Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τι είναι η Γυναικεία Κυριαρχία και Γυναικεία Υπεροχή?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Γυναικεία Κυριαρχία' που ξεκίνησε από το μέλος SM_Art_Lady, στις 31 Μαρτίου 2006.

  1. Dome of Affection

    Dome of Affection Contributor

    Εγω αντιλαμβάνομαι οτι στην υπερβολή κατι θέλει να πει ο ποιητής !
    και το αντιλαμβάνομαι ΑΠΟΛΥΤΑ!

    Μα εδω μέσα δεν μπορουμε ή δεν θέλουμε (στις περισσότερες περιπτώσεις) να καταλαβουμε τα πιο απλά , δεμ μπορούμε να "συμφωνήσουμε" στα δεδομένα . Αειντε με την υπερβολή να φτασουμε σε συννεννόηση!!!!!
    (εγώ το ξερω απο 1ο χερι...χαχα)

    Καθόλου δεν σας ακυρώνω (εγώ τουλάχιστον ) αγαπητή Sm_Art -και φαντάζομαι οτι αντιλαμβάνεστε επ'ακριβώς τη διάθεση μου και τις προθεσεις μου διοτι είστε οξυδερκέστατη!
    προσπαθησα μόνο να βγαλω την 'υπερβολή" για να ακουστει η συναίνεση....

    Οσο για τις ακραίες απόψεις όσων θεωρούν ότι δεν υπαρχει το ένα ή το αλλο... χμμμ δυστυχώς η zinnia εύστοχα εδωσε ενα καλό παράδειγμα γυναικείας Κυριαρχίας χωρις ορισμους ταμπέλες και στατους , φιλοσοφίες και αναλύσεις! Εδωσε ενα παραδειγμα που όλοι το εχουμε ζήσει και συνάδει σ'αυτο που αρχικά δηλωσα!!!!
    οι εσωτερικές διεργασιες και τα εξωτερικά ερεθισματα που λαμβάνει κάποιος απο την παιδική του ακόμη ηλικία , ειναι αυτά που καθορίζουν ποια απο τις δυο τάσεις θα υπερισχύσει της άλλης (η υποτακτική ή Κυριαρχη)

    Οσο προσπαθουμε να το αναλύσουμε περισσότερο το μονο που μπορουμε να βγαλουμε ειναι μόνο αντιπαραθέσεις . Αν γυρίσουμε το βλέμμα μας γύρω θα δουμε χιλιάδες τέτοια παραδείγματα!!

     
     
  2. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    RE: RE: RE: Τι είναι η Γυναικεία Κυριαρχία και Γυναικεία Υπεροχή?

    Υπέροχα.Ανεξάρτητα ποιος ή ποια είναι ο κυρίαρχος .... ποια είναι τα συναισθήματα και ποια τα πρότυπα που δομούν τα παιδιά όλα αυτά τα χρόνια;Του ανύπαρκτου πατέρα ή της δουλάρας μάνας ;Δεν ξέρω αν η ευθύνη βαραίνει τον κυρίαρχο ή τον υποτακτικό.Με μια πρώτη και σχεδόν βέβαιη σκέψη την ευθύνη την έχει ο-η κυρίαρχος.Πιστεύω πως εκμεταλλεόμενος την όλη κατάσταση και αδυναμία ,υποβαθμίζει τον-τη σύντροφο για να θαυμάζεται από τα παιδιά και παράλληλα να δείχνει πως και ο έλεγχος τους είναι δική του-της υπόθεση.Να τον φοβούνται;Ίσως..

    Μια ιστορία αντίστοιχη με μια θεία μου,θα τη γράψω στο thread που άνοιξε μόλις η S M Art Lady...

    Εν κατακλείδι.Η κατάσταση αυτή δεν είναι υγειής για τα παιδιά.Και αν στα συγκεκριμένα παραδείγματα ,δεν υπήρχε ο παρονομαστής της συνειδητής D/s κατάστασης ,ζευγάρι D/s που θα έχει τέτοια σχέση μπροστά στα παιδιά και θα τα γαλουχήσει με τέτοιες αξίες του ισχυρού και του ανίκανου(γιατί τα μάτια και η ψυχή τους αυτό θα εισπράτει),με τη ζυγαριά να γέρνει απόλυτα στο ένα μέρος,καλύτερα να τα δώσει ή να μην κάνει καθόλου...
     
