Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τι εστί φιλοσοφία;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος SMiss_angel2307, στις 28 Δεκεμβρίου 2007.

  1. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    ολοκληρωσα το πρωτο ποστ , τοποθετοντας την φιλοσοφια στον βαθμολογικο πινακα των προτεραιοτητων του ανθρωπου ....
    οσο και να το φιλοσοφουμε δεν θα ειναι αρκετο για να μας προωθησει σε ανωτερους στοχους και εργα χειροπιαστα ...
    αλωστε η φιλοσοφια δεν υπηρξε και ο καλυτερος φιλος της ηθικης ...η δε αδυναμια της να αποδειχθει στο πειραματικο εργαστηριο την κανει την περισσοτερη ευλωτη σε σφαλμα ανθρωπινη δραστηριοτητα .... που ο σοφος λαος την τοποθετησε στο παραπανω πινακα προτεραιοτητων με το περιφημο : "καλυτερα να μασας παρα να μιλας ...." ......
    .... ουγκ !...
     
  2. MasteR_PieR

    MasteR_PieR Regular Member

    Απάντηση: Τι εστί φιλοσοφία;

    Χαχαχαχα. γιασου ρε Λιακο με τα κοπλιμεντα σου.  Καλα τα λες SMiss_angel2307 αλα και η φιλοσοφια εχει και τα ορια της. Εδω ομος τα ορια κσεπεραστικαν και η Φιλοσοφια καταντησε   Μετα σινχορισεος Μανδαμ  
     
  3. SMiss_angel2307

    SMiss_angel2307 Regular Member

    MasteR_PieR, φυσικα! αλλωστε οταν παραξεφευγει πλεον ειναι ανεφαρμωστες θεωριες που απλα ακουγονται ομορφα στα αφτακια μας... αν κ εδω δεν διακρινω καποια υπερβολη τελος παντων....

    κ για να απαντησω στον isnogood...
    οντως καλυτερα να μασας παρα να μιλας γιατι μεταξυ των δυο ποστς σου δεν υπαρχει καν συνειρμος!
    κ οχι μονον αυτο αλλα...
    προφανως εχουμε διαφορετικους ανωτερους στοχους! εσενα ειναι σε υλικα εμενα οχι ομως (σεβασου λοιπον πως δεν λυσσαμε ολοι για φραγκα πχ)
    κ ειδικα με το "η φιλοσοφια δεν υπηρξε κ ο καλυτερος φιλος της ηθικης" θελω επισης να μου το εξηγησεις {ξανθια παιδι μου τι περιμενεις τωρα; } γιατι προς στιγμην διαφωνω ορθως, καθετως, πλαγιως, διαγωνιως κ κυκλικα μην σου πω παιρνοντας πχ την φιλοσοφια του Καντ ως ηθικοτατη αναμφιβολλα για οσους την γνωριζουμε!
    (τερμα θα τα σκισω τα βιβλια μου κ οτι εχω κανει σε φιλοσοφια σε ακαδημαϊκο επιπεδο δεν φτανουν τις γνωσεις του)
     
  4. soutzoukakia

    soutzoukakia His precious

    Απάντηση: Re: Τι εστί φιλοσοφία;

    Διάβασα πρόσφατα στο Focus και κάνω μια περίληψη σε ότι πιστεύω ότι απαντάει στο ερώτημα σου.

    Από ότι λέει εκεί λοιπόν:
    «…Η φύση έχει επινοήσει και εξελίξει το τέχνασμα του ερωτικού πάθους για να βοηθά στην αναπαραγωγή του είδους μας.
    Η ικανότητα να ερωτευόμαστε εξελίχθηκε, αφού όποιος επικεντρώνει την προσοχή του σε ένα μόνο πρόσωπο αυξάνει τις δυνατότητες αναπαραγωγής, εκτός από το χρόνο και την ενέργεια που σπαταλά.

