Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τελικα μηπως ειμαστε ολοι αμφιφυλόφιλοι;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Dolce, στις 12 Απριλίου 2007.

  1. Dolce

    Dolce Regular Member

    Ίσως να ξεφευγει λιγο απο το BDSM η ερωτηση (γι'αυτο και η επιλογη να τοποθετηθει εδω) και δεν ξερω αν εχει ξανασυζητηθει. (Fanshaw σε σενα πηγαινε αυτο και τα links προς παρομοιες συζητησεις ευπροσδεκτα.   ) Αλλα με ενδιαφερει πολυ να ακουσω τις αποψεις σας. Ενα απο τα ποιο δυσκολα πραγματα που ειχε προσπαθησει να μου δωσει να καταλαβω ο μεντορας μου, ηταν αυτο. Και συμφωνω σε θεωρητικο επιπεδο, αλλα δεν ξερω αν το εχω ακομη αποδεχθει για τον εαυτο μου και ως πραξη ζωης.

    Για να το ξεκινησω παραθετω καποιες αποψεις του (και ελπιζω η μεταφραση να μην τις αλλοιωνει τελειως). Η συγκεκριμενη κουβεντα είχε αποδεκτη εμενα, επομενως όπου βλεπετε "γυναικα" ή "αντρας" αντιστρεψτε τα συμφωνα με τις σεξουαλικες προτιμησεις σας.

    (Disclaimer: Καποιες από τις παρακατω αποψεις μπορει να σας φανουν πολύ ακραιες. Αλλα είναι απλως προσωπικες αποψεις ενός ανθρωπου -ουτε καν δικες μου απαραιτητως- και κανεις δε σας επιβαλλει να τις δεχτειτε.)

    "Βασιζεις τις σεξουαλικες σου επιλογες οσον αφορα τις γυναικες αποκλειστικα στο γεγονος οτι δεν εχουν πεος, κατι που θεωρω τόσο ρηχο όσο και το να απορριπτεις εναν ανδρα ως σεξουαλικο παρτενερ απλως και μονο γιατι εχει χαλασμενα δόντια. Κοιτας μια γυναικα και βλεπεις 'γυναικα' αντι για 'ανθρωπος'. Κοιτας εναν αντρα και βλεπεις 'πιθανος σεξουαλικος παρτενερ', χωρις να βλεπεις τον ανθρωπο."

    "Λες, 'δεν υπαρχει τιποτα στο σωμα μιας γυναικας που να μου κανει κατι'. 'Σωμα γυναικας'. Συνδεεις αυτοματως τα βυζια με τη γυναικεια ταυτοτητα, και ψυχολογικα μπλοκαρεις την οποιαδηποτε σεξουαλικη αντιδραση. Δεν ειναι οτι ΔΕΝ εχεις καποια σεξουαλικη αντιδραση (το μυαλο βλεπει τη σαρκα σαν σαρκα), απλως πολιτισμικα, ψυχολογικα δεν μπορεις να ξεπερασεις το ίδιο σου το διανοητικο εμποδιο."

    "Βλεπω ανθρωπους, και όλοι οι ανθρωποι ειναι συνειδησεις και προσωπικοτητες, και δεν υπαρχει λογος να τους απορριψω απλως και μονο επειδη ετυχε και γεννηθηκαν με ενα φύλο απο το οποιο δεν 'μπορω' να διαλεξω. Δεν είμαι αμφιφυλόφιλος, δε θα μπορουσα να ειμαι. --Δεν πιστευω ότι το φύλο υφισταται εξω απο τη σφαιρα της επιστημονικης βιολογιας."

    "Πρεπει να συνειδητοποιησεις οτι /θελεις/ την ανεση της διχοτομιας αρσενικου και θηλυκου, θελεις να υπαρχουν σαφως προσδιορισμενα ορια.
    Γιατι;
    Γιατι έτσι σε μεγαλωσαν! Μεγαλωσες σε μια κοινωνια αυστηρων κανονων και αυστηρων ορισμων του τι ειναι αντρας και τι ειναι γυναικα, και η απομακρυνση απο αυτους τους ορισμους συνεπαγοταν κοινωνικη τιμωρια. Δεν ειχες αλλη επιλογη απο το να σκεφτεσαι με αυστηρους ορισμους των δυο φυλων, δεν σου επιτραπηκε ποτε να σκεφτεις διαφορετικα."

