Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τα όρια σε μια d/s σχέση

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος atasai, στις 11 Αυγούστου 2008.

  1. atasai

    atasai Regular Member

    Καλημέρα.

    Διαβάζω περιστασιακά εδώ και καιρό το φόρουμ σας, αλλά δεν έχω γράψει ποτέ.
    Έχω αρκετή άγνοια πάνω στους όρους με τους οποίους δομούνται αυτού του είδους οι σχέσεις.

    Μία από τις απορίες μου είναι η εξής:

    Ανάμεσα σε έναν/μια dom και έναν/μία sub, μπορούν να μπουν όρια σε στην κυριαρχία και την υποταγή και να έχουν παράλληλα μια "ισότιμη" σχέση;

    Στην περίπτωση, δηλαδή, που κάποιος ερεθίζεται μεν από την κυριαρχική συμπεριφορά, αλλά έκτός σεξ δεν επιθυμεί μια τέτοιου είδους επικοινωνία, μπορεί να βρεθεί μια ισορροπία;

    Από την άλλη μεριά, μπορεί ένας/μια dom να έχει την ωριμότητα να παύει ξαφνικά να βλέπει και να συμπεριφέρεται κυριαρχικά απέναντι στον/στην άλλο/άλλη;

    Αν ναι, ποια θα μπορούσαν να είναι αυτά τα όρια; Το "κρεβάτι";

    Υποψιάζομαι ότι θα λάβω την απάντηση "Αυτό το κανονίζουν μεταξύ τους", και προτρέχοντας θα ρωτήσω αν εσείς έχετε δει τέτοια πειράματα να επιτυγχάνουν στις σχέσεις σας (όσοι από σας επιθυμούσαν κάτι τέτοιο).
     
  2. Maley

    Maley Contributor

    Απάντηση: Τα όρια σε μια d/s σχέση

    αυτο το κανονιζει ο dom , master κλπ..οχι μεταξυ τους..(προτρεχω να απαντησω..)
     
  3. Master_Spiler

    Master_Spiler Contributor

    Όλα είναι δυνατόν να γίνουν μέσα σε μια σχέση, αρκεί να υπάρχει κατανόηση. Άλλωστε η σχέση εξ'αρχής είναι "ισότιμη", αφού ο ένας προσφέρει τη γνώση του και ο άλλος τις υπηρεσίες του. Από κει και πέρα, είναι στο ζευγάρι να αποφασίσει τι μορφή της σχέσης του και να γίνει κοινά αποδεκτή.

    Σχετικά με το αν πετυχαίνουν, το μόνο που μπορώ να πω είναι οτι το εν λόγω εγχείρημα είναι αρκετά δύσκολο και απαιτεί απίστευτο αυτοέλεγχο τόσο απ'τη μεριά του Κυριάρχου, όσο και απ'τη μεριά του υποτακτικού, κυρίως γιατί η σχέση αυτή καθεαυτή είναι δυναμική.
     
  4. Kits

    Kits Contributor

    Απάντηση: Τα όρια σε μια d/s σχέση

    Φαίνεσαι αρκετα μπερδεμενη....

    Ο Μαστερ δεν ειναι τύραννος ουτε κανενας μαλακας χωρις τροπους ουτε κανενας δυνάστης.. ειναι εκει και απλα ξερει ποτε πρεπει και ποτε οχι ...
     
  5. atasai

    atasai Regular Member

    Re: Απάντηση: Τα όρια σε μια d/s σχέση

    Πολύ ωραιοποιημένα μου τα λες. Δηλαδή δεν κκυκλοφορούν ανάμεσά μας; 

    Αυτό που παίρνω εγώ από την απάντησή σου είναι ότι έχετε σε κάθε πτυχή της επικοινωνίας σας την ίδια σχέση.

    Αλλά εγώ μιλάω για άτομα που δεν επιθυμούν κάτι τέτοιο.
     