    Όταν ερωτευόμαστε ενεργοποιείται το εγκεφαλικό σύστημα παραγωγής ντοπαμίνης. Είναι ουσία που εμπλέκεται και στην αντίδραση του εγκέφαλου στα ναρκωτικά. Αυτή μας ωθεί να επιθυμούμε σφοδρά τον άλλο.
    Στον εγκέφαλο μειώνεται η συγκέντρωση σεροτονίνης η έλλειψη της οποίας μας ωθεί σε βασανιστικές έμμονες σκέψεις. Ο ερωτευμένος έχει στο κεφάλι του μία μόνο σκέψη: τον άλλο.
    Οι ζώνες του εγκεφάλου που σχετίζονται με τη σωστή κρίση δραστηριοποιούνται λιγότερο, και ο άλλος φαντάζει άμεμπτος και χωρίς ελαττώματα.

    Τη στιγμή του χωρισμού, όταν το αντικείμενο του έρωτα είναι απρόσιτο, τα επίπεδα ντοπαμίνης στον εγκέφαλο ανεβαίνουν και η επιθυμία για τον άλλο γίνεται επιτακτική. Δεν μπορεί όμως πλέον να ικανοποιηθεί. Η εγκατάλειψη γίνεται βασανιστική.

    Σύμφωνα με μελέτη που διεξήχθη στον Καναδά, μετά από οκτώ εβδομάδες χωρισμού οι μισοί από τους «πάσχοντες» είναι κλινικά ασθενείς.»
     
  5. female

    female Contributor




    Η Ηθική, αγαπητέ φίλε isnogood, είναι κλάδος της Φιλοσοφίας, όπως είναι, πχ., και η Αισθητική. Όχι απλώς φίλοι, αλλά κολλητάρια, λοιπόν.  

    http://www.iep.utm.edu/e/ethics.htm

    http://ethics.sandiego.edu/

    http://plato.stanford.edu/entries/aristotle-ethics/




    ΥΓ. Ένας κλάδος που χλευάζει εαυτόν και ημάς είναι τα Business Ethics, καθ' όσον ακόμα και το όνομα αναιρεί εαυτόν.


     
    Last edited: 31 Δεκεμβρίου 2007
  6. SMiss_angel2307

    SMiss_angel2307 Regular Member

    κ συμπληρωνω την φιλτατη female... οπως η ευτυχια, η θρησκεια, ο χρονος, η υπαρξη κ.α...
     
  7. she_Dragon

    she_Dragon Regular Member

    Re: Απάντηση: Τι εστί φιλοσοφία;

    Θα'θελες να το αναλυσεις λιγακι αυτο? ποια ειναι τα ορια της φιλοσοφιας δηλ? ποιος καθοριζει που, ποτε κ ποσο ειναι αρκετο? Δεν χρειαζεσαι μια βαση θεωρητηκη ωστε να σταθεις κ απο κει κ περα να πραξεις αναλογα? η μηπως δεν αναθεωρεις κ εμπλουτιζεις την ηδη υπαρχουσα βαση ωστε να φτασεις στο καλυτερο δυνατο αποτελεσμα?
    Αν ομιλουμε για ηλεκτρικο λαμπτηρα τα πραγματα ειναι πολυ απλα, μια 60W λαμπα (προτιμοτερο φυσικα ειναι να μη χρησιμοποιουμε πυρακτωσεως αλλα λαμπες εξοικονομησης ενεργειας   ) κ ενας διακοπτης ειναι υπεραρκετα για να εχουμε φως......

    Αν ομως ομιλουμε για εσωτερικο "φως" στην ανθρωπινη ψυχη τοτε δεν θα χρειαστει να ανοιξουμε το "διακοπτη" της φιλοσοφιας για να επιτυχουμε το επιθυμητο?  
     
  8. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Φιλοκαλειτε μετ'ευτελειας και φιλοσοφειτε ανευ μαλακιας ,παραμονιατικα!!
    ΑΝΤΕ,ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!  
     
