Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τα Δικαιώματα Ενός Sub

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Resources and Tutorials' που ξεκίνησε από το μέλος Master_Spiler, στις 19 Ιουνίου 2005.

  1. Emma

    Emma Contributor

    Ανοίγει μάτια το παραπάνω... Πόσοι "Κυρίαρχοι" άραγε σέβονται/αναγνωρίζουν όλα αυτά; Δεν θέλω καν να υποθέσω.

    Well done and Thank you Master Spiler  
     
  2. Mirella_trans_Domme

    Mirella_trans_Domme Contributor

    Ενα μεγαλο ευχαριστω και απο εμενα!
     
  3. Apollyon

    Apollyon God's Demon Contributor

    Πολυ καλη δουλεια Spiler.Απλα να προσθεσω οτι πανω σε αυτα τα δικαιωματα μπαινουν και αυτα που αφορουν τα 2 εμπλεκομενα μερη(αν μπορει καποιος να αναφερθει στον Μαστερ και στιν sub ετσι).Πολυ απλα δηλαδη καλοι οι κανονες και καλες οι λιστες αλλα καλο θα ειναι και να τους προσαρμοσουμε στου καθενος την προσωπικοτητα.
     
  4. beltedgirl

    beltedgirl Regular Member

    Απάντηση: Τα Δικαιώματα Ενός Sub

    Τέλειο νήμα.
    Αποφάσισα να το επαναφέρω για να το διαβάσουν και οι νεότεροι του φόρουμ.

    Φιλικά
    beltedgirl
     
  5. shamanka

    shamanka Regular Member

    Απάντηση: Τα Δικαιώματα Ενός Sub

    Μερικές ώρες στο σαιτ αυτό ….. μετά από τα ρωσικά κείμενα δεν περίμενα να τα διαβάσω όλα αυτά στα ελληνικά ..ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
     
  6. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Θεωρώ το αρχικό κείμενο του νήματος αρκετά σημαντικό και είμαι ευγνώμων σε άτομα όπως ο Master_Spiller, η Lara[E-p], ο MasterJp, ο DreamMaster, η Illusion κ.α., που κάθησαν στο παρελθόν και ασχολήθηκαν ενεργά και αφιέρωσαν τον χρόνο τους για να μεταφράσουν και να μεταφέρουν εδώ κείμενα που μπορούν να βοηθήσουν όποιον έχει τέτοιου είδους αναζητήσεις σχετικά με τον εαυτό του, την σεξουαλικότητά του και τον τρόπο με τον οποίο σχετίζεται με τους άλλους. Προσπάθησα κι εγώ προσωπικά να βάλω το λιθαράκι μου και προσπαθώ ακόμη, χωρίς να εφευρίσκω δικαιολογίες, του τύπου "έλα μωρέ, ποιος νοιάζεται", "δεν υπάρχει κοινότητα", "ένα μπάχαλο είμαστε", "οι περισσότεροι είναι εδώ για να γαμήσουν οι μεν ή για να βρουν γαμπρό οι δε", "κάτι χοντρές και κάτι ανίκανοι μικροτσούτσουνοι είναι", "όσο πιο σαδιστής και κυριαρχικός τόσο λιγότερο γαμάει" και λοιπά απαισιόδοξα, φαιδρά και ασφαλώς λανθασμένα, εκτός βέβαια από μεμονωμένες περιπτώσεις.

    Γνωρίζω πάρα πολλά άτομα του χώρου πλέον, αλλά και όσα γνωρίζω εκτός χώρου και τα φέρνω εδώ μετέχουν αυτού ακριβώς του στοιχείου: "πάσχουν" ειλικρινά. Πάσχουν, όχι με την έννοια της αδυναμίας ή της αναπηρίας ή της ασθένειας. Πάσχουν με την έννοια ότι έχουν "μολυνθεί" με το μικρόβιο αυτό, το μικρόβιο της παρέκκλισης από την νόρμα (ή γεννήθηκαν με την προδιάθεση αυτή, η οποία ενισχύθηκε ίσως από τις συγκυρίες της ζωής τους). Νιώθουν λοιπόν μία ακατανίκητη έλξη για τις "ανομολόγητες" πράξεις που όλοι μας γνωρίζουμε - και στις οποίες αρκετοί από μας μετέχουμε - , οι πράξεις τους οδηγούνται συχνά από συναισθήματα που δεν μπορούν να προσδιορίσουν με σαφήνεια, αισθάνονται ανήμποροι, μπερδεμένοι, μόνοι, ή κάνουν επώδυνα λάθη στις επιλογές τους. Αν προσθέσουμε σε όλα αυτά και τους διάφορους "επιτήδειους" του χώρου, τους υποκριτές, τους δήθεν, που υπάρχουν σε όλους τους χώρους και όχι μόνο εδώ, βλέπουμε πόσο τα newbies, τα νεούδια, μπορούν να ωφεληθούν από μία άρτια τοποθέτηση, από κάποιο κείμενο ανατρεπτικό που ανάβει την σπίθα της αμφισβήτησης, από μία απλή συμβουλή ή από τον συγχρωτισμό τους με κάποιον παλαιότερο. [Η γενική μου συμβουλή είναι "μάθε πώς λειτουργεί, μάθε τον κανόνα και μετά μάθε πώς να είσαι ο εαυτός σου, παρά τον κανόνα. Φτιάξε δικούς σου κανόνες - και μετά, μετά...ανάτρεψέ τους κι αυτούς..."]