  3. G_E

    G_E Contributor

    Υποθέτω πως θα πρέπει να ακολουθήσω το παράδειγμα των moderators.
     
  4. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    RE: RE: Τι είναι η Γυναικεία Κυριαρχία και Γυναικεία Υπεροχή?

    Τι πιστεύετε γενικά;Πρέπει να γαλουχίζεται κάποιος από μικρός μέσα σε μια τάση;Το θέμα δεν είναι αν του επιφέρει σύγχυση επ αυτής.Δε θα γίνει Μ(μ)παμπάς ή Μ(μ)αμά στην πορεία.Απλά θα υπάρχουν αρνήσεις.Το τι μέλλει D/s γενέσθαι μένει έξω απ΄τις θέσεις μου..
     
  5. zinnia

    zinnia Contributor

    Αγαπητέ Incomplete_

    τα παιδια μαθαινουν συμπεριφορες αναλογες με το περιβαλλον που μεγαλωνουν, το στενο-στενοτατο οικογενειακο, και το πιο διευρυμενο συγγενικο-φιλικο-σχολικο.

    Ειναι προσαρμοστικα κι αναπτυσσουν αμυνες.. δεν ειναι τυχαιο που ενα παιδι με γονιο βιαιο , που το χτυπαει, ή χειροτερα το μειωνει λεκτικα, θ' αναζητησει στο γαμο του κατι αναλογο, κατι που το χει ξαναζησει και θελει να το *ξορκισει*..'η θα γινει το ιδιο βιαιο κι εκεινο στα δικα του παιδια και παει λεγοντας...

    Σ εναν τελειο κοσμο, θα ειχαμε τελεια παιδια και τελειους ενηλικες..

    Ομως δεν ειναι ετσι. Μαθαινουμε μεν τον μπουσουλα του δικου μας μικροκοσμου, ομως σαν ενηλικες πια, εχουμε την εκλεκτικη ικανοτητα να ξεχωρισουμε και να κρατησουμε εκεινα τα στοιχεια που μας κανουν να νοιωθουμε καλα, να ψαχτουμε, να βρουμε γιατι φερ ειπειν συμπεριφερομαστε ετσι κι οχι αλλοιως, και να βρουμε επιτελους το μοντελο που ταιριαζει σε μας..

    Ας μη ξεχναμε πως κι οι γονεις μας δεν φυτρωσαν, ηταν κι αυτοι παιδια μεσα σ οικογενειες, και ξεσηκωσαν καποια *σουσουμια* ειτε ακολουθωντας ειτε απορριπτοντας τους δικους τους γονεις..
     
  6. Amazona

    Amazona Nothing More, Nothing Less - Amazona is the best!

    Με βάση αυτά που διάβασα πιό πάνω... Δεν υπάρχω!

    Συμπέρασμα : Δεν μπορώ να απαντήσω, εφ' όσον έχω καταργηθεί σαν προσωπικότητα.

    Διαβάστε λίγο παρακάτω την υπογραφή μου........
     
  7. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Σίγουρα zinnia.Οι δρόμοι όμως που ανέφερες δεν είναι μόνο δύο.Η ομοίωση
    και η αντίθεση.Τα αποτελέσματα είναι ποικίλα.Ανάμεσα στα δύο άκρα που ανέφερες υπάρχει μια μεγάλη διαβάθμιση,που διέπεται από διάφορα άλλα συμπλέγματα και χαρακτηριστικά,θετικά ή αρνητικά.
    Και βέβαια η κοινωνία μας δεν είναι τέλεια.Και βέβαια δεν είναι τέλεια γιατί αυτοί που την αποτελούν δεν είναι.Το θέμα δεν είναι να γίνει η κοινωνία μας τέλεια.Το θέμα είναι να προστατεύονται αυτοί και αυτές που άυριο θα είναι ένα σημαντικό ή μη ποσοστό του νοσηρού κομματιού της κοινωνίας μας..Προς θεού ,δε λέω πως οι οικογένειες με D/s χαρακτηριστικά ευθύνονται για όλα τα δεινά.Ισχύει και βασιλεύει "απ τα αγκάθι βγαίνει ρόδο κτλ " που πολύ σοφά λέει ο λαός.
    Το κακό αγαπητή είναι πως στις μέρες μας,δεν μπορούν όλοι-ες να γίνουν οδηγοί,γιατί χρειάζεται άδεια.Δεν μπορούν όλοι-ες να έχουν όπλο
    γιατί χρειάζεται πάλι άδεια.Μπορεί όμως όλοι και όλες σχεδόν να γίνουν γονείς...
     
