Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τι είναι η Ολική Ανταλλαγή Εξουσίας (Total Power Exchange)

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Resources and Tutorials' που ξεκίνησε από το μέλος lara, στις 26 Αυγούστου 2005.

  1. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Τι είναι η Ολική Ανταλλαγή Εξουσίας (Total Power Exchange) και πως διαφοροποιείται από μια σχέση Κυριαρχίας/Υποταγής (D/s relationship)

    Δήλωση αποκήρυξης : Οι ακόλουθες σκέψεις και ορισμοί είναι αποκλειστικά δικοί μου, και δεν αποτελούν με κανένα τρόπο κάποιο επίσημο ορισμό της έννοιας της Ολικής Ανταλλαγής Δύναμης.
    Όλες οι σχέσεις Ολικής Ανταλλαγής Δύναμης είναι μοναδικές και τόσο διαφορετικές η μία από την άλλη όσο και κάθε άλλη απλή ερωτική σχέση. Νομίζω ωστόσο ότι υπάρχουν και κάποιες ομοιότητες.
    Επίσης, επειδή ακριβώς η σχέση μου με τον Leo είναι αυτή ενός Κυρίαρχου άνδρα και μίας υποτακτικής γυναίκας, το βρίσκω φυσικό να χρησιμοποιώ τη λέξη «Αυτός» για τον Κυριαρχικό, και τη λέξη «αυτή» για την τον υποτακτικό σύντροφο. Το φύλο όπως καταλαβαίνετε δεν αποτελεί ζήτημα σε μία σχέση Ολικής Ανταλλαγής Δύναμης. Πρόκειται απλά για την οκνηρία μου.

    ---------------------------------------------------------------------------------
    Είναι μάλλον ενδιαφέρον για μένα που είμαι αρκετά νέα στον κόσμο του BDSM, να ανακαλύπτω πόσο εχθρικοί είναι οι άνθρωποι με αυτόν τον σεξουαλικό προσανατολισμό, όταν πραγματεύονται με την ιδιόρρυθμη ερωτική σχέση με το όνομα Ολική Ανταλλαγή Δύναμης (Total Power Exchange).

    Εφόσον το να ζω μέσα στα πλαίσια αυτού του είδους της σχέσης έχει γίνει πλέον τόσο φυσικό για μένα, δυσκολεύομαι να διακρίνω καλά την «απειλή» την οποία οι περισσότεροι άνθρωποι του χώρου βλέπουν
    σε αυτή τη σχέση. Και για να είμαι ειλικρινής, ένα από τα πρώτα κείμενα που διάβασα on-line ήταν τα "9 επίπεδα υποταγής".
    Δεν μπορούσα να κατανοήσω γιατί ο συγγραφέας έβρισκε το 9ο επίπεδο υποταγής τόσο απίθανο να επιτευχθεί.

    Κατανοώ ασφαλώς ότι μία σχέση Ολικής Ανταλλαγής Δύναμης δεν είναι για τον οποιονδήποτε.
    Και ασφαλώς δεν λέω ότι μια τέτοια σχέση είναι «καλύτερη» από οποιαδήποτε άλλη σχέση Κυριαρχίας/υποταγής.
    Αυτό που με σιγουριά μπορώ να πω ωστόσο, είναι ότι πρόκειται για ένα ολοκληρωτικά διαφορετικό «παιχνίδι»

    Λοιπόν τι είναι η TPE (Total Power Exchange)?

    Το όνομα μιλάει στα αλήθεια από μόνο του.
    Ολική για να δηλώσει την αντίθεση με την μερική.
    Αυτό σημαίνει ότι η υποτακτική έχει παραδώσει τον εαυτό της στον μοναδικό της σύντροφο, τον Κυρίαρχο. Σώμα, μυαλό και ψυχή. Χωρίς περιορισμούς.
    Από την πλευρά του ο Κυρίαρχος έχει αναλάβει αυτή την τεράστια ευθύνη. Έχει την υποτακτική υπό την πλήρη κατοχή του.
    Λοιπόν πως αυτή η τοποθέτηση των πραγμάτων καταφέρνει να διαφοροποιήσει μια σχέση TPE από μια σχέση Κυριαρχίας/υποταγής?
    Θα χρησιμοποιήσω τη σχέση μου με τον Leo στα παραδείγματα που θα παραθέσω, επειδή ακριβώς γνωρίζω τη λειτουργία της σχέσης μας καλύτερα από αυτή οποιασδήποτε άλλης.

