διαφωνουμε καπου σημαντικά)
    ειλικρινά εξεπλάγην!!

    Επιπλέον θα πω κατι ακόμα :επιμένεις να "υπερασπιζεσαι" τη θέση σου ...ενω ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙΣ στην κατηγορία που με παραδειγμα μου ανεφερα , και για να ειμαι και σαφής είπα..:

    {(όταν μιλω για ψυχοπαθολογία μιλώ για ανθρώπους που αρέσκονται να υφιστανται ολο αυτό απο τον οποιοδήποτε και οπουδήποτε. Εχει τύχει να μιλησω ονλαιν με ανθρωπο που δεν με ηξερε και να με παρακαλάει να τον βρίσω να τον ταπεινώσω κλπ γιατι αυτο "του αξιζε" όπως ελεγε. Αυτο κατα τη ταπεινή σκλαβοθεωρία μου χρήζει ψυχιατρου.)}

    και όχι απο τον Μάστερ σου που αγαπάς σάγαπα και μοιραζεστε κατι άλλο πολύ ανώτερο και σημαντικότερο.

    Ισως θα ήταν χρήσιμο για τη συζήτηση να ορίσουμε και την "ξεφτίλα" ως έννοια. Διοτι ισως να μην την αντιλαμβάνομαι και σωστά.

    Κατα τα αλλα ειπαμε : περι ορέξεως.... Οτι ευχαριστεί τον καθένα γλυκειά μου! (μη μου θυμώνεις!!)  
     
  8. gh_kai_ydwr

    gh_kai_ydwr Regular Member

    Επειδή η θεωρητική μου κατάρτιση είναι μετριότατη θα μιλήσω με ένα παράδειγμα από την (επίσης μετριότατη) εμπειρία μου. Αφού πρώτα σημειώσω οτι για μένα η ταπείνωση και ο εξευτελισμός είναι το επίκεντρο των σεισμικών δονήσεων.

    Η Κυρία μου συνηθίζει να μου λέει "Είσαι πουστράκι!". Δεν έχω την παραμικρή ομοφυλοφιλική διάθεση ούτε μου αρέσουν τα παιχνίδια με δονητές κ.λπ. Ποτέ δεν είχα την παραμικρή αμφιβολία για την ετεροφυλοφιλία μου αλλά δε νιώθω και καμιά ιδιαίτερη περηφάνεια γι' αυτή. Έτσι ο εν λόγω "εξευτελισμός" δε μου λέει τίποτε. Ας με πει πουστράκι, ας με πεί και Θανασάκη...

    Απο μικρό παιδί όμως ήμουν και είμαι υπερβολικά άτσαλος και αδέξιος. Σαν παιδί έχω γίνει δέκτης πολλών ειρωνειών και κοροιδίας απο τον περίγυρό μου (α, ρε μάνα!) για τις γκάφες μου και την αδυναμία μου να κάνω απλά πράγματα με τα χέρια μου. Είναι από τα πράγματα που με ενοχλούν στον εαυτό μου.

    Κι εκεί που ξεσκόνιζα τα έπιπλα της Κυρίας μου, πάρτο κάτω το χριστουγεννιάτικο δέντρο της. Έπεσα στα πόδια της και άρχισα να τα φιλάω λέγοντας "είμαι ένα ηλίθιο ζώο Κυρία, συγχωρέστε με!". Κατάλαβε και άρχισε να με μαστιγώνει και να με λέει "άχρηστο", "βλάκα" κ.λπ. Ήταν απο τις πιο δυνατές εμπειρίες που είχα ποτέ, ένιωσα μια εκπληκτική ανακούφιση μετά!

