Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ταπείνωση - Εξευτελισμός (Humiliation)

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Τεχνικές' που ξεκίνησε από το μέλος MasterJp, στις 6 Ιουλίου 2005.

  1. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Χαρακτήρησα τον εξευτελισμό (humiliation) "θολά" νερά του lifestyle για περισσότερους από έναν λόγους.

    Πρίν από όλα αναφέρεται σε μη μετρήσιμα και μή "εμφανή" μεγέθη, όλα γίνονται μέσα στο μυαλό της sub χωρίς πάντα εμφανείς ενδείξεις.

    Το τί θεωρεί καποιος εξευτελιστικό μπορεί να απέχει παρασάγγας από την αποψη κάποιου άλλου για το ίδιο θέμα (περίτρανη απόδειξη τα διάφορα posts)

    Είναι πολύ πιο εύκολο (και διαδικαστικά πιό απλό) για μια sub να "βαφτίσει" ως "στον Αφέντη μου όλα επιτρέπονται" κάτι που μέσα της όντως βρίσκει πως ανήκει σε αυτή την κατηγορία, ώστε και στον Αφέντη της να δώσει την ικανοποίηση της αποδοχής / υποταγής και η ίδια να τα "έχει καλά" με τον εαυτό της, αυτό όμως είναι αφ' ενός ανειλικρινές προς την ίδια και, αφ' ετέρου της στερεί, πιθανά, την απόλαυση.

    Η αλήθεια είναι, στον βαθμό, που οι προσωπικές μου εμπειρίες μου το επιβεβαιώνουν, πως υπάρχει απόλαυση στην ντροπή για ένα υποτακτικό άτομο, και όσο παράδοξο και αν ακούγεται υπάρχει και εξαγνισμός στον εξευτελισμό. Δεν είμαι ψυχολόγος, το αντικείμενο της επιστήμης μου (υπολογιστές) είναι και μετρήσιμο και πεζό και διέπεται από πλήρη λογική (αν και εχω δεί πάμπολλές παράλογες καταστάσεις   με λογική όμως εν κατακλείδει εξήγηση), πιστεύω όμως πως είμαι παρατηρητικός και δεν μου αρέσουν τα αναπάντητα ερωτήματα.

    Η άποψη του puppy

    δεν είναι πολύ μακριά από την αλήθεια, που ανέφερα παραπάνω. Το υποτακτικό άτομο έχει μέν ισχυρούς μηχανισμούς αυτοκριτικής αλλά και ένα εξ' ίσου ισχυρό ένστικτο επιβίωσης (ας το σκεφτούμε λίγο, δεν είναι εύκολο να έχεις υποτακτική φύση σε έναν κυριαρχικό κόσμο. Αφ' ενός σ' αυτόν τον κόσμο καλείται το υποτακτικό άτομο να επιβιώσει. Αφ' ετέρου είναι στην φύση του να υποχωρεί και να συγχωρεί, όσο και αν στην αρχή του είναι δύσκολο το ένστικτο της επιβίωσης του μαθαίνει να συγχωρεί τον εαυτό του, και το "εγώ" είναι ένα πολύ καλό φάρμακο για την ανασφάλεια <s> )

    Παρένθεση:

    Ρώτησα σε κάποιο άλλο thread τους Κυρίαρχους να αναφέρουν αν έχουν δεί υποτακτικό να βασανίζεται από τα λάθη του και να προσπαθεί να μην τα επαναλλάβει περισσότερο από τους ίδιους, δεν είδα να υπάρχει απάντηση, ή δεν πρόσεξαν την ερώτηση ή "έχασα" τις απαντήσεις.

    Σε κάποιο άλλο επίσης thread ο DreamMaster αναφέρθηκε στην προσέγγιση "δεν είναι δικό μου το λάθος, δεν φταίω εγώ" που παρατηρείται σε πολλούς υποτακτικούς. Πολλές φορές μπορεί να εξελιχθεί σε τρόπο ζωής.

    Τέλος παρένθεσης.

