Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τα σκληρά όρια

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Τεχνικές' που ξεκίνησε από το μέλος gaby, στις 3 Ιανουαρίου 2006.

Tags:
  1. gaby

    gaby Guest

    Διάβαζα αυτή τη λίστα των kinks και των fetishes της υποταγής
    https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/t5033/
    και αναρωτήθηκα πάνω στη σημασία των σκληρών ορίων.

    Αυτών δηλαδή των πρακτικών της λίστας, στις οποίες θα γράφαμε οι υποτακτικοί ένα σαφές και περήφανο και αδιαπραγμάτευτο ΟΧΙ. Και θα αποκλείαμε κάθε προοπτική να έχουμε την αντίστοιχη εμπειρία.

    Θα ήθελα να ρωτήσω, πόσο εύκολα ή δύσκολα και με ποιά κριτήρια, άσχετα από εμπειρία, εσείς οι υποτακτικοί σκέπτεστε το "ΟΧΙ";

    Τί θεωρήσατε κατά καιρούς ως σκληρό όριο; Ξεπεράσατε κάποια από αυτά; Με ποιούς τρόπους; Γιατί; Ποιά ήταν η συνεισφορά του Κυρίαρχου στο να ξεπεραστούν αυτά τα όρια; Ήταν ιδεολογικός ο περιορισμός ή πραγματικός;

    Για την ηδονή που προσφέρει το ξεπέρασμα κάποιων ορίων δε μιλώ εδώ επειδή εκεί οι διαφορές δεν είναι μόνο "άσπρο - μαύρο". Ακόμα και κάτι που μία υποτακτική έκανε κάποτε για χάρη του Κυρίαρχου, άρα του έδινε μέχρι "1" και τώρα το λατρεύει να το δέχεται η ίδια, είναι ένα ιδιαίτερα ικανοποιητικό ξεπέρασμα. Εδώ όμως ας μιλήσουμε για σκληρά όρια.

    Το θέμα προσφέρεται για να απαντήσουν Ό/όλοι Ό/όσοι το επιθυμούν, όχι μόνο οι υποτακτικοί και οι υποτακτικές.
     
  2. Phaedra

    Phaedra Regular Member

    Πολυ ενδιαφερον θεμα tender lilly και θα προτεινα να απευθυνθει και ως ερωτηση σε Κυριαρχους επισης μια και εμεις εχουμε αρχικα hard limits τα οποια συχνα μετατρεπονται σε soft (ορια που κατω απο καποιες συνθηκες ειμαστε διατεθειμενοι να ξεπερασουμε) ή συν τω χρονω μπορει να εξαλειφθουν εντελως. Μπορει ο ορος "οριο" να μην ερχεται αυτοματα στο μυαλο των περισσοτερων μια που συνηθως χρησιμοποιειται για να περιγραψει δραστηριοτητες τις οποιες δεν ειναι διατεθειμενος ενας υποτακτικος να εκτελεσει/υποστει, αλλα αφορα εξισου και σε αυτες στις οποιες η Κυριαρχος δεν θελει να συμμετασχει. Η κοπροφιλια ειναι ενα ευκολο παραδειγμα που μου ερχεται στο μυαλο ως δραστηριοτητα που αποτελει σκληρο οριο για αρκετες Κυριαρχικες γυναικες.

    Επισης η λιστα που παρεθεσε η tender lilly συνηθως χρησιμοποιειται σε play negotiations ωστε να δωθει γρηγορα μια σχετικα αναλυτικη εικονα στην top για το επιπεδο εμπειριας και τις επιθυμιες του bottom. Η χρησιμοτητα της σε μια Ms σχεση, αν και οχι μηδενικη, ειναι κατα πολυ λιγοτερη μια που στα πλαισια μιας Ms, οι περισσοτερες δραστηριοτητες στην λιστα θα αποτελουσαν αφορμη λεπτομερους συζητησης με τον υποτακτικο.

    Επισης να σημειωσω οτι η εννοια του ξεπερασματος οριων διαφερει αν αναφερομαστε σε bottom, sub ή slave και αναλογα σε top, Domme Mistress, ή Owner και αυτο γιατι ειμαστε ολοι διατεθειμενοι να "σπρωξουμε" τους εαυτους μας σε διαφορετικους βαθμους οταν ειμαστε σε μια απλη συνεδρια, σε μια Ds η σε μια Ms σχεση.
     