  9. Syrah

    Syrah Contributor

    Ο Κάφκα συμφωνώ, ο Καμύ όμως γιατί αξιολογείται ως λάτρης του παραλόγου;

    Πόθεν το όλο κείμενο SMiss_angel;
     
  10. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    hold your horses SMiss και μην βιαζεσαι να σκισεις τα βιβλια σου   ... δεν αμφισβητω την σπουδαιοτητα της φιλοσοφιας ... οπως προειπα , η εξασκηση του πνευματος εχει μια σημαντικη θεση στην ισοροποια του ανθρωπου .. περα απο αυτο ομως δεν ειναι παρα μονο .. φιλοσοφια ... βγαλμενη απο το μυαλο ανθρωπων .. δεν αποτελει φυσικο νομο , δεν αποτελει επιστημη και σιγουρα δεν επαληθευται πειραματικα σε κανενα εργαστηριο ... απο την αλλη , εκ των πραγματων , αντανακλα την ηθικη του μυαλου που την γεννησε ... σκεψου οτι καποιος μπορει να υπαρξει ενας σπουδαιος φιλοσοφος και να καταχειροκροτηθει απο ολο τον σχετικο κοσμο .... και μια μερα να αποκαλυφθει οτι ο εν λογο φιλοσοφος υπηρξε παιδεραστης ή κατα συροη δολοφονος .... σκεψου ποσο επιδραση θα ειχε στο εργο του μια τετοια αποκαλυψη .... απο την αλλη πλευρα φαντασου αν κατι αναλογο μαθαιναμε για τον Εντισον πχ ή ακομα και για καποιον καλιτεχνη .. πχ Μιχαηλ Αγγελο , Τσαικοφσκι .... τιποτα προσωπικο τους δεν θα επηρεαζε σε κανενα βαθμο το εργο ολων αυτων ... Η λιμνη των κυκνων θα εξακολουθουσε να μαγευει τις αισθησεις , η Ρωμη θα παραμενε επιβλητικη μαζι και γοητευτικη αλλα και ρομαντικη με τα αγαλματα της και η νυχτες μας θα εξακολουθουσαν να ειναι φωτεινες απο τους λαμπτηρες .....
    Οι δυο δογματικες θρησκειες (πνευματικες πανουκλες) Χριστιανισμος και Μουσουλμανισμος , στην ουσια ειναι φιλοσοφιες με βαση το εργο του Χριστου (αχ καημενε που να'ξερες ....) ... αυτες φυσικα αποτελουν την μαυρη πλευρα της φιλοσοφιας διοτι υπηρετουν το σκοπο του ελεγχου των μαζων ... ομως και οι αλλες (ανθρωπινες) φιλοσοφιες και φιλοσοφοι , παλι καποιο σκοπο εξυπηρετουν .... προβολη ? .. δοξα ? .... αναγνωριση? ... χρημα ? ... βλεπεις .... κανεις φιλοσοφος δεν αφησε κληρονομια το εργο του για μετα θανατο του χρηση .... ολοι εν ζωη το υποστηριξαν ... για να το αμφισβητησουν (τις περισσοτερες φορες) αλλοι συναδελφοι τους αργοτερα ... εστω και μετα θανατο ...
    Ο Αριστοτελλης αν και μαθητης του Πλατωνα ακολουθησε αλλον δρομο και οχι την αναληψη της διευθυνσης της ακαδημιας του Πλατωνα (την εκαναν μαζι με τον Ξενοκρατη..οτι θελει τωρα ο καθενας φανταζεται... )... αλλα και ο δικος μας (Μυτιληνιος) ο Θεοφραστος , πηρε δικη του ροτα αν και υπηρξε μαθητης του Πλατωνα στην αρχη και του Αριστοτελη μετα ....
    Αποδεικνυεται λοιπον οτι η φιλοσοφια δεν αποτελει ουτε οδηγο , ουτε κανονες , ουτε ηθικες , ουτε στοχο ζωης ....

    ΥΓ.. σουτζουκακια ευχαριστω αλλα και παλι ... γιατι να ανεβαινουν τα επιπεδα ντοπαμινης? , θα μπορουσαν να μας ρωτανε πρωτα ...
     
    Last edited: 31 Δεκεμβρίου 2007
  11. MasteR_PieR

    MasteR_PieR Regular Member

    Απάντηση: Τι εστί φιλοσοφία;

    Καλησπέρα she_Dragon
    Πριν σου απαντήσω θα ήθελα να σου πω ότι ο τρόπος που διάλεξες να σχολιάσεις την άποψη μου δεν ήταν εύστοχος. Άλλωστε δεν ταιριάζει με το στάτους που έχεις δηλώσει. Το ειρωνικό υφάκι δεν σου πάει Λίγος σεβασμός δεν βλάπτει, αυτό πιστεύω να το γνωρίζεις. Έφτασες στο σημείο μέχρι και την υπογραφή μου να κάνεις θέμα προς ανάλυση και σχολιασμό. Ήμαρτον! Πότε θα μάθετε ότι εδώ δεν μπαίνουμε να σχολιάσουμε την άποψη των άλλων, αλλά να πούμε την άποψη μας για το εκάστοτε νήμα;Πόσο μάλλον μια υπογραφή...

