Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τεστ σάλιου θα "δίνει σήμα" για πρόωρους τοκετούς

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και υγεία' που ξεκίνησε από το μέλος Ricardo, στις 23 Ιουλίου 2009.

 1. Ricardo

  Ricardo Staff Member

  Μια απλή εξέταση σάλιου μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επικίνδυνων για τα μωρά πρόωρων τοκετών. Το τεστ αυτό θα δείχνει ποιες εγκυμονούσες είναι πιθανόν να γεννήσουν πρόωρα εντοπίζοντας τα επίπεδα της προγεστερόνης τους, η οποία βοηθάει στο να σταματήσει η μήτρα να συστέλλεται πριν από τις 40 εβδομάδες, οπότε ολοκληρώνεται η κύηση.

  Τα χαμηλά επίπεδα της ορμόνης βάζουν τις γυναίκες σε κίνδυνο να γεννήσουν νωρίτερα τουλάχιστον κατά έξι εβδομάδες. Η έρευνα που κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα δείχνει ότι μια σειρά από εξετάσεις, συμπεριλαμβανομένης και της εξέτασης του σάλιου, μπορούν να καθιερωθούν σύντομα, ώστε να μειώσουν τον αριθμό των πρόωρων γεννήσεων, αυτές δηλαδή που γίνονται πριν από τις 37 εβδομάδες της κύησης. Οι γυναίκες στην κατηγορία αυξημένου κινδύνου θα παρακολουθούνται συστηματικότερα, αλλά θα λαμβάνουν και προληπτικά μέτρα, όπως θεραπεία ορμονών που καθυστερούν τον τοκετό.

  Η επικεφαλής της έρευνας, καθηγήτρια Λουσίλα Πόστον του Kingʼs College του Λονδίνου, έχει ήδη δρομολογήσει μια μεγαλύτερη έρευνα. «Το σάλιο είναι εύκολο στη λήψη, δεν υπάρχει η ανάγκη χρήσης βελόνας, όπως στην αιμοληψία, και θα ήταν υπέροχο αν στο μέλλον χρειαζόταν να ζητήσουμε από μια εγκυμονούσα γυναίκα μόνο μια μικρή ποσότητα σάλιου για να ξέρουμε αν διατρέχει κίνδυνο πρόωρου τοκετού» λέει η ίδια ελπίζοντας ότι αυτό θα βοηθήσει μέχρι να βρεθούν οι παράγοντες που ευθύνονται για τους πρόωρους τοκετούς.


  Πηγή