Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τι σημαίνουν οι Τίτλοι FemDom: Goddess, Empress, Mistress, Princess, Lady και άλλοι.

Συζήτηση στο φόρουμ 'Γυναικεία Κυριαρχία' που ξεκίνησε από το μέλος latexduck, στις 22 Νοεμβρίου 2007.

  1. latexduck

    latexduck Contributor

    Τι σημαίνουν οι Τίτλοι FemDom: Goddess, Empress, Mistress, Princess, Lady και άλλοι.

    Οι διάφοροι τίτλοι που υιοθετούν οι Mistress είναι ένα θέμα το οποίο έχει συζητηθεί πολύ στο internet, αλλα υπάρχει ελάχιστη αναφορά σε websites και βιβλιογραφία πάνω σε αυτό το θέμα. Για αυτό τον λόγο, έχουν δημιουργηθεί αρκετές φορές παρεξηγήσεις και παρερμηνίες, ή και τάσεις διακωμώδησης της ύπαρξης των τίτλων αυτών, οδηγόντας Π/πολλούς στο να μην κατανοούν γιατί αλήθεια υπάρχουν.

    Για να κατανοήσει κανείς τι σημαίνουν όλα αυτά θα πρέπει να τους εξετάσει εννοιολογικά και φαντασιακά και όχι με την κοινή λογική που λέει πως δεν έχουν αξία. Παράλληλα, όσον αφορά τους τίτλους Κυρίαρχων Γυναικών, θα πρέπει να προσπαθήσει και να εισχωρήσει με το μυαλό του στον έντονα ερωτικό και φαντασιακό κόσμο της Γυναικείας Κυριαρχίας. (Δεν λέω να τον αποδεχτεί κατ’ ανάγκη, αλλά θα χρειαστεί να έρθει σε επαφή με έναν συγκεκριμένο τρόπο σκέψης, γιατί μόνο μέσα από αυτόν και τις φαντασιώσεις που γεννά, θα καταλάβει την ουσία του θέματος.)

    Καταρχάς, θα ξεκινήσω λέγοντας πως τίτλοι αυτοί είναι συνήθως κάτι που πιο πολύ δίνουν οι ίδιες οι Κυρίαρχες στο εαυτό Τους, παρά τους αποδίδονται από του Ομοίους Τους. Υπό αυτό το πρίσμα, ένας τίτλος είναι μια συνειδητή ή ασυνείδητη περιγραφή για την ίδια την Κυρίαρχη και την φάση που βρίσκεται στις αναζητήσεις Της. Είναι σαν να φοράει ένα "ένδυμα" που την αναδεικνύει και τονίζει την ομορφιά Της σαν Κυρίαρχη Γυναίκα.

    Παράλληλα, υπάρχουν κάποιοι αρκετά συγκεκριμένοι και πρακτικοί λόγοι που δημιουργήθηκαν αυτοί οι τίτλοι μέσα στην FemDom έκφραση του BDSM. Ο βασικός λόγος είναι για να δημιουργηθεί η φαντασίωση: Όταν θα αντικρίσει ο υποτακτικός ή υποτακτική την Κυρίαρχη, πριν Εκείνη εισχωρήσει με τον αισθησιασμό, τη αυστηρότητα και την λαγνεία Της στο μυαλό του, τότε εκείνος ή εκείνη θα μπορέσει να υιοθετήσει πιο εύκολα την ανάλογη συμπεριφορά που πρέπει να έχει απέναντι Της.

    Ένας FemDom τίτλος δίνει παράλληλα και το στίγμα της απόχρωσης μιας Mistress και δίνει μια ένδειξη για την ίδια την προσωπικότητα Της. Έτσι, ένας επιτυχημένος FemDom τίτλος είναι αυτός που τονίζει αυτή την προσωπικότητα, το στυλ του παιχνιδιού, τα φετίχ και τις προτιμήσεις Της και Της ταιριάζει σαν γάντι. Ένας τίτλος είναι κάτι που Της επιτρέπει να δηλώσει στον κόσμο την ξεχωριστή Της οντότητα. Ένας σωστός τίτλος δίνει μια πρόγευση για το τι υπάρχει από πίσω. Προσφέρει στους υποτακτικούς ένα κριτήριο να προσαρμόσουν τις προσδοκίες τους, και να βρουν την κατάλληλη Κυρίαρχη για αυτούς.