    Αν λοιπόν θέλεις να απευθύνεσαι σε εμένα ή και να σχολιάσεις κάτι δικό μου, θα μου μιλάς με τον τρόπο που αρμόζει από μια υποτακτική σε έναν Κυρίαρχο. Πρόσεξε μην βιαστείς πάλι και μπερδέψεις την έννια του Κυρίαρχου με τον Αφέντη σου. Αλλιώς άλλαξε στάτους για να σου μιλήσω αναλόγως. Υπάρχει κι άλλη λύση. Να μην ασχοληθείς καθόλου μαζί μου.

    Και τώρα στο ζητούμενο...
    Ναι, γιατί όχι;
    Δεν μιλάω για οριοθέτηση της φιλοσοφίας αλλά αν δεν υπάρχει και πρακτική εφαρμογή, τι θα παρατηρείς για να εκλογικεύσεις φιλοσοφώντας; Άλλωστε και μόνη σου λές:
    Πού διαφωνούμε;

    Έπέτρεψε μου να γνωρίζω περισσότερα. Την θεωρία πολλοί αγάπησαν την πράξη όμως λίγοι...

    Υ.Γ. Όσον αφορά την υπογραφή μου, ένα έχω να πω: Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι  

    Σου εύχομαι χρόνια καλά γιομάτα υγεία και εύχομαι ολόψυχα αυτό που θέλεις να γίνει πραγματικότητα.
     
  12. DocHeart

    DocHeart Δυσνόητα Ευνόητος


    Ωραία.

    Παραμονή Πρωτοχρονιάς, και αποφασίζω να περάσω αυτές τις άγιες ώρες υπεραμυνόμενος της επιστημονικότητας της Φιλοσοφίας. Θα βάλω ένα ουίσκι και θ'αρχίσω.

    Πάμε να τα πιάσουμε ένα-ένα, και μετά να προσπαθήσουμε να τα τεκμηριώσουμε, να τα υποστηρίξουμε και να τα συνδέσουμε. (Έτσι κάνουν οι αυτοί που κρύβουν την ανικανότητά τους πίσω απ'τη Φιλοσοφία.)

    Ας ξεκινήσουμε από το αξίωμα οτι η Φιλοσοφία δεν είναι επιστήμη. Ας το συμβολίσουμε λογικά σύμφωνα με τη Συμβολική Λογική ως εξής:

    ~(F)E

    Όπου F η Φιλοσοφία και όπου Ε η επιστήμη. Το συμβολάκι ~ το χρησιμοποιούν οι Ανίκανοι να Γίνουν Bill Gates για να συμβολίζουν το "NOT". Διέκοψα τον συλλογισμό πριν καν τον ξεκινήσω για να επισημάνω οτι αυτοί οι ίδιοι Ανίκανοι Χασομέρηδες Στοχαστές της Δεκάρας, σκαρφίστηκαν και τα εξής άλλα συμβολάκια:

    & (AND, δηλαδή Α&Β = Ισχύει το Α, και ισχύει και το Β)
    V (OR, δηλαδή ΑVB = Αν ισχύει το Α δεν ισχύει το Β, ή και τούμπαλιν, ή μπορεί να ισχύουν και τα δύο, ή κανένα)
    -> (CONDITIONAL, δηλαδή A->B = Aν ισχύει το Α, τότε ισχύει και το Β)
    <-> (ΒΙCONDITIONAL, δηλαδή A<->B = Αν ισχύει το Α τότε ισχύει και το Β, και τούμπαλιν)
    : (ΤΗΕREFORE, δηλαδή Ελληνιστί "Άρα", δηλαδή το σύμβολο με το οποίο συμβολίζουμε το συμπέρασμα)

    Έτσι ονειροπολούσε λοιπόν ο Αριστοτέλης όταν προσπαθούσε να οργανώσει τον εκ φύσεως χαοτικό κόσμο μας και να έχει μια βάση πάνω στην οποία αυτός και άλλοι επιστήμονες --- σόρρυ! χασομέρηδες, εννοούσα --- θα μπορούσαν να εργαστούν καλύτερα.

