Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τα post των Dom/me, Master/Misterss και των sub/slave

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος pilote, στις 14 Οκτωβρίου 2005.

  1. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Το ένα δεν αναιρεί το άλλο ioanna, η ερώτισή σου αναφερόταν στην διαδικασία λήψης αποφάσεων, το ίδιο και η απάντηση μου
     
  2. ioanna

    ioanna Regular Member

    RE: RE: Τα post των Dom/me, Master/Misterss και των sub/slave

    ~Ξεσπάει~
    Κύριε έχω υποστεί ταπεινώσεις, άγριο πόνο που με εξιτάρει αφάνταστα ονειρεμένους οργασμούς αλλά πάντα συνοδευμένα από ένα μεγάλο "Σ' Αγαπώ" και μια αίσθηση Λατρείας από τον Κυρίαρχο μου για αυτό η άποψη μου είναι βιωματική όπως όλες οι απόψεις που εκφράζω εδώ. Ελπίζω να με συγχωρήσετε για την επιμονή μου.
     
  3. DreamMaster

    DreamMaster Regular Member

    RE: RE: Τα post των Dom/me, Master/Misterss και των sub/slave

    ioanna,

    και σε αυτό το ποστ σου

    όπως και σε ένα άλλο στο thread για τη χρήση τρίτου προσώπου,

    παρουσιάζεις κάτι που μπορεί να διαβαστεί με τουλάχιστον δύο τρόπους: ή ορμάσαι από έναν αυτο-ενισχυόμενο ρομαντισμό (που βδελύσσομαι) ή αναφέρεσαι στην (ευκταία) βαθύτερη συνταύτιση ενός ανθρώπου με το ερωτικό του αντι-κείμενο (έβαλα την παύλα, μην έχουμε καμμιά .. επανάσταση).

    Έτσι κι η συμπεριφορά των Κυρίαρχων μπορεί να διαβαστεί είτε ως έλλειψη συναισθημάτων, είτε ως ενεργή αυτοσυγκράτησή τους και λειτουργία με ωφελιμιστικά κριτήρια. Σου εύχομαι να πέφτεις σε ανθρώπους της β' κατηγορίας. Και ειδικότερα σε τέτοιους που να σε αφήνουν να "νιώθεις" τα αισθήματά τους, ακόμη κι αν για λόγους στρατηγικής δεν τα εκφράζουν και σου επιτρέπουν την πολυτέλεια (δεν κάνω πλάκα) της αμφιβολίας.

    Με απλά λόγια, και τηρουμένων των αναλογιών, όταν ένας άνθρωπος δέρνει το παιδί του (σε ηλικία 1,5 - 3, όχι μετά ή πριν) δεν είναι ότι δεν το αγαπάει, είναι που ξέρει ότι είναι ο μόνος τρόπος διαλόγου που έχει. Τα έχει τα συναισθήματα, και τα πνίγει, για να κάνει αυτό που του υπαγορεύει η λογική.

    Αυτό παρατήρησε και ο pilote στη γραφή των Dom/me ότι είναι στακάτη και αυστηρή, σάμπως να μην υπάρχει από πίσω συναίσθημα. Και είναι προς συζήτηση το αν και πόσο αντέχει κανείς 24/7 τον έλεγχο των συναισθημάτων του, μην τυχόν και χαλάσουν αυτό που ανέλαβε να φτιάξει.

    Μερικοί, βρίσκουν τη λύση της αγρανάπαυσης 
     
  4. ioanna

    ioanna Regular Member

    RE: RE: RE: Τα post των Dom/me, Master/Misterss και των sub/slave

    Είμαι σίγουρη πως γνωρίζετε και ζήσει καλυτέρα από εμένα αυτές τις δύο καταστάσεις εγώ έχω ζήσει μόνο τη μία για αυτό ίσως να είμαι λίγο κουραστική Κύριε
     
  5. gaby

    gaby Guest

    Ίσως μία, σκληρή κάπως, παραβολή να βοηθούσε τη συζήτηση  

    Στα πλαίσια της εκπαίδευσης ή της επανεκπαίδευσης της υποτακτικής ή της σκλάβας, ο Κυρίαρχος σε πολλές περιπτώσεις χειρουργεί.