    Φθάνουμε λοιπόν, να έχουμε ένα άτομο που ναι μέν κατανοεί πως δεν πρέπει να του "συγχωρηθεί" δεδομένο παράπτωμα από την μιά, η φύση του όμως και όλα όσα το ένστικτο της επιβίωσης του έχουν διδάξει το ωθούν να αντιδράσει όχι όπως η λογική του του λέει πως ωφείλει. Στο σημείο αυτό μπαίνει στην σκηνή το Κυρίαρχο και επιβάλλει αυτό που δεν "μπορεί" να επιβάλλει μόνο του το υποτακτικό. Το αποτέλεσμα καλείται εξαγνισμός και είναι ανακουφιστικός  

    Ο αντίποδας των όσων ανέφερα παραπάνω είναι η τάση "αυτομαστίγωσης" του υποτακτικού ατόμου, που πικοίλει από το "για τα μάτια του κόσμου" μέχρι τα συμπτώματα κατάθλιψης. Αυτό και όχι ο εξευτελισμός έχει να κάνει με την ερώτιση της Astarty

    είναι γεγονός πως ένα άτομο υποτακτικής ψυχολογίας, βιώνει την επιτίμηση σε ισχυρότερο βαθμό από κάποιο άλλο, αυτό όμως δεν σημαίνει πως η "επίδραση" της επιτίμησης έχει και την ίδια διάρκεια με κάποιο άλλο (αισιοδοξία της μνήμης <s> ). Νομίζω πως αυτό που δεν "βλέπει" η Astarty και πολλοί άλλοι (με την έννοια του "αρνούμαι ν' αποδεχθώ") είναι το πως συμβαδίζει η αγάπη και η φροντίδα με την σκληρή συμπεριφορά και τις ακραίες καταστάσεις, που μπορεί να περιλαμβάνει η εκπαίδευση μιας sub, πολύ δεν περισσότερο μιας σκλάβας.

    Η απάντηση στην ερώτιση για το "τρύπημα" της προσωπικότητας του υποτακτικού βρίσκεται στο

    που δανίστηκε η lara από το B.E.S.T. Οί υπογραμμίσεις δικές μου.

    Είναι το ένστικτο της επιβίωσης, αν όντως βιώνεις τον εξευτελισμό η αποδοχή και η δύναμη της συνήθειας. Ας μην ξεχνάμε πως λίγο πολύ όλοι όσοι βρισκόμαστε σ' αυτό το lifestyle είμαστε "andrenaline freaks" (λάτρεις των ισχυρών ερεθισμάτων <s> ) και η αδρεναλίνη όπως όλα τα μορφινοειδή (βλ. ενδορφίνες) είναι εθιστικά και χρειάζονται συνεχώς και μεγαλύτερες δόσεις.

    Αφησα για το τέλος τον σεξουαλικό ερεθισμό που μπορεί να προκαλέσει ο εξευτελισμός. Όπως έχει αναφερθεί στο tread για το subspace, ή έκλυση ενδορφινών που οδηγούν στον σεξουαλικό ερεθισμό δεν προκαλείται απαραίτητα με φυσικά (χειροπιαστά) μέσα. Σε εκείνο το tread ανέφερα την αποψή μου, πως θεωρώ ότι ένα άτομο υποτακτικής ψυχολογίας χαρακτηρίζεται από μεγαλύτερη του μέσου όρου έκλυση ενδορφινών από ελαφρύτερα ερεθίσματα (εξ' ου και η προσέγγισή μου πως το "natural sub" άτομο γεννιέται, δεν γίνεται), κάτι που εξηγεί και την υπερσεξουαλικότητητα των ατόμων αυτών (αναφέρομαι στα άτομα υποτακτικής φύσης που γνωρίζω), αυτό σε συνδιασμό με τις μικρότερης "αντοχής" άμυνες του, ιδιαίετερα απέναντι σε κυριαρχίκά άτομα, που έχει αποδεχθεί (και συνεπώς είναι πιο "ανοιχτό" και εαυάλωτο) έχει σαν αποτέλεσμα την ακόμη ταχύτερη έκλυση ενδορφινών.
     
  2. Tlatoani

    Tlatoani Guest

    Σπουδαίο αυτό το thread! Είναι πολύ σπουδαίο το θέμα, μια και ο εξευτελισμός είναι σίγουρα ένα από τα βασικότερα στοιχεία που ξεχωρίζουν το bdsm από οποιαδήποτε άλλη ερωτική πρακτική. Είναι σίγουρα ένα από τα βασικότερα εργαλεία που έχει στην διάθεσή του ο Κυριαρχικός για να πετύχει τις αντιδράσεις που θέλει να προκαλέσει στον υποτακτικό.