    Μερικούς αιώνες αργότερα, οι μηχανικοί του ΜΙΤ άρχισαν να χτίζουν κυκλώματα (spell: HARDWARE) και γλώσσες προγραμματισμού (spell: SOFTWARE) πατώντας πάνω σ'αυτές τις αργόσχολες φαντασιώσεις.

    Αργότερα ακόμα, ο Bill Gates (στον πούτσο μου τον έχω γραμμένο εντελώς το μαλάκα τον καμμένο τον κοκάκια, απλά επειδή τον αναφέρεις συνέχεια είπα να τον μνημονεύσω κι εγώ) κατακτά τα γραφεία μας και τις κρεβατοκάμαρές μας με τα παράθυρά του και τα βίστα του και τα σβήστα του.

    Επανέρχομαι στην ΣΛ (Συμβολική Λογική -- ξεχαστήκατε κιόλας 

    Είπαμε οτι η φιλοσοφία δεν είναι επιστήμη.

    ~(F)E

    Προφανώς οι επιστήμονες (όπως τους ορίζεις εσύ, αγαπητέ isnogood, o Bill Gates δηλαδή, ή ο Steve Jobs, ή ο Πουλιάδης) βασίζουν τη δουλειά τους στην επιστήμη. Επέτρεψε μου να συμβολίσω αυτή την πρόταση με το σύμβολο epE (ep για τους επιστήμονες, E για την επιστήμη). Αυτό ας συμφωνήσουμε οτι ισχύει. Άρα:

    epE & ~(F)E

    Αν τα σκεφτείς λίγο αυτά τα δύο...

    Προτρέχω. Κάτσε να τα γράψω ολόκληρα. Άλλωστε εδώ ψαχνόμαστε. Φιλοσοφούμε. Φουμαρίζουμε. Λέμε ότι μας κατέβει. Εξασκούμε το μυαλό μας. Καλύπτουμε την ανικανότητά μας.

    Oι επιστήμονες βασίζουν τη δουλειά τους στην επιστήμη, και η Φιλοσοφία δεν είναι επιστήμη.

    Ξανά:

    epE & ~(F)E

    Τώρα φτάνω στο ζουμί, κάνε λίγο υπομονή.

    Θέλω να υπενθυμίσω (είναι πολλή η πληροφορία ρε γαμώτο, το καταλαβαίνω) οτι η συμβολική λογική με τα AND της, τα OR και τα IF και τα DOUBLE IFs και THEREFORE της είναι κομμάτι της Φιλοσοφίας έτσι όπως διδάσκεται στα μεγαλύτερα και λαμπρότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα όλου του κόσμου. Υποχρεωτικό. Δε μπορείς να προχωρήσεις στο τρίτο έτος αν δεν τη φας στη μάπα στο δεύτερο, και αν δε γίνεις τζιμάνι στο να αξιολογείς αξιώσεις, επιχειρήματα, δηλώσεις, και επιστημονικές υποθέσεις χρησιμοποιώντας αυτά τα γαμημένα σύμβολα.

    Στις κατα καιρούς εργασίες για το μάθημα της Φιλοσοφίας που μας ανέθεταν, όποιος "εξασκούσε το μυαλό του" γράφοντας ή λέγοντας ατεκμηρίωτες μαλακίες οι οποίες δε μπορούσαν να διατυπωθούν συμβολικά και να αποδειχθούν με χρήση ΣΛ, έπαιρνε ένα ωραίο στρογγυλό F και τον έπινε γιατί έπρεπε να σκίσει τα βάρδουλά του και να περάσει το μάθημα το καλοκαίρι. Κάποιο καλοκαίρι.

    Τί λέγαμε;

    Α, ναι.

    epE & ~(F)E

    Ναι ρε γαμώτο, αλλά ο αξιολογητής του Φιλοσοφικού γραπτού εξέταζε την τεκμηρίωση της κάθε σκέψης σου και αξίωσής σου τόσο προσεκτικά, και τόσο μεθοδικά, και την ξετίναζε από κάθε πλευρά για να δει αν είναι ΣΥΜΒΑΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ, που σε κάνει να αναρωτιέσαι για το epE & ~(F)E.

