Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τι δίνεις;

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος SadalMelik, στις 3 Φεβρουαρίου 2007.

 1. crystal angel

  crystal angel Contributor

  Απάντηση: Τι δίνεις;

  Δεν μπορώ να ψυχανεμίζομαι τι ζητάει και τι μπορεί να δώσει .
  Τι Μαστερ Είσαστε Κύριε?
  Τι ζητάτε?
  Τι ψάχνετε?
  Όλα να μας τα πείτε
  Ξεκαθαρίστε τα θέλω Σας....
   
  Last edited: 6 Φεβρουαρίου 2007
 2. female

  female Contributor  Ερώτηση αδαούς - Αν αντικαταστήσουμε το "προσφέρω" με "δέχομαι" και το "Εκείνος" με "εκείνη", το "Κυρίαρχοι" με "υποτακτικοί", θα ισχύει ή όχι η παραπάνω παράγραφος επίσης;

  [Παράδειγμα αντικατάστασης : " Εξετάζοντας το θέμα από την πλευρά του κυρίαρχου, την στιγμή που ο ίδιος έχει την επιθυμία την ολοκληρωτικής (αυτό όσοι θέλουν ας το βάλουν εντός εισαγωγικών) αποδοχής της προσφοράς εκείνης, ήδη έχει λάβει δείγματα του χαρακτήρα και της δυναμικής της, οπότε είναι περιττό να απαριθμίσει η ίδια "τα προσόντα της". "]

  Δεν αμφιβάλλω οτι υπάρχουν διαφορές στους δύο ρόλους, αλλά, ειδικά η παραπάνω τοποθέτηση θα μπορούσε να ισχύει (με τις αναλογίες του ρόλου) και αντίστροφα ή όχι;

   
 3. crystal angel

  crystal angel Contributor

  Απάντηση: Re: Τι δίνεις;

  kai
  Πριν ο ένας δεχτεί τον άλλον παίζουν με ίσους όρους.
  Και μια τέτοια συζήτηση γίνετε πριν από αυτό.
   
 4. Dome of Affection

  Dome of Affection Contributor

  Συγνώμη ρε παιδιά αλλά για μένα αυτη η ερώτηση δεν έχει καμία βάση.Τι πάει να πει δηλαδή το ερώτημα του τι μπορεί να δώσει ένας Dom ή Master και δε ξερω γω τι άλλο.Φυσικά ότι θα περίμενε ένας υποτακτικός.Υποταγή,τι άλλο.Γιατί το μπλέκουμε το ζήτημα?
  Απο κει και πέρα όμως και με βάση ορισμένες από τις απαντήσεις που είδα κατάλαβα ότι τη συγκεκριμένη ερώτηση οι περισσότεροι την εξέλαβαν διαφορετικά , υπό την έννοια ότι θεώρησαν ότι η υποτακτική δεν απευθύνεται στην ιδιότητα του Master αλλά στον άνθρωπο που έχει απέναντί της.Μόνο έτσι μπορώ να εξηγήσω κάποιες απαντήσεις που περιλαμβάνουν όρους όπως αγάπη,σιγουριά,ζεστασιά,φροντίδα,στίρηξη.
  Και με βάση αυτό το σκεπτικό ομολογώ ότι αισθάνομαι άβολα όταν καταλαβαίνω ότι γίνεται μια άτυπη προσπάθεια να αποδείξουμε στον εαυτό μας ότι σαν Dom ή Master μπορούμε και μεις να προσφέρουμε τα παραπάνω.Λες και εμείς δεν είμαι άνθρωποι δηλαδή αλλά ζούμε στη ζώνη του λυκόφωτος.
  Με άλλα λόγια αυτό που θέλω να πω είναι ότι θα πρέπει να κάνουμε ένα διαχωρισμό ή μάλλον μια απομυθοποίηση του ρόλου του Master και του Slave και να δούμε ότι δεν αποτελεί παρά ένα συγκεκριμένο τρόπο έκφρασης ο οποίος δεν μπορεί να καθορίσει από μόνος του την προσωπικότητα ενός ατόμου.Δεν είναι κάτι από το οποίο απορέουν τα πάντα.Δε νομίζω ότι οι άνθρωποι είμαστε μονοδιάστατες οντώτητες για να μπορούμε να οριοθετήσουμε την προσωπικότητα κάποιου ως απόρεια ενός συγκεκριμένου του χαρακτηριστικού.
  Είτε Master είσαι είτε vanilla , αν είσαι ηλίθιος είσαι ηλίθιος.
  Το λοιπόν , αυτό που θα απαντούσα εγώ στη συγκεκριμένη ερώτηση είναι το εξής :