    Δεν ξέρω τι είναι αυτό που κάνει τον εξευτελισμό να είναι πιο δυνατός, λυτρωτικός και, ναι, απολαυστικός όταν στηρίζεται σε πραγματική μου αδυναμία! Ίσως οτι το roleplay είναι πιο ρεαλιστικό. Ίσως ανακουφίζομαι αφού υφίσταμαι τη δίκαιη τιμωρία σαν άντρας και όχι σαν παιδί που (χαμο)γελάνε με την αδεξιότητά του. Ίσως και να χρήζω ψυχιάτρου. Αλλά τα 3 λεπτά του είμαι-ενα-ηλίθιο-ζώο (αυτο)εξευτελισμού μου, ισοδυναμούν για πέντε 45λεπτα με τον ψυχολόγο μου.

    Υ.Γ. Ναι, ναι, ξέρω, topping from the bottom ήτανε. Εγώ το καταφχαριστήθηκα πάντως. Και η Κυρία μου επίσης.
     
  9. Astarty

    Astarty Contributor

    RE: RE: Ταπείνωση - Εξευτελισμός (Humiliation)

    Παράγραφος από το "Υγιής υποτακτική"
    https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/showthread.php?tid=846

    Και διερωτώμαι...αν σε ένα άτομο υποτακτικό αρκεί να σηκώσεις το φρύδι ή να το ακουμπήσεις στον ώμο για να νιώσει το λάθος του και να αισθανθεί ταπεινωμένο, προς τι τόσος ντόρος για τον εξευτελισμό;
    Θεωρείτε ότι το υποτακτικό άτομο δεν έχει μηχανισμούς αυτοκριτικής; Χρειάζεται να "τρυπήσετε" την προσωπικότητα του για να δουλέψετε; (ως άλλοι "ψυ" θα τολμούσα να πω).
    Μήπως τελικά η αναζήτηση του εξευτελισμού και της ταπείνωσης με χυδαίο και αισχρό τρόπο, μια ουσιαστικά καταρράκωση του Εγώ, έχει βαθιά αίτια που ξεφεύγουν από το υγιές όπως αναφέρθηκε παραπάνω;

    Αστάρτη
     
  10. slaveboy`81

    slaveboy`81 Regular Member

    Κατ` αρχή αυτό το τσιτάτο για την ταπείνωση ότι αποτελεί μέσο για ανυψωση κλπ... δεν το έχει πει κανένας Kυριος, πλην του Χριστού ο οποίος είχε πει οτι αυτός που θα ταπεινωθεί Θα υψωθει και άλλα υμνητικά σχετικά με την ταπείνωση....
    Ύστερα θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. Αν ο αφέντης ή η αφέντρα μου με βάλει να κάνω κάτι εξευτελιστικό ή με ξεφτιλίσει με κάποιο τρόπο στην αρχή μαρέσει που ξεφτιλίζομαι στα μάτια Του/Της. Την τρίτη τέταρτη κλπ φόρα όμως που θα θελήσει να με ξεφτιλίσει με τον ίδιο τρόπο εμένα δεν θα μου προκαλέσει καμία αίσθηση, ούτε καν ότι είναι εξεφτελιστικό. Είναι νορμάλ τώρα αυτό?
     
  11. echo

    echo ***

    RE: RE: RE: Ταπείνωση - Εξευτελισμός (Humiliation)

    Το υποτακτικο ατομο εχει μηχανισμους αυτοκριτικης αλλα αδυνατει να ελεγχξει τον εαυτο του,λογω του ανυπερβλητου εγω του,το οποιο ελεγχεται απο το υπερ-εγω.Η ταπεινωση και ο εξευτελισμος εχουν σαν στοχο την συντριβη του εγω ωστε το ατομο να ελευθερωθει απο αυτο και να μετατραπει σε κατι ισσοροπημενο υγιες και αγνο με πληρη αποδοχη του ειναι του.
     
  12. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    RE: RE: RE: RE: Ταπείνωση - Εξευτελισμός (Humiliation)

    Μα δεν θύμωσα.   Κι επαναλαμβάνω ξανά, ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ!

