Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τιμωρία ή κάτι άλλο?!

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος snow_white, στις 19 Ιουνίου 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. snow_white

    snow_white New Member

    Συχνά πολλά άτομα συγχέουν την τιμωρία με την απόλαυση.
    Τι θέλω να πω!
    Στόχος όταν κάποιος/α Κ υποβάλλει μία τιμωρία στον/ην Υ, είναι ο/η Υ να καταλάβει το λάθος που έκανε και ουσιαστικά να μην το επαναλάβει ξανά (λογικό).
    Αυτή η τιμωρία λοιπόν που θα επιβληθεί, θα πρέπει προφανώς να μην αρέσει στον/η Υ. Έγκειται όμως αρκετοί/ες Κ να χρησιμοποιούν τον σωματικό πόνο ως μέσο τιμωρίας.
    Αυτό δεν είναι λίγο παράλογο?
     
  2. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    Απάντηση: Τιμωρία ή κάτι άλλο?!

    νομιζω οτι μαζοχιστης ειναι εκεινος που αρεσκεται στον πονο (για τους δικους του λογους) καθως επισης σαδιστης εκεινος που αρεσκεται να τον προκαλει (επισης για τους δικους του λογους) .. το βδσμ ειναι μερος αυτης της εκφρασης και των δυο πλευρων σε αντιθεση πχ με την εφορια που αποτελει μονομερη χαρα και ηδονη , εστω και οταν ο μαζοχιστης εχει την διακεκριμενη θεση του στο κατα τα αλλα συνεναιτικο και συνειδητο αυτο "παιχνιδι" ...
    βασικα επιλεγουμε να κανουμε οτι μας ευχαριστει ... διαφορετικα δεν θα το επιλεγαμε .
     
  3. Απάντηση: Τιμωρία ή κάτι άλλο?!

    Για κάποιους είναι.
    Ο πόνος όμως δεν έχει πάντα την ίδια ένταση, ούτε και "προσφέρεται" με τον ίδιο τρόπο. Ούτε και η έκφραση ή η ψυχολογία του Αφέντη είναι ίδια όταν τον προσφέρει για καύλα είναι ίδια με τη στιγμή που τιμωρεί.
    Επειδή όμως μιλάμε για σχέσεις μεταξύ ενηλίκων δεν μου εύκολο να κατανοήσω την συνεχή ύπαρξη της τιμωρίας μέσα στη σχέση.
    Ναι θα υπάρξουν κάποιες στιγμές που μπορεί η υποτακτική να τιμωρηθεί. Όποια και αν είναι η τιμωρία, με όποιο τρόπο και αν επιλέξει ο Αφέντης να τη δώσει αυτό που την πειράζει (αυτό που τουλάχιστον εμένα με πειράζει) είναι ότι ότι συμβαίνει γίνεται για τιμωρία και άρα ο Αφέντης απογοητεύτηκε. Αυτό αρκεί.
    Ακόμη λοιπόν και αν δοθεί με πόνο δεν παύει να είναι τιμωρία.
    Δεν μπορώ να γνωρίζω τι συμβαίνει σε περιπτώσεις που υπάρχει βαρύς μαζοχισμός και αν η τιμωρία μπορεί να μετατραπεί σε απόλαυση. Αλλά φαντάζομαι πως όποια και αν είναι η τιμωρία μια βαριά μαζοχίστρια θα μπορούσε να την μετατρέψει σε απόλαυση.
    Δεν ξέρω.
    Νομίζω πως έχουμε καταντήσει να έχουμε την τιμωρία ως ζητούμενο πλέον σε αυτές τις σχέσεις και αν δεν υφίσταται να αναρωτιόμαστε και το γιατί.
    Ενω το ζητούμενο θαρρώ πως είναι η πληρότητα που μπορεί να προκύψει στη σχέση μέσα από την υπακοή στην καθοδήγησή Του.
    Συνεχείς τιμωρίες μου θυμίζουν λιγάκι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Ούτε στα παιδιά, ούτε στα ζώα δεν πιάνουν πλεον. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν χρειάζονται κάποια στιγμή όταν κρίνεται απαραίτητο για να επανέρχονται κάποια πράγματα στη θέση τους.
    Σε μένα ο πόνος λειτουργει ως μέσω τιμωρίας. Και ο σωματικός και ο ψυχικός.
    Αλλά και τιμωρία να μην υπάρξει τον να μου πει ο Αφέντης πως κάτι που έκανα ή που δεν έκανα ή που ξέχασα ή που παρέλειψα τον απογοήτευσε και αυτό ως τιμωρία λειτουργεί μέσα μου.