    Έτσι, για να γίνουμε λίγο πιο πρακτικοί, θα αναλύσω κάποιους τίτλους FemDom, βάσει της πραγματικής τους χρησιμότητας: Ενός εργαλείου ψυχολογικής προετοιμασίας του υποτακτικού για να ανταποκριθεί στον ρόλο του και στις απαιτήσεις της Κυρίαρχης που καλείται να υπηρετήσει.

     

    Καταρχάς, υπάρχουν οι Goddess (Θεές) οι οποίες εμφανίζονται ως πολύ δυναμικές, μαγευτικές Θηλυκές Υπάρξεις που απαιτούν την άνευ όρων λατρεία και υπακοή του υποτακτικού, πέρα από την υποταγή του. Τείνουν να είναι πολύ αισθησιακές, και εμφανίζουν πολλά πρόσωπα στο παιχνίδι Τους, ανάλογα με την διάθεση Τους. Άλλες φορές μπορεί να είναι απόμακρες, άλλες φορές πολύ αισθησιακές, αλλά μπορούν να είναι και πολύ σκληρές όταν εξοργιστούν με τον υποτακτικό Τους. Η φυσική συμπεριφορά Τους δηλαδή πλησιάζει στο αρχέτυπο που έχουμε όλοι μας για το πώς θα λειτουργούσε και πως θα ήταν μια Θεά η Οποία απαιτεί την λατρεία μας.

    Ο τίτλος της Goddess περιγράφει τις Κυρίαρχες Γυναίκες που είναι ικανές μέσα από την προσωπικότητα ή την εμφάνιση τους να δημιουργήσουν το φαντασιακό πλαίσιο μέσα στο οποίο αιχμαλωτίζουν τον νου του υποτακτικού και να του επιβάλουν την φαντασιακή εικόνα της Ανωτερότητας Τους πάνω του. Μέσα από τα παιχνίδια του νου ο υποτακτικός έρχεται σε άμεση επαφή με κάτι πολύ αρχέτυπο, αυτό που περιγράφεται συχνά ως η Δύναμη του Θηλυκού, κάτι που βγαίνει φυσικά και ανεμπόδιστα από μέσα Τους. Αυτό επιτρέπει στον υποτακτικό να χαθεί, να παραδοθεί ολοκληρωτικά σε αυτήν. Σε αυτό το στάδιο, ικανοποιούνται οι βαθύτερες ανάγκες υποταγής και αφοσίωσης του υποτακτικού, μέσα από μια υπερβατική, σχεδόν θρησκευτική, αίσθηση πληρότητας που εισπράττει από Εκείνη.

    Συνήθως η ποδολατρία είναι και ο τρόπος για να αποδείξει ο υποτακτικός την λατρεία του σε μια Goddess, μια και λατρεύοντας το πόδι Της κατανοούν την θέση τους, στα πόδια Της. Μέσα από αυτή την τελετουργική πράξη εξευτελισμού, ο υποτακτικός δείχνει πόσο πολύ έχει παραδοθεί σε Εκείνη. Μια πιο ακραία τελετουργία υποταγής είναι η λατρεία των οπισθίων της Goddess. Η το μαστίγωμα, και άλλες δοκιμασίες, για να αποδείξει την αφοσίωση του σε Αυτήν.

    Από μια Goddess ένας υποτακτικός καλό είναι να μην απαιτεί και να περιμένει πολλά, απλά θα πρέπει να αρέσκεται σε αυτά που θα λαμβάνει, με τον τρόπο που θέλει Εκείνη και να ευγνωμονεί την τύχη του. Το παιχνίδι καθορίζεται από Εκείνη και εκείνος ακολουθεί. Δεν είναι θέμα εγωισμού, αλλά μόνο με αυτό τον τρόπο μπορεί να εισπράξει ολοκληρωμένα την συγκλονιστική εμπειρία της επαφής με μια FemDom Goddess. Μια Goddess μπορεί να απελευθερώσει πολύ ενέργεια και ένταση κατά την διάρκεια της τιμωρίας ενός υποτακτικού. Η εκδίκηση Της για την ανυπακοή ή τον μη απαιτούμενο σεβασμό είναι σκληρή, για όσους τολμούν να Την προκαλούν. Σκεφτείτε λοιπόν πως ο τίτλος Goddess περιγράφει την Κυρίαρχη που εκφράζει την έννοια που έχουμε όλοι μέσα μας ως Θεά, και εκφράζεται μέσα από ένα ανθρώπινο πλάσμα, μια Κυρίαρχη που οποίο εκφράζει αυτή την πλευρά μέσα Της, μέσω του S/M και των σχέσεων Κυριαρχίας / υποταγής.