    Δεν ενοχλήθηκα από τις απόψεις σου, αλλά από τους χαρακτηρισμούς σου και είχα την εντύπωση πως το ξεκαθάρισα, μάλλον δεν θα το έκανα πολύ καλά για να λες ότι λες.
    Απλά θεωρώ πως όσο δικαίωμα έχεις εσύ να αναιρείς την ύπαρξη ενός σημαντικού για πολλούς κομματιού του Ds επειδή ίσως δεν μπορείς να αντιληφθείς την έννοια του, και το κατατάσσεις σε ψυχοπαθολογικό, άλλο τόσο έχω κι εγώ να μην το δέχομαι και να θεωρώ τη στάση σου προσβλητική για τα άτομα που το απολαμβάνουν και εσύ τα αποκαλείς "μη αληθινούς υποτακτικούς" και ψυχοπαθή.

    Δεν σε αναιρώ επειδή δεν είσαι ειδήμονας, λόγω επαγγέλματος, αλλά επειδή κάνεις αυτό που χιλιάδες φορές είπαμε να προσέχουμε να ΜΗΝ κάνουμε.
    Δίνεις χαρακτηρισμούς σε κάτι που δεν διεγείρει εσένα ή που ίσως δεν κατανοείς με τον ίδιο τρόπο.
    Αυτό με ενόχλησε και σίγουρα δεν με νοιάζει ΚΑΙ ΑΝ ακόμη αναφερόσουν σε μένα, μια και δεν με καθορίζει η όποια άποψη σου, είναι το γεγονός πως υπάρχουν άτομα που θέλησαν να εκφράσουν την αγάπη τους για την ταπείνωση, κι αποφάσισαν να μην το κάνουν, γιατί δεν είναι όλοι τόσο αδιάφοροι για τις διάφορες ταμπέλες που τους κρεμάνε εδώ μέσα, ούτε για την αναίρεση του στάτους τους. Εμένα το αν εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος με θεωρεί καλή ή όχι υποτακτική, ψυχοπαθή ή όχι, δεν με πειράζει, δεν με αγγίζει και το έχω εκφράσει επανειλημμένα, αλλά κάποια άλλα άτομα επηρεάζονται από κάτι τέτοια και για χάρη τους θεώρησα ορθό να εκφράσω την ένσταση μου, ΟΧΙ στο πως το βλέπεις εσύ και στην άποψη σου γενικότερα, αλλά στους χαρακτηρισμούς που έδωσες.
    Απλά σε καλώ να σκεφτείς πως και για κάποιους άλλους μπορεί να μοιάζει ψυχοπάθεια το ότι κάποιοι γονατίζουν, τους χτυπάνε, κ.ο.κ και αντιδρούμε και λέμε πως δεν καταλαβαίνουν. Εμείς που υποτίθεται είμαστε σ΄ ένα χώρο που κατά τη γνώμη μου οφείλει να σέβεται τις ιδιαιτερότητες και τις επιθυμίες των άλλων, γιατί να αλληλοχαρακτηριζόμαστε τόσο απόλυτα?
    Θεωρείς πως εσύ ή εγώ, επειδή είμαστε αυτές που είμαστε και απολαμβάνουμε αυτά που απολαμβάνουμε, είμαστε το ιδανικό το οποίο όλοι ανεξαρτήτως οφείλουν να ακολουθούν αν θέλουν να τους θεωρούμε «φυσιολογικούς» και μη ψυχασθενής? Δεν νομίζω. Μοιάζεις με άτομο που έχει συναίσθηση του ποια ακριβώς είσαι και γι αυτό, αν και δεν θα απαντούσα το κάνω, μια και υποπτεύομαι πως πρόκειται για παρεξήγηση.
    Έχω λοιπόν γνωρίσει σκλάβες που δεν θέλουν να έχουν καμιά άποψη για τίποτα, να είναι γουρούνια, σκύλες να μην νιώθουν από Τους Κυρίους τους καμιά ένδειξη του όποιου συναισθήματος και ζουν ευτυχισμένα με Τους Κυρίους τους, χωρίς να ενοχλούν κανένα.
    Εγώ δεν θα μπορούσα ίσως να ζήσω έτσι, τι σημαίνει αυτό? Πως πρέπει να τις χαρακτηρίσω μη σκλάβες και να κρίνω την ψυχική τους κατάσταση?
    Γιατί? Είμαι ανώτερη? Καλύτερη? Γιατί μόνο αν θεωρώ τον εαυτό μου ανώτερο απ΄ αυτές μπορώ να τις χαρακτηρίσω, ή καλύτερα να τις αποχαρακτηρίσω. Αν όμως σέβομαι τις επιλογές τους, θα πω τη γνώμη μου, πως εγώ δεν το κατανοώ, δεν θα μπορούσα να ζήσω ίσως έτσι, αλλά δεν θα μιλούσα για ψυχασθένεια. Γιατί δεν μου πέφτει λόγος.

