Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τα ξένα χέρια...

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος DreamMaster, στις 9 Νοεμβρίου 2005.

  1. Maley

    Maley Contributor

    Νομιζω οτι θα ήταν πολυ υποτιμητικο για ενα Κυριαρχο/η να αφησει την εκπαιδευση, το training οπως θέλετε πεστε το. σε καποιον άλλο Κυριαρχο/η.. Δηλ αν ο Ιδιος/α δεν μπορει καποιος Αλλος/η γιατι να ειναι καλλιτεροι? επειτα, χαλαει και το δεσιμο στη σχεση μεταξυ Κυριαρχου/ης και σκλαβου/ας. Μην ξεχναμε οτι μεσα απο το training αναπτυσεται και το "δεσιμο" της σχεσης M/s. Εν πασει περιπτωσει, θα δημιουργηθει "κυκλοφοριακο" προβλημα..
     
  2. Phaedra

    Phaedra Regular Member

    Κι ομως, υπαρχουνε τοσο καταστασεις οσο και λογοι ωστε καποια κομματια της εκπαιδευσης ενος υποτακτικου ατομου να εκτελουνται απο μια αλλη Κυριαρχο περα απο την Αφεντρα του. Παραθετω μια συντομη λιστα τετοιων πιθανοτητων και ειμαι σιγουρη οτι μου διαφευγουν καποιες-

    1. Η αλλη Κυριαρχος κατεχει γνωσεις σε καποιον τομεα που η Owner δεν κατεχει.
    2. Η Owner θελει να εκπαιδευσει τον υποτακτικο (για διαφορους λογους) να μπορει να επιδεχεται οδηγιες απο αλλα ατομα.
    3. Εκπαιδευση απο ατομο που δεν εχει συναισθηματικο δεσιμο με τον υποτακτικο επιτρεπει διαφορετικου τυπου εκπαιδευση. Αυτο ισχυει οσο καλο αυτοελεγχο και να εχει η Κυριαρχος.

    Φυσικα υπαρχουνε μειονεκτηματα (οπως και πλεονεκτηματα) αλλα ειναι κατι που υφισταται.
     
  3. DarkSide

    DarkSide Regular Member

    Η Phaedra θεωρώ έγραψε το πιο βασικό λόγο που ίσως κάποια στιγμή συμβεί κάτι τέτοιο και ειναι : ''3. Εκπαιδευση απο ατομο που δεν εχει συναισθηματικο δεσιμο με τον υποτακτικο επιτρεπει διαφορετικου τυπου εκπαιδευση. Αυτο ισχυει οσο καλο αυτοελεγχο και να εχει η Κυριαρχος.''
    Όσο και να θέλουμε η να μην θέλουμε ο δεσμός που αναπτύσσεται είναι βαθύς . Εκεί μπορεί να υπάρχει και το ‘πρόβλημα’ από την πλευρά του Κυρίαρχου και να αδυνατεί , όχι ουσιαστικά, αλλά λόγω ακριβώς αυτού του έντονου δεσμού σε κάποια θέματα που θέλει να πάει πιο πέρα την υποτακτική του .
    Και ο Κυρίαρχος μην ξεχνάμε , άνθρωπος είναι και με έντονα πολλές φορές αισθήματα συναισθήματα .
     
  4. Astarty

    Astarty Contributor

    RE: RE: Τα ξένα χέρια...

    Και έρχομαι εγώ και διερωτώμαι για ποιον λόγο θα μετέφερε κάποιος την γνώση του σε αγνώστο "μαθητή". Για την ψυχή της μάνας του;

    (εξαιρώντας την περίπτωση του διδασκάλου-παιδαγωγού).

    Για μένα η ομαλή μεταβίβαση γνώσεως έρχεται με την ύπαρξη συναισθηματικού δεσίματος. Αυτός που εμπνέεται δεν εγκαταλείπει.

    Αστάρτη
     
  5. Phaedra

    Phaedra Regular Member

    RE: RE: RE: Τα ξένα χέρια...

    Λογω της σχεσης του ατομου αυτου με την Κυριαρχο.
     