    Και τελος:
    "Η διευρυνση της σεξουαλικοτητας δεν οδηγει μονο σε site σαν το Meatholes και στο να παιζεις με το DeSade και με μαστιγια. Αν θελεις να διευρυνης τα ορια της σεξουαλικοτητας σου πρεπει να αλλαξεις και την αντιληψη σου για τον κοσμο."

    Αυτα ως αρχη του προβληματισμου και ελπιζω να μην σοκαρα κανενα. Δειτε τις παραπανω ιδεες μονο ως αφορμες για σκεψη και κουβεντα, όχι ως κατι στο οποιο πρεπει να απαντησετε.
    Και ας προσπαθησουμε αν γινεται να θεσουμε επι ταπητος προσωπικες αποψεις, αντιληψεις και εμπειριες γνωριζοντας εκ των προτερων οτι δε θα συμφωνησουμε όλοι με όλα και οτι ο καθενας για τον εαυτο του εχει δικιο.  
     
    Last edited: 12 Απριλίου 2007
  2. Dolce

    Dolce Regular Member

    Re: Τελικα μηπως ειμαστε ολοι αμφιφυλοι;

    Σ'ευχαριστω για την παρατηρηση, εχω δηλωσει εξ'αρχης οτι τα ελληνικα μου ειναι λιγο σκουριασμενα σε καποια θεματα.   Θα ημουν ευγνωμων σε οποιον διαχειριστη το αλλαξει. Και παλι ευχαριστω Fanshaw.  
     
  3. Mesodo

    Mesodo Regular Member

    Re: Τελικα μηπως ειμαστε ολοι αμφιφυλοι;

    Μικρός πάντα σιχαίνομουν τους διαχωρίσμους αγόρι/κορίτσι. Γενικά ακόμα τους ανρούμαι. Επέμενα να πηγαίνω στις τουαλέτες των κοριτσιών. Ίσως γιαυτό να έκανα συνεχώς παρέα με αγοροκόριτσα. Η γυναικεία κοινωνική ταυτότητα μου φαίνεται το ίδιο άβολη με την αντρική. Έβλεπα τους ανθρώπους πάντα ως ανθρώπους και γενικά δεν συμπαθούσα όσους προσπαθούσαν να προβάλουν το φύλο τους ως κοινωνική ιδιαιτερότητα.
    Αρα κοι οι συμπεριφορες που επιτρέπονται/απαγορεύονται στα αντίστοιχα φύλα μου φαίνονταν παντα προβληματικές και άδικες.


    Αυτό βέβαια δεν είχε πολύ μεγάλη επίδραση στις σεξουαλικές μου προτιμήσεις. Εχω κοιμηθεί με αγόρια και μου άρεσε, και πιθανό να το κάνω και στο μέλλον. Αλλά προτιμώ τις κοπέλες, ακόμα και ανατομικά μιλώντας. Συμφωνώ πως αυτό είναι και μία κοινωνική νόρμα, αλλά νιώθω άνετα με τη συγκεκριμένη και δεν νιώθω πως θέλω να την αλλάξω. Αγαπώ το γυναικείο σώμα και τα γυναικεία πρόσωπα και αυτό είναι σαφέστα αποτέλέσμα ΚΑΙ aquired taste δεν θα διαφωνίσω.
    Αλλά καίτοι εκτιμώ πως υπάρχουν καλά bordaux και έχω δοκιμάσει μερικά, μου αρέσει να εμένω στα bourgogne.

    ΥΓ Dolce δεν εγραψες καμία ακραία άποψη και αλίμονο εαν σε αυτό το φόρουμ βάζουμε τέτοιους περιορισμους στους εαυτους μας. Νομίζω πως οι περισσότεροι είμαστε εδώ (περα από το να μαλώνουμε για το τι ειναι perv) γιατί πιστεύουμε πως θα βρούμε ανθρώπους ανοιχτούς στις σεξουαλικές αναζητήσεις μας που δεν τους βρίσκουμε στον κοινωνικό μας περίγυρο...

    ΥΓ2 μόλις παρατήρησα πως και το AVATAR μου (trevor brown) αυτή την αποστροφή προς τους διαχωρισμους εκφράζει.
     