  8. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    RE: RE: Τι είναι η Γυναικεία Κυριαρχία και Γυναικεία Υπεροχή?

    Ελπίζω να μην παρανοήθηκα.Δε λέω Amazona πως οι D/s δεν πρέπει να παντρεύονται και να κάνουν παιδιά.Εξάλλου το έχουμε συζητήσει επανείλημένα και ζωντανά και έχουμε συμφωνήσει.Απλά λέω πως δεν πρέπει αυτή η D/s σχέση να είναι εμφανής στα παιδία και ακόμα χειρότερα να εξαντλείται..αυτό ομολογουμένως δεν το είχαμε συζητήσει  
    Αν θες το συζητάμε και εδώ,αν θες και live  
     
  9. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    RE: RE: Τι είναι η Γυναικεία Κυριαρχία και Γυναικεία Υπεροχή?

    Δεν το επικροτώ...
    Μέγα λάθος από μέρους τους μια που μου δόθηκε η ευκαιρία να το σχολιάσω.
    "Αργία μήτηρ πάσης κακίας"
    Αν συνεχιστεί αυτό ακόμη μια μέρα KyriosG μάλλον θα ακολουθήσω και εγώ την σκέψη σου.
    Δεν μου αρέσουν οι αποχές.
    Γνώμη μου που δεν θέλω να σχολιασθεί.
    .
     
  10. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    RE: RE: Τι είναι η Γυναικεία Κυριαρχία και Γυναικεία Υπεροχή?

    Amazona Δεν νομίζω ότι πράττεις σωστά συμπράττοντας στην κατάργηση σου.

    ΔΕΙΞΕ EΛEOΣ.
    ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ?
     
  11. G_E

    G_E Contributor

    Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι που στο καλό αμφισβητήθηκε, τουλάχιστον στα γραπτά μου, η ύπαρξη Κυριαρχικών γυναικών ή υπονοήθηκε οτι δεν είναι φυσική κατάσταση το να είναι μια γυναίκα Κυριαρχική? Το αντίθετο ισχύει.

    ΥΓ. Δέχομαι κι εγώ το χαρακτηρισμό "γουρούνι". Κάθε μέρα με βλέπω στον καθρέφτη και μου λέω «σα γουρούνι έχεις γίνει». Αλλά το σωβινιστής δεν το δέχομαι. Ποτέ δε αρνήθηκα μια γυναίκα για λόγους εθνικότητας, χρώματος δέρματος, μαλλιώνή ματιών, θρησκείας, η πολιτικής της τοποθέτησης. Αν διατηρώ κάποιο ρατσισμό είναι για όσες έχουν αξύριστα πόδια. Και έχω επίσης δηλώσει πως δε σερβίρω (σημερινές δυτικές) φεμινίστριες, χωρίς να αμφισβητώ το δικαίωμά τους να υπερασπίζονται τις απόψεις τους. Πως λένε «δε σερβίρεται αλκοόλ σε άτομα κάτω των 18»?. Κάπως έτσι.
     
  12. Tor

    Tor New Member

    Υποθέτω ήταν αναμενόμενο μετά από την προσπάθεια κατάρριψης κι ακύρωσης της ύπαρξης κυριαρχικών ανδρών και υποτακτικών γυναικών, να γίνει προσπάθεια ακύρωσης και των κυρίαρχων γυναικών που διαφωνούν με την Sutton.

