Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τα post των Dom/me, Master/Misterss και των sub/slave

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος pilote, στις 14 Οκτωβρίου 2005.

 1. pilote

  pilote Lost in thoughts...

  Παρατηρώντας τα post που έχουνε γραφτεί στο forum διαπιστώνω μία διαφορά στον τρόπο και στο ύφος που αυτά έχουν ανάλογα αν έχουν γραφτεί από Κάποιον/α Dom/me, Master/Mistress ή από sub/slave.

  Τα post των Dom/me, Master/Mistress ( π.χ. MasterJp, DeSade, Phaedra ) πιστεύω ότι είναι γραμμένα με ένα λόγο ορθολογικό, στοιχειοθετημένο, λογικό κάπως όμως ψυχρό και αποστειρωμένο χωρίς πολλά συναισθήματα.

  Από την άλλη μεριά τα post των sub/slave ( π.χ. lara[E-p], carissa[L_T] ) είναι πλημηρισμένα από συναισθήματα και βγάζουν μία τρυφερότητα, μία γαλήνη, μία ηρεμία, μία λατρεία και ένα << χαμόγελο >>.

  Θα ήθελα να ακούσω τις γνώμες Σ/σας καθώς επίσης και αν πιστεύετε ότι αυτή η διαφορά-αν την βλέπετε και Ε/εσείς βέβαια-αντικατοπτρίζει και ένα γενικότερο πλαίσιο μέσα από το οποίο βλέπει ο κάθε Ε/ενας από εμάς ανάλογα σε ποια πλευρά ανήκει τον χώρο του BDSM.

  Υ.Γ
  Δεν αναφέρομαι σε όλα τα post που έχουν γραφτεί ούτε φυσικά μόνο στα Μ/μέλει που ανέφερα ποιο πάνω αλλά στην γενική αίσθηση που έχω αποκομίσει.
   
 2. pilote

  pilote Lost in thoughts...

  Ας το επαναδιατυπώσω λοιπόν.

  Παρατηρώντας τα post που έχουνε γραφτεί στο forum διαπιστώνω μία διαφορά στον τρόπο και στο ύφος που αυτά έχουν ανάλογα αν έχουν γραφτεί από Κάποιον/α Dom/me, Master/Mistress ή από sub/slave.

  Ενώ και τα δύο είναι γραμμένα με ένα λόγο ορθολογικό, στοιχειοθετημένο και λογικό παρόλα αυτά << βγαίνουν >> προς τα έξω με ένα διαφορετικό ύφος.

  Τα post των Dom/me, Master/Mistress ( π.χ. MasterJp, DeSade, Phaedra ) πιστεύω ότι είναι κάπως ψυχρά και αποστειρωμένα χωρίς πολλά συναισθήματα.

  Από την άλλη μεριά τα post των sub/slave ( π.χ. lara[E-p], carissa[L_T] ) είναι πλημηρισμένα από συναισθήματα και βγάζουν μία τρυφερότητα, μία γαλήνη, μία ηρεμία, μία λατρεία και ένα << χαμόγελο >>.

  Θα ήθελα να ακούσω τις γνώμες Σ/σας καθώς επίσης και αν πιστεύετε ότι αυτή η διαφορά-αν την βλέπετε και Ε/εσείς βέβαια-αντικατοπτρίζει και ένα γενικότερο πλαίσιο μέσα από το οποίο βλέπει ο κάθε Ε/ενας από εμάς ανάλογα σε ποια πλευρά ανήκει τον χώρο του BDSM.


  Υ.Γ Δεν αναφέρομαι σε όλα τα post που έχουν γραφτεί ούτε φυσικά μόνο στα Μ/μέλει που ανέφερα ποιο πάνω αλλά στην γενική αίσθηση που έχω αποκομίσει.

  Εντάξει τώρα;
   
 3. zinnia

  zinnia Contributor

  εχετε παιξει ποτέ σε θεατρική παρασταση? (εστω κι ερασιτεχνικη του δημοτικου)

  αν ναι , τοτε σιγουρα θα νοιωσατε αλλοιως διαβαζοντας το ρολο σας , κι αλλοιως φορωντας και το κοστουμι του ρολου σας...