  4. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    βρισκω την σεξουαλικη επαφη μεταξυ δυο γυναικων απιστευτα αισθησιακη και ερεθιστικη ... για εναν αντρα που παρακολουθει ή και συμμετεχει ...
    Λανθασμενα ισως , εχω συνδοιασει τον αντρα με την κυριαρχεια και την γυναικα με την υποταγη .... συνδοιασμοι κυριαρχειας - υποταγης ή υποταγη - υποταγη ειναι καλοδεχουμενοι στην σκεψη μου .. ομως κυριαρχος με κυριαρχο μου ειναι αδυνατο να βρω ερωτικο εδαφος παρα μονο προκληση για αναμετρηση , με πεδιο της , ειτε την εργασια , τα σπορ , τα χομπυ , ακομη και την ασφαλτο ....
    να διεκρινησω οτι προκληση για αναμετρηση ειναι υπαρκτη και ιδιαιτερα ερωτικη αναμεσα σε ανδρα και γυναικα ... ομως εκει η ηττα μπορει να εχει μυρωδια και χαρακτηρα νικης , οποτε αποκτα και αλλο νοημα ...
    ... ελπιζω να απαντησα στο νημα .... 
     
  5. Dolce

    Dolce Regular Member

    Χμμμ.... αν και ηταν ενδιαφερουσα η προσεγγιση μεσω του status, δεν ηταν αυτη ακριβως η ερωτηση... Αφορα κυριως το πως προσεγγιζει κανεις τα φυλα, αν για παραδειγμα καποιος που θεωρει εαυτον straight εχει αναρωτηθει ποτε αν και για ποιο λογο νιωθει σεξουαλικη ελξη μονο προς το ενα φυλο και οχι προς το αλλο.

    Λες: "Λανθασμενα ισως , εχω συνδοιασει τον αντρα με την κυριαρχεια και την γυναικα με την υποταγη ...." Η ερωτηση μου ειναι, εχεις αναρωτηθει ποτε γιατι; Θα εμπαινες στον πειρασμο να αναρωτηθεις αν ετσι "χανεις" κατι;

    Σ'ευχαριστω για μια ενδιαφερουσα προσεγγιση.   Σεβομαι απολυτα το να γνωριζει κανεις κατι και να επιλεγει οτι δεν ενδαφερεται να το αλλαξει. Μ'εκανες να σκεφτω και να χαμογελασω ταυτοχρονα.  
     
  6. blindfold

    blindfold Contributor

    πάνω σε μία σεξουαλική πράξη ο έταιρος να είναι και αρρένας δεν θα είχα πρόβλημα, δεν έχω δοκιμάσει για να πω ότι θα το έκανα και δεύτερη φορά...

    αλλά ποτέ δεν θα μπορούσα να δω έναν άντρα όπως μία γυναικά, είναι εντελώς διαφορετικά πλάσματα στη γη αυτά τα δύο ,ποτέ ένας άνδρας δεν θα είναι σε θέση να καλήψει αυτά που θέλω ... γιαυτό το λόγο και δεν προσδιορίζομε ως αμφισεξουαλικός
    αν και πιστεύω όσο αφορά "τεχνοκρατικά" το σαδομαζοχισμό η υποταγή σε Κυρίαρχο Άνδρα είναι πιο έντονη ,αλλά αυτό είναι απλά μία υποψία μου  
     
  7. L_Strike

    L_Strike Contributor

    Υπάρχουν δυο κατηγορίες "αμφί" ανθρώπων: οι αμφισεξουαλικοί και οι αμφιλόφυλοι. Ενώ και οι δυο κατηγορίες αρέσκονται στις σεξουαλικές εμπειρίες με άτομα και των δυο φύλων, η διαφορά τους έγκειται στην δυνατότητα να ερωτευθούν και τα δυο φύλα: οι μεν αμφιφυλόφικοι μπορούν να ερωτευτούν ανεξαρτήτως φύλου, εν αντιθέσει με τους αμφισεξουαλικούς που ερωτεύονται μόνο ανθρώπους ενός φύλου. Υπό αυτό το πρίσμα διακρίνεται πως σίγουρα οι αμφισεξουαλικοί υπερτερούν αριθμητικά των αμφιφυλόφιλων. Υποψιάζομαι πως η Dolce αναφέρεται κυρίως στο ταμπού που έχει επιβάλλει το κοινωνικό καθεστώς, το οποίο θέτει ηθικά και συμπλεγματικά εμπόδια, παρεμποδίζοντας την ελευθερία αυτής της έκφρασης (am I right?).
    Δέχομαι πως ο κοινωνικός πουριτανισμός έχει θέσει τις βάσεις γι' αυτήν της τροχοπέδη της σεξουαλικότητας. Αυτό όμως, καταρρίπτεται σήμερα σταδιακά με την διαφήμιση του σώματος ως "ωραίο", ανεξαρτήτως φύλου. Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στο γυναικείο σώμα, κάτι που κατ' εμέ αποτελεί εξήγηση γιατί μια από τις πλέον διαδεδομένες φαντασιώσεις μιας καθ' όλα straight γυναίκας είναι να ζήσει μια σεξουαλική εμπειρία με μια άλλη γυναίκα. Η επιθυμία κάποιου να κάνει sex πλέον με άτομα του ιδίου φύλου στηρίζεται καθαρά στο εάν θα υπερισχύσει η αισθητική του "ωραίου" έναντι της ετερόφωτης (κοινωνικής) ηθικιστικής αναστολής. Επίσης, γνωρίζω άτομα που έχουν μια σαφή προτίμηση προς το άλλο φύλο όσον αφορά την συντροφικότητα, χωρίς να έχουν ενδοιασμούς στο να κάνουν sex με άτομα του ιδίου φύλου, επειδή:
    α) θέλουν να διευρύνουν την δική τους σεξουαλικότητα (εσωτερική αναζήτηση)
    ή/ και
    β) μπορούν να διακρίνουν το “ωραίο” σε ανθρώπους ανεξαρτήτως φύλου (προσωπική αισθητική)