    Θα ξεκινήσω με κάτι που ήταν ουσιαστικά η αφορμή για να πάρει φωτιά η συζήτηση. Είναι μια πολύ βασική ερώτηση και νομίζω πως χάθηκε λίγο στην σειρά των απαντήσεων που ακολούθησε. Θα την επαναφέρω όμως γιατί αξίζει σχολιασμού, παρόλο τον καιρό που πέρασε:

    Η απάντηση που δίνω εγώ δεν έχει τόσο να κάνει μέ τις βιοχημικές ή άλλες αντιδράσεις που προκαλεί ο εξευτελισμός, σε συγκεκριμένα άτομα. Πιστεύω πως είναι κάτι άλλο...

    Ξεχνάμε κάτι εδώ: Το bdsm είναι πάνω από όλα ένα εγκεφαλικό παιχνίδι ζωής ανάμεσα σε συναινούντες ενήλικες και ο στόχος του, πέρα από την πρόκληση ηδονής, ή έντονων συναισθημάτων μέσω π.χ. του πόνου ή συμβολισμών, είναι η συνεχής επέκταση των δικών μας ορίων και αυτών των συντρόφων μας. Είναι ένα παιχνίδι του μυαλού, που συνεχώς μας σπρώχνει όλο και πιο πολύ για να ανακαλύψουμε ποιοι είμαστε. Και είναι επίσης και πηγή ηδονής, όχι μόνο σωματικής, αλλά και πνευματικής. Είναι ένα παιχνίδι ερεθισμού των αισθήσεων και των συναισθημάτων. Είναι ένα παιχνίδι με τις σκιές που όλοι έχουμε μέσα μας. Οι αντιδράσεις του σώματος έρχονται μετά...

    Για κάθε ένα από εμάς η πορεία που ακολουθούμε είναι διαφορετική. Για αυτό πιστεύω υπάρχει διάσταση απόψεων στο θέμα: Ο κάθε ένας το αντιλαμβάνεται διαφορετικά το πως θα εξερευνήσει τα όρια του. Για κάποιους, π.χ. το να λατρεύουν τις ψηλοτάκουνες μπότες της Αφέντρας τους, φορώντας ένα ζευγάρι χειροπέδες μπορεί να είναι ότι πιο ακραίο έχουν κάνει. Για άλλους, αυτό που πραγματικά αναζητούν είναι η σκλαβιά 24/7, που να εμπεριέχει καθημερινά και το στοιχείο του εξευτελισμού, το οποίο μπορεί να φτάνει ακόμα και στα όρια της απόλυτης άρνησης και αφοσίωσης του εαυτού τους στον Κύριο τους. Όλοι όμως έχουν ένα κοινό: Όλοι αναζητούν να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, τους περιορισμούς τους και να ανακαλύψουν ποιοι πραγματικά είναι.

    Συμφωνώ με το MasterJP που λέει πως

    Ναι, η όλη διαδικασία του εξευτελισμού "είναι εξαγνιστική για τον υποτακτικό" (όπως μπορεί να είναι και για τον Κυριαρχικό, όταν εξευτελίζει). Αυτό είναι η ουσία που εξηγεί γιατί κάποιος σώφρων άνθρωπος μπορεί να δέχεται να τον εξευτελίζουν και να τον εξουσιάζουν. Για έναν υποτακτικό, το να τον/την εξευτελίζουν, μπορεί να είναι μια εμπειρία απελευθερωτική, κατι που να σπάει τα ταμπού και να του/της δίνει μια άλλη ματιά στο ποιοι πραγματικά είναι. Σίγουρα σε αυτή την πορεία, καθοριστικός παράγοντας είναι η απόλυτη προσοχή και η αίσθηση ευθύνης από τον Κυριαρχικό.

    Σε ένα οριακό παιχνίδι όπως αυτό, το τι "πρέπει" και το τι είναι "σωστό" δεν έχουν καμία θέση. Μόνο όσοι ασχολούνται με αυτό είναι οι μόνοι που μπορούν και έχουν δικαίωμα να καθορίζουν αυτές τις παραμέτρους. Αρκεί πάντα να τηρούνται ΠΑΝΤΑ οι βασικές αρχές του bdsm: Ασφάλεια, Σωφροσύνη και Συναίνεση, για να μην χάνεται η επαφή με την πραγματικότητα και να προστατεύονται όλοι. Ναι, κατά βάθος είναι ένα παιχνίδι. Αλλά είναι και ένα παιχνίδι που μπορεί να έχει πολύ σοβαρές συνέπειες, αν δεν υπάρχει έλεγχος.
     