  3. DarkSide

    DarkSide Regular Member

    Δεν υπάρχουν μαλακά η σκληρά όρια και κακώς τους βάζουμε ταμπέλες .
    Τα όρια είναι όρια και θέλω να πω με αυτό πως κάποια υποτακτική σκλαβα ένα όριο Α μπορεί να το θεωρεί μαλακό και μια άλλη το ίδιο να το θεωρεί σκληρό η το αντίθετο. Δεν μπορούμε πιστεύω ούτε και αυτά να τα καθορίσουμε μια και οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί .
    Το ‘’οχι’’ μιας υποτακτικής σκλαβας ξεκινάει από την ιδιοσυγκρασία της από τον χαρακτήρα της και την προσωπικότητα της και πάνω από όλα από το πως ο Κυρίαρχος της ζητά οτιδηποτε,
    το όποιο ‘’οχι’’ ομως πολύ εύκολα με τον κατάλληλο τρόπο μπορεί να γίνει ‘ναι’ .
    Ποτέ δεν είδα στην ζωή μου και μέσα από την εμπειρία μου τελικά υποτακτική σκλαβα να έχει όριο, άσχετα αν έλεγε στην αρχή ‘’όχι σε αυτό, όχι σε εκεινο’’ .
    Το σημαντικό ρόλο σε αυτό που λέμε ‘’όρια '' παίζει μόνο ο Κυρίαρχος και οι τρόποι του απέναντι της .
     
  4. Phaedra

    Phaedra Regular Member

    RE: RE: Τα σκληρά όρια

    Δεν αναφερομαστε σε ταμπελες αλλα σε ορολογια που χρησιμοποιειται ευρεως στον χωρο μας. Ετσι ως σκληρα ορια (hard limits) νοουνται αυτα που καθοριζουνε κατι που ο υποτακτικος η η Κυριαρχος δεν προτιθεται να κανει ασυζητητι και ως μαλακα ορια (soft limits) αυτα στα οποια ισως συν τω χρονω και με πολλη υπομονη να δεχτει να συμμετασχει. Οπως εχει αναφερθει και αλλου αυτα μπορει να αλλαξουνε με εμπειρια, υπομονη και εμπιστοσυνη.
    Περισσοτερα επ αυτου μπορει καποιος να διαβασει στο
    http://www.leathernroses.com/generalbdsm/mirialimits.htm

    Το site δεν αφορα μονο σε lifestylers-οι bottoms επι παραδειγματι σπανια αλλαζουνε τα ορια τους μια που αυτο που τους ενδιαφερει ειναι οι σωματικες αισθησεις και οχι η υποταγη αυτη καθαυτη.
     
  5. anasia

    anasia Contributor

    θα συμφωνήσω με τον DarkSide στα περισσότερα που έγραψε .
    H ορολογία που χρησιμοποιείται ναι μεν είναι συγκεκριμένη και έχει και την διαχώριση
    μεταξύ hard limits και soft limits
    αλλά το πως καταλαβαίνει ένας υποτακτικός το hard και το soft είναι σχετικό.
    Επίσης πιστεύω πως αυτό που έγραψε πως όλα η αν θέλετε σχεδόν όλα
    εξαρτώνται από τον Κυρίαρχο και το πως θα ( ζητήσει , πάρει , απαιτήσει ,θελήσει κλπ ) οτιδήποτε , έχει να κάνει με τον τρόπο του και μόνο ,
    τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ .
    Τα όρια λοιπόν , στην προκειμένη αυτά που λέμε εδώ hard μπορούν να αλλάξουν και να γίνουν soft ή και σε μερικές περιπτώσεις να εξαλειφθούν τελείως .
    Δεν είναι τυχαίο πιστεύω πως μια slave ‘’επιλέγει’’ αυτόν τον Master και όχι κάποιον άλλο ή ένας Master ‘’επιλέγει’’ αυτή την slave και όχι κάποια άλλη ,
    κάτι έχουν δει από την αρχή ο ένας στον άλλο , και αυτό είναι ακριβώς που λέει ο Μαστερ DarkSide , πιστεύω , ( και εύχομαι να μην κάνω λάθος σε αυτό που κατάλαβα ) ,
    ότι μπορεί αν υπάρχει σωστή επικοινωνία μεταξύ των δυο ,
    να πάει ο Κυρίαρχος την υποτακτική του όπου εκείνος θέλει
    και η υποτακτική να τον ακολουθήσει και να ‘’σπάσει’’ όλα της τα όρια .

    Προσωπικά θεωρώ πως δεν υπάρχουν ‘’όρια’’ ...
    όταν ο ένας άνθρωπος είναι για τον άλλον αυτό που λέμε απλά ,
    ‘’ ο άνθρωπος μου ‘’ και αυτή η σχέση είναι ‘’ σχέση ζωής’’ .

    Δύσκολο φυσικά αλλά όχι ανέφικτο ....
     