  εκει νομιζω πως ειναι ολη η διαφορα, στο στυλ, στην αποστασιοποιηση, στη γλυκυτητα η στη ψυχροτητα...
   
 4. sklavin

  sklavin Guest

  Ο άντρας γενικότερα από την φύση του ,
  και άσχετα αν είναι Dom Master η vanilla δύσκολα εξωτερικεύει τα συναισθήματα του και ακόμα πιο δύσκολα τα μεταφέρει γραπτά ούτος η άλλως ,
  από την άλλη και όσον αφορά τους D/M πιστεύω πως ναι συμβαίνει σε μεγαλύτερο ακόμα βαθμό ,
  όχι γιατί δεν έχουν φυσικά ( ίσως έχουν και πολύ περισσότερα από μια s/s ) ,
  αλλά η πειθαρχεία που έχουν είναι τόσο μεγάλη που νικά το πάθος της εξωτερίκευσης .
  Από την άλλη , οι D/Mistress ,
  για να βιώνουν αυτό το ρόλο πιστεύω πως έχουν διαφορετική τελείως ψυχοσύνθεση από μια απλή γυναίκα,
  την οποία ποτέ δεν κατάλαβα αν και στο παρελθόν έχω ‘’παίξει’’ αυτό το ρόλο .
  Ίσως δεν μπορώ να καταλάβω γιατί απλά τον έχω ‘’παίξει’’ και δεν μπόρεσα να τον βιώσω !

  Οι s/s γυναίκες ,
  είναι απλά ‘’γυναίκες ‘’ ,
  μα πάνω από όλα είναι σκλάβες !
  Σαν συνειδητοποιημένες σκλάβες είναι και ευτυχισμένες ,
  και την ευτυχία αυτή μπορούν να την μεταφέρουν και γραπτά και προφορικά και πάνω από όλα να καμαρώνουν γι αυτό !
  Οι άντρες s/s ,
  δεν νομίζω από ότι έχω δει εδώ αλλά και αλλού, αλλά και real πως γράφουν η μιλούν εξωτερικεύοντας τα συναισθήματα τους ,
  ίσως στην προσωπική τους σχέση με την Κυρία τους να το κάνουν αλλά γενικά όχι !
   
 5. SaMoYeT

  SaMoYeT Regular Member

  Ίσως θεωρηθέι ότι φεύγω από το θέμα του pilote απλά ίσως ως εισαγωγή θα ήθελα να αναφέρω το θέμα παιχνίδι...
  Η zinnia παρομοίασε την σχέση ως παράσταση όμως αυτό απέχει πολύ από την αλήθεια και πάντα μιλάω για την προσωπική μου άποψη. Μια bdsm σχέση σε normal επίπεδο και όχι ως 24/7 δεν είναι θεατρική παράσταση πόσο μάλλον αν είναι 24/7. Αυτό απλά ως εισαγωγη γιατί καλώς η κακώς βλέποντας το με πείραξε....
  Και στο θέμα που ανέφερε ως προς συζήτηση ο pilote.
  Προσωπική μου γνώμη είναι πως το συναίσθημα διακατέχει τον-ην s/s μια και έχει πόθο να ικανοποιεί τον-ην D/M της-του. Αυτό τον-ην κάνει να είναι γεμάτος-η από συναισθήματα στο λόγο στις πράξεις του-ης.
  Ο D/M είναι λίγο πιο απόμακρος ως προς την εκδήλωση των συναισθημάτων του-ης πιο ψυχρός-ή πιο απόμακρος-η δείχνοντας το μέγεθος της αυτοσυγκράτησης του αυτοελέγχου που τον-ην διακατέχει ως άνθρωπο..
   