    Κατόπιν αδείας Του Κυρίου μου..
     
  4. snow_white

    snow_white New Member

    Απάντηση: Τιμωρία ή κάτι άλλο?!

    Σας ευχαριστώ πολύ insogood και sklavina για τις απαντήσεις σας!  

    Εν μέρη συμφωνώ μαζί σου sklavina, ότι δηλαδή η επισήμανση του Κ ότι κάτι πήγε στραβά στην συμπεριφορά του Υ μπορεί να λειτουργήσει από μόνο του σαν τιμωρία.

    Αν όμως ο πόνος σταματήσει να προσφέρεται με τον τρόπο, τον οποίο ικανοποιείται ο/η Υ, αυτό δεν είναι λίγο επικίνδυνο? Με την ίδια λογική ποια η χρησιμότητα των safe words?
     
  5. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Τιμωρία ή κάτι άλλο?!

    Η σωματική τιμωρία ως μέσο σωφρονισμού χρησιμοποιείται είτε σε ζώα είτε σε παιδιά.
    Ο λόγος για τα παραπάνω είναι το ότι οι νοητικές λειτουργίες δεν έχουν αναπτυχθεί επαρκώς ώστε μέσω διαλόγου ή και σκέψης να κατανοηθεί το λάθος και να μην επαναληφθεί.
    Έτσι λοιπόν, το «λάθος» που κάνει ένας ενήλικος άνθρωπος το κατανοεί και δεν το επαναλαμβάνει με σκέψη ή και με διάλογο.
    Στο bdsm επειδή λατρεύουν το σωματικό πόνο χρησιμοποιούν την βίαιη τιμωρία ως «μέσο σωφρονισμού κατά κόρον».

    Προφανώς όμως, όποιος υποστηρίζει πως ο σύντροφός του πρέπει να τιμωρηθεί σωματικά για να κατανοήσει και μην επαναλάβει κάποιο «λάθος», θεωρεί το σύντροφό του είτε διανοητικά καθυστερημένο είτε σκύλο.

    …είτε απλά ο κυρίαρχος ψεύδεται ασυστόλως και δεν ομολογεί πως σε αυτόν αρέσκεται να προκαλεί πόνο και στον άλλο να δέχεται.
     
  6. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    Απάντηση: Τιμωρία ή κάτι άλλο?!

    Σκυλος ε? Χμ κ γαμω τα περβερσιονς!
    Διανοητικα καθυστερημενος? Δηλαδη θεωρεις οτι ένα παιδι λογω της ηλικιας του εχει διανοητικα προβληματα κ η προκληση πονου θα το επαναφερει στην ταξη?
    Επισης θεωρεις εναν ανθρωπο με διανοητικα προβληματα-δυσκολιες οτι η προκληση πονου τον διδασκει?

    Σε μια σχεση bdsm η ασκηση τιμωριας ειναι πολυ ψυχοφθορα ασχετως τον τροπο που επιλεγεται. Στην περιπτωση μας, πιστευω οτι "πονουν" και οι δυο. Ο υποτακτικος γιατι εχει δυσαρεστησει τον κυριαρχο του και ο κυριαρχος γιατι εχει αποτυχει. Το λαθος του υποτακτικου ειναι αποτυχια του κυριαρχου. Ο υποτακτικος πρεπει να ειναι καθρεψτης του κυριαρχου.