  6. DarkSide

    DarkSide Regular Member

    RE: RE: Τα σκληρά όρια


    Πολυ σωστα anasia καταλαβες , ευγε !
     
  7. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    RE: RE: Τα σκληρά όρια

    Κανείς δεν είπε πως λέγοντας σκληρά ή μαλακά όρια, εννοούμε πως για όλους είναι τα ίδια!!

    Σαν σκλάβα τα όρια μου δεν μου ανήκουν, δεν μπορώ να πω Στον Κύριο μου, όχι αυτό δεν το κάνω, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν. Απλά η δική μου δουλειά είναι να θέτω εις γνώση Του τα πάντα, κι από κει και πέρα Ο Ίδιος θα Καθορίσει τι, που, πως και πότε θα Δουλέψει- αν Επιθυμεί- μ΄ αυτά.
    Ό/ολοι έχουν όρια, σκληρά ή μαλακά, απλά διαφέρουν από άτομο σε άτομο και δίνοντας τους αυτό τον ορισμό μας βοηθά να τα διαχωρίσουμε.

    Για μένα μαλακό όριο π.χ. ήταν οι βελόνες, ή το electro κ.α. που με την πρώτη πίεση ξεπέρασα. Ένα σκληρό όριο ήταν ο δημόσιος εξευτελισμός που χρειάστηκε χρόνος να νικήσω, όπως και μια άλλη σκλάβα, όπως ανέφερα και σε άλλα threads το οποίο ακόμη ξεπερνάω. Αυτό που διαχωρίζει για μένα τα σκληρά από τα μαλακά όρια, είναι η ποσότητα και η ποιότητα δουλειάς που χρειάζεται, ώστε να καταρριφθούν.
     
  8. carissa[L_T]

    carissa[L_T] Contributor

    Μερικές σκέψεις...

    Mια υποτακτική αν είναι απόλυτα εκπαιδεύσιμη (όρος που άκουσα πρόσφατα και μου αρέσει πολύ) μπορεί να φθάσει να μην έχει όρια, μαλακά σκληρά, ντεμί. Να είναι ολοκληρωτικά ελεγχόμενη και κατευθυνόμενη.

    Ίσως να μην έχω φθάσει τα επίπεδα υποταγής που το παραπάνω θα μου ήταν δεδομένο και όχι κάτι που απλώς αιωρείτε μέσα μου σαν πιθανότητα και μόνο.

    Προς τιμήν Του Μάστερ μου δεν έχω βρεθεί σε μια κατάσταση που να κάνω πίσω και να πω «όχι, δεν μπορώ». Αυτό εν μέρη οφείλετε στις δικές μου ανοχές λόγω της υποτακτικής μου φύσης και επιθυμίας για υποταγή, αλλά κατά βάση και στην δική Του μαεστρία στην προετοιμασία και την εισαγωγή μου σε μια οποιαδήποτε «δύσκολη» κατάσταση. Σίγουρα πάντως δεν είμαι άνευ ορίων... τουλάχιστον ακόμα.

    Καταλαβαίνω πως είναι δύσκολο να δοθεί κοινός ορισμός , όμως μια και ζούμε σε έναν κόσμο όπου όλα είναι σχετικά, καλό θα ήταν να δώσω τον δικό μου ορισμό στα όρια και εφ όσον μιλάμε για σώφρονες, νομοταγείς, κλπ ανθρώπους, θα μπορούσα να πω πως τα σκληρά όρια είναι κάτι που καθορίζονται (σε γενικές γραμμές τουλάχιστον) από τα παραπάνω.

    Ας υποθέσουμε πως Ένας Κυρίαρχος θέλει να δοκιμάσει την υποταγή και τα όρια της σκλάβας Του, είναι το ίδιο να της πεί περπάτα γυμνή στην Κηφισίας και το ίδιο να της πεί όπως είπε και ο Θεός στον Αβραάμ, θυσίασε το παιδί σου γιατί έτσι θέλω?
    Αυτό που θέλω να πω ή μάλλον να ρωτήσω, με τα παραπάνω τραβηγμένα όρια, γιατί και ο δημόσιος εξευτελισμός με κίνδυνο σύλληψης από την αστυνομία τέτοιος είναι, τι ακριβώς αποδεικνύουν? Χρειάζεται η υποταγή τόσο τρανταχτή απόδειξη? Θα εκτιμούσα να μου απαντήσουν εδώ Οι Κυρίαρχοι/μέλη.

