Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τετραήμερα Εντατικά Μαθήματα γιά Σκλάβες

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος MindMaster, στις 21 Ιουνίου 2009.

  1. john_slave96

    john_slave96 Contributor

    Πολύ ωραίες φωτογραφίες.
     
  2. Προσωπικά, δεν υποστηρίζω τέτοιου είδους σχολές ή σεμινάρια. Καταρχάς, όσο εντατικά κι αν είναι, θεωρώ πως τέσσερις μέρες δε φτάνουν και μου θυμίζουν τις διαφημίσεις με τις γρήγορες λύσεις αδυνατίσματος. Επίσης, συμφωνώ με την άποψη που εξέφρασε παραπάνω η Avalonia

    και υποστηρίζω την αλληλεπίδραση και το feedback της όλης διαδικασίας με τον άνθρωπο που μ' ενδιαφέρει. Τέλος, αναρωτιέμαι αν ένας Κυρίαρχος που θα έστελνε τον υποτακτικό του σε μια τέτοια σχολή, θα το έκανε για να κρύψει τυχόν δικές του αδυναμίες (δεν θεωρώ κακό να ρωτάμε ό,τι δεν γνωρίζουμε καλά...)
     
  3. john_slave96

    john_slave96 Contributor

    Αν ήμουν owneed (που είμαι) θα πήγαινα εφόσον με διέταζε. Διότι Αυτή ξέρει τα όρια μου και ξέρει που θα πήγαινα. Μετά θα γύρναγα πιο καλός πάντα για Αυτή. Και όλα όσα θα έκανα θα γύρναγαν σε Αυτή, σαν κύριος αποστολέας. Πάντως πολύ καλή εκπαίδευση. Felicitations Mind Master.
     
  4. Syrah

    Syrah Contributor

    Re: Απάντηση: Τετραήμερα Εντατικά Μαθήματα γιά Σκλάβες

    Αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον. Γιατί θα ζητούσες κάτι τέτοιο;
     
  5. sapfw

    sapfw Hard to handle Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Τετραήμερα Εντατικά Μαθήματα γιά Σκλάβες

    είναι πιο νόστιμο το φρούτο από ένα δέντρο που έχεις φυτέψει και μεγαλώσει εσύ από το φρούτο που αγοράζεις από το μανάβη

    αν δεν έχει χρόνο/διάθεση/γνώσεις να με εκπαιδεύσει ο ίδιος, τότε δεν αξίζει να του ανήκω
     
  6. Dolcett_Cabana

    Dolcett_Cabana Regular Member

    O Durcet έγινε φερέφωνο της σκέψης μου. Όπως κι η Σαπφώ.
     
  7. Syrah

    Syrah Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τετραήμερα Εντατικά Μαθήματα γιά Σκλάβες

    Πολύ εύστοχη αντιπαραβολή, συμφωνώ με το σκεπτικό.

    Συμφωνώ με το σκέλος που αφορά στην έλλειψη διάθεσης.

    Σε ό,τι αφορά στην έλλειψη γνώσεων έχω τρεις ενστάσεις.
    α) Το να κατανοήσει κανείς ότι στερείται γνώσεων σε έναν τομέα, από μόνο του μαρτυρά μια αντίληψη αναφορικά με το τί συνιστά επαρκή κατάρτιση επί του τομέα αυτού. Θα χρησιμοποιήσω και εγώ κάποιο απλό παράδειγμα. Η διατροφική μου κουλτούρα από την οικογένεια προέλευσής μου ήταν υπανάπτυκτη, και για να το κατανοήσω αυτό χρειάστηκε να μάθω κάποια θεμελιώδη πράγματα αναφορικά με τη σωστή διατροφή επισκεπτόμενη διαιτολόγο επί μήνες. Είμαι βέβαιη πως όσο περισσότερο εντρυφήσω στην επιστήμη αυτή, τόσο περισσότερο σαφές θα μου γίνεται πως τελούσα υπό καθεστώς πλήρους άγνοιας επί 27 έτη ένεκα έλλειψης σχετικής παιδείας. Το να ξέρω ότι δεν ξέρω, είναι δηλαδή από μόνο του μια πολύτιμη γνώση για εμένα (που πολλοί δεν διαθέτουν), γιατί μου δίνει τη δυνατότητα να ζητώ βοήθεια όταν δεν μπορώ να διαχειριστώ σωστά κάτι.