    Τόσο βαθιά παρέμβαση κάνει στον τρόπο σκέψης, σε ορισμένα τουλάχιστον θέματα, στον τρόπο της ερωτικής έκφρασης της σκλάβας, στην τοποθέτηση της σκλάβας απέναντί Του, ή μάλλον στο πλάι Του, όπως μου αρέσει προσωπικά να αισθάνομαι  

    Ανάλογα με τις περιστάσεις και την εμπειρία και την ιδιοσυγκρασία του Κυρίαρχου, και ίσως και της εκπαιδευόμενής Του, ο Κυρίαρχος μπορεί να χειρουργεί με laser, ή με νυστέρι, ή και με μπαλτά ακόμη.

    Όπως και να έχει το θέμα, είναι τελείως επόμενο ότι όταν ο Κυρίαρχος είναι σε τέτοια φάση, θα επικεντρώσει την προσοχή Του στο να κάνει την κίνησή Του όσο γίνεται καλύτερα.

    Όχι στο γιατί την κάνει - επειδή αγαπάει π.χ.

    Όχι στο αν αρέσει στην εκπαιδευόμενη - αυτό σε κάποιο βαθμό έχει λυθεί από νωρίτερα με τον προϊδεασμό της σχετικά έτοιμης εκπαιδευόμενης.

    Όχι στο πώς αισθάνεται - αν αφηνόταν στα συναισθήματά Του σε αυτή τη φάση, δε θα μπορούσε να κάνει τίποτα.

    Καταλαβαίνω ότι είναι κάπως ωμή η τοποθέτησή μου, αλλά κάπως έτσι το αντιλαμβάνομαι αυτό το συγκεκριμένο θέμα.
     
  6. DreamMaster

    DreamMaster Regular Member

    RE: RE: Τα post των Dom/me, Master/Misterss και των sub/slave

    Εξαιρετική παρομοίωση, και καλό είναι να συνδυαστεί με τον προβληματισμό γιατί μερικοί χειρούργοι χειρουργούν συγγενικά τους πρόσωπα και άλλοι όχι.
     
  7. zinnia

    zinnia Contributor

    εχω πολλους φιλους γιατρους που τα μελη της οικογενειας τους αρνουνται να τα χειρουργησουν οι ιδιοι.. τα εμπιστευονται σε συναδελφους τους ... γιατι ειναι τοσο εντονη η συναισθηματικη εμπλοκη που φοβουνται τον ιδιο τους τον εαυτο..
     
  8. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    ευπρόσδεκτο το ξέσπασμά σου ioanna

    δεν θα βρείς πουθενά στα γραφόμενά μου να λέω πως η αγάπη δεν έχει θέση στο D/s ή πως η υποτακτική δεν έχει ανάγκη να αισθανθεί την αγάπη του κυρίαρχου και πως αυτό δεν της δίνει την δύναμη που χρειάζεται για να υπερβεί τα όρια της.

    Στο κείμενο για την υγιή υποτακτική, που λίγοι διάβασαν και ακόμη λιγότεροι σχολίασαν (345/19)

    (Αναφέρω ενδεικτικά τα στατιστικά από ορισμένα άλλα threads
    Τα posts του κυρίου Electro-pain(740/33)
    Ζητείται πασας (1256/103)
    Σχολιασμός του "ζητείται αντικείμενο" (2324/111))

    αναφέρεται ο όρος "external locus of control" σε σχέση με άτομα υποτακτικής ψυχολογίας τον οποίο σχολίασε σε κάποιο post του ο DreamMaster.

    Με απλά λόγια, το νόημα της ύπαρξης της υποτακτικής βρίσκεται εκτός του εαυτού της.

    Λαμβάνοντας υπ' οψιν το γεγονός αυτό, η ανάγκη της για επιβεβαίωση και επιβράβευση (ποιά μεγαλύτερη επιβράβευση από την αίσθηση πως την αγαπούν) αποτελεί κινητήριο τροχό για τις πράξεις της, έχοντας σαν συνέπεια την ταύτισή της με το ερωτικό της αντικείμενο (χωρίς παύλα <s>, οι αιτίες επανάστασης των Dom, που σε αυτούς αναφέρεται εν προκειμένω το αντικείμενο είναι συνήθως διαφορετικές), ουσιαστικά με το "locus of her control".

    Ανέφερα επανειλημένα πως η αγάπη σε μιά υγιή D/s σχέση πάντα υπάρχει, πρέπει όμως, κατά την γνώμη μου να έπεται και όχι να προηγείται του κεντρικού άξονα της σχέσης που είναι η υποταγή.