  3. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Άκουγα χτες ένα ρωσικό τραγουδάκι που μιλούσε για κάποιο που τον αποκαλούσαν αγελαδα και ήρθε μια στιγμή που άρχισε να κάνει "μου"...

    Ακολουθεί περίεργα μονοπάτια μερικές φορές η σκέψη μου και σ΄ενα τέτοιο μονοπάτι μπήκα χτες..

    Κι αναρωτήθηκα για μερικά πράγματα...

    Ξέρουμε πως οι "ταμπέλες" δουλεύουν στα παιδιά τουλαχιστο. Έχω διαβάσει για μελέτες και πειράματα επί του θέματος, για το πως ένα ανυπάκουο παιδί, μόλις αρχίσουν να του συμπεριφέρονται και να του λένε πόσο υπάκουο είναι, κάποια στιγμή να μετατρέπεται σε υπάκουο ή ένας κακός μαθητής σε καλό, κ.ο.κ. και αντίστροφα.

    Εκείνο λοιπον που αναρωτήθηκα είναι το εξής:

    Αν δουλεύουν όντως οι ταμπέλες, αν όχι σε όλους σε κάποιους, πόσο δυνατή αυτοεκτίμηση πρέπει να έχει μια σκλάβα για να μην αρχίσει να κάνει "μου"?

    Γιατί αν η άποψη Του Αφέντη γι αυτήν είναι πιο καθοριστική και πιο έγκυρη από την προσωπική της άποψη για το άτομο της, πως είναι δυνατό να μην έρθει μια στιγμή που να πιστέψει και να επικυρώσει αυτό που της δίνεται σαν χαρακτηρισμός?

    Πως μπορεί να επιβιώσει και να παραμείνει ενδιαφέρουσα και δυνατή, πέραν της υποταγής της, μια σκλάβα, όταν μετατρέπεται σε αυτό που χρησιμοποιείται για τον εξευτελισμό της?

    Και πόσο αντιφατικό αυτό μοιάζει σε σχέση με την απόλαυση και τον εξαγνισμό που βιώνει μέσα απ΄ αυτό?

    Ειλικρινά έχω μπερδευτεί!

    Βοηθείστε με Σας παρακαλώ!
     
  4. zinnia

    zinnia Contributor

    χμμ..σωστα..

    οταν λες εκατο φορες τη μερα το παιδι σου ηλιθιο και μπουμπουνα στο τελος θα συμπεριφερεται σαν ηλιθιο ..

    Μονο που ενα παιδι δεν εχει αναπτυξει ακομα τις αμυνες του.. Και η επιβιωση του, εξαρταται ολοκληρωτικα απο τους γονεις του.

    Ενας ενηλικας ομως οφειλει να εχει αναπτυξει τις αμυνες του.. Ξερει κατα βαθος πως πια δεν ειναι παιδι που αν λειψουν η δεν το αποδεχτουν οι γονεις του θα *πεθανει*..

    Προσωπικα πιστευω, πως η εκχωρηση της εξουσιας και των παρελκομενων της σ΄ εναν αλλον ενηλικα, πρεπει να ειναι εντελως συνειδητη και να μη συγχεεται με την αναμνηση της παιδικης ηλικιας .

    Τοτε ηταν αλλοιως τα πραγματα, τωρα ειναι αλλοιως.
     
  5. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    RE: RE: Ταπείνωση - Εξευτελισμός (Humiliation)

    Σ΄ευχαριστώ που μου δίνεις την ευκαιρία να επεξηγήσω αν τα καταφέρω κάπως καλύτερα. 

    Δεν εννοούσα πως συγχεεται οτιδήποτε με την αναμνηση της παιδικης ηλικιας, ίσως να μην ήταν τόσο πετυχεμένο το παράδειγμα μου.