    Πρόσφατη εμπειρία με την τελευταία μου σχέση, με έφερε αντιμέτωπη με αυτό ακριβώς το κείμενο. Είχα να κάνω με κάποιον ο οποίος ήταν ουσιαστικά απών από την σχέση. Παραπονέθηκα. Αυτό δεν είναι σχέση, είπα, με δουλεύεις; Πάγια αντίδραση, ξανά και ξανά: σε νοιάζει μόνο το εγώ σου. Είσαι παγιδευμένη σε αυτά που εσύ θέλεις.

    Όχι παιδιά. Δεν είναι έτσι. Να ξέρουμε να κρίνουμε και να αποφασίζουμε πότε ο άλλος είναι αδιάφορος, υποκριτής ή πότε απλά τεμπέλης ή παρτάκιας. Δεν θέλεις να κάνεις τη σχέση; Fine. Μην παριστάνεις ότι αυτό είναι μέρος της BDSM σχέσης. Δεν είναι. Μου έτυχε σχέση, στην αρχή της "καριέρας" μου στο χώρο, στην οποία παρέμεινα έναν ολόκληρο χρόνο, όπου για μήνες ολόκληρους, λάμβανα ένα ξερό Ναί ή ένα Όχι, σε μήνυμα στο κινητό. Ούτε σκέψη για συνάντηση. Το ανόητο τυπάκι, δεν είχε το θάρρος να μου πει, ξέρεις, δεν θέλω να συνεχίσουμε. Τόσο απλά. Καλά που το μυαλό μου δεν το έχω για μόστρα στα φόρουμ, αλλά το χρησιμοποιώ για να παίρνω αποφάσεις. Κι έτσι, σε κάποια στιγμή, την κοπάνησα από τη μη-σχέση, με συνοπτικές διαδικασίες (με ένα sms). Όπως έκανα και τώρα. (Η ελευθερία μου είναι φρεσκότατη, πολύ θα ήθελα να σας κεράσω ένα φοντανάκι με λίγη εσάνς ελευθερίας...ελάτε, σερβιριστείτε μόνοι σας...) 

    Θα ήθελα όμως να επιστήσω την προσοχή σε ένα σημείο του κειμένου, που αναφέρεται στον κοινωνικό μας περίγυρο. Το βρήκα ιδιαίτερο σημαντικό στους χαλεπούς καιρούς ατομικότητας και παρτακισμού που διανύουμε, που τόσο ανικανοποίητους μας αφήνουν, όλους...

    Είναι αλήθεια ότι εδώ το κείμενο ωραιοποιεί κάπως την κατάσταση, παρουσιάζοντας μία ιδεώδη κοινότητα. Γνωρίζω πλέον ότι και σε άλλες κοινότητες, του εξωτερικού (γιατί σχετίζομαι ήδη με αρκετές από αυτές), η κοινότητα δεν ανταποκρίνεται πάντα σε διάφορες "προβληματικές" καταστάσεις. Είτε επειδή δεν θέλει να πάρει θέση, είτε επειδή δεν μπορεί να γνωρίζει όλα τα στοιχεία και φοβάται μην τυχόν πέσει σε σφάλματα, είτε επειδή οι ηγέτες της δεν ενδιαφέρονται για τα "κοινά", έτσι ώστε να το ψάξουν περισσότερο πριν πάρουν θέση, είτε επειδή οι ενδιαφερόμενοι - οι θιγέντες - δεν το κυνηγούν αρκετά, κυρίως από φόβο ή απογοήτευση (όπως κάνουν και τα θύματα βιασμών). Έχω εντοπίσει το κύριο πρόβλημα στην απροθυμία των ηγετών της κοινότητας να γίνουν πράγματι ηγέτες. Ο παλαιότερος του χώρου, σε μία γεωγραφικά στενή επικράτεια, όπως μία πόλη, αυτός ναι, μπορεί να γίνει ηγέτης (όχι μόνος, αλλά μαζί με μία αρκετά μεγάλη ομάδα). Οι mods του δικού μας φόρουμ π.χ., και μάλιστα στο σύνολό τους, θα μπορούσαν άνετα να λειτουργήσουν έτσι, αν το επιθυμούσαν (αυτή είναι η προσωπική μου εκτίμηση ασφαλώς).