  6. llazouli

    llazouli Contributor

    Τώρα αναρωτιέμαι με ποιο σκεπτικό, ποια συναισθήματα ένας/μια sub θα αφεθεί σ'αυτά τα ξένα χέρια...ακόμη και τυφλή εμπιστοσύνη να 'χει...ακόμη και να κατανοεί την υπευθυνότητα του/της κυριαρχου, δεν μπορεί παρά να νιώσει σαν το καράβι που το εγκαταλείπει ο κυβερνήτης του.
    Εντάξει, θα μου πείτε ο άνθρωπος δεν επιθυμεί να έχει άποψη για το τι είναι καλό γι'αυτόν/ην.
    Όσο κι αν μου φαίνεται παράλογο, δέχομαι ότι ισχύει για κάποιους ανθρώπους.

    Για τον/την κυρίαρχο είναι τόσο σημαντικό το ότι δεν κατέχει τη γνώση για όλα τα θέματα;
    αυτό σώνει και καλά σημαίνει ότι η σχέση είναι ελλιπής και χρειάζεται τον ειδικό που θα την ολοκληρώσει;
    Αν οι γνώσεις και οι τεχνικές είναι το ζητούμενο σε μια σχέση, τότε όλοι μας μαθαίνοντας τις, θα δημιουργούσαμε τις άψογες σχέσεις, αλλά έλα που δεν έιναι έτσι τα πράγματα...

    Θα συμφωνήσω με την Αστάρτη, μάθηση χωρίς συναισθηματική εμπλοκή γίνεται στείρα και στεγνή. Χάνει τη νοστιμάδα της.

    Ατέλειες έχουμε όλοι σε διάφορους τομείς και κανείς δεν έχει απαίτηση από τον/την κυρίαρχο να γνωρίζει τα πάντα, κατανοώντας όμως τις ελλείψεις μας και προχωρώντας με τα μέσα που διαθέτει ο καθένας, μπορούμε να στρωθούμε κάτω και να διαμορφώσουμε τη σχέση κατα πώς μας ικανοποιεί.
     
  7. Phaedra

    Phaedra Regular Member

    RE: RE: Τα ξένα χέρια...

    (Παραλειψεις, αριθμησεις και υπογραμμισεις δικες μου-για το πληρες κειμενο δειτε παρακαλω το original ποστ της llazouli)

    1. Αυτο δεν συμβαινει σε ολους τους υποτακτικους και κυριως σε αυτους που εχουνε βιωσει real αυτου του τυπου την εκπαιδευση.
    2. Η εκπαιδευση που παρεχει το ατομο που γνωριζει κατι που δεν γνωριζει η Κυριαρχος δεν "ολοκληρωνει" την σχεση-απλα προσφερει στην Κυριαρχο (με την προυποθεση οτι ο σκλαβος ειναι ικανος σκλαβος) την δυνατοτητα να υπηρετειται με εναν ακομη τροπο που ενδεχομενως την ενδιαφερει.
    3. Πολυ πιθανον. Αν και λιγες Κυριαρχοι διαμορφωνουν το μενου με βαση τις ορεξεις του σκλαβου τους.
    4. Σε μια Ms σχεση ενας μονο διαμορφωνει. Και η ικανοποιηση αυτου του ενος προκυπτει απο καλο service οχι απο την ικανοποιηση των γαστριμαργικων ορεξεων του υποτακτικου του (να τονισω οτι το τελευταιο "του" ειναι κτητικο)
     
  8. llazouli

    llazouli Contributor

    Η Phaedra είπε: ''Σε μια Ms σχεση ενας μονο διαμορφωνει. Και η ικανοποιηση αυτου του ενος προκυπτει απο καλο service οχι απο την ικανοποιηση των γαστριμαργικων ορεξεων του υποτακτικου του (να τονισω οτι το τελευταιο "του" ειναι κτητικο)''

    Αφού λοιπόν ο/η Sef έχει την αποκλειστική ευθύνη της διαμόρφωσης του μενού, εξίσου ευθύνεται και για τις όποιες στομαχικές διαταταραχές των συνδαιτυμόνων του/της, οι οποίες διαταραχές αν εξακολουθήσουν, το πιο πιθανό είναι να καταλήξει ο/η Sef...στο Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει...
     