    Είναι μια δέσμευση ζωής

    Τα TPE ζευγάρια δεσμεύονται για όλη τους τη ζωή. Ο θάνατος του ενός από τους δύο συντρόφους είναι η μόνη πιθανή «έξοδος» από αυτή τη σχέση. Τα περισσότερα TPE ζευγάρια που γνωρίζω είναι μέσα σε αυτή για όλη τους τη ζωή. Όταν ο Leo και εγώ παντρευτήκαμε υποσχέθηκα να τον Αγαπώ, να τον Τιμώ και να τον Υπακούω μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος. Για τους ανθρώπους που ήταν παρόντες ήταν απλά ένας γάμος σαν οποιονδήποτε άλλο. Τίποτα το ιδιαίτερα ασυνήθιστο με τους όρκους, εκτός ίσως από το μέρος το σχετικό με την «υπακοή».

    Ο Leo και εγώ ακολουθούμε τους όρκους μας κατά λέξη.
    Η υποτακτική δεν μπορεί να αποχωρήσει από τη σχέση.

    Έχει παραδώσει τον εαυτό της στον Κυρίαρχο της και μαζί έχει παραιτηθεί και της δυνατότητας να δώσει τέλος σε μία σχέση. Και εφόσον είναι δεσμευμένοι για όλη τους τη ζωή , δεν υπάρχει στα αλήθεια έξοδος για την υποτακτική, απλά δεν μπορεί να φύγει από τη σχέση.

    Αυτό είναι ένα από εκείνα τα σημεία που κάνουν τους περισσότερους ανθρώπους να «μαζεύονται» όταν μιλάνε σχετικά με μια τέτοιου είδους σχέση.

    Το επιχείρημα τους ότι «μπορείς να φύγεις εάν το θέλεις» είναι φυσικά έγκυρο από την άποψη ότι μπορώ να βγω έξω από την πόρτα, αν έπρεπε να προσβληθώ από κάποια κρίση παραφροσύνης.
    Ωστόσο ο Leo θα με ακολουθούσε και θα με έφερνε πάλι πίσω στο σπίτι.
    Και αυτό είναι δικαίωμα του να το κάνει.

    Τα περισσότερα από τα TPE ζευγάρια δημιουργούν ένα περιβάλλον όπου πρακτικά δραστικά μέτρα στηρίζουν αυτή την «αδύνατο να αποχωρήσεις» απόφαση, την οποία τα ίδια ζευγάρια πήραν όταν εισήλθαν σε αυτού του τύπου τη σχέση.

    Στη δική μας περίπτωση υπάρχουν δύο βασικά πράγματα.Καταρχήν δεν έχω κάποια απασχόληση έξω από το σπίτι μας. Κατά συνέπεια δεν έχω καθόλου δικά μου χρήματα. Όταν για κάποιο λόγο χρειαστώ χρήματα είμαι υποχρεωμένη να τα ζητήσω από τον Leo, και αυτός είναι που θα μου τα δώσει. Αν υπάρχουν ρέστα από κάποια αγορά που έχω κάνει είμαι υποχρεωμένη να τα δώσω πίσω στο Leo.
    Ύστερα δεν έχω δικό μου αυτοκίνητο και έτσι δεν μπορώ να πάω πιο πέρα από εκεί που τα πόδια μου μπορούν να με πάνε, και δεν υπάρχουν δημόσια μεταφορικά μέσα εδώ γύρω. Έτσι, ακόμα και αν ξαφνικά με έπιανε κάποια κρίση τρέλας και επιχειρούσα να φύγω, αυτό θα μου ήταν εξαιρετικά δύσκολο.