    Ακριβώς εκείνο που με προβλημάτισε είναι το πως μπορεί μια σκλάβα να αφεθεί, χωρίς άμυνες και αντιστάσεις Στον Αφέντη, χωρίς να κινδυνέψει η αυτοεικόνα της, αν αυτό που παίρνει είναι συνεχόμενο humiliation με αποτέλεσμα να πέσει η αυτοεκτίμηση της. Χρειάζεται άμυνες για να μην μπορεί κανείς να επηρεάζει την αυτοεκτίμηση, αλλά οι ίδιες αυτές άμυνες μπορούν να αποβούν τροχοπέδη στο δρόμο της σκλαβιάς.
    Αυτό είναι που με μπερδέυει.

    Όπως Είπε και Ο MasterJp, ένα άτομο υποτακτικής ψυχολογίας, βιώνει την επιτίμηση σε ισχυρότερο βαθμό και η ανάγκη να ευχαριστεί είναι απίστευτα μεγάλη, εν μέρη γιατί μέσα απ΄ αυτό παίρνει μια επιβεβαίωση της αξίας του.

    Αν λοιπόν εκείνα τα άτομα που χρειάζονται την επιβεβαίωση και αν δεν την παίρνουν και αν φτάσουν να πιστέψουν βαθιά μέσα τους πως είναι άχρηστα ή βλάκες ή κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο, μια και η άποψη Του Αφέντη τους Είναι καθοριστική, με ποιό τρόπο μπορούν να "αμυνθούν" χωρίς να έχουν άμυνες προς αυτό που Επιθυμεί να τους διδάξει ή να τους Δώσει.
     
  6. Dome of Affection

    Dome of Affection Contributor

    Γνωρίζω Αφέντες / Μasters που εχουν ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ αυστηρά τη σκλάβα τους επειδή εδειξε προς στιγμή χαμηλή αυτοεκτίμηση!! Επειδή τόλμησε να "μειώσει" τον ευατό της και το εξεφρασε.
    Ακριβώς εκεί ισως ειναι το μυστικό. Στον Κυρίαρχο , αν ο/η υποτακτικός εχει τάση...ή ειναι ελλειπής σε οτι αφορά την αυτοεκτίμησή του.

    Τωρα βέβαια τίθεται το ερώτημα: Αν ο Κυρίαρχος δεν μπορεί ή δεν θελει να το χειριστεί σωστά..? χμμ τοτε μαλλον τα ερωτηματικά στρέφονται προς το αν ειναι όντως Κυρίαρχος.

    Γιατι ειπαμε ο εξευτελισμός και η ταπεινωση σε μια D/s σχεση ειναι για να προάγει και τους Δ/δυο συναισθηματικά αλλα και σε επίπεδο ευχαριστησης. Οταν όμως υπαρχει προβλημα.... χμμ τα πραγματα νομίζω ειναι λεπτα, οριακά έως και επικύνδυνα!
     
  7. echo

    echo ***

    RE: RE: RE: Ταπείνωση - Εξευτελισμός (Humiliation)

    Νομιζω οτι πρεπει πρωτα απ'ολα να καθορισουμε το πεδιο στο οποιο λαμβανουνε πραξη οι συγκεκριμενες δραστηριοτητες μας οπως και η θεση που εχουνε στην ζωη μας και στην σχεση μας με ποιον?τον συντροφο μας,τον κυριαρχο μας,εναν απ'τους δυο η και τους δυο?

    Λεγοντας πεδιο εννοω το πεδιο της δρασης του bdsm και των περιλαμβανομενων στοιχειων του,και απο κει περα την οποια επεξεργασια των απελευθερωμενων συναισθηματων και πνευματικων εμπειριων που απορρεουν, στο συνολο της ζωης μας,και ποιος ο ρολος τους στην συγκροτηση των εαυτων μας.

    Οριζοντας το s/m σαν ενα πεδιο συνυπαρξης 2 ανθρωπων που συνειδητα επιλεγουνε να το βαλουνε στη ζωη τους,εξω απο τις μορφες που απορρεουνε απο οποιοδηποτε προτυπο lifestyle,αλλα με τον δικο τους τροπο αφομοιωσης στον δικο τους ιδιωτικο,προσωπικο τροπο ζωης.

    Η ταπεινωση και ο εξευτελισμος χρησιμοποιουνται σαν χρησιμα "οπλα" σε αυτο το πεδιο,για λογους που πολλακις εχουμε αναλυσει,και οδηγουνε και τους δυο εμπλεκομενους σε μονοπατια πνευματικων,σωματικων ηδονων τα οποια θεωρουν χρησιμα συστατικα για την διατηρηση, εξελικτικη διαδικασια της συνολικης τους σχεσης .



