Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τι ελέγχεις όταν δεν έχεις?

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος rea.., στις 4 Ιανουαρίου 2024.

  1. espimain

    espimain Contributor

    Μοιράστηκα κι επικοινώνησα.
     
  2. RAIN

    RAIN nefelibata

    Το βδσμ ως μορφή εναλλακτικού ερωτισμού έχει ως απαραίτητη προϋπόθεση την συναίνεση. Ως εκ τούτου ως έννοια η ιδιοκτησία, στο βδσμ ως ομπρέλα και ειδικότερα στο υποσύνολο Κ/υ, είναι επί της ουσίας πλασματική και χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον για να περιγράψει μια δυναμική ανάμεσα στους εμπλεκόμενους και όχι την πραγματική κατάσταση.

    Λειτουργεί λοιπόν μια χαρά από την στιγμή που καλύπτει τις ανάγκες των συμμετεχόντων. Επιπλέον, καθώς ζούμε σε ευνομούμενη κοινωνία(λέμε τώρα), μια σχέση Κ/υ δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα επιβολής ή κατίσχυσης όπως συχνά γράφεται εδώ μέσα αλλά προσωπικής επιλογής του τρόπου αλληλεπίδρασης.
     
  3. espimain

    espimain Contributor

    Ότι βλέπει κάποιος σαν πλασματικό, φυσικά και είναι για αυτόν, πλασματικό.
    Υπάρχουν άλλοι που δεν το αντιλαμβάνονται σαν πλασματικό, αλλά σαν πραγματικό γιατί το βιώνουν.
    Εξάλλου δεν είναι όλα για όλους.
     
  4. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Δεν χρειάζεται καν να έχει επέλθει κατίσχυση για το "my way or the highway", αυτό εννοώ. Αν πχ κατά τη διάρκεια της γνωριμίας το would be Κ έχει δηλώσει πολυγαμικό ενώ το would be υ είναι μονογαμικό, το τελευταίο είτε κόβει ρόδα μυρωμένα είτε κάθεται και αν ζήσει, έζησε. Αν το "Κ" γίνει -ω του θαύματος!- μονογαμικό, το "υ" θα πρέπει να θυμάται μια πολύ βασική αρχή, αν κάτι είναι "too good to be true" τότε μάλλον είναι όντως "to good to be true"
     
  5. rea..

    rea.. Contributor

    Καμία αντίρηση για το πως το ζείτε εσείς, αλλά για το πως το ζω εγώ και τι πιστεύω και τι νιώθω, δεν μπορείται να έχετε ερμηνεία.
    Άρα μπορώ να μιλάω για κατίσχυση και επιβολή ακόμα και αν δεν το καταλαβαίνετε και εσείς ως πολιτισμένος συνομιλητής το σέβεστε και το δέχεστε δημόσια χωρίς να υπονοείτε αυθαίρετα κάποια βλάβη στην αντίληψη μου.
    Φυσικά - φυσικότατα και μπορεί να είναι και αποτέλεσμα κατίσχυσης και επιβολής.

    edit: μπορείτε να δώσετε μια θεωρία που να μην αφορίζει τις υπόλοιπες επιλογές και να δίνει την δική σας απόλαυση και μόνο?
     
    Last edited: 5 Ιανουαρίου 2024
  6. mystique

    mystique Owned Premium Member Contributor

    Γιατί η συναίνεση συνεπάγεται πλασματικότητα;

    Και τι σχέση έχει η ευνομία της κοινωνίας με τον τρόπο που ο καθείς θέλει να σχετίζεται ερωτικά και μάλιστα συναινόντας σε αυτό;
     
  7. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Γιατί δε βάζουμε τα πράγματα στο context τους; Η κυριαρχία στο context του BDSM έπεται κατίσχυσης στο ίδιο context, το οποίο σημαίνει επιβολή, *πάντα* στο ίδιο context.

    Δεν γίνεται με τη χρήση πιστολιού στο κεφάλι, δεν είναι βίαιη, δεν γίνεται υπό την απειλή αφανισμού του λιγότερο ισχυρού. Επιβολή είναι και το να σε κάνει να ΜΗ θέλεις αλλιώς.

    Οι λέξεις που χρησιμοποιούμε έχουν σημασία αλλιώς καταλήγουμε και πάλι να μιλάμε για μήλα και για μούσμουλα. Ονομάζουμε "κατίσχυση", "κυριαρχία" και "επιβολή" καταστάσεις που μπορούν να αναγνωριστούν ως "κατίσχυση", "κυριαρχία" και "επιβολή".

    Το παστίτσιο είναι παστίτσιο επειδή φτιάχνεται με συγκεκριμένα υλικά και έχει συγκεκριμένη μορφή και τρόπο παρασκευής. Αν τα μακαρόνια είναι περισσότερο ή λιγότερο χοντρά, αν ο κιμάς είναι από μοσχάρι ή από σόγια, αν στη μπεσαμέλ χρησιμοποιείται ζωικό ή φυτικό γάλα, δεν έχουν παρά μόνο διατροφική, και πιθανώς γευστική σημασία, αλλιώς δε θα λέγεται παστίτσιο, θα λέγεται μακαρόνια με κιμά και μπεσαμέλ.
     
    Last edited: 5 Ιανουαρίου 2024
  8. sapfw

    sapfw λιβελούλα Contributor

    κάποιος λόγος θα υπάρχει...
     
  9. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Καλή μας χρονιά και στη BDSM θεματολογία λοιπόν  

    Έλεγχος υπάρχει χωρίς ιδιοκτησία. Έχει κατισχύσει ο Κ σε ένα υ, συναίνεσε το υ και από κει και πέρα αυτό που ορίζει ο Κ γίνεται. Η ιδιοκτησία δείχνει τα όρια ή μάλλον την έλλειψη ορίων του Κ στο τι μπορεί να ορίσει στο υ να κάνει. Είθισται να σκεπτόμαστε για ιδιοκτησία σε περιπτώσεις ολικού ελέγχου. Είναι μια ξεχωριστή μορφή M/s, όταν ο Αφέντης είναι και Ιδιοκτήτης του σ.

    Η ασυμμετρία σε μια σχέση Κυριαρχίας - υποταγής είναι όταν σταθερά ο ένας πάντα ο ίδιος πόλος ασκεί την Κυριαρχία και ο άλλος πόλος πάντα υποτάσσεται. Για το θέμα της ευθύνης δεν ξανοίγομαι γιατί έχω την ιδιαιτερότητα να θεωρώ ότι το σ ποτέ δεν απεκδύεται της ευθύνης του για το γεγονός ότι παραδόθηκε σε αυτό το Κ και πάντα έχει ευθύνη απέναντι στο Κ να είναι καλά παραδομένο. Αλλά αυτό είναι δικό μου και πολύ ευχαρίστως να μη συμφωνεί κανένας ή να έχει ένα σωρό οντολογικές, ιδεολογικές και λογικές αντιρρήσεις, δεν με πειράζει διόλου  
     
  10. rea..

    rea.. Contributor

    Αυτό το σημείο δεν το έχω καταλάβει, μπορείτε να το αναπτύξετε?
     
  11. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    Το που μπορεί να φυτρώσει, να ανθίσει και να ευοδώσει ο έλεγχος είναι πραγματικά "μαγικό". Οι συνθήκες της σχέσης καθορίζουν εν πολλοίς και την υφή, και την ποιότητα και το είδος της.
    Η έννοια της ιδιοκτησίας για εμένα είναι πεδίο του M/s με το κάθε τι πιο απόλυτο, πιο συγκεκριμένο.
    Όσο αφορά το D/s έχουν δωθεί πολύ εύστοχα τα επίπεδα στα οποία αυτό κινείται εδω :

    Το μόνο που μπορώ να προσθέσω είναι πως σε όποιο πεδίο D/s και αν βλέπει κανείς τον εαυτό του και τη σχέση του το πλαίσιο, η ελευθερία, οι αποφάσεις, και γενικότερα το πεδίο δράσης του υ μέσα στην σχέση είναι πράγματα που αποφασίζονται και διαχειρίζονται απο το κ.
     
  12. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Πολύ ευχαρίστως  

    Η ιδιοκτησία είναι αυτή που καθορίζει ως πού θα φτάσει η χρήση του σ από τον Κ. Το ιδιόκτητο σ το κάνει ό,τι θέλει ο Κ.