     

    Οι Empress (Αυτοκράτειρες) εμφανίζονται ανάλογα ως Ανώτερες, πολύ δυναμικές, απαιτητικές, Γυναίκες, και συμπεριφέρονται με τρόπους που αντιλαμβανόμαστε πως προέρχονται από ‘καλομαθημένες’ υπάρξεις, που έχουν συνηθίσει στις ανέσεις και στην αυτόματη υπακοή, που τους αρέσουν οι έντονες δραματικές εμφανίσεις και συμπεριφορές, και στοχεύουν κυρίως στην υποταγή και την υπακοή του υποτακτικού, πέρα από οτιδήποτε άλλο. Οι Empress είναι Γυναίκες που επιβάλουν την θέληση Τους και δεν διστάζουν να επιβάλουν σκληρές τιμωρίες στους ανυπάκουους υποτακτικούς. Συνήθως επιβάλλονται με την παρουσία Τους, τα ρούχα και το πόσο φανταχτερές είναι.

    Οι Empress γεννούν φαντασιώσεις που οδηγούν το μυαλό στην ηδονή που προσφέρει η Εξουσία. Έχουμε όλοι μάθει π.χ. για την Μεγάλη Αικατερίνη, το αρχέτυπο της ισχυρής και φιλήδονης Γυναίκας. Μια Empress, συνειδητά ή ασυνείδητα, αναλαμβάνει έναν ανάλογο ρόλο και μια σχετική συμπεριφορά. Σαφώς εκφράζει ορισμένες φορές μια απόμακρη Γυναικεία φύση, κάτι που δεν μπορεί να έχει ποτέ ένας άνδρας.

    Δεν είναι όμως και εύκολο για μια Mistress να υιοθετήσει τον ρόλο της FemDom Empress. Απαιτεί πολλά πράγματα αυτό. Την αντίστοιχη προσωπικότητα, ρούχα, περιβάλλον, σχέσεις, φαντασίωση. Όλα αυτά αξιοποιούνται για να μαγέψουν τον υποτακτικό ή την υποτακτική και να τους θέσουν φαντασιακά στο σημείο που πρέπει να είναι: στην υπηρεσία της Αυτοκράτειρας. Τέλος, ο τίτλος υποδηλώνει εννοιολογικά και την Κυριαρχία πάνω σε μια μάζα υποτακτικών, σε μια στρατιά σκλάβων και υπηρετών που ο λόγος ύπαρξης τους είναι να Την υπηρετούν.

     

    Οι Princess (Πριγκίπισσες) είναι ένας τίτλος ανάλογος με την Empress, ίσως όμως σημειολογικά δίνει μια πιο ανάλαφρη, παιχνιδιάρικη αίσθηση και φαντασίωση. Ο τίτλος της FemDom Princess εκφράζει και αυτός την ουσία της Εξουσίας, της υπηρεσίας και της υποταγής σε ένα φαντασιακά ανώτερο πλάσμα. Μια πριγκίπισσα όμως εννοιολογικά, δεν έχει τις ευθύνες που έχει μια Αυτοκράτειρα, άρα εκφράζει μια πιο ανάλαφρη πλευρά της Εξουσίας. Παράλληλα όμως, εκφράζει και την φαντασίωση της τιμωρίας μέσα σε υπόγεια μεσαιωνικά κάστρα, όπου ο υποτακτικός βρίσκεται ανύμπορος στα βάσανα που τον υποβάλει.

    Πρόλα αυτά, οι Κυρίαρχες που δηλώνουν Princess εκφράζουν και μια πιο ανάλαφρη πλευρά, χωρίς όμως να σταματήσουν να δηλώνουν δυναμικά την φαντασιακή ανωτερότητα τους απέναντι στους σκλάβους τους, ή την φαντασιακή ουσία που εκφράζουν. Προσωπικά θα θεωρούσα τις Κυρίαρχες που φέρουν αυτό τον τίτλο, ως πιο αισθησιακές στα παιχνίδια Τους.