    β) Επίσης, το να αναγνωρίσει -με την έννοια της παραδοχής- κανείς την ανικανότητά του ή την έλλειψη γνώσεων του σε κάτι, προαπαιτεί συγκρότηση, ρεαλισμό, ειλικρίνεια. Αν πρόκειται μάλιστα για κάποιον που ασχολείται επισταμένως με το BDSM στο ρόλο του Master, θα έλεγα ότι απαιτείται και γερή δόση σεμνότητας - στοιχείο που συχνά λόγω της κακώς εννοούμενης ως BDSMικής απεμπολίζεται. Θα έλεγα δηλαδή πως η παραδοχή αυτή 'δείχνει' έναν μάλλον αξιόλογο άνθρωπο.

    γ) Η ανάθεση της εκπαίδευσης σε ένα τρίτο παράγοντα, μπορεί σαν outsourcing να φαίνεται σε πρώτο επίπεδο σκέψης υποτιμητική ή ενδεικτική αδιαφορίας, αλλά σε ένα δεύτερο επίπεδο αν συνυπολογιστούν κάποια άλλα δεδομένα φαίνεται να είναι μάλλον ενδεικτική ενδιαφέροντος.

    Αυτά τα δεδομένα θα μπορούσαν να είναι η συμμετοχή που απαιτείται από την πλευρά ενός Μ, προκειμένου να επικοινωνήσει σωστά τα ζητούμενά του από την εκπαίδευση στον τρίτο εκπαιδευτή, καθώς επίσης και τις γνώσεις του αναφορικά με την ιδιοσυγκρασία, τα όρια και τις δυνατότητες του υ. Ή το γεγονός ότι αυτή η εκπαίδευση ενδεχομένως να είναι γι αυτόν κοστοβόρα / χρονοβόρα / ενεργοβόρα και κατ οποιονδήποτε τρόπο δαπανηρή σε πόρους. Ακόμη, το γεγονός ότι η ανάθεση σε κάποιον άλλο, στοχεύει στην παροχή μιας εκπαίδευσης που ο ίδιος ο Μ δεν μπορεί να δώσει, αλλά έχει τη διάθεση να παρέχει -με αυτό τον τρόπο έστω- στον υ του.

    Ένα σχετικό παράδειγμα θα μπορούσε να είναι και ένας γονέας που δεν γνωρίζει αγγλικά, αλλά είναι σε θέση να καταλάβει πως είναι σημαντικό να μπορεί κανείς να χειριστεί αυτή τη γλώσσα, και προτίθεται να παρέχει στο παιδί του τη σχετική εκπαίδευση, με τον τρόπο που εκείνος μπορεί, δηλαδή πληρώνοντας έναν καθηγητή. Μπορώ δε από προσωπική μου εμπειρία να διαβεβαιώσω, πως όχι μόνο ζητήματα (ακαδημαϊκής) εκπαίδευσης, αλλά και ζητήματα γενικότερης παιδείας μπορούν να διευθετηθούν με ανάθεση έργου σε τρίτους, με την προυπόθεση ότι επικοινωνούνται σωστά στον επικείμενο 'μαθητή' οι σκοποί της ανάθεσης αυτής και ότι γίνονται κατανοητοί και συμφωνούνται.