    Γνωρίζω ότι για τους περισσότερους ανθρώπους αυτό ακούγεται σαν φυλακή. Ωστόσο, αυτό που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας είναι ότι είναι μια φυλακή μέσα στην οποία επιθυμώ να είμαι κλεισμένη.
    Τα πρακτικά ζητήματα είναι εκεί για να στηρίζουν αυτή την επιθυμία-και για τους δυο μας. Σκέφτομαι σχετικά με αυτό σαν μια στάση ζωής την οποία μοιράζομαι με άλλους πολύ αφιερωμένους στην δέσμευση τους ανθρώπους, όπως είναι οι καλόγριες και οι μοναχοί (και η σύγκριση τελειώνει κάπου εδώ LOL)

    Έχω ανακαλύψει ότι με το πέρασμα του χρόνου η σκέψη της φυγής γίνεται όλο και πιο απόμακρη.
    Απλά δεν είναι πλέον ένα ζήτημα. Ακριβώς όπως και η όποια άλλη ιδιοκτησία του Leo βρίσκομαι απλώς εδώ. Όπως ακριβώς το αυτοκίνητο του δεν μπορεί να ξεκινήσει από μόνο του, έτσι και εγώ δεν μπορώ να ξεφύγω από τον έλεγχο που ασκεί πάνω μου.

    Δεν υπάρχει συμβόλαιο

    Παρακολουθώντας τα όσα λέγονται στο Διαδίκτυο, θα δεις ότι οι περισσότεροι "γκουρού" του D/s σου λένε να διαπραγματευθείς ένα συμφωνητικό πριν εμπλακείς σε μια 24/7 σχέση Κυριαρχίας/υποταγής.
    Θα πρέπει να υπάρχει ένα είδος συμβολαίου το οποίο θα «ρυθμίζει» αυτά που επιτρέπονται και αυτά που δεν επιτρέπονται μέσα στα πλαίσια της σχέσης. Σε μια μερική σχέση δείχνει λογικό ότι υπάρχει η ανάγκη ενός συμφωνητικού.

    Υπάρχουν περιοχές μεταξύ των δύο προσώπων οι οποίες βρίσκονται έξω από τα πλαίσια των σχέσεων Κυριαρχίας/υποταγής?
    Παιδιά ίσως ή η εξωτερική απασχόληση της υποτακτικής?
    Υπάρχει ένα χρονικό πλαίσιο στη σχέση? Μήπως η ανταλλαγή δύναμης ισχύει μόνο για το χώρο της κρεβατοκάμαρας?

    Σε μία σχέση Ολικής Ανταλλαγής Δύναμης ένα συμβόλαιο είναι άνευ ουσίας. Η υποτακτική έχει ήδη παραδοθεί ολοκληρωτικά στον Κυρίαρχο της. Δεν υπάρχει λόγος να στενέψει η έκταση της επιρροής του πάνω της. Αυτός έχει όλη την ισχύ. Αυτή δεν έχει τίποτα. Και δεν υπάρχει κανένας λόγος να το τοποθετήσεις αυτό σε
    ένα κομμάτι χαρτιού.

    Το μόνο κομμάτι χαρτιού που έχουμε είναι οι όρκοι του γάμου μας ,και αυτοί που δώσαμε ο ένας στον άλλο όταν μου φόρεσε το κολάρο, 6 μήνες μετά το γάμο μας...


    Δεν υπάρχουν κανόνες

    Όταν εγκαθιδρύσαμε την Ολικής Ανταλλαγής Δύναμης σχέση μας, προσπαθήσαμε να μαζέψουμε όσο το δυνατό περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το « πώς να το κάνετε με το σωστό τρόπο».
    Όλοι λέγανε ότι χρειαζόμασταν κανόνες. Προσπαθήσαμε σοβαρά.
    Καταγράψαμε πολλές από τις ιδέες και προτάσεις που νιώθαμε ότι μπορεί να μας ταιριάζουν. Αλλά στο τέλος ανακαλύψαμε ότι αυτό δεν ήταν τίποτα άλλο παρά σπατάλη χαρτιού.
    Επειδή απλά ο Leo έχει τον απόλυτο λόγο.
    Εάν μου πει να πάω και να βάψω τα μαλλιά μου μοβ, αυτό ακριβώς και πρόκειται να κάνω.Οι αποφάσεις του σχετικά με μένα δεν μπαίνουν συχνά σε λεπτομέρειες του τύπου τι να φορέσω, πότε να πάω στο μπάνιο και σε καθημερινές συνήθειες σαν αυτές.
    Αλλά φυσικά αν για κάποιο λόγο το θελήσει, μπορεί να πάρει και «όλες τις μικρές μου αποφάσεις» επίσης.Και αυτό είναι δικαίωμα του.
    Κυρίως αποφασίζει για τις γενικές γραμμές. Στο παράδειγμα της κόμμωσης μου, γνωρίζω ότι με προτιμά με κοντά κουρεμένο μαλλί, και από εκεί και μετά εξαρτάται από μένα να αποφασίσω το πότε χρειάζομαι κούρεμα ή κάτι άλλο σχετικό με την κόμμωση μου.
    Όταν νομίζω ότι είναι ώρα να φτιάξω το μαλλί μου θα τον ρωτήσω αν μπορώ να κλείσω ραντεβού με την κομμώτρια μου, και θα του ζητήσω τα χρήματα για να πληρώσω.
    Όσο για την ακόμα μεγαλύτερη εικόνα, ο Leo αποφασίζει για τις προτεραιότητες μου-για το πώς πρέπει να χρησιμοποιώ το χρόνο μας , και για το πότε μου επιτρέπεται να βγαίνω από το σπίτι.
    Έχει αποφασίσει ότι προς το παρόν δεν πρέπει να έχω κάποια εξωτερική απασχόληση, επιπλέον δεν έχω καθόλου δικά μου χρήματα, ούτε μεταφορικό μέσο.
    Οι περισσότεροι άνθρωποι αυτό θα το ονόμαζαν φυλάκιση. Και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να δουν το γεγονός, ότι αυτή ακριβώς είναι και η ζωή που με κάνει ευτυχισμένη.