    Ok, Ok, Ok.

    Παραμονή Πρωτοχρονιάς είναι. Χρόνια Πολλά σε όλους, BTW. Ας μην επιμένω οτι η Φιλοσοφία είναι επιστήμη. Ας εικάσω απλά το εξής:

    Αν οι μεγάλοι φιλόσοφοι ήταν/είναι επιστήμονες, τότε η Φιλοσοφία είναι επιστήμη.

    Και θα το συμβολίσω έτσι:

    fiE -> (F)E

    Έλα τώρα που θέλετε επεξήγηση. Εσείς είστε τσακάλια, με πρώτο και καλύτερο το φίλο μου τον isnogood. Tέσπα, fiE = "οι μεγάλοι φιλόσοφοι ήταν/είναι επιστήμονες". Μη φωνάζετε. Το ΕΙΚΑΖΟΥΜΕ αυτό, γι'αυτό το βάλαμε μπροστά από το -> .

    Τί έχουμε μέχρι στιγμής;

    1. epE & ~(F)E
    2. fiE -> (F)E

    Προσέξτε τώρα πουστιά που παίζεται: οι δύο αυτές προτάσεις (αγγλιστί "premises") λένε δύο πράγματα που συγκρούονται. Δε μπορούν να ισχύουν και οι δύο μαζί. Aν και οι ep (οι Μπιλ Γκέητς) αλλά και οι fi (οι Αριστοτέληδες, οι Leibniz, οι Karl Popper και οι υπόλοιποι χασομέρηδες) έχουν το χαρακτηριστικό E, τότε είναι και οι δύο επιστήμονες. Όμως οι fi έχουν ως βάση δουλειάς τους το F, τη φιλοσοφία, ενώ, αναγκαστικά, οι ep *δεν* το έχουν. Είπαμε, epE & ~(F)E.

    Bρισκόμαστε λοιπόν στη δυσσάρεστη θέση να πρέπει να απορρίψουμε ή το 1 ή το 2. Εγώ λέω να προσπαθήσουμε πρώτα να απορρίψουμε το 2. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με την υπόθεση οτι οι φιλόσοφοι *ΔΕΝ* ήταν επιστήμονες.

    2a. ~fiE

    Eίπαμε, το ~ σημαίνει "ΝΟΤ".

    Εδώ περιπλέκεται (κι άλλο) η κατάσταση. Γιατί για να υποστηρίξουμε το 2a, πρέπει να αποδείξουμε οτι ο Bill Gates και ο Πουλιάδης (σε διαφορετικά σημεία του popularity spectrum ο καθένας   ) *ΔΕΝ* βάσισαν τη δουλειά τους στα συμβολάκια της Φιλοσοφίας (ναι μωρέ, αυτά, τα AND, τα OR, τα ΙF και τα σχετικά).

    Αυτό όμως είναι ζόρικο, γιατί όποιος έχει προγραμματίσει ακόμα και σε QL Basic (ΤΗΟSE WERE THE FUCKING DAYS!!! LONG LIVE CLIVE SINCLAIR!!!) ξέρει οτι αυτά τα concepts, το if, το or, το and, και όλα τα σχετικά, είναι φίλοι του. Πως λέμε "Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας;"

    Μια ακόμα μαγική λέξη, εφεύρεση αυτών των μοναχικών αργόσχολων Φιλοσόφων: EVIDENCE

    Ελληνιστί, στοιχεία. Δυστυχώς πρέπει να βρούμε στοιχεία για να υποστηρίξουμε το 2a. ~FiE .

    Πρέπει να βρούμε στοιχεία που υποστηρίζουν την αξίωση οτι οι φιλόσοφοι δεν ήταν επιστήμονες. Και εδώ η δουλειά μας δυσκολεύει. Ευκλείδης. Πυθαγόρας. Einstein. Popper. Boole.

    (Παρεμπιπτόντως, http://en.wikipedia.org/wiki/Boole -- Ο εύκολος τρόπος να καταλάβει ακόμα και ο βλακίστερος ανάμεσά μας τη σχέση των μαθηματικών με τη φιλοσοφία).