     

    Οι Ladies – ενικός: Lady (Κυρίες) είναι ένας πολύ ωραίος τίτλος για Κυρίαρχες, ίσως πιο νέες σε ηλικία και στον χώρο. Ο τίτλος Lady υποδηλώνει ποιότητα, αισθητική, την δυνατότητα που έχουν να επιβάλουν την αίσθηση της ανωτερότητας πριν, μετά και κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά παράλληλα προβάλουν και την φαντασίωση της Κυριαρχίας μέσα στον Οίκο τους και της επιβολής της θέλησης τους πάνω στους σκλάβους τους, μέσω της προσωπικότητα και των τιμωριών που επιβάλουν. Ο τίτλος εμπεριέχει και μια έννοια έντονου αισθησιασμού μέσα στο παιχνίδι. Αρχέτυπα όπως η Lady Chatterley, η Lady D και άλλες ερωτικές φιγούρες της ιστορίας και της λογοτεχνίας μας προετοιμάζουν ψυχολογικά για το πώς θα Τις υπηρετήσεις. Μια Lady της υπηρετείς και την υπακούς, πιο πολύ από κάτι άλλο. Ως υποτακτικός αναλαμβάνεις τον ρόλο του buttler, της αρσενικής Τους καμαριέρας, του σκλάβου στον Οίκο Τους. Τις υπηρετείς, Τις σερβίρεις και δέχεσαι τιμωρίες για κάθε παράπτωμα. Ένα μεγάλο αρχέτυπο συμπεριφοράς που υιοθετείται ορισμένες φορές μέσα από μια σχέση D/s με μια Lady, είναι η φαντασίωση της υπηρεσίας στο Αρχοντικό Της.

     

    Mistress (Αφέντρα) - Υπάρχει ακόμα ένας πολύ σημαντικός εννοιολογικά τίτλος, που μερικές φορές θεωρούμε αυτονόητο. Ο τίτλος Mistress. Πέρα από το ότι αυτός ο τίτλος ορισμένες φορές αντιπροσωπεύει αξία, εμπειρία, ικανότητα και μια ποιότητα Κυρίαρχης, πέρα από το ότι εκφράζει και έναν γενικό όρο που χρησιμοποιείται για να περιγράψει την Κυρίαρχη Γυναίκα, αν εξετάσουμε εννοιολογικά τον τίτλο, θα δούμε πως περιγράφει και κάτι άλλο, πιο υποχθόνιο. Μια Mistress είναι το σκοτεινό και απίστευτα ερωτικό πλάσμα που θα φυλακίσει και θα βασανίσει τους σκλάβους Της, μέσα στο μπουντρούμι, το dungeon Της. Δεν θα διαστάσει να χρησιμοποιήσει, εξευτελίσει και τιμωρήσει τους σκλάβους Της, αποσπώντας ηδονή από αυτούς. Αναφέρομαι στο αρχέτυπο της Mistress που εκφράζει μια σκοτεινή φαντασίωση, στην οποία η ηδονή και ο πόνος συνυπάρχουν. Μέσα στην φαντασίωση αυτή, το S/M είναι ο μοναδικός τρόπος ύπαρξης και ο υποτακτικός, πλέον ως σκλάβος, απογυμνωμένος από την περηφάνια και τον εγωισμό του, Της προσφέρει το μοναδικό που του έχει πια να δώσει, τον πόνο του. Αυτό, επειδή το αρχέτυπο του τίτλου Mistress, αναφέρεται σε μια Γυναίκα σαδίστρια, είναι και η απόλυτη ηδονή για Εκείνη. Το ντελίριο πόνου που του χαρίζει, είναι οι απανωτοί οργασμοί Της. Εννοιολογικά και φαντασιακά, ο τίτλος της Mistress περιγράφει και αυτός κάτι.

    Υπάρχουν και άλλοι πιο συγκεκριμένοι τίτλοι FemDom, που περιγράφουν συγκεκριμένες φαντασιώσεις και φετίχ. Έτσι οι Nurses (Νοσοκόμες), ή οι Doctors (Ιατροί) αποτελούν το αρχέτυπο της Κυρίαρχης που λατρεύει το Medical Play και επιβάλει επίπονες ή/και ηδονικές 'θεραπείες' στους 'ασθενείς' Τους. Μια Headmistress (Διευθύντρια Σχολείου) αρέσκεται να επιβάλει την πειθαρχία σε άτακτα αρσενικά, τα οποία σκύβουν για να νιώσουν την βίτσα Της. Συνήθως αυτοί οι τελευταίοι τίτλοι αναφέρονται σε Κυρίαρχες ή Top που βιώνουν το BDSM μέσα από μια συγκεκριμένη φαντασίωση.