    Δεν υπάρχει λέξη ασφαλείας (safeword)...

    Προς έκπληξη μου ανακάλυψα ότι οι άνθρωποι στα αλήθεια προσβάλλονται, όταν μαθαίνουν ότι δεν έχω κάποια λέξη ασφαλείας.
    Δεν καταλαβαίνω καν την έννοια της λέξης ασφαλείας. Θα ένιωθα ότι εγώ έχω τον έλεγχο αν μπορούσα να κραυγάζω «κόκκινο» ή «κίτρινο», και ο Leo ήταν υποχρεωμένος να σταματήσει οτιδήποτε και αν έκανε.

    Σε μια σχέση Ολοκληρωτικής Ανταλλαγής Δύναμης δεν υπάρχουν «διαλείμματα για ξεκούραση» ούτε λέξεις ασφαλείας. Ό Leo είναι ο Αφέντης σε συνεχή βάση. Γνωρίζει τις αντιδράσεις μου αρκετά καλά έτσι ώστε να μπορεί να εκτιμήσει την όποια δραστηριότητα του και είτε να τη συνεχίσει ή να την αλλάξει.
    Για μένα είναι σαν τον προπονητή κάποιας ομάδας του basketball.
    Ο προπονητής πιέζει τα όρια των παικτών του, συχνά πέραν και του σημείου που ο κάθε παίκτης φαντάζεται ότι είναι ικανός να φτάσει.
    Και ένας καλός προπονητής το κάνει αυτό ξανά και ξανά. Και οι παίκτες του τον αγαπούν για αυτή του την ικανότητα.
    Εάν ένας παίκτης πει «δεν αντέχω άλλο…» είναι πιθανό ότι κάποιος προπονητής θα του απαντήσει «εντάξει ,το ξέρω ότι δεν μπορείς». Ένας καλός προπονητής όμως θα έλεγε « Ξέρω ότι μπορείς να τα καταφέρεις .Σου έχω εμπιστοσύνη. Προσπάθησε πιο σκληρά»
    Ή ακόμα μπορεί να δοκίμαζε την ψυχολογία του αντίστροφου, γνωρίζοντας ότι αν πει προς τον παίκτη «Δεν περίμενα ότι θα μπορούσες να το κάνεις», ο παίκτης θα το έβλεπε σαν πρόκληση για να ξεπεράσει ακόμα και τον καλύτερο του εαυτό.
    Δεν υπάρχουν διαπραγματεύσεις ούτε «γνωστά όρια»

    Οι περισσότεροι παίκτες στη δημόσια σκηνή θα διαπραγματευθούν μια σκηνή, και θα καθορίσουν τα όρια του υποτακτικού πριν αρχίσουν να παίζουν.
    Αυτό δεν ισχύει για ένα TPE ζευγάρι. Είναι τελείως άσχετο ακόμα και το να σκέφτεσαι σύμφωνα με αυτά τα πρότυπα.
    Έχω παραδώσει στο Leo το σώμα, το μυαλό, και την ψυχή μου και έχει αναλάβει να διαχειριστεί την εξερεύνηση των ορίων μου.
    Ασφαλώς όλοι οι άνθρωποι έχουν όρια-συμπεριλαμβανομένης και μιας υποτακτικής σε μια TPE ερωτική σχέση.
    Έχω πολλά! Αλλά μέρος αυτού που μας προκαλεί ρίγη συγκινήσεως είναι να τα ανακαλύπτουμε, και για τον Leoνα τα ωθεί προς τα εμπρός, …όποια όρια αισθάνεται ότι είναι επιθυμητό να ωθήσει...…