    Για αυτο λοιπον η τιμωρια ειναι για εμενα προσωπικα κατι πολυ οδυνηρο σχεδον τρομακτικο.

    Αν όμως ο πόνος σταματήσει να προσφέρεται με τον τρόπο, τον οποίο ικανοποιείται ο/η Υ, αυτό δεν είναι λίγο επικίνδυνο? Με την ίδια λογική ποια η χρησιμότητα των safe words?
    ____________

    Όχι πιστευω οτι δεν πρεπει να προσφερθει με τον τροπο της απολαυσης γιατι τοτε χανει την εννοια της τιμωριας.

    Η ασφαλεια ειναι παντα απαραιτητη, αλλωστε σε πολλες m/s σχεσεις αναπτυσσεται η σχεση με τετοιον τροπο ώστε να μην χρειαζονται αυτα μονο η αμοιβαια εμπιστοσυνη.
     
  7. snow_white

    snow_white New Member

    Απάντηση: Τιμωρία ή κάτι άλλο?!

    Αυτού του είδους η τιμωρία από ποιους ακριβώς γονείς και ιδιοκτήτες ζώων χρησιμοποιείται?! Μάλλον από ανθρώπους με χαμηλή μόρφωση η ψυχολογικά προβλήματα.
    Εδώ μιλάμε για άτομα τα οποία έχουν σώας τας φρένας!
     
  8. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Τιμωρία ή κάτι άλλο?!

    Ένας ενήλικος με μυαλό παιδιού (κι όχι ένα παιδί - ήμουν σαφής) θεωρείται διανοητικά καθυστερημένος.



    Πονούν και οι δύο…

    Αν ο μόνος τρόπος για να κατανοηθεί ένα λάθος είναι να πονέσουμε σωματικά τον άνθρωπο που αγαπάμε, τότε...




    «Παιδική ασθένεια» του bdsm ήταν η άποψη του περί του «πονούν και οι δυο» όταν τιμωρεί ο κυρίαρχος τον Υποτακτικό με σωματικό πόνο. Πάει πέρασε.

    Με λίγη παρατήρηση και λίγη σκέψη η πραγματικότητα κείτεται μπροστά.




    Με ποιο τρόπο μαθαίνεις ένα κουτάβι να μη δαγκώνει; Πιθανότατα δεν είχες ποτέ σκύλο.
     
  9. snow_white

    snow_white New Member

    Απάντηση: Τιμωρία ή κάτι άλλο?!

    Έχω σκύλο αγαπητέ μου! Ο τρόπος λοιπόν για να μην δαγκώνει ο σκύλος η για να μην κάνει τέλος πάντων κάτι που δεν είναι σωστό κατά την άποψη του ιδιοκτήτη του φωνάζει ή κάνει κάποιον ήχο που ο σκύλος τρομάζει (όπως πχ ένα χτύπημα μεταξύ των χεριών του). Γιατί όπως θα γνωρίζεις η συχνότητα που ακούνε οι σκύλοι δεν είναι ίδια με αυτή των ανθρώπων (ακούνε τους ήχους πολύ πιο δυνατά απ ότι εμείς.
     
  10. Divina

    Divina Regular Member

    Απάντηση: Τιμωρία ή κάτι άλλο?!

    ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΕΡΙ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΖΩΩΝ ΠΡΟΣ ΣΩΦΡΟΝΙΣΜΟ.

    ΑΠΟΨΕΙΣ ΟΡΘΟΣ ΠΟΙΝΙΚΑ ΚΟΛΑΣΙΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ.