    Πιστεύω πως το ίδιο νόημα έχουν τα λόγια του DreamMaster στο

    σε ελπίζω πιο κατανοητά ελληνικά από τα δικά μου.

    Αποδίδοντας στον εαυτό σου τον όρο "σκλάβα" σημαινει (για μένα έστω) πως αποδέχεσαι πως κάποιος άλλος αποφασίζει για σένα και την ζωή σου. Αν το κάνει με τον ίδιο τρόπο που το κάνεις εσύ, ποιός ο λόγος να μπείς στην διαδικασία αναζήτησής του;
     
  9. DeSade

    DeSade Owner of evelin

    Ενας Κυριαρχος πιστευω πως εχει σαφεστατα συναισθηματικο κοσμο και μαλιστα πλουσιο αλλα θεωρω πως τα συναισθηματα ειναι πολυ πολυτιμα για να εμφανιστουν σε διαλογικο φορουμ με θεματολογια που απτεται της λογικης κατα βαση.
    Η απουσια αποδειξης συναισθηματων σε λογικα κατα βαση post που απαντουν σε λογικα θεματα η διλληματα δεν ειναι αποδειξη απουσιας των συναισθηματων αυτων.
    Αλλωστε Κυριαρχος δεν ειναι αυτος που χειριζεται με μαεστρια ενα μαστιγιο αλλα αυτος που περνα μυνηματα, μαθηματα και αισθηματα μεσα απο αυτο.
    DreamMaster αν και συμφωνω με τα posts σου βρισκω το παραδειγμα σου "Με απλά λόγια, και τηρουμένων των αναλογιών, όταν ένας άνθρωπος δέρνει το παιδί του (σε ηλικία 1,5 - 3, όχι μετά ή πριν) δεν είναι ότι δεν το αγαπάει, είναι που ξέρει ότι είναι ο μόνος τρόπος διαλόγου που έχει. Τα έχει τα συναισθήματα, και τα πνίγει, για να κάνει αυτό που του υπαγορεύει η λογική. " ως μια εξαιρετικα κακη ιδεα αλλα δεν θελω προς το παρον να επεκταθω παραιτερω σε αυτο.
     
  10. DreamMaster

    DreamMaster Regular Member

    RE: RE: Τα post των Dom/me, Master/Misterss και των sub/slave

    Να επεκταθούμε ανά πάσα στιγμή, απλώς ίσως είναι λίγο ατυχές και μπορεί να παρεξηγηθεί.

    Σε καμμία περίπτωση δεν εννοώ ότι ένα υποτακτικό άτομο έχει νηπιακή (ψυχική) ηλικία και πρέπει να το δέρνεις, μπας και καταλάβει τί πρέπει και τί δεν πρέπει να κάνει γιατί δεν μπορείς να έχεις άλλο διάλογο. Μακριά από μένα ο πατερναλισμός χωρίς εξηγήσεις στο D/s, ("φάτες τώρα τις μάπες σου, και σε τρεις μήνες θα καταλάβεις γιατί..."). Ότι μπορεί να εξηγηθεί με λόγια, να εξηγείται.

    Αν έχω ένα πάγιο αίτημα προς τον κόσμο του BDSM είναι να είναι πιο φειδωλός στον πόνο. Είναι ένα εργαλείο που συχνά υπερχρησιμοποιείται. Ισως από κάποιους που αντί για χέρια έχουν σφυριά κι έτσι όλα τριγύρω τους φαίνονται καρφιά.

    Ήθελα απλώς να πω ότι το τί κάνεις, δεν συμφωνεί πάντα με τα συναισθήματα σου. Ούτε τα δηλώνει. Και επειδή ακούγεται σχιζοφρενικό ενώ δεν είναι, έψαχνα ένα καλό παράδειγμα (το "χειρουργός" μου άρεσε καλύτερα, να κρατήσουμε αυτό!).
     
  11. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Σχιζοφρενικό; Πόσο σχιζοφρενικό είναι να μην συμφωνεί η λογική με το συναίσθημα;
     
  12. DreamMaster

    DreamMaster Regular Member

    RE: RE: Τα post των Dom/me, Master/Misterss και των sub/slave

    Δεν είπα ότι μου ακούγεται εμένα σχιζοφρενικό   Απλώς ξέρω ότι τρομάζει πολλές τρυφερές ψυχές το να μην πράττεις ανάλογα με το συναίσθημα σου ))