    Amazona παρ΄ το απόφαση, δεν υπάρχεις, όπως δεν υπάρχω κι εγώ, όπως δεν υπάρχουν υποτακτικές! <g>
    Με τη διαφορά πως εγώ είμαι όπως το στίχο στο γνωστό τραγούδι «δεν υπάρχω, δεν υπάρχω κι είμαι εδώ».
    Είναι γνωστό πως οι γυναίκες μεταξύ τους διαθέτουν μια άλλη διαισθητική κατανόηση και ικανότητα «όσφρησης», κάτι που στερούνται ορισμένοι άντρες και πιθανότατα οφείλεται (όπως είπε χαρακτηριστικά μια φίλη), στην απώλεια του χαρίσματος κάθε λογικής σκέψης όταν τους κτυπάει το σπέρμα στο κεφάλι.  
    Αυτό η Sutton το ονομάζει πυροδότηση της αρσενικής φύσης το οποίο κάποιες «σοφές» γυναίκες εκμεταλλεύονται μια και αυτή καθιστά ευκολότερη την μετατροπή κάποιων σε «αδύναμα κι αβοήθητα πλάσματα», θύματα της ίδιας της φυσιολογίας τους, των γενετήσιων ορμών και των γούστων τους στο κρεβάτι(ακόμη και το να έχετε μια γυναίκα από πάνω την ώρα του σεξ, σημαίνει πως ποθείτε απελπισμένα να της υποταχθείτε!)
    Κάτι ανάλογο έκαναν γνωστές κυρίαρχες που έπαιρναν τους φετιχιστές και εκμεταλλευόμενες την «αδυναμία» τους αυτή, τους μετέτρεπαν(?) σε «σκλάβους», για να παραπονιούνται μετά πως μόλις έφευγαν οι καύλες στους λεγόμενους «σκλάβους», έχαναν μαζί και την υποτακτικότητα τους. (Αφού φετιχιστής είναι ο άνθρωπος κυρά μου τι περίμενες?)

    Απ΄ την άλλη μια τέτοια κυρίαρχος φυσικό είναι να μην μπορεί να αλληλεπιδράσει σαν Top/bottom με γυναίκες υποτακτικές. Γιατί? Είναι απίστευτα απλό!
    Γιατί οι γυναίκες υποτακτικές(οι πλείστες τουλάχιστο!) δεν έχουν σπέρμα να τους κτυπήσει στο κεφάλι, τι να εκμεταλλευτεί σ΄ αυτές η "σοφή" γυναίκα?
    Έτσι διατηρούν καθαρή την όραση τους όταν μια τέτοια κυρίαρχη ρίχνει σαγηνευτικά βλέμματα και μιλά με τις εξασκημένες με ειδικές ασκήσεις αισθησιακή φωνή ή κυκλοφορεί με διάφορες φετιχιστικές περιβολές προβάλλοντας όπου ταιριάζει και δεν ταιριάζει το «νόμισμα», και από μόνα τους όλα αυτά δεν είναι ικανή συνθήκη που θα τις δελεάσει σε μια σχέση τέτοιου είδους, μια και πάλι αντίθετα με τους άντρες δεν ελκύονται και δεν διεγείρονται από μια εικόνα.

    Όσο για την κραυγή
    Μου έφερε στο μυαλό την ρήση που διδάχθηκα μικρός «Μην κάνεις στους άλλους ότι δεν αρέσει να κάνουν σε σένα».

    Οπότε η κραυγή παραμένει μονόπλευρη υποκειμενική θεώρηση η οποία με παραπέμπει στο
    Δεν παύει να με εκπλήσσει η ικανότητα ορισμένων ατόμων να θεωρούν απειλητική κάθε άποψη που δεν αντικαθρεφτίζει την δική τους, όπως και η έντονη ανασφάλεια και συναισθηματική δυσκοιλιότητα, για να μην αναφέρουμε την απόλυτη έλλειψη χιούμορ και την επανειλημμένη προσπάθεια να μην επιτραπεί να ακουστεί η αντίθετη πλευρά, χωρίς να τους καταλογιστούν συμπλέγματα, σωβινισμός και άλλοι ανάλογοι «μπαμπούλες».
    Δεν θα σχολιάσω την υπόλοιπη καλοστημένη ομολογουμένως παράσταση γιατί δεν μπορεί κάπου πρέπει να αποσκοπούν όλοι αυτή η θεατρινισμοί, ίσως ο χρόνος να μας δείξει το που. Αλλά δεν παύει από το να παραμένει μια έξοχη παράσταση, τα συγχαρητήρια μου.