  α)Αν ψάχνεις να δείς τι μπορώ να σου δώσω μέσω της ιδιότητας του Dom,τότε αυτό που μπορείς να περιμένεις είναι η κάλυψη της δικής σου ανάγκης για υποταγή.

  β)Αν απευθύνεσαι σε μένα σαν άτομο γενικά και αναζητείς τι μπορώ ενδεχομένως να σου προσφέρω τότε έχεις κάνει ένα λάθος.Κι αυτό είναι το γεγονός ότι προσεγγίζεις τον άνθρωπο Γρηγόρη με την ιδιότητα της υποτακτικής.
  Αν θες να μιλήσεις στο Γρηγόρη κι όχι στο υποσύνολο του Dom Γρηγόρη τότε θα το κάνεις ως Μαρία , Ελένη κλπ κι όχι ώς υποτακτική Μαρία ή υποτακτική Ελένη γιατί αυτό θα μεταφραζόταν σε μένα σαν μια αδυναμία δική σου να κατανοήσεις τι πρέπει να ζητάς κι από που.
   
 5. crystal angel

  crystal angel Contributor

  Απάντηση: Re: Τι δίνεις;

  Δλδ μες από μια σχέση D/s Ή M/s το μόνο που ζητάμε να πάρουμε είναι υποταγή?
  Και τα άλλα από πού θα τα πάρουμε από εδώ και από εκεί?
  Θα έχουμε μια σχέση για υποταγή, μια σχέση για αγάπη κτλ.
  Αυτό είναι το bdsm που θέλετε όσοι πιστεύετε αυτή την άποψη?
  Λυπάμαι αν σας απογοητεύω μα ο Μαστερ είναι τα πάντα για μια σκλάβα.
   
 6. Dome of Affection

  Dome of Affection Contributor

  Re: Απάντηση: Re: Τι δίνεις;

  Και τα άλλα από πού θα τα πάρουμε από εδώ και από εκεί?
  Θα έχουμε μια σχέση για υποταγή, μια σχέση για αγάπη κτλ.


  Κανείς δε μίλησε για για δύο σχέσεις κλπ.Αν νομίζει κάποιος όμως ότι η αγάπη που θα πάρει από τον άλλο απορέει αποκλειστικά απο την ιδιότητα του σαν Master ή Slave τότε μάλλον θα περιμένει εν αδίκω.
  Ποτέ δε μου αρέσαν οι κατηγοριοποιήσεις γιατί τείνουν να προσπαθούν να προσδιορίσουν τα πάντα μέσα από ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό κι αυτό το θεωρώ πολύ μονόμπατη λογική τι στιγμή που ο καθένας από εμάς είμαστε αν μη τι άλλο πολυδιάστατες οντότητες.
  Master ο ένας , Master κι ο άλλος.Αφού κι οι δυό είναι Master τότε πως γίνεται ο ένας να είναι τόσο αξιαγάπητος τι στιγμή που ο άλλος φαίνεται τελείως μ...ς.
  Προφανώς μπαίνουν και κάποιες άλλες παράμετροι.Νομίζω?
  Όσο αφορά σε αυτό που είπες για το " από δω κι από κει" θα σου πω ότι όντως έτσι είναι.Μόνο που το από δω κι από κει που λες δεν έχει να κάνει με διαφορετικά άτομα ή σχέσεις αλλά εσωκλείεται μέσα στην ενιαία μεν αλλά πολυδιάστατη δε προσωπικότητα του ατόμου που έχεις απέναντί σου.
   
