Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Το ατοπημα του Τιτο.

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος Mirella_trans_Domme, στις 2 Απριλίου 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Mirella_trans_Domme

    Mirella_trans_Domme Contributor

    Πολλοι θα αναρωτιουντε γιατι τα Σκοπια ονομαστηκαν Makedonija και ποιος ευθυνεται για αυτο το λαθος.
    Οταν το 1945 ο στραταρχης Josip Broz Tito ιδρυσε την Σοσιαλιστικη ομοσπονδη δημοκρατια της Γιουγκοσλαβιας -Socijalisticka Federativna Republika Jugoslavija- αυτη αποτελειτο απο 6 ομοσπονδες δημοκρατιες.
    Slovenija-Hrvatska (Kροατια)-Bosna i Hercegovina-Crna Gora(Mαυροβουνιο)-Kosovo i Metohija-Srbija i Vojvodina.
    Η τελευταια, η Σερβια δηλαδη στην οποια περιελαμβανοταν και η αυτονομη επαρχια της Βοιβοδινας, ηταν η μεγαλυτερη και η ισχυροτερη απο ολες της υπολοιπες δημοκρατιες.
    Ο Τιτο ο οποιος ηταν κροατης θελησε να μειωσει,για λογους ευνοητους, (οι κροατες δεν τα ειχαν ποτε καλα με τους Σερβους) να κουτσουρεψει οπως θα λεγαμε το μεγεθος της Σερβιας και δημιουργησε ετσι μια εβδομη ομοσπονδη δημοκρατια, κοβοντας το νοτιο κομματι της Σερβιας που ως τοτε λεγοταν Vardarska και ονομαζοντας το Makedonija.
    Ηταν τραγικο το λαθος η Ελλαδα να μην αντιδρασει τοτε, ισως γιατι καποιοι πιστευαν οτι η Γιουγκοσλαβια δεν θα διελυετο ποτε, και ισως παλι γιατι ολα τα κρατη εβγαιναν εξαθλιωμενα και "κουρασμενα" απο εναν παγκοσμιο πολεμο.
    Αργοτερα τη δεκαετια του '70 Γιουγκοσλαβια και Βουλγαρια, ειχαν πολλες φορες φτασει κοντα σε πολεμο εξ' αιτιας του οτι η Βουλγαρια διεκδικουσε την Fyrom απο την Γιογκοσλαβια.
    Ετσι σημερα βρισκομαστε μπροστα σε αυτο το προβλημα και απορω μετα απο ολα οσα ακουω, γιατι καποιος η καποιοι δεν βαζουν στο τραπεζι αυτο το προ Τιτο ονομα.
    Ας μπουν στο Νατο με το ονομα Vardarska.
    Διαφορετικα ΔΕΝ θα μπουν στο Νατο και η Ελλαδα απλα θα τους προσφερει ενα αγγουρι ορθιο και ενα αυγο μελατο.
    Το αυγουλακι ας το πασαλειψουν στο αγγουρι για λιπαντικο οι ξεβρακωτοι βαρδαραιοι! 
     
  2. Guest05

    Guest05 Guest

    Δεν είναι ακριβώς έτσι αλλά δεν είσαι και μακρυά από την αλήθεια.
    Το ρεζουμέ, αυτό δηλαδή που δεν μπορούμε να αντιληφθούμε εδώ και χρόνια είναι πως οι κάτοικοι της FYROM είναι εθνικά κυρίως Βούλγαροι και Αλβανοί.
    Η σώφρον Ελληνική διπλωματία ( κάτι σαν το αν υπάρχουν μίστρες είναι αυτό ), η σώφρον λοιπόν Ελληνική διπλωματία πρέπει να σκεφτεί αν είναι προς όφελος μας η διάλυση του κρατιδίου της FYROM και ο διαμοιρασμός του στους εκατέρωθεν γείτονες του. Είναι;
     
  3. Mirella_trans_Domme

    Mirella_trans_Domme Contributor

    Σαφως και ειναι!
    Υπαρχει ομως κατι που μου φαινεται παραξενο.
    Εχω περασει απο τα Σκοπια αρκετες φορες και ομολογω πως την πρωτη φορα μου φανηκε πολυ παραξενο και ασχημο το οτι εβλεπα παντου την λεξη Μακεδονια.
    Διεκρινα ομως οφειλω να πω, πως περα απο κλεφτες (μας εκλεψαν ποδηλατο απο την σχαρα του αυτοκινητου), ηταν πολυ φιλικοι οταν ακουγαν Ελληνες.
    Και ναι, η γλωσσα τους ειναι κατα βασην Βουλγαρικη με ελαχιστες παραλλαγες.
    Απορω λοιπον αφου εδειχναν τοσο πολυ φιλικοι προς τους Ελληνες, ποτε προλαβε να δημιουργηθει τετοια εχθρα????
    Να υποθεσω οτι εδω εχουμε το "δαχτυλακι" των ΗΠΑ????? 
     
  4. Guest05

    Guest05 Guest

    Είναι; Μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτείς.
     
  5. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Πόθεν προκύπτει ότι κάθε εθνότητα δικαιούται το δικό της έθνος-κράτος; Πόθεν προκύπτει ότι αποτελεί ιδανική συνθήκη για ένα έθνος κράτος η εθνοτική του ομοιογένεια;
    Ποιά είναι τα υπεριστορικά πολιτικά χαρακτηριστικά μιας εθνότητας, ως εθνότητας;
     
  6. fractal

    fractal Regular Member

    Εχω πάει πολλές φορές Σλοβενία,Κροατία,Βοσνία ήμουν την ημέρα του δημοψηφίσματος στο Μαυροβούνιο και μου σπάσαν τα αρχίδια με τα τραγούδια όλη νύχτα. Πήγα στις πρωτες εκλογές όπως και στο Βελιγράδι. Φυσικά και στα Σκόπια .Το θέμα είναι ότι οι γυναίκες είναι θεές και όταν είσαι στα τέσσερα και λατρεύεις τα πόδια μιας θεάς:



    From Shakespeare's Romeo and Juliet, 1594:

    JULIET:
    'Tis but thy name that is my enemy;
    Thou art thyself, though not a Montague.
    What's Montague? it is nor hand, nor foot,
    Nor arm, nor face, nor any other part
    Belonging to a man. O, be some other name!
    What's in a name? that which we call a rose
    By any other name would smell as sweet;
    So Romeo would, were he not Romeo call'd,
    Retain that dear perfection which he owes
    Without that title. Romeo, doff thy name,
    And for that name which is no part of thee
    Take all myself.
     
  7. chemical23

    chemical23 Regular Member

    Συμφωνώ με τον Χαιντριχ_φον_Κλάιστ. Παρόλο την καπίλευση του ονόματος και τις διεκδικήσεις έναντι των εδαφών μας που έχουν οι σκοπιανοί, πρέπει να σκεφτόμαστε ειδικά την αλβανική επεκτατικότητα η οποία και μετά τα πρόσφατα γεγονότα πλέον στο Κόσοβο, έχει εξαιρετικά μεγάλη δυναμική. Και όχι βέβαια ότι απειλούμαστε εμείς σαν χώρα μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, όμως σαφώς και θα έπρεπε να μας προβληματίζουν τα γενόμενα στην βόρεια γειτονιά μας. Άλλωστε οι συσχετισμοί αλλάζουν με τα χρόνια, στον βάθμο που αν κάποιος ισχυρός του πλανήτη (βλέπε ΗΠΑ), γίνει