  6. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    @ atasai: Αν κατάλαβα καλά, αυτό που θες να μάθεις είναι αν υπάρχει ένας "γενικός κανόνας" σχετικά με τα όρια της κυριαρχίας και της υποταγής. Λυπάμαι που θα στο πω, αλλά (ευτυχώς) δεν υπάρχει. Ο καθένας αντιλαμβάνεται διαφορετικά τις έννοιες της κυριαρχίας και της υποταγής. Κάποιος π.χ. μπορεί να είναι της άποψης πως η κυριαρχία ξεκινάει και τελειώνει στο κρεβάτι. Άλλοι πάλι είναι της άποψης πως προχωράει πολύ πιο πέρα, καλύπτοντας όλες σχεδόν τις πτυχές της ζωής ενός ζευγαριού. Επομένως, η απάντηση δεν είναι άλλη από αυτή που δίνεις μόνη σου: το κάθε ζευγάρι θέτει τους όρους της δικής του σχέσης.

    Επιπλέον, δε νομίζω πως ο τρόπος που αντιλαμβάνεται κανείς και η έκταση που δίνει στην έννοια της κυριαρχίας είναι θέμα ωριμότητας. Το ότι κάποιος θεωρεί ότι η κυριαρχική συμπεριφορά τελειώνει στο ερωτικό κομμάτι δεν τον κάνει ωριμότερο από κάποιον που συμπεριφέρεται κυριαρχικά σε όλες τις εκφάνσεις της σχέσης του. Φυσικά, ούτε το αντίθετο συμβαίνει. Είναι απλά θέμα αντίληψης  
     
  7. gaby

    gaby Guest

  8. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Όπως επεξηγεί και το νήμα στο οποίο παραπέμπει η tender_lilly, υπάρχουν μερικές βασικές κατηγορίες στο Ds ανάλογα με το επίπεδο κυριαρχίας που επιθυμεί να δώσει και να πάρει κάποιος μέσα σε μια σχέση.
    Αν δηλαδή κάποιος γουστάρει να έχει τον έλεγχο μόνο στο κρεββάτι, τότε μόνο στο κρεββάτι και θα παραμείνει.

    Εκείνο που δεν κατάλαβα είναι η ερώτηση σου αναφορικά με την ωριμότητα του Dom και τη σχέση της με την παύση της κυριαρχικής έκφρασης.
    Εννοείς πως αν είναι ώριμος κάποιος Κυρίαρχος τότε παύει να συμπεριφέρεται Κυριαρχικά?
     
  9. s/m

    s/m Regular Member

    Απάντηση: Τα όρια σε μια d/s σχέση

    γεια χαρα και απο μενα.καλο θα ηταν απο την αρχη να υπαρξη μια συζητηση με την οποια θα διευκρινιστουν πολλα.μερικα θα βγουν στο παιχνιδι επανω.σαφως και μπορει να υπαρξει μια φυσιολογικη σχεση μεταξυ τους,, αλλα οταν ερχετε η ωρα των παιχνιδιων αυτων οτι αρχιζει πρεπει και να τελειωσει.δηλαδη οχι επειδη θα ειναι μαζι θα πονεσει λιγοτερο η σκλαβα η θα διαρκεσει λιγοτερο το παιχνιδι.αυτη ειναι η αοπψη μου απο τα βιωματα τα δικα μου και πιστεψτε με ισχυει.
     
  10. atasai

    atasai Regular Member

    Όχι, δεν εννούσα αυτό. Στην περίπτωση που έχει συμφωνηθεί να μην είναι τέτοια η συμπεριφορά σε άλλες πτυχές τις επικοινωνίας του, φαντάζομε πως απαιτείται ωριμότητα εκ μέρους του για να το σεβαστεί. Δεν γνωρίζω τη συμπεριφορά των ανθρώπω αυτού του ώρου, αλλά όλοι στην ίδια κοινωνία ζουμε   Γι' αυτό φαντάζομαι πως είναι δύσκολο.
     
  11. Kits

    Kits Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα όρια σε μια d/s σχέση



    Ειμαι ρομαντικος...   
     
  12. Vermilion

    Vermilion Regular Member

    Απάντηση: Τα όρια σε μια d/s σχέση

    Ορκίσου το