    Όλα τα παιδιά έχουν συγκεκριμένα δικαιώματα που ορίζονται από τις Διεθνείς Συμβάσεις, το Σύνταγμα και τους νόμους.
    Το σημαντικότερο κείμενο για τα Δικαιώματα του Παιδιού είναι η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΟΗΕ.
    Η Σύμβαση αυτή, που υπογράφτηκε το 1989 από τα κράτη-μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ρυθμίζει τις υποχρεώσεις των κρατών για την προστασία και προαγωγή των δικαιωμάτων του παιδιού. Το 1992 έγινε νόμος και στην χώρα μας (νόμος 2101/92).

    Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού περιλαμβάνει τρεις μεγάλες κατηγορίες δικαιωμάτων στην πρώτη εξ αυτών απαγορεύεται κάθε μορφής κακοποίηση….
    Πως ορίζονται:

    Σωματική κακοποίηση
    Η σωματική κακοποίηση περιλαμβάνει κάθε είδους τραυματισμούς ή κακώσεις διαφορετικής σοβαρότητας και συχνά διαφορετικών ηλικιών, που δεν οφείλονται σε ατυχήματα. Η κάκωση μπορεί να είναι μία ή πολλές, παρατηρούνται δε συχνότερα στο κεφάλι και στα άκρα του παιδιού, δηλαδή στα ακάλυπτα μέρη του σώματος. Οι επαγγελματίες υγείας οφείλουν, ακόμα και με την παραμικρή υποψία, να εξετάζουν με προσοχή όλο το σώμα του παιδιού.

    Ψυχολογική κακοποίηση
    Η ψυχολογική κακοποίηση ενός παιδιού μπορεί να περιλαμβάνει πράξεις και συμπεριφορές οι οποίες εμπεριέχουν απόρριψη, εκφοβισμό, απομόνωση, εκμετάλλευση, υποτίμηση, συναισθηματική απροσφορότητα όπως και κοινωνικά αποκλίνουσες πράξεις.

    ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ:
    Σύμφωνα με το Νόμο 3170 Άρθρο 1β, οι ιδιοκτήτες σκύλων υποχρεούνται να μεριμνούν για την ευζωία τους. Αν όχι τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρι 6 μήνες ή / και με χρηματική ποινή.


    ΠΟΙΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΔΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΕΙΞΟΥΝ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΣΩΦΡΟΝΙΣΟΥΝ ???

    ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΡΝΕΙΣ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙΣ????

    ΤΙ ΛΕΜΕ????
     
  11. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Απάντηση: Τιμωρία ή κάτι άλλο?!

    Η άσκηση σωματικής βίας στα παιδιά είναι κατακριτέα και απο την επιστήμη της Παιδαγωγικής καθώς και από την Παιδοψυχολογία. Ξεκάθαρα πράγματα!

    Όσον αφορά την χρήση της τιμωρίας στα πλαίσια του BDSM όπου οι μετέχοντες πρέπει να είναι άτομα ενήλικα που συνειδητά συναινούν στη διαμόρφωση μιας σχέσης D/s... το κλειδί βρίσκεται στο γεγονός ότι η οποιασδήποτε μορφής τιμωρία ΔΕΝ πρέπει να εκτελείται σε κατάσταση αναβρασμού καθώς όταν το μυαλό είναι μουδιασμένο από το θυμικό, εκλείπει η λογική και οι συνέπειες είναι οδυνηρές.
     
  12. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Τιμωρία ή κάτι άλλο?!


    Έτσι τον εκπαίδευσες να μη δαγκώνει; Απλά κτυπούσες τα χέρια σου μεταξύ τους; Εντάξει... εξαρτάται και από τη ράτσα, αλλά μου φαίνεται ιδιαίτερα απλοϊκό. Έτσι, δεν είναι;  
    Φαντάζομαι βέβαια ένα λουρί για να τον βγάζεις έξω για να περιορίζεις βίαια τις κινήσεις του χρησιμοποίησες και χρησιμοποιείς.



    Τι κακοποίηση και σαχλαμάρες διαβάζω....
     
Thread Status:
Not open for further replies.