    Θα κλείσω λέγοντας πως προσωπικά δεν ακύρωσα και δεν προσπάθησα να «εξορκίσω» τις γυναίκες κυρίαρχους, οι οποίες υπάρχουν, το ξέρουμε, μερικές αξιόλογες απ΄ αυτές κι εδώ μέσα.

    Ακυρώνω την προσπάθεια να περαστεί η άποψη της Sutton η οποία πέραν του ότι προσπαθεί να μας πείσει πως ΟΛΟΙ οι άντρες είναι υποτακτικοί, ΟΛΕΣ οι γυναίκες ανώτερες και θεές και κάθε μια απ΄ αυτές είναι θεμιτό να δει με «σοφία» ποια είναι τα αδύνατα σημεία της φυσιολογίας του άντρα, ώστε να τα εκμεταλλευτεί ανάλογα προς δική της χρήση, ΟΣΕΣ κυρίαρχες υποτάσσουν και γυναίκες είναι αιρετικές και συνεπώς δεν είναι κυρίαρχες, αλλά το κυριότερο
    Τώρα αν οι απόψεις οι δικές μου και κάποιων άλλων χαλάνε την «ατμόσφαιρα», πραγματικά λυπάμαι, ίσως όμως να έπρεπε εξ αρχής να δηλωνόταν πως το Thread αυτό είναι κλειστό για Κυρίαρχους και υποτακτικές γυναίκες ή Αφέντρες που υποτάσσουν και γυναίκες και γενικά για τον οποιοδήποτε «τολμά» να διαφωνεί ενάντια σε φασιστικές νοοτροπίες και αναπόδεικτες
    θεωρίες–δεκανίκια κυριαρχικότητας και «τολμά»(αν είναι δυνατό!) να μην προσκυνά τους ίδιους θεούς και είδωλα και όσοι το κάνουν θα είναι υποχρεωμένοι να καταπιούν προσβολές και βρισιές.

    Αυτή θα είναι και η τελευταία απάντηση μου, αν και αναμφίβολα, θα δυσκολευτώ να καταφέρω να επιβιώσω(!), αλλά αφενός είναι κατανοητή η θέση μου σχετικά με την Sutton και τις απόψεις της κι αφετέρου γιατί βλέπω πως καλλιεργείται αντί διαλόγου ο μονόλογος, αντί πειθαρχίας, η αναρχία και αντί ελευθερία του λόγου, (κάτι που απόλυτα συνάδει με την φασίζουσα νοοτροπία της Sutton βέβαια!), προσβολές και εξακολουθούν να ισχύουν μεγάλες εκπτώσεις στο θέμα επιπέδου και ουσίας, στην προσπάθεια φίμωσης των αντιφρονούντων.
    “..Γιατί κ' η αναρχία, ομοιάζει την σκλαβιά,
    να ζούμε σαν θηρία, είν' πλιο σκληρή φωτιά.”


    Κι όσο κι αν προσπαθώ να απωθήσω τη βαθιά μου φύση και παραδέχομαι πως μόνο με νύχια και δόντια κατορθώνω να αντιστέκομαι ακόμη στην επιθυμία μου να δηλώσω υποτακτικός και να παραδοθώ σε μια «βιολογικά ανώτερη» από μένα ύπαρξη κι όσο κι αν ξορκίζω την αδυναμία μου μπροστά στην όλη σαγήνη της υπαρξής και των "μεθόδων" της, δεν ξέρω για πόσο ακόμη θα καταφέρω να αντιστέκομαι, γι΄ αυτό λέω να την κάνω όσο ακόμη μπορώ να πάρω τα «αδύναμα κι αβοήθητα» πόδια μου, μπας και διασώσω το «γόητρό» μου. lol

    Την καταπιεσμένη «υποτακτική» μου καλημέρα σε όλους…!

    Φιλικά,

    Tor