    Όσο για το αν αναίρεσα την ψυχολόγο ή όχι αν και δεν νομίζω να είναι το ενδεικτικό thread αυτό θα σου απαντήσω εν συντομία.
    Δεν θεωρώ τον κάθε γιατρό, ψυχίατρο, αρχιτέκτονα κ.ο.κ καθεξής σαν ειδήμονες και πολύ καλούς επιστήμονες απλά επειδή πήραν ένα πτυχίο.
    Ιδιαίτερα στα επαγγέλματα ψυχικής υγείας, που είναι πολύ θολά, και της ψυχολογίας που δεν είναι καν επιστήμη και ανάμεσα τους κυκλοφορούν απίστευτα πολλοί άσχετοι και αδαής άνθρωποι και ακόμη και μεταξύ τους δεν μπορούν να τα βρουν πολλές φορές, ναι δεν δέχομαι πως ο λόγος της κάθε ψυχολόγου είναι και νόμος.Και δεν αναίρεσα εγώ τη ψυχολόγο, αλλά η ίδια τον εαυτό της όταν, όπως πολύ σωστά Επισήμανε Ο DreamMaster, έκανε «στοχοθέτηση χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του αναλυόμενου».

    Όσο για τον ορισμό του humiliation μέσα στο bdsm, νομίζω πως γράφτηκαν παλαιότερα αρκετά, θα κρατήσω τον ορισμό που δίνει το B.E.S.T. http://bestslavetraining.com/Humiliation.htm

    Humiliation has many purposes in the training of a slave. One of the major reasons for using humiliation is to force the slave to push the "choice decision"* she has made to obey her Master and be subject to his will. It forces her to realize how deeply this decision is and how obedience is not always easy. It also provides positive reinforcement.
    Humiliation can have a positive or negative psychological effect on the slave. So know your slave and use caution. As her Master, you are responsible for her growth and development. Correct use of humiliation can be another tool to use in her training.
    Humiliation is often used as part of discipline training, scene play and punishment.
    Often verbal abuse is used to set the stage before punishment.