    Και για να ολοκληρώσουμε

    Λοιπόν, ποιος είναι ο απώτερος στόχος ενός ζευγαριού που ζει μέσα στα πλαίσια μιας σχέσης Ολικής Ανταλλαγής Δύναμης?
    Θα έλεγα ότι είναι μια συμβίωσις; το να γίνουν σχεδόν «ένα πρόσωπο», ή ένα είδος οργανισμού το οποίο είναι ΕΝΑ αλλά αποτελείται από δύο αλληλοεξαρτώμενα κύτταρα.
    Σίγουρα αυτή η σχέση δεν είναι για τον καθένα. Τα δύο εμπλεκόμενα πρόσωπα θα πρέπει να τη θέλουν στα αλήθεια και να αποκομίζουν ευχαρίστηση από αυτή. Η υποτακτική θα πρέπει να νιώθει την ανάγκη να παραδώσει κάθε έλεγχο, και ο Κυρίαρχος από την άλλη πλευρά πρέπει να έχει την ανάγκη του ολοκληρωτικού ελέγχου.
    Είναι ποτέ δυνατόν να πλησιάσεις ένα στόχο όπως αυτός? Χμμμ…ίσως όχι.
    Και από μια άποψη αυτό δεν έχει και τόση σημασία.

    Το ταξίδι που πρέπει να κάνεις για να φτάσεις εκεί προσφέρει την ικανοποίηση από μόνο του.


    Και ναι, σε μας αρέσει να ταξιδεύουμε...



    Το πρωτότυπο κείμενο βρίσκεται στο http://www.albanypowerexchange.com/TPE/tpe_vs_d_s.htm
    και τη μετάφραση την έχει κάνει ο φίλος Chiron.
     
  2. Konstantinos

    Konstantinos Staff Member

    Ωραίο αυτό το κείμενο. Εκεί που θέλω να σταθώ είναι στο Exchange - Με λίγα λόγια η ερμηνεία της λήξης exchange είναι πως και τα 2 μέλη της σχέσης πρέπει να τηρούν τους όρκους. Δηλάδη και ο Κυρίαρχος είναι ουσιαστικά δεσμευμένος να μην αλλάξει κάτι από αυτά που έχει ορκιστει ??

    Και τι είδους Κυριαρχία είναι αυτή στην οποία ο Κυρίαρχος δεν μπορεί να αλλάξει τους όρους/όρκους ? Αυτά είναι λίγο μπερδεμένα..

    Τα περισσότερα ? Όχι όλα δηλαδή . Άρα κάποια σχέση ήταν TPE αλλά μετά σταμάτησε να είναι. Αυτό όμως δεν έρχετε σε αντίθεση με το ότι TPE σχέση σημαίνει for life ??
     
  3. τασος0

    τασος0 Regular Member

    ετσι ακριβως θα ηθελα να ειναι η ζωη μου...υπο πληρη νομη κατοχη και κυριοτητα
     
  4. carissa[L_T]

    carissa[L_T] Contributor

    Κωνσταντίνε δεν μπορώ να μην ρωτήσω, σαν ποιόν όρκο (αν και προτιμώ την λέξη δέσμευση) θα έπρεπε λες να μπορεί να αλλάξει Ο Κυρίαρχος,?
    Να την προστατεύει? Να την φροντίζει? Να την καθοδηγεί? Γιατί θεωρώ πως αυτοί είναι και οι βασικοί "όρκοι" ουσιαστικής δέσμευσης ενός Κυρίαρχου σε μια TPE σχέση, που σημαίνει πως η σκλάβα και ολόκληρη η ζωή της είναι πλέον στη απόλυτη διάθεση Του Κυρίαρχου από Τον οποίον είναι απόλυτα και ολοκληρωτικά εξαρτημένη.

    Φυσικά μιλάμε για μια σχέση ζωής, δυσνόητη και ίσως και τρομακτική για πολλούς, ακόμα και ουτοπική για άλλους. Υπάρχει όμως και μια μερίδα ανθρώπων που αυτό αποζητάει, αυτό τους γεμίζει, εκεί είναι ευτυχισμένοι.

    Εδώ θα σημειώσω πως θεωρώ σχεδόν αδύνατο πλέον, ένας άνθρωπος που δεν ελκύεται από το TPE να μπορέσει ή να έχει και την διάθεση ακόμα να το κατανοήσει οπότε και είναι άσκοπο πολλές φορές να προσπαθείς να εξηγείς σε αυτούς που κατα βάθος δεν θέλουν να ακούσουν γιατί έχουν αποκρυσταλώσει απόψεις βασισμένοι στις δικές τους «σωστές» επιλογές.
    Ο τρόπος που βιώνει κανείς μια τέτοια σχέση και το τι του προσφέρει, μπορεί να γίνει κατανοητός (σε μια κλίμακα από το 1 έως το 10), 9 από ομοϊδεάτες, 3 από ανοιχτόμυαλους βανίλλα και κάπου 2 από ανθρώπους που ασχολούνται με το BDSM. Το 0 το αφήνω για τους υπόλοιπους μη ανοιχτόμυαλους παντός τύπου. Αυτός είναι ένας χονδρικος υπολογισμος βασισμένος στην προσωπική μου εμπειρία οπότε μην τα λάβετε υπ'όψη εάν δεν θέλετε.

    Σαφώς μιλάμε για μια δύσκολη, ίσως την δυσκολότερη μορφή σχέσης αλλά αύτό δεν την κάνει αδύνατη, εφ'όσον υπάρχουν άνθρωποι αποφασισμένοι να αφοσιωθούν σε αυτό. Οτιδήποτε λιγότερο την καθιστά απλώς ανέφικτη.

    Τέλος, η σχέση που περιγράφεται παραπάνω θα μπορούσαμε να πούμε πως ακούγεται ιδανική. Σίγουρα είναι ένα καλό παράδειγμα για να δεί κανείς πως μπορεί να είναι μια σχέση TPE, αλλά δεν πιστεύω πως η φράση «ιδανική σχέση» έχει εφαρμογή σε ένα γενικό σύνολο ανθρώπων.
    Τα εχουμε ξαναπεί, πολλές οι παράμετροι που διαμορφώνουν μια σχέση και την κάνουν ιδανική για το κάθε ζευγάρι ξεχωριστά.
     
  5. gaby

    gaby Guest

    Μία πολύ ενδιαφέρουσα μαρτυρία για το πώς μπορεί να είναι μία σχέση Ολικής Ανταλλαγής Εξουσίας. Συγκινητική και ανθρώπινη η έμφαση στο «για πάντα», που δε χαρακτηρίζει μόνο κάποιες μορφές D/s, αλλά την ανάγκη όλων των ερωτευμένων ανθρώπων. Ουτοπική; Ίσως. Αλλά τί γλυκειά ουτοπία...

    Σε μία άλλη μαρτυρία, που θα βρείτε στο http://latches.webslaves.com/fag/howfar.htm διαβάζουμε:

    «...Το καλύτερο θα είναι, στο χρονικό διάστημα που η σχέση εξελίσσεται σε Ολική Ανταλλαγή Εξουσίας, να συζητάτε, έτσι ώστε και οι δύο να γνωρίζετε τί να περιμένετε. Από τη στιγμή που θα φορέσετε κολλάρο, δεν πρόκειται να το βγάλετε, παρά μόνο σε περίπτωση θανάτου, απαλλαγής της σκλάβας (release) ή κάτω από προϋποθέσεις που έχετε και οι δύο συμφωνήσει. Στη μία και μοναδική προηγούμενη σχέση Ολικής Ανταλλαγής Εξουσίας που έχω ζήσει, ο Αφέντης και σύζυγός μου άρχισε να μας κακομεταχειρίζεται, εμένα και τα παιδιά μου, εξαιτίας του αλκοόλ και των ναρκωτικών, έτσι τον εγκατέλειψα για χάρη των παιδιών. Δεν ήταν τα παιδιά μου αυτά που είχαν επιλέξει την Ολική Ανταλλαγή Εξουσίας...»

    Αναρωτήθηκα, για ποιό λόγο άραγε ένα D/s ζευγάρι θα επιδιώξει μία τόσο ισχυρή και προδιαγεγραμμένη δέσμευση πηγαίνοντας σε TPE; Δε με προβλημάτισαν τόσο οι {θεωρητικές;} πιθανότητες για ακρότητες μέσα στη σχέση, όπως κατά καιρούς ακούγονται και περιγράφονται. Με προβλημάτισε περισσότερο η εσωστρέφεια που δείχνει να συνεπάγεται το TPE. Ο Λήο και η γυναίκα / σκλάβα Του ζουν απομονωμένοι, ίσως σχετικά κλειστοί σε εμπειρίες από τον περίγυρό τους.

    Πόσο απόλυτα θα πρέπει να δικαιώνεται η σκλάβα του Λήο ως γυναίκα, ώστε να αφήσει έξω τα πάντα όσα κουβάλαγε πίσω της και να μπει στο σπίτι του Λήο, αυτή και μόνο αυτή, γυμνή, ξυπόλητη, άφραγκη, ανύπαρκτη πέρα από τον Λήο, ζώντας τον θρίαμβο της πληρους παράδοσης; Τί της πρόσφερε ο Λήο που κάλυψε τόσο θεμελιακές ανάγκες, σε τέτοια έκταση, ώστε να μην υπάρχει χώρος να εκφραστεί άλλη ανάγκη και πολύ περισσότερο να χρειαστεί να καλυφθεί;

    Κάτι μου λέει ότι ο Λήο θα έπεφτε και στη φωτιά για τη σκλάβα Του, αν χρειαζόταν.
     
  6. LordRob

    LordRob Regular Member

    Μια καλή προσπάθεια για μετάφραση από τον Chiron, όμως να παρατηρήσω απλώς ότι ο όρος στα ελληνικά δεν είναι Ολική Ανταλλαγή Δύναμης. Στην συγκεκριμένη χρήση η αγγλική λέξη power δεν μεταφράζεται όπως για παράδειγμα το horse power (ιππο"δύναμη") , αλλά όπως για παράδειγμα το power of attorney (πληρ"εξούσιο"). Άρα ο ορθός όρος είναι Ολική Ανταλλαγή Εξουσίας. Σκεφτείτε όμως και στα ελληνικά: Δεν είναι δύναμη που παραδίδει ο σκλάβος αλλά εξουσία. Έτσι δεν είναι;
     
  7. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    RE: RE: Τι είναι η Ολική Ανταλλαγή Εξουσίας (Total Power Exchange)

    "Ιδανική"; Πείτε με βανίλα ή σοκολάτα ή όπως θέλετε αλλά πιστεύω ότι το TPE, τουλάχιστον όπως ορίζεται παραπάνω, κινείται βαθιά μέσα στα εδάφη της ψυχοπάθειας.

    ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ και ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ
     
  8. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    RE: RE: Τι είναι η Ολική Ανταλλαγή Εξουσίας (Total Power Exchange)

    Εξουσία ή έλεγχο?
     
  9. LordRob

    LordRob Regular Member

    RE: RE: RE: Τι είναι η Ολική Ανταλλαγή Εξουσίας (Total Power Exchange)

    Lara[E-p] wrote
    Εξουσία ή έλεγχο?


    Σίγουρα έλεγχο. Που απορρέει όμως από την εξουσία που κατέχει ο Κύριος έναντι του σκλάβου. Η παράδοση ελέγχου μπορεί όμως να γίνει και από ένα bottom σε ένα top άτομο χωρίς να δίδεται όμως οποιαδήποτε παράδοση εξουσίας από το πρώτο άτομο στο δεύτερο. Σε αυτή την περίπτωση όμως δεν έχουμε TPE. Άρα;

    Εν πάση περιπτώσει ο όρος είναι Total power Exchange και όχι Total exchange of control ακριβώς για τον λόγο που προανέφερα.

    Άρα ορθός όρος «Ολική Ανταλλαγή Εξουσίας.»
     
  10. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Δεν αναφερόμουν στην ορθή μετάφραση...
    Αναφερόμουν στην εξουσία vs έλεγχο, αλλά μάλλον αυτό είναι θέμα για άλλο thread.
    Διόρθωσα τον τίτλο, tY  
     
  11. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Το μυαλό σου και μια λίρα.

    Με αγάπη, ο σημερινός σου εαυτός.
     
  12. Libertine SD

    Libertine SD Premium Member Contributor

    ...και 40 βουρδουλιες το βράδυ στην αυτοτιμωρια!