    Ενδιαφερον ο προβληματισμος σου lara

    Αφηνεσαι χωρις αμυνες και αντιστασεις στον ανθρωπο που επιλεγεις γιατι εχεις αποκτησει την επμιστοσυνη του να μην εχεις την αναγκη να εχεις αμυνες απεναντι του καθοτι αυτη/ος αποτελει την δυνατοτητα να ξεπερασεις τις αντιστασεις και την ανικανοτητα σου απεναντι σε αυτο που εσυ ο ιδιος θελεις να αποβαλεις,ξεπερασεις,γνωρισεις,επεξεργαστεις και λογω εγωισμου,ασυνειδησιας αδυνατεις.

    Η επιβεβαιωση μονο με την μορφη της ταπεινωσης και του εξευτελισμου μεσα στα πεδια του bdsm ειναι κατ'εμε ημιτελης,χρειαζεται το αντισταθμισμα της επιβραβευσης για αυτο που εισαι τοσο μεσα στο πεδιο του bdsm ,αλλα και εξω απο αυτο.Η μαθηση δεν ειναι μονοπλευρη,ειναι αμφιδρομη και για τους δυο.
     
  8. zinnia

    zinnia Contributor

    RE: RE: RE: Ταπείνωση - Εξευτελισμός (Humiliation)

    Βρε Λαρα μου..μισο λεπτο για να καταλαβω κι εγω ...

    Αν σε πει π.χ. ηλιθια, βλακα, ανοητη, μηδενικο, πουτανα (τωρα παλι θα πει ο οσκαρ πως λεω για δευτερη φορα κακες λεξεις)..κλπ κλπ κλπ

    ΑΝ εσυ δεν νοιωθεις πως εισαι τιποτα απ ολα αυτα (μιλαω για την κυριολεξια των λεξεων) γιατι θα πρεπει να κινδυνεψει η αυτο-εκτιμηση σου? Εσυ δεν ξερεις κατα βαθος τι εισαι? Να με συγχωρεσεις αλλα θα το πω.. Νομιζω πως αυτο απλα ειναι ενα παιχνιδι, ενα *παιζω* και *μαθαινω* αν θελεις, που ομως πρεπει να μενει εκει. Δεν παει παρακατω. Γιατι δεν μπορω να φανταστω πως ενας Κυριαρχος θελει, χρειαζεται διπλα του μια ηλιθια , ενα μηδενικο, ενα τιποτα...

    Και εν πασει περιπτωσει αν χρειαζεται ακριβως αυτο , τοτε κι ο ιδιος δεν ειναι τιποτα περισσοτερο.
     
  9. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Γιατί μια σκλάβα zinnia όσο και αν αυτό σου φαίνεται απίστευτο (και μην εμπλακούμε παρακαλώ σε άλλους χαρακτηρισμούς) είναι αυτό που επιλέγει ο Αφέντης της να είναι και αυτό θέλει ναι είναι. Και μόνο.

    Αν η σκλάβα θέλει να είναι κάτι άλλο τότε ανήκει σε λάθος Αφέντη.
     
  10. carissa[L_T]