    Φτάνει. Είναι αδύνατον να αποδείξω οτι οι φιλόσοφοι δεν ήταν επιστήμονες. Θα προσπαθήσω, αντ'αυτού, να απαξιώσω την πρόταση 1. Τη θυμάστε;

    1. epE & ~(F)E

    Στην καθομιλουμένη, ο Gates είναι επιστήμων και η Φιλοσοφία δεν είναι επιστήμη.

    Ναι αλλά προ ολίγου παραδέχτηκα οτι λόγω του Ευκλείδη, του Πυθαγόρα, του Einstein, του Popper και του Boole (γαμημένο evidence), δεν ισχύει το ~(F)E.

    Γαμώτο.

    TOYT' EΣΤΙΝ, ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ:

    1. epE & ~(F)E
    2. fiE -> (F)E
    2a. ~fiE
    3. EyPyEiPo -> fiE

    Όπου EyPyEiPo η διαπίστωση (δε χρειάζεται να είσαι ένας απ'αυτούς για να το καταλάβεις) οτι ο Ευκλείδης, ο Πυθαγόρας, ο Einstein και ο Popper ήταν Φιλόσοφοι και Επιστήμονες. Φτάνουμε στο εξής:

    1. epE & ~(F)E
    2. fiE -> (F)E
    2a. ~fiE
    3. EyPyEiPo -> fiE
    4. EypyEiPo
    5. (4, 3) fiE
    6. ~ (~(F)E)
    7. (5,6) fiE & ~ (~(F)E)
    : fiE & (F)E

    Τα νούμερα σε παρενθέσεις παραπέμπουν σε προηγούμενα συμπεράσματα. Δηλαδή,

    5. (4,3) fiE

    σημαίνει οτι από τις προτάσεις (premises) 4 και 3 συμπεραίνουμαι ΑΝΑΓΚΑΙΑ οτι fiE. Tην υπόλοιπη απόδειξη βαριέμαι να την αναλύσω. Όσοι την πάρουν πρέφα την πήραν.

    Σε άλλες ειδήσεις:

    Η Φιλοσοφία αποτελεί οδηγό για την διαρκή αναζήτηση στην οποία είναι υποχρεωμένη να βρίσκεται ο κάθε άνθρωπος που αποκαλεί τον εαυτό του επιστήμονα. Ο παραπόταμος της Φιλοσοφίας που λέγεται Φιλοσοφία της Επιστήμης (http://en.wikipedia.org/wiki/Philosophy_of_science) είναι η βάση, η πεμπτουσία, το καύσιμο της επιστήμης, η οποία τόσα καλά (αλλά και τόσα κακά) μας έχει δώσει. Ποιά είναι η επιστημονικά σωστή μέθοδος; Τί ξεχωρίζει την Αστρονομία από την αστρολογία; Τί κάνει τις αποφάσεις ενός γιατρού σχετικά με τη θεραπεία ενός ασθενούς σωστές ή λάθος; Πότε ο επιστήμονας πρέπει να παραδέχεται οτι οι υποθέσεις του είναι λανθασμένες και να ξεκινά να προσεγγίζει το πρόβλημα από διαφορετική σκοπιά; Όλες αυτές είναι υποθέσεις φιλοσοφικές, και ο κάθε επιστήμονας πρέπει να φιλοσοφεί -- όχι με την έννοια που το λες μέσα στην απέραντη άγνοιά σου, όχι χαζολογόντας με φαντασιώσεις και ασυναρτησίες -- με βάση τα στοιχεία και τη λογική.

    Η Φιλοσοφία αποτελεί οδηγό για τη Δικαιοσύνη, και τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους οι κουλτούρες αντιμετωπίζουν το σωστό και το λάθος, το δίκαιο και το άδικο, το έγκλημα και την τιμωρία. Ο νόμος δεν είναι τίποτα άλλο από ένα λογικό συμπέρασμα, ένα απαύγασμα φιλοσοφικής σκέψης. Η πλέον ευνομούμενη κοινωνία είναι αυτή που έχει αναλύσει καλύτερα τα ζητήματα νομιμότητας μέσα από τη φιλοσοφική σκέψη, μέσα από τη λογική.