    Υ.Γ. Θα κλείσω με μια μικρή παράθεση. Στο εξωτερικό κυρίως έχω συναντήσει Άνδρες Κυρίαρχους που θέλουν να τους αποκαλούν με κάποιο τίτλο. Sir, Sergeant, Lord, και άλλους που δείχνουν αξία, εμπειρία, και γνώση, όπως το Master. Αυτοί οι τίτλοι αξιοποιούνται και στον κόσμο του MaleDom, για να θέσουν το φαντασιακό πλαίσιο στο μυαλό των υποτακτικών τους, αρσενικών και θηλυκών. Άρα, ας μην λέμε πως μόνο στο FemDom χρησιμοποιούνται οι τίτλοι. Ας μην ξεχνάμε πως στην Ελλάδα, λόγω των nicks στο internet, υπάρχει και στους Άνδρες Κυρίαρχους μια τάση να εκθέτουν και εκείνη μέσα από τους τίτλους, την προσωπικότητα και τις αποχρώσεις τους.

    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Οι τίτλοι Lord και Lady μπορούν να αποκτηθούν απο αυτό το site http://www.buyagift.co.uk/lord_or_lady_title.html και έχεις καλύτερη εξυπηρέτηση σε δημόσιους χώρους στο εξωτερικό (Αγγλία) επίσης θα ήταν ένα πολύ καλό δώρο.
     
    Last edited: 25 Νοεμβρίου 2007
  2. Kits

    Kits Contributor

    Re: Τι σημαίνουν οι Τίτλοι FemDom: Goddess, Empress, Mistress, Princess, Lady και άλλ

    αδεια πηρες?
     
  3. latexduck

    latexduck Contributor

    Re: Τι σημαίνουν οι Τίτλοι FemDom: Goddess, Empress, Mistress, Princess, Lady και άλλ

    φυσικά...
     
  4. Lady_in_Red

    Lady_in_Red Regular Member

    Re: Τι σημαίνουν οι Τίτλοι FemDom: Goddess, Empress, Mistress, Princess, Lady και άλλ

    πολυ ωραιο το θεματακι..... για να μην λεμε και να μην κανουμε παντου τα ιδια!!! Δεν ειμαστε ολοι το ιδιο...Εγκλιματιστειτε
     
  5. Kits

    Kits Contributor

    Re: Τι σημαίνουν οι Τίτλοι FemDom: Goddess, Empress, Mistress, Princess, Lady και άλλ



    Μαλιστα Κυρια... 
     
  6. Libertin

    Libertin Regular Member

    Απάντηση: Re: Τι σημαίνουν οι Τίτλοι FemDom: Goddess, Empress, Mistress, Princess, Lady και άλλ

    Έχω σχηματίσει μια εν μέρει διαφορετική αντίληψη για δύο από τους τίτλους. Princess πάει σε νεότερη Mistress, καθώς οι πριγκήπισσες, συνεριμικά, είναι οι νέες. Αντιθέτως, το Lady παραπέμπει σε ώριμη και σοβαρή Κυρία, με αυστηρότητα στους τρόπους της.  
     
  7. slave dimi

    slave dimi Regular Member

    Απάντηση: Τι σημαίνουν οι Τίτλοι FemDom: Goddess, Empress, Mistress, Princess, Lady και άλλοι.

    Πολύ ενδιαφέρουσα η ανάλυση με τη δέουσα έμφαση στη στάση (attitude) της Κυρίας και την εμφάνισή της. Ωστόσο, πιστεύω πως υπάρχουν επικαλύψεις μεταξύ των όρων που στο σύνολό τους σχηματίζουν ένα φάσμα συμπεριφορών. Μια κυρίαρχη Κυρία μπορεί, πιστεύω, τη μια στιγμή να είναι Goddess, την άλλη Empress και να καταλήξει μαζί σου στο μπουντρούμι ως Mistress!
     
  8. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Τι σημαίνουν οι Τίτλοι FemDom: Goddess, Empress, Mistress, Princess, Lady και άλλοι.


    Και την επόμενη μέρα στη δουλειά να είναι...........
     
  9. slave dimi

    slave dimi Regular Member

    Απάντηση: Τι σημαίνουν οι Τίτλοι FemDom: Goddess, Empress, Mistress, Princess, Lady και άλλοι.

    Την επόμενη μέρα στη δουλειά να είναι η αφεντικίνα σου, η διευθύντριά σου, η προϊσταμένη σου, η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης στην οποία εργάζεσαι, κ.ο.κ.