    Θα ήθελα να εργαστώ με στόχο ένα όραμα που έχω, εδώ και καιρό. Οραματίζομαι μία ομάδα ατόμων, με δημοκρατικά φρονήματα, με γνώσεις για το αντικείμενο - γνώσεις που δεν αποτελούν αγκύλωση αλλά μία συνεχή αναζήτηση και εξέλιξη - έναν πυρήνα ατόμων που να ανανεώνεται συνεχώς και που θα δρουν δοτικά, που θα νοιάζονται για τους άλλους ανιδιοτελώς, αναγνωρίζοντας ότι και αυτοί οι ίδιοι κάποτε δεν μπορούσαν να χειριστούν τις τάσεις τους, δεν γνώριζαν πώς να σχετισθούν, δεν γνώριζαν πώς να καταλάβουν όταν ο άλλος τους κοροϊδεύει ή πότε κάποιος θέλει απλά να τους εκμεταλλευθεί.

    Πιστεύω ότι θα γίνουμε κοινότητα, όταν καταλάβουμε - όσοι ασχοληθούμε με την οργάνωσή μας - ότι σημαντικό δεν είναι να έχουμε την ησυχία μας και να συνεχίζουμε με την καθημερινότητά μας. Σημαντικό είναι να κοπιάζουμε και να θυσιάζουμε τον χρόνο μας και την ενέργειά μας, να χαλάμε ενίοτε την ζαχαρένια μας και να παίρνουμε θέση. Να έχουμε άποψη. Να λέμε, αυτό είναι μπούρδα κι εκείνο είναι σωστό. Να βοηθούμε όσους έρχονται και μας ρωτούν, "τί μέρος του λόγου είναι αυτός που μου την πέφτει τόσο άγαρμπα και τόσο επίμονα". Να ακούμε, όταν η άλλη μας λέει, "εκείνος με έβαλε στο αυτοκίνητό του και με πήγε σε μια ερημική τοποθεσία και με έδειρε με την κεραία του αυτοκινήτου, ενώ εγώ τον παρακαλούσα να σταματήσει, ή, με βίασε και μετά με πέταξε έξω στην ερημιά". Να ακούμε και να παίρνουμε μέτρα. Να δρούμε. Με σύμπνοια, με αποφάσεις, με κριτήρια λογικά, με γνώσεις επί του αντικειμένου, και κυρίως με πνεύμα φιλελεύθερο και δημοκρατικό. Αυτό πιστεύω ότι θα ήταν μία επιτυχημένη κοινότητα. Μία υπαρκτή κοινότητα.
     
  7. devine_sub

    devine_sub Contributor

    Απάντηση: Re: Τα Δικαιώματα Ενός Sub

    rep rep rep ειδικά για το κομμάτι αυτό!

    Το να είσαι "πάλιουρας" και "έμπειρος" και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο διατείνονται ορισμένοι, πέρα και πάνω από οτιδήποτε άλλο, σημαίνει ότι ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ... να ανοίξεις τα μάτια σε κανένα "στραβάδι" (rookie) πριν φάει τα μούτρα του με ανεπανόρθωτο τρόπο.

    Επειδή κάθε υπεύθυνος άνθρωπος, αυτό *πρέπει* να κάνει.
     
  8. sleeper

    sleeper ...urban dreaming... Contributor

    Απάντηση: Τα Δικαιώματα Ενός Sub

    Τετοια νηματα πρεπει να γινονται sticky και να τα διαβαζουν υποχρωτικα οι newbies.

    Μην ψαρωνετε λοιπον με τον καθε επιτηδειο που σας πουλαει "κυριαρχια" χωρις να σας επιτρεπει οσα αναφερονται σ αυτο το νημα. Κυκλοφορουν πολλα ζωα εκει εξω που σκοπος τους ειναι να εκμεταλλευτουν την αναγκη σας για υποταγη, διχως να προσφερουν τιποτα ως ανταλλαγμα(λ.χ. ουσιαστικη επενδυση στη σχεση, ενα χαρακτηριστικο παραδειγμα βρισκεται στο τελευταιο ποστ της dora_salonica).

    Γι αυτο λιγη προσοχη δεν βλαπτει.  
     
  9. lorelei

    lorelei Regular Member

    Απάντηση: Τα Δικαιώματα Ενός Sub

    πολύ ενδιαφέρον post ευχαριστούμε πολυ!!!
     
  10. faithless

    faithless New Member

    Απάντηση: Τα Δικαιώματα Ενός Sub

    πολυ καλη δουλεια ευχαριστουμε πολυ
     
  11. Marbledragon

    Marbledragon Regular Member

    Απάντηση: Τα Δικαιώματα Ενός Sub

    Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί μέσα σ' αυτό το site διαβάζω πράγματα που με κάνουν να γνωρίζω το κόσμο του bdsm ακόμα καλύτερα και βελτιώνω τις γνώσεις μου γύρω από το ποιός είμαι. Ευχαριστώ πολύ.
     
  12. yagos69

    yagos69 Live with a dream, not a substance

    Απάντηση: Τα Δικαιώματα Ενός Sub

    Πολύ ωραίο κείμενο και φυσικά χρήσιμο. Είναι πολύ καλό να βλέπεις ανθρώπους που έχουν μεράκι να μεταφράζουν τέτοια κείμενα και να τα θέτουν σε νήματα.