 6. sklavin

  sklavin Guest

  RE: RE: Τα post των Dom/me, Master/Misterss και των sub/slave


  θα συμφωνήσω μαζί σου στην πρώτη σου παράγραφο ,
  αλλά εκεί είναι και η διαφορά των ανθρώπων και πως αντιλαμβάνονται τα πράγματα αλλά και πως τα θέλουν .
  Η zinnia το βλέπει σαν παιχνιδάκι ρόλων μόνο και καλά κάνει άμα έτσι θέλει ,
  αλλά σαφέστατα η ουσία δεν είναι αυτή και όσοι το βιώνουν σαν τρόπο ζωής δεν έχουν φυσικά τέτοια άποψη.
  Έχεις επίσης και δίκιο στην απάντηση του θέματος σε σχέση με της s/s !

   
   
 7. SaMoYeT

  SaMoYeT Regular Member

  Τότε ασ ξεχωρίσουμε το τι είναι παιχνίδι τι τροπος ζωής και που εμείς λειτουργούμε ως μέλη μιας bdsm σχέσης η κοινότητας όπως εδώ..
  Νομίζω πως το παιχνίδι όπως το ανάφερει η zinnia κράτα τόσο όσο ...... και κατά τη δική μου γνώμη απέχει απο κάθε μορφη bdsm διαδικασίας
   
 8. sklavin

  sklavin Guest

  RE: RE: Τα post των Dom/me, Master/Misterss και των sub/slave


  Πιστεύω πως για όσους το bdsm είναι τρόπος ζωής ξέρουν και τι σημαίνει απλά ‘’παιχνίδι’’ ,
  για εκείνους που είναι απλά ενα ‘’παιχνίδι ‘’ δεν νομίζω πως ξέρουν τι είναι πραγματικά bdsm .
  Και εσύ είμαι σίγουρη λοιπόν πως ξέρεις αλλά , και για άλλους πολλούς ,
  αλλά σε ένα σαιτ ακόμα και σε αυτό που είναι εξειδικευμένο υπάρχουν και θα υπάρχουν άνθρωποι με διαφορετικές νοοτροπίες και ‘’θέλω’’ ,
  που για μένα θα πρέπει να έχουν και να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο σεβασμό .
  Ναι ,
  θα ήθελα να μπορούσε να υπήρχε κάτι πιο ‘’κλειστό’’ ,
  ίσως αυτό που λέμε ''prive'',
  και εκεί να συνομιλούσαμε και να βρισκόμασταν άνθρωποι μόνο με τις ίδιες απόψεις αλλά μάλλον αυτό δεν είναι εφικτό !

   
   
 9. SaMoYeT

  SaMoYeT Regular Member

  Το εφικτό έχει να κάνει με εμάς με τα δικά μας θέλω με τις δικές μας σκέψεις τις οποίες εμείς προσπαθούμε να κάνουμε πράξη εως το πέρας της ζωής μας. Και αύτο έχω ως τρόπο ζωής λειτουργίας αντίληψης των πραγμάτων. Το πως φαντάζετε νοιώθει βιώνει επιθυμέι μια σχέση bdsm κάποιος έχει να κάνει με τα δικά του ΠΙΣΤΕΥΩ και μόνο. Μπορείς να κατανοήσεις ποια ειναι τα δικά μου βλεποντας την υπογραφή...
  Χαίρομαι για τον διαλογο.....
   
 10. Ηλίας

  Ηλίας Guest

  Η υπογραφή σου λέει όντως πολλά . Η "φωτιά" ορισμένες φορές είναι μια ηδονική λύτρωση   Και συμφωνώ ότι bdsm έχει να κάνει με την αντίληψη , τα βιώματα και το μέχρι που θέλει να φτάσει κάποιος και πόσο αντέχει.
   