  9. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Πιθανόν, αν το δεί κανείς από την vanilla οπτική (καμμία προσπαθεια να υποτιμίσω το status σου llazouli, δεν θα ήθελα να υποθέσεις κάτι τέτοιο) και κρίνει το θέμα με vanilla κριτήρια.

    Ας μην ξεχναμε όμως πως παρ'οτι σχέσεις, οι D/s - M/s BDSM ή όπως αλλοιώς τις πούμε δεν διέπονται από τα ίδια κριτήρια, ή όταν αυτά μοιάζουν με εκείνα, που έχει γνωρίσει κανείς στον vanilla κόσμο, είναι τραβηγμένα στα άκρα.

    Το πιο συνιθισμένο και αναμενόμενο φαινόμενο είναι να κρίνουμε κάτι βασισμένοι στις μέχρι την στιγμή της κρίσης γνώσεις και εμπειρίες μας, όπως έλεγαν οι αρχαίοι ημών "εξ ιδίων τα αλλότρια". Πιστεύω πως κάτι τέτοιο δεν είναι πουθενά περισσότερο λάθος απ' ότι όταν προσπαθεί κανείς να το εφαρμόσει στο M/s ακόμη και όταν πρόκειται και για τα ίδια τα άτομα που το ζούν.

    Έχοντας εκπαιδεύσει για άλλους, όπως και έχοντας "απλώς" εκπαιδεύσει, μπορώ να πω πως, για κάποιον, επαναλαμβάνω, που μπαίνει στο D/s έχοντας αποφασίσει να ξεχάσει ότι ήξερε μέχρι τότε, τα πράγματα όσον αφορά τα "ξενα" χέρια είναι ή μπορούν να είναι, διαφορετικά.

    Ο στόχος όπως ανέφερε η Phaedra είναι η τελειοποίηση της υπηρεσίας που περέχεται και αυτό είναι κάτι που το επιθυμούν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, όσο και αν κάτι τέτοιο ξενίζει κάποιους άλλους.

    Όπως έχει αναφέρει ο DreamMaster (απόψη την οποία επικροτώ και επαυξάνω) "BDSM πρέπει να κάνουν μόνον αυτοί που δεν μπορύν να κάνουν διαφορετικά", τουλάχιστον όσον αφορά στην επιλογή του ως τρόπου ζωής και όχι ώς ένα επιπλέον αλατοπίπερο.

    Από αυτήν την οπτική γωνία λοιπόν η εκπαίδευση από τρίτο, που γνωρίζει τις απαιτήσεις του ιδιοκτήτη, μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική προς τον στόχο που προανέφερα, από την εκπαίδευση του ίδιου του ιδιοκτήτη. Οι αιτίες γι αυτό έχουν να κάνουν και με την έλλειψη της συναισθηματικής φόρτισης που έχουν προαναφερθεί στο thread αλλά και με τις ικανότητες του ίδιου του εκαιδευτή. Ας μή γελιόμαστε χρειάζονται κάποιες ικανότητες για να εμπιστευθεί κάποιος την περιουσία του σε κάποιον άλλο, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για Doms οι οποίoι ναι, έχουμε την τάση να πιστεύουμε πως κανείς δεν είναι καλύτερος και δεν ξέρει καλύτερα από εμάς τους ίδιους άσχετα αν αυτό οδηγεί τακτικά σε ανώμαλες προσγειώσεις.
     
    Last edited: 10 Οκτωβρίου 2007
  10. little_slut[PieR]

    little_slut[PieR] Regular Member

    Δεν βλέπω που είναι το κακό στο να τελειώσει μια σχέση αν οι εμπλεκόμενοι δεν τα βρίσκουν πλέον. Και το θεωρώ σαφώς καλύτερο από το να συμβιβάζεται ο ένας εκ των 2(ή 3 ή 4) με κάτι που δεν τον καλύπτει.