    Examples of humiliation:
    Act as objects (furniture, ashtray, footstool, art, etc.)
    Address Dom’s as Sir, Ma'am, etc.
    After sex, making sub lick off your cum and her juices from your penis
    Age play
    Anal plugs under clothing
    Ask for drink, food, cigarettes, etc.
    Bathroom use control
    Blindfolds
    Bondage that exposes body and/or places in odd positions
    Boot worship at odd moments
    Caged in private and alone
    Carrying a doll or toy around
    Crawl on all 4s
    Cum or urinate into their food
    Curse words (Whore, Slut, Worthless, etc.)
    Dancing/stripped tease
    Displayed in cage
    Eat from a pet dish
    Eat from floor
    Eat without utensils
    Earrings that don't match
    Enema
    Eye contact restrictions
    Feed submissive from hand
    Foot worship
    Forced nudity
    Forced masturbation where Master chooses in public places
    Forced shopping for BDSM toys
    Forced slave auction
    Forced to go to bathroom in front of others
    Golden shower
    Inspection of body cavities in private
    Inspection of body cavities in public
    Ignoring slave
    Handcuffs in public
    Handcuffed to a shopping cart while shopping
    Harem--serving with others
    Having food chosen for her
    Having clothing chosen for her
    Hold ping pong ball or coin against wall with nose
    Hood
    Human Garbage Can
    Immobilization
    Lead on leash
    Leave bathroom door opened
    Leave note with embarrassing instructions
    Made to urinate in front of others
    Maid services
    Make sub wear underwear that you've urinated on
    Mask
    Nipple clamps under see thru top
    Orgasm control and/or denial
    Pet roles (act like a dog, cat, etc.)
    Presenting in private and public
    Scat play
    Send shopping with note and hand it to clerk
    Serve others (supervised or unsupervised)
    Shave head
    Shave pubic hair
    Slap face
    slave positions (kneel, stand, etc.)
    Spanking (public)
    Speech restriction
    Stand in corner
    Swallow urine
    Suck dildo in car, so others can see
    Take pictures or videos
    Tattoos (temporary)
    Verbal abuse
    Wear cat collar with bell on ankle in public
    Wear diapers
    Wear Masters cum on your face without wiping
    Wear no bra under see thru top
    Wear no panties under see thru clothes
    Wear collar everywhere
    Wear clothes that are ripped or mismatched.
    Wear a sign around neck or write on body (slut, slave, etc.)
    Undress in front of others
    * ("Choice decision" Definition as used in B.E.S.T. slave training : A slave at some point in training, makes a decision to allow her Master to own her choices. In other words, she makes a "choice decision." )

    Όπως βλέπεις πιο πάνω, είναι τεράστια η λίστα, για το τι θα μπορούσε να λογιστεί «ξεφτίλα» μέσα στο context του BDSM.
    Όπως είναι διαφορετικός και ο τρόπος που εκλαμβάνει ο καθένας την καθεμία από τις πιο πάνω πράξεις.
    Όπως είναι διαφορετικά και αυτά που βγαίνουν μέσα από τον καθένα, ανάλογα με το τι κουβαλάει.

    Πολύ ενδιαφέρουσα βρίσκω την άποψη του gh_kai_ydwr,
    Ανάλογα με αυτά έχω ανακαλύψει και στον εαυτό μου. Π.χ πάντοτε με ενοχλούσε απίστευτα όταν ένιωθα πως με υποτιμούν, είτε για το μυαλό μου, είτε για την έντονη σεξουαλικότητα μου, κ.ο.κ.
    Όταν Ο Κύριος μου με Είπε πουτάνα, άχρηστη και μπούφο τι είναι αν όχι «ξεφτίλα»?
    Το απόλαυσα? Απίστευτα! Το κάνει αυτό να μην είναι «ξεφτίλα»? Όχι!
    Και πραγματικά αυτή η ανακούφιση που αναφέρει ο γη και ύδωρ, είναι καταπληκτική.
    Είτε ξεπερνάω την ντροπή μου και κάνω το σκυλί, είτε συμπεριφέρομαι σαν ξεδιάντροπη πόρνη, είτε βγαίνω ολόγυμνη στο δρόμο, είτε είμαι στο πάτωμα και με Φτύνει και με Κατουράει, μέσα από την βαθιά, όχι πάντα συνειδητή ντροπή, βγαίνει απίστευτη ανακούφιση-λύτρωση.

    Λύτρωση από τι? Δεν ξέρω! Όχι πάντοτε τουλάχιστο. Αλλά δεν είναι δυνατό να μπούμε στο υποσυνείδητο και να γνωρίσουμε τα πάντα. Μπορούμε όμως να χρησιμοποιήσουμε τις δικλίδες εκτόνωσης της πίεσης, που πειραματικά κι εμπειρικά βρήκαμε πως δουλεύουν. Το ίδιο ισχύει και με τον πόνο και με πολλά άλλα.

    Wow! Αυτό επέτρεψε μου puppy να το κρατήσω