    carissa[L_T] Contributor

    Πιστεύω πως Ό/όλοι θα συμφωνήσουμε πως οι άνθρωποι μεταξύ τους διαφέρουν σε πολλά πράγματα. Μεταξύ των διαφορών Μ/μας είναι και το πως αντιλαμβανόμαστε την υποταγή.
    Για παράδειγμα, Κάποιος θέλει την σκλάβα Του υποταγμένη μεν αλλά και σκεπτόμενη, με άποψη, μαχητική κλπ.
    Άλλος την θέλει απλώς να υπακούει και να εκτελεί, χωρίς καμία πρωτοβουλία ή άποψη, να ζεί για να λαμβάνει εντολές και να υπηρετεί.
    Αντίστοιχα υπάρχουν σκλάβες που ανθίζουν μέσα στην πρώτη κατάσταση και σκλάβες πανευτυχείς στην δεύτερη.
    Είναι αυτό που λέμε, οι επεμβάσεις στην σκλάβα και το που την πάει Ο Κυρίαρχος έχουν να κάνουν με τα βασικά της γνωρίσματα σαν άνθρωπος, προσωπικότητα, ικανότητες και ανάγκες.
    Υπάρχουν σκλάβες σύντροφοι λοιπόν και σκλάβες pet όπως και πολλές άλλες κατηγορίες και υποκατηγορίες για κάθε γούστο.
    Σίγουρα υπάρχουν κοινοί παρανομαστές. Η σκλάβα είναι σκλάβα σε όποια κατηγορία και να ανήκει, με βασικό της γνώρισμα την υποταγή και βασική της υποχρέωση την υπακοή.
    Αναρωτιέμαι σε ποιά φάση της σχέσης αναφέρεσαι lara.
    Απ’όσο γνωρίζω, μια σκλάβα συνήθως ξεκινάει με τις άμυνες της μέχρι τα ουράνια. Μέχρι να χτίσουν την εμπιστοσύνη και να αφεθεί χωρίς άμυνες και αντιστάσεις χρειάζεται να περάσει καιρός και κατά συνέπεια εάν αισθανθεί πως Ο Κυρίαρχος την καταρακώνει είναι σε θέση ακόμα να αντιδράσει.
    Από την άλλη, αν έχει χτιστεί η σχέση σε σημείο που η σκλάβα έχει αφεθεί χωρίς άμυνες και αντιστάσεις, σημαίνει πως πλέον έχει φθάσει στο σημείο να Τον εμπιστεύεται και να ξέρει πως Ο Κυρίαρχος έχει τους λόγους Του για να την υποβάλει σε τέτοιες δοκιμασίες και πως βγαίνοντας από την δοκιμασία, Εκείνος θα έχει φροντίσει να είναι αλώβητη. Εκτός και αν μιλάμε για ψυχασθένεια που και αυτή συνήθως δείχνει κάποια σημάδια από την αρχή.
     
  11. Dome of Affection

    Dome of Affection Contributor

    χαίρομαι carissa και συμφωνώ απολυτα με αυτό που λές. Ειναι ακριβώς αυτο που ειπα και γω με αλλα λόγια λίγο πιο πάνω.

    Μονο που εσύ πολύ σωστά το προχώρησες!
    Οταν λοιπον ο Μaster αποφασίσει να ταπεινώσει να εξευτελίσει ή να θεσει τη σκλάβα Του ,για κάποιους λόγους σε συγκεκριμμένο βαθμό υψηλού εξευτελισμού , υποτίθεται ότι είναι ΙΚΑΝΟΣ να φροντίσει και για την συναισθηματική αποκατάσταση της και για την προστασία της αυτοεκτίμησής της με τον δικό Του τρόπο.
    Διοτι όπως πολύ σωστά ανέφερε η carissa και παλι....¨ΒΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ.. Εκείνος θα έχει φροντίσει να είναι αλώβητη" . Διοτι ειναι δοκιμασία μιά απο τις πολλές και οχι μια παγια κατάσταση!
    Αλίμονο αν ενας Κυρίαρχος υποτιμά και εξευτελίζει μόνιμα και διαρκώς την "ιδιοκτησία" Του. Τότε απλά της ρίχνει την "αντικειμενική αλλα και αγοραστική της αξία"!
    (lol) (ευφυολόγημα το τελευταίο αλλα φανταζομαι όλοι καταλαβαίνουμε τι θελω να πω!)

    Ειναι μια κατάσταση που εχω βιώσει και ξέρω πώς κανει τον υποτακτικό να φτανει σ'αυτο που λέγαμε εξαγνισμό αλλα και εξύψωση και που κατα συνέπεια οδηγεί τη D/s σχέση σε πολύ ισχυρότερα συναισθηματικά δεσμά!!
     
  12. zinnia

    zinnia Contributor

    Αυτα που λετε ειναι λογικα και κατανοητα σ εναν κοινο νου.

    Κι ΑΝ λεω ΑΝ δεν συμβουν ακριβως ετσι? Γιατι αυτο που λετε ειναι το αυτονοητο.

    Θα μ ενδιαφερει λετε πολυ αν Εκεινος μεινει με μια *μετοχή* σκετο χαρτί?

    Η εκεινη που θα ειναι η ψυχολογια της κι η ψυχικη της υγεια ενα με το πατωμα?