    Αν ο Κυρίαρχος Θεωρεί ευχάριστο/απαραίτητο/αναγκαίο ένα συγκεκριμένο τομέα στον οποίο ο σκλάβος είναι ενεκπαίδευτος και δεν Έχει τη δυνατότητα ο Ίδιος να τον εκπαιδεύσει, κατά την δική μου ταπεινή άποψη και εμπειρία τα "ξένα χέρια" είναι η καλύτερη λύση και για Τ/τους 2. Τώρα αν αυτό προκαλεί στομαχικές διαταραχές στο σκλάβο, ή δεν είναι σκλάβος ή δεν έχει την ανάλογη εμπιστοσύνη στον Κυρίαρχο.

     
  11. llazouli

    llazouli Contributor

    ΜasterJp, χαίρομαι που δεν χρησιμοποιείς υποτιμητικά τον χαρακτηρισμό vanilla κι όσοι/ες τον τοποθετούν στο ‘‘πυρ το εξώτερον’’, μου θυμίζουν τους νεοφώτιστους οπαδούς που ανακάλυψαν την απόλυτη αλήθεια και την υπερασπίζονται μέχρι τελευταίας ρανίδος...άλλωστε μάλλον θα συμφωνήσεις πως οι αποστεωμένες και αγκυλωμένες απόψεις δεν αποτελούν προνόμιο κανενός χώρου.
    Ελπίζω ότι οι ομαδοποιήσεις που ορίζονται σε vanilla κλπ αφορούν τη συνεννόηση σε γενικό πλαίσιο και δεν περιορίζουν την οπτική μας στις ταμπέλες και στα εύκολα συμπεράσματα, αφού ο καθένας από μας, αυτό που εκφράζει δεν είναι δυνατόν να στριμωχτεί σε οποιαδήποτε κατηγορία.

    Προσπαθώ να μην κρίνω εξ ιδίων τα αλλότρια όσο αυτό είναι δυνατόν, εξέφρασα μια άποψη ίσως εσφαλμένη, αλλά αμφιβάλλω αν αφορά μόνο vanilla οπτική, κρίνοντας απ’ τις τοποθετήσεις που διάβασα.

    Πάντως ακόμη δεν έχω κατανοήσει για ποιους λόγους η συναισθηματική χροιά στην ιδιαίτερη αυτή σχέση Κ/υ, μπορεί να μπλοκάρει τη μάθηση. Ίσα ίσα πιστεύω ότι τη διευκολύνει, ενεργοποιώντας μυαλό και σώμα να λειτουργήσουν δεκτικά, αρμονικά, χωρίς ανασφάλειες σε σχέση με το ζητούμενο.

    Η σκέψη του αγαπητού Dream ότι "BDSM πρέπει να κάνουν μόνον αυτοί που δεν μπορύν να κάνουν διαφορετικά", με προβληματίζει με την έννοια ότι είναι δικαίωμα του καθενός να καθορίζει με τα χρώματα της επιλογής του το χώρο και τις διαστάσεις που επιθυμεί, άλλωστε..όσοι άνθρωποι εδώ, τόσες οι απόψεις. Ποιος είναι σε θέση να κρίνει το σωστό και το λάθος;
    Δεν ξέρω αν συμφωνείς, πάντως αυτή η πολυχρωμία απόψεων φανερώνει τη ζωντάνια και την εξέλιξη όλων όσων αρνούνται να τυποποιηθούν στα ομοιόμορφα πρότυπα συμπεριφοράς που μας επιτάσσουν αυτοί που θέλουν να ορίζουν τους εαυτούς τους ως ‘‘ειδήμονες’’, προσπαθώντας έμμεσα ή άμεσα να ασκήσουν έλεγχο στον τρόπο ζωής και να κατευθυνουν τις επιλογές μας.
     
  12. john_slave96

    john_slave96 Contributor

    Τα ξένα χέρια είμαι μα-χέρια. Μπορεί να είναι και καρά-βια. Το σίγουρο είναι ότι είναι αναγκαία: τι θα κάναμε χωρίς αυτά; Και αν φύγουν τα ξένα χέρια θα ψάχνουμε για άλλα... βλέπετε τα έχουμε ανάγκη!!

    (Πως μου βγήκε τόσο πικρό ρε γαμώτο .