    Από την άλλη, μήπως η σκλάβα δεν αφήνεται και κάνει τις όποιες υπερβάσεις της γνωρίζοντας ή στην χειρότερη ελπίζοντας, πως από κάτω της έχει έτοιμο το safety net o Master της? Συνεπώς μπαίνει βαθιά μέσα μας η πεποίθηση πως αν περπατήσουμε γυμνές στην Κηφισίας θα έχει φροντίσει να μην συλληφθούμε, και όσο για τον Αβραάμ, δεν νομίζω πως πίστευε κάτι λιγότερο όταν σήκωνε το μαχαίρι και δεν εννοώ πως θα γλίτωνε το παιδί από τον θάνατο αλλά ίσως τον ίδιο από τον πόνο και τις τύψεις που είναι και οι συνέπειες.
    Η υποταγή δεν είναι τυφλή, θέλει εμπιστοσύνη, η εμπιστοσύνη κερδίζεται, ούτε αυτή είναι τυφλή. Η υπακοή εάν υπάρχουν τα παραπάνω δεδομένα μπορεί να είναι τυφλή.

    Το έπιασα όμως μονοδιάστατα, ξέχασα και τις επιθυμίες της ίδιας της σκλάβας. Όσο αιρετικό και να ακούγεται, αρκετές φορές η προσπέλαση/ κατάρριψη/ υπέρβαση των ορίων είναι επιθυμία της ίδιας, γιατί την κάνει να νιώθει περισσότερο σκλάβα, γιατί την ερεθίζει. Και δεν μιλάω για soft limits ή για soft kinks.
     
  9. Ntyrse

    Ntyrse Regular Member

    Η υποταγη θελει εμπιστοσυνη και οταν η εμπιστοσυνη γινει δεδομενο η υπακοη ειναι τυφλη.Συμφωνω λοιπον με την carissa.
    Υπαρχουν ορια καθε φορα,ορια που καθοριζει ο κυριαρχος και απαιτει να προσεγγιζει η σκλαβα του.Και το απαιτει γιατι γνωριζει τη σκλαβα του απολυτα,γνωριζει τις δυνατοτητες της,τα θελω της και αυτα που δεν θελει,γνωριζει και το περιβαλλον που την βαζει να κινειται και το επιλεγει απο συνδυασμους και συνειρμους που μπορει να εκθετουν τη σκλαβα του αλλα ταυτοχρονα την προστατευουν.Η σκλαβα λοιπον με τη εμπιστοσυνη που εχει απεναντι στον κυριο της ξερει οτι οσο κι αν εκτεθει δεν θα κινδυνευσει,θα νοιωσει ασφαλης λοιπον μεσα στην ανασφαλεια της και θα εκτελεσει αυτο που ειναι υποχρεωμενη να κανει.Η σκλαβα δεν επιλεγει και οταν δεχεται εντολες που ακουμπουν τα ορια της,γνωριζει οτι ο κυριος της την κατευθυνει εκει που μπορει να φτασει,συγκεντρωνεται λοιπον στην προσπαθεια να εκτελεσει με επιτυχια αυτο που διαταχθηκε.
    Ειναι γεγονος οτι στο ξεκινημα τη σχεσης,κυριαρχος και υποταχτικη,αλληλοεπιλεγονται.Μετα την επιλογη και την αποκατασταση της απολυτης εμπιστοσυνης και της απολυτης γνωσης του καθ ενος ,ο κυριαρχος παιζει με τα ορια.Φυσικα δεν κινειται παντα επι των οριων,ειναι δυσκολο και επιπονο,αλλα ειναι απαραιτητο να τα εγγισει.Πιστευω επισης οτι θα γινοταν ενα ανιαρο και ανουσιο παιχνιδι αν τα ορια της σκληροτητας και της δυσκολοτητας δεν ακουμπιοντουσαν και δεν διευρυνοντουσαν,παντα υπο τις δυνατοτητες, τις προυποθεσεις, το ταλεντο,τη φαντασια και τη σοφια,κυριαρχου και υποτακτικης.
     
  10. Emma

    Emma Contributor

    Eνδιαφέρον νήμα! Το επαναφέρω.


    Υ.Γ. Νομίζω ότι θυμάμαι ένα νήμα σχετικά με το αν έχουν όρια οι Κυρίαρχοι. Ξέρει κανείς αν υπάρχει όντως ή θυμάμαι λάθος;
     
  11. Lady_No

    Lady_No Regular Member

    Απάντηση: Τα σκληρά όρια

    Το αρχικό link δεν λειτουργεί Emma...!
    Αν δεν ήταν κάτι σημαντικό θα επανέλθω αργότερα...
     
  12. Emma

    Emma Contributor

    Re: Απάντηση: Τα σκληρά όρια

    To διόρθωσα Lady_No και δουλεύει τώρα. Ευχαριστώ που μου το επισήμανες.