    [Εμβόλιμα και κάτι αστείο ίσως για πολλούς, αλλά και σοβαρό ταυτόχρονα. Στη διάρκεια ενός γεύματος σε σπίτι συγχωριανών, ο πατέρας ήθελε να κάνει σύσταση στο γυιό του αναφορικά με το πώς έτρωγε (σπρώχνωντας το φαγητό στο πιάτο με μισή -δαγκωμένη- φέτα ψωμί, και μασώντας με θόρυβο) και του είπε το εξής: "Ρε ζώο, μάθε να τρως ρε σαν άνθρωπος. Εγώ τρώω έτσι γιατί δεν πήγα στο δημοτικό, εσύ πρέπει να τρως σωστά. Ζώο!". Το συμβάν είναι πραγματικό. Ο πατέρας ήταν σε θέση να καταλάβει πώς είναι ευγενικότερο να τρώει κανείς, ο ίδιος δεν έτρωγε έτσι, και σίγουρα δεν ήταν σε θέση να βοηθήσει κάποιον να το επιτύχει. Ας μη βιαστεί κανείς να κάνει λόγο για 'κακό' πατέρα.]

    Από την άλλη πλευρά, δεν είναι απαραίτητο να μην έχει κανείς γνώσεις, για να μην μπορεί να είναι αποτελεσματικός δάσκαλος. Για να διδάξει κάποιος κάτι, θα πρέπει και να το γνωρίζει καλά και να έχει την ικανότητα να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του και να έχει το χάρισμα να εμπνέει στο μαθητή του την επιθυμία για γνώση. Δηλαδή πρόκειται για ένα μείγμα πολλαπλών δεξιοτήτων, που δεν διαθέτουν όλοι οι άνθρωποι. Προφανώς αυτό το γνωρίζεις καλύτερα από εμένα, οπότε δεν υπερθεματίζω, πιστεύω καταλαβαίνεις τί ακριβώς εννοώ.

    Συνοψίζοντας θα έλεγα ότι η ύπαρξη ή όχι διάθεσης έχει κατά την εκτίμησή μου κύριο ρόλο στην αξιολόγηση ενός Μ, και όχι τόσο η ύπαρξη σχετικών γνώσεων (και ικανότητας να επικοινωνηθούν οι γνώσεις αυτές) και χρόνου, που και αυτός, ως πόρος είναι πεπερασμένος, και ανάλογα τις υποχρεώσεις ενός ενδέχεται να είναι και -απογοητευτικά- πολύ περιορισμένος κατά διαστήματα.



    ΥΓ1. Η γνώση είναι εξαιρετικά πολύτιμη, μόνο όσοι μας αγαπούν πάρα πολύ ενδιαφέρονται πραγματικά να μας την προσφέρουν. Η εκπαίδευση ενός σκλάβου δε, μπορεί να εξυπηρετεί συγκεκριμένους στόχους του Μ, δεν παύει όμως για τον ίδιο το σκλάβο, να είναι ένα σοβαρό εφόδιο για την περαιτέρω πορεία του στο ρόλο αυτό.

    ΥΓ2. Το φρούτο που φυτρώνει στο δικό σου δέντρο είναι νοστιμότερο, αλλά το δέντρο δεν παύεις να το νιώθειςι δικό σου επειδή ζητάς τη βοήθεια ενός γεωπόνου για να το βοηθήσεις να αναπτυχθεί.
     
  8. sapfw

    sapfw Hard to handle Contributor

    Απάντηση: Τετραήμερα Εντατικά Μαθήματα γιά Σκλάβες

    Syrah, σωστά τα παραδείγματά σου, αλλά δεν έχουν σχέση μ' αυτό που εννοώ... όταν θα γίνω μάνα θα γίνω γιατί το θέλω και όχι γιατί έμεινα τυχαία έγκυος, ούτε γιατί μου έφεραν ένα παιδί να μεγαλώσω... όπερ σημαίνει:

    α) θα ετοιμάσω κατάλληλα τον εαυτό μου και σωματικά αλλά και διανοητικά (αποκτώντας όλες τις απαραίτητες γνώσεις)
    β) όταν θα το γεννήσω, σαφώς και θα ζητήσω βοήθεια (στο παράδειγμά σου ο γεωπόνος) αν δεν μπορώ να ανταπεξέλθω μόνη μου, αλλά σε καμμία περίπτωση δε θα αφήσω την ανατροφή του παιδιού μου σε ξένα χέρια

    στο δικό μου μικρόκοσμο, αν δεν κάνω τα παραπάνω, δεν αξίζω να είμαι μάνα
     
  9. cider

    cider Kitchen master

    Διαβάζοντας με ιδιαίτερη προσοχή τα μέχρι τώρα γραφόμενα, και λαμβάνοντας κυρίως υπόψη την άποψη Durcet (και λοιπών "ντυρσετικών"), αλλά και το αναλυτικό ποστ της Syrah, καταλήγω στην εξής απορία:

    μήπως θα ήταν προτιμότερο να υπάρχουν σχολές για master, όπου οι διάφοροι επίδοξοι κυρίαρχοι θα εκπαιδεύονται από πεπειραμένα άτομα (πάνω σε υποτακτικά άτομα ή/και επαγγελματίες) πάνω στην βδσμική; Ξεκαθαρίζω, να εκπαιδευτούν ως κυριαρχικοί, όχι ως υποτακτικοί σε στυλ, ντε και καλά, για να "δουν την άλλη πλευρά").
     
  10. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Ρε παιδια, ρε παιδια,....
    δεν αντιμετωπιζονται οι σχεσεις με τεχνοκρατικα κριτηρια,δεν ειναι projects...
    Αυτη η ιστορια με τα ...βδσμικα εκπαιδευτηρια περαν της καυλωτικης για καποιους φαντασιακης συνιστωσας της ,σεβαστης καθ'ολα, οπως και της ιντερνετικα οικονομικης της εκμεταλλευσης για οσους επιθυμουν να οπτικοποιησουν την φαντασιωση αυτη,δεν εχει ουσιαστικα αντικειμενο συζητησης,νομιζω.
    Αν θεωρησουμε ο,τι οι υποτακτικοι συμμορφωνονται προς την θεληση και το modus vivendi των Κυριαρχων,ενεργωντας αποκλειστικα με στοχο να τους ικανοποιησουν,θεση με την οποια προσωπικα διαφωνω, αλλα εστω, ειναι αποκλειστικο καθηκον των κυριαρχων να το "διδαξουν" στους υποτακτικους τα θελω τους και τους τροπους υλοποιησης τους.
    Δεν μιλαμε εδω για αγγλικα , τροπους καλης συμπεριφορας η μεθοδους μαρκετινγκ, για εφοδια τυποποιημενης γνωσης που απαιτουνται προκειμενου να "σταθει " καποιος κοινωνικα η επαγγελματικα , μιλαμε για τις ιδιαιτερες και μοναδικες επιθυμιες και βουλησεις του καθε κυριαρχου.Ποιος αραγε σουπερ ντουπερ κυριαρχος εχει τις γνωσεις να το διδαξει αυτο στον υ; ( εκτος αν δεχθουμε οτι ολοι οι Κ εχουν βγει απο μια μητρα... )
    Εαν υπαρχει καπου λοιπον ελλειμμα "τεχνογνωσιας" (θελω να σε δεσω κομπο αλλα δεν ξερω πως,η δεν ξερω πως να το κανω ασφαλως) η μεταδοτικοτητας εστω,αυτο αφορα τους Κυριαρχους,αυτοι να πανε σε φροντιστηριο,οχι οι υποτακτικοι. 
    Η Αvalonia ,εν κατακλειδι ,τα'πε μια χαρα!
     
  11. cider

    cider Kitchen master

    Μάλλον γράφαμε παράλληλα τα ποστ μας.  
     
  12. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    πραγματι!