 7. crystal angel

  crystal angel Contributor

  Απάντηση: Τι δίνεις;

  Πχ ο Κύριος Γιώργος Μαστερ δεν είναι την μια Μαστερ και την άλλη Γιώργος για να παίρνει ρόλους και να παίζει το σενάριο.
  Ούτε η Μαρία σκλάβα είναι τώρα με το προσωπείο της σκλάβας και μιλάει σαν σκλάβα και μετά αλλάζει και γίνετε Μαρία είναι η Μαρία σκλάβα πάντα.
   
 8. gaby

  gaby Guest

  Re: Απάντηση: Re: Τι δίνεις;

  Η κυριαρχία είναι η ειδοποιός διαφορά, αλλιώς σίγουρα ζητάμε όλα όσα χρειαζόμαστε από τον Κυρίαρχο που μας αναλαμβάνει αλλά αν δεν θέλαμε την κυριαρχία Του θα βρίσκαμε κάποιον βανίλλα, έτσι δεν είναι;
   
 9. crystal angel

  crystal angel Contributor

  Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι δίνεις;

  Ναι είναι αλλά όχι το μόνο και η μόνη ανάγκη μας
   
 10. gaby

  gaby Guest

  Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι δίνεις;

  Ασφαλώς και είναι όπως το λες.

  Τώρα να βάλω κάτι που μπορεί να καίει;
  Κάποιες από μας που έχουν ανάγκη την κυριαρχία θα κάνανε σκόντο σε άλλες τους ανάγκες προκειμένου να την έχουν;

  σόρρυ είμαι εκτός θέματος    
   
 11. crystal angel

  crystal angel Contributor

  Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι δίνεις;

  Ωωωωω ναι!!! αλλά ξέρεις πιστεύω πως αυτά είναι ημίμετρα και το ότι το κάνουν τι σημαίνει πως είναι και το καλύτερο? Δεν νομίζω όμως πως έχει διάρκεια η μπορεί να φτάσει μακριά.
   
 12. Dome of Affection

  Dome of Affection Contributor

  Re: Απάντηση: Τι δίνεις;

  Χρησιμοποιείς όρους (ρόλους,προσωπείο) τους οποίους ουδέποτε χρησιμοποίησα και δε μου αρεσει να μου βάζουν λόγια στο στόμα.
  Αλλά επείδη καταλαβαίνω από τις αντιδράσεις σου ότι μάλλον κάτι έχεις παρερμηνεύσει.Γι' αυτό θα προσπαθήσω να ξεδιαλύνω τα πράγματα.
  Όταν είσαι Master,είσαι Master.ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ.
  Απο κει και πέρα η απάντηση μου στο συγκεκριμένο ερώτημα που τέθηκε στο thread αφορά στην κατανόηση από τη πλευρά των υποτακτικών , ότι στην αναζήτηση τους ως προς την ανεύρεση της κάλυψης της ανάγκης που έχουν για υποταγή ,δε θα ήταν σκόπιμο να αρκεστούν στο κριτήριο του Master ή Dom γιατί η ιδιότητα αυτή από μόνη της δε μπορεί να προδικάσει και να εξηγήσει τη συμπεριφορά και το χαρακτήρα κάποιου.Πολλοί δηλώνουν Master και Slaves αλλά ο καθένας έχει διαφορετική προσωπικότητα.
  Όταν είσαι Master ή Slave αυτό είναι μια ιδιότητα που την κουβαλάς μαζί σου πάντα.Αλλά δεν είσαι μόνο Master ή Slave στη ζωή σου.Μπορεί να είσαι έξυπνος,χαζός,τρυφερός,βλάκας,χαμερπής,κουτοπόνηρος και δε ξέρω πόσα άλλα ακόμα χαρακτηριστικά μπορεί να έχεις.
  Αν κάποιος/α κάνει την επιλογή της βσισμένη μόνο στο κριτήριο του Master ή Slave τότε κινδυνεύει να βρεθεί εξ' απροόπτου ως προς το τι μπορεί να περιμένει από τον άνθρωπο που είναι δίπλα του/της καθώς αυτά τα χαρ/κα που προανέφερα δεν απορέουν αποκλειστικά από την ιδιότητα ενός ως Master.
  Ούτε για ρόλους μίλησα , ούτε για αναζήτηση σε πολλές σχέσεις ,ούτε για προσωπεία.
  Ελπίζω να το αποσαφήνισα αρκετά αυτή τη φορά.