 11. SaMoYeT

  SaMoYeT Regular Member

  Το οτιδήποτε είναι λύτρωση μέσα σε τέτοιες σχέσεις ξεκινάς με το σεβασμό των θέλω συνεχίζεις με την απόκτηση εμπιστοσύνης και καταληγεις στην λύτρωση
   
 12. gaby

  gaby Guest

  Και η δική μου αίσθηση των πραγμάτων είναι ότι έχεις παρατηρήσει σωστά pilote  

  Αν μπούμε στην ουσία του ζητήματος, νομίζω ότι αν ο/η Κυρίαρχος λειτουργούσε και αποφάσιζε με βάση το συναίσθημα, τότε δε θα ήταν Κυρίαρχος  

  Αυτό το λέω επειδή, απ ότι έχω καταλάβει από την μικρή μου πείρα, ο Κυρίαρχος κάνει βαθιά παρέμβαση στο πώς λειτουργεί η υποτακτική, προκειμένου να Του παραδώσει αυτή τον έλεγχο και να μπει στη λογική ότι ο στόχος της θα είναι η δική Του ικανοποίηση. Για να μπορεί να κάνει αυτή την παρέμβαση ο Κυρίαρχος, κρατά κάποιες αποστάσεις.

  Δε σημαίνουν όλα αυτά ότι ο/η Κυρίαρχος δεν έχει συναισθήματα. Μπορεί να βρεις και πολύ βαθύ ρομαντισμό σε ορισμένους Κυρίαρχους και έντονα συναισθήματα.

  Από την άλλη πλευρά, αν η υποτακτική ή η σκλάβα δεν κατορθώσει να αντιληφθεί συναισθηματικά και με τις αισθήσεις αυτό που προσπαθεί να της μεταφέρει ο Κυρίαρχος, τότε δύσκολα εξελίσσεται ως υποτακτική. Δεν έχει τόσο νόημα το να προσεγγίσει εγκεφαλικά την υποταγή όσο το να είναι σε θέση να την βιώσει και να την σταθεροποιήσει ως συμπεριφορά.

  Οπότε, ναι, η υποτακτική λειτουργεί περισσότερο με το συναίσθημα και την αίσθηση, εφόσον έχει αφήσει τη λειτουργία της καθοδήγησης στον Κυρίαρχο.

  Αυτό ισχύει και για μία υποτακτική, όπως π.χ. εγώ   , που έχει την τάση να υπεραναλύει τα θέματα και να ταξινομεί λογικά οτιδήποτε της συμβαίνει. Κάποια στιγμή, πολύ σύντομα, ο ορθολογισμός προκύπτει τελείως ανεπαρκής για να ερμηνεύσει τις αισθήσεις και τα συναισθήματα που βιώνει η υποτακτική. Οπότε τον αφήνει πίσω της.

  Αλλά είναι και ένα άλλο θέμα που καμμιά φορά επηρεάζει τον τρόπο που Γ/γράφουμε στο φόρουμ.

  Ας πούμε ότι είναι ένα πολύ αχνό συμπεριφορικό πρωτόκολλο χαμηλής έντασης. [μου βγαίνει το τεχνοκρατικό μου απόψε  ]

  Που κάνει τις υποτακτικές να επιθυμούν να εκφράζονται με κάποιον αισθησιασμό, κάποια τρυφεράδα, με ισορροπίες. Να απευθύνονται σε Κυρίαρχους στον πληθυντικό, κλπ. Και τους Κυρίαρχους με λίγο πιό κοφτούς ή ακόμα και αυστηρούς τόνους.

  Τα πρωτόκολλα αυτά, όπως τα έχω καταλάβει, εντός και εκτός φόρουμ, υπογραμμίζουν πραγματικά συναισθήματα συνήθως και τονίζουν τη λειτουργία του Κ/καθένα και γενικά they add spice.

  Για Κ/κάποιους στην κοινότητα, αυτοί οι τρόποι συμπεριφοράς είναι τρόπος ζωής, για Α/άλλους είναι μία νέα μορφή επικοινωνίας με την οποία εξοικειώνονται σταδιακά. Για Κ/κάποιους δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία. Για Ά/αλλους είναι ένα απαλό ερωτικό παιχνίδι.

  Και ίσως για κάποιους να είναι παιχνίδια του δημοτικού, όπως ανέφερε η zinnia. Αν και αυτό είναι το λιγώτερο συνηθισμένο.