    Η ανάπτυξη του συναισθήματος όμως θεωρώ πως ξεφεύγει αυτής της τροχοπέδης. Είναι ζήτημα ταύτισης και αλληλοσυμπλήρωσης με το πρόσωπο που έχεις αντίκρυ. Κάτι τέτοιο δεν θεωρώ ότι μπορεί να περιοριστεί μέσα σε κοινωνικά πλαίσια επιλογής (δεν ερωτεύομαι γυναίκες επειδή από αυτές μόνο μου επιτρέπει “η κακούργα κενωνία” να επιλέξω). Χωρίς να μπορώ να το τεκμηριώσω με επιστημονική βιβλιογραφία, αποδίδω αυτή μου την έλξη στην ιδιομορφία της ανθρώπινης φύσης να έλκεται προς το διαφορετικό προς αυτήν.
    Ας μην πάρουμε την “καραμέλα” της παλιάς πατριαρχικής οικογένειας και των καταλοίπων της. Με την ίδια ευκολία θα μπορούσα να θέσω το εξής ερώτημα: πόσο εύκολο είναι για μια σύγχρονη και χειραφετημένη γυναίκα να μπει στον πειρασμό να αναλογισθεί την θέση της ως υποτακτική (τονίζω: υποτακτική, όχι μαζοχίστρια); Εκείνη “χάνει” κάτι;
    Όταν στο παρελθόν συνειδητοποίησα και αποδέχτηκα την κλίση μου προς τον σαδομαζοχισμό, δεν επέλεξα την Κυριαρχική πλευρά επειδή δεν θα ήμουν εκτεθειμένος ή επειδή με “βόλευε” (μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι στα πρώτα μου βήματα θα μου ήταν πιο εύκολο να αφεθώ σε κάποια που εμπιστεύομαι, παρά να έχω τον φόβο της ευθύνης προς τον άνθρωπό μου και της τότε πλήρους απειρίας μου). Η επιλογή εκάστου γίνεται βάσει των επιθυμιών του, όχι επειδή “χάνει” κάτι διαφορετικά ή επειδή κάτι τον βολεύει περισσότερο από αυτό που θέλει. Ομοίως και η οποιαδήποτε στην πορεία αναθεώρησή του. Ο σαδομαζοχισμός είναι κατ’ επιλογήν βίωμά του επειδή με αυτό ταυτίζεται η έκφρασή του (είτε ως αμιγώς σεξουαλική πρακτική, είτε ως lifestyle).

    (Πάντως, ο συνειρμός του isnogood είναι ένα μεγάλο θέμα από μόνος του, όμως και μόνο στην ιδέα μυρίζομαι τον “καπνό” από την “φωτιά” – και δεν αναφέρομαι σε κατάλοιπο από το πρόσφατο εορταστικό τσιμπούσι  … για να είμαι όμως ειλικρινής, ακόμα και τώρα κρυφοχαμογελάω για τον συνειρμό… κι ας μην με βλέπετε).
     
  8. Elysium

    Elysium Contributor

    Συμφωνώ απόλυτα. Δεν είναι θέμα κοινωνικών αντιλήψεων και taboo, αλλά ανθρώπινης φύσης.
     
  9. Iagos

    Iagos Contributor

    Απάντηση: Τελικα μηπως ειμαστε ολοι αμφιφυλόφιλοι;

    Περα απο την κοινωνιολογικη προσεγγιση για το ποσο αυστηροι κανονες οριζουν τα δυο φυλλα και την συμπεριφορα τους υπαρχει και το βιολογικο μερος...η αμφισεξουαλικοτητα δεν το καταργει αλλα ερχεται και αντιμετωπη με το κοινωνικα ορθο.
    Το δυνατο κομματι της οποιας συνευρεσης ειναι ο ερωτας που βιολογικα μπορει να εκφραστει σε ολες του τις μορφες...
     
  10. Dolce

    Dolce Regular Member

    Ναι και οχι. Προτιμησα να το αφησω πιο ανοιχτο, γιατι ηθελα να δω ολων των ειδων τις αποψεις. Το οτι υπαρχουν ταμπου ειναι δεδομενο και αυτονοητο.

    Ενδιαφερουσα η διαφοροποιηση, δεν την ειχα σχηματοποιησει τοσο. Με προβληματιζει κατι ομως, με αφορμη και μια συζητηση που ειχα προσφατα. Θεωρω, για μενα, πιο ευκολο να ερωτευτω εναν ανθρωπο ανεξαρτητως φυλου, αποζητωντας συντροφικοτητα, να νιωσω την αλληλοσυμπληρωση που ανεφερες, παρα να νιωσω την ιδια σεξουαλικη ελξη προς ατομα και των δυο φιλων. Ή πιο απλα αν θες, εχω ερωτευτει γυναικες, για την προσωπικοτητα τους, για το βαθμο στον οποιο με συμπληρωνουν, και ταυτοχρονως για την ομορφια τους, "την εικονα" τους. Αλλα δεν ενιωσα ποτε την ιδια ερωτικη ελξη προς το σωμα τους που νιωθω για ενα αντρικο σωμα. Ερωτευτηκα την ψυχη τους.

    Αν διαλεγα καποιον για ενα one night stand, θα προτιμουσα εναν αντρα. Αλλα δε θα απερριπτα μια γυναικα για μια σχεση. Τωρα εγω σε ποια κατηγορια ανηκω; Παλι εκτος κατηγοριων ειμαι;  

    Και για να μην μπερδευομαστε, δεν το θεωρω κακο αυτο, το οτι δηλαδη με ελκυει το αντρικο σωμα περισσοτερο. Απλως αναρωτιεμαι πως και γιατι συμβαινει και πως το εκλαμβανουν αλλοι.
     
  11. Elysium

    Elysium Contributor

    Re: Απάντηση: Τελικα μηπως ειμαστε ολοι αμφιφυλόφιλοι;

    Συνήθως το βιολογικό μέρος καταργεί την αμφισεξουαλικότητα.
     
  12. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    η καθε μας επιλογη και επιθυμια , πηγαζει απο ενα χωνευτηρι εμπειριων , χαρακτηρα , ιδιατεροτητων , παιδειας , μορφωσης , ευκαιριων , και παρα πολλων αλλων παραμετρων .... θα ηταν ασφαλες να πουμε οτι ο καθε χαρακτηρας ειναι μοναδικος .. και κατέπεκταση να εχει εμφανεις διαφοροποιησεις απο οποιονδηποτε αλλον ....
    ετσι για τον isnogood ... τα οσα συνεβησαν τα τελευταια 38 χρονια εχουν φτιαξει το προφιλ ενος ανδρα που θα δεχοτανε με ενθουσιασμο το φιλι αναμεσα σε δυο γυναικες , θεωρει εντελως αδιαφορο σχολιασμου το φιλι αναμεσα σε δυο αντρες , ενω για τον ιδιο οι αλλοι αντρες τον ερεθιζουν ανταγωνιστικα και σε καμια περιπτωση σεξουαλικα .... δεν ειναι κατι που με εχει κανει να αναρωτηθω γιατι να συμβαινει ετσι .....
    παρομοιως δεν εχω αναρωτηθει γιατι να μου σηκωνεται οταν βλεπω μια γυμνη γυναικα .... αν το καλοσκεφτεις ειναι μοναχα ενας αλλος ανθρωπος με δυο βυζια δυο μπουτια και εναν μαϊντανο .... γιατι να εχει τετοια επιδραση πανω μου ? .... που να ξερω γιατι ? ... ποτε δεν με απασχολησε .... το θεωρησα δεδομενο οτι πρεπει να ζησω με αυτο .. και να βασταω κανενα μπουκαλι με κρυο νερο το καλοκαιρι στις πλαζ για την καψα (εσωτερικη και εξωτερικη) ..... δεν υπαρχει κατι να αναρωτηθω σε αυτο .....