    Η Φιλοσοφία αποτελείται από κανόνες, κανόνες που διέπουν τον ανθρώπινο νου, που περιλαμβάνουν όλες τις διαφορετικές ιδέες και προσεγγίσεις, πηγάζουσες όμως από μία και μοναδική πρόταση (premise):

    ~ (A & ~A)

    Δηλαδή, δε γίνεται το ίδιο πράγμα να ισχύει και να μην ισχύει την ίδια στιγμή.

    Η Φιλοσοφία ασχολείται βαθιά με την Ηθική -- λάθος -- η Ηθική είναι κομμάτι της Φιλοσοφίας. Χασομέρηδες φοιτητές Φιλοσοφίας μαθαίνουν από τους χασομέρηδες καθηγητές τους πράγματα που έχουν να κάνουν με την Ηθική της Ιατρικής, της Νομικής, της Πολιτικής, όχι δογματικά, όχι σα να διαβάζουν μέσα από κάποιο ευαγγέλιο, αλλά συνεχώς αντιμέτωποι με case studies τα οποία πραγματικά απαιτούν να αναλύσουμε καταστάσεις χρησιμοποιώντας τα if, τα and, τα or, και όλες αυτές τις ωραίες λεξούλες που αγαπούν εξ'ίσου και ο Gates, και o Jobs, και ο Heffner (ο Πουλιάδης λιγότερο, γι'αυτό του κατασχέτουν οι τράπεζες ακόμα και το στυλό που του είχε κάνει δώρο η Λάσκαρη).

    Η Φιλοσοφία δεν αποτελεί στόχο ζωής. Η Φιλοσοφία είναι η ζωή. Είναι η Επιστήμη, η Ηθική, η Δικαιοσύνη, η Επιχειρηματικότητα, η καθημερινή λήψη αποφάσεων.

    Η Φιλοσοφία είναι τα Μαθηματικά, η Φυσική, η αξιολόγηση των ιστορικών γεγονότων, η αποκρυπτογράφηση των λογοτεχνικών κειμένων, ο προγραμματισμός σε ActionScript και σε Java, ο σχεδιασμός των δοκιμών που έγιναν στο A380 πριν πετάξει για πρώτη φορά, ο υπολογισμός των αποδόσεων στο στοίχημα.

      Τα καταφέραμε! Πέρασε η ώρα. Είναι 10.26 και πρέπει να γίνω όμορφος για να πάω σε πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν. Εύχομαι το 2008 να είναι γεμάτο υγεία για όλους μας, μακάρι να διώξουν τον Μουσάραφ, μακάρι να πέσει ο Μπους, μακάρι να συνέλθει ο Ζαχόπουλος και να τα ξεράσει όλα και να τους κάνει τσιμπούκι και τους τριακόσιους τους πούστηδες τους υποκριτές τους χαβαλέδες, μακάρι να αναστραφούν οι κλιματικές αλλαγές, μακάρι ο Παναθηναϊκός να πάρει πρωτάθλημα, μακάρι να έχω περισσότερη ώρα για διάβασμα, και αυτή η τελευταία ευχή πάει και σε 'σένα, φίλε isnogood, που τόσο καλή αφορμή μου έδωσες για τούτον το μονόλογο, μακάρι κι εσύ να διαβάζεις περισσότερο και να εκφράζεις τις ακραίες και ατεκμηρίωτες απόψεις σου λιγότερο συχνά και με λιγότερο στόμφο.

    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

    DocHeart

    ==================================================================

    Βιβλιογραφία/Ιστογραφία (Για όσους δεν κατάλαβαν ή θέλουν να καταλάβουν περισσότερα)

    FORBES, Graham (1994). Modern Logic, A Text in Elementary Symbolic Logic, Oxford University Press

    JONES, W. (1980). The Classical Mind: A History of Western Philosophy. Harcourt Brace Jovanovich, 216. , cf. Vita Marciana 41.

    ΚANDEL, A. (1986). Mathematical Techniques with Applications. Addison Wesley.

    ARISTOTLE. Physics 2.6

    ARISTOTLE. De Anima II(3)

    http://en.wikipedia.org/wiki/Karl_Popper

    http://en.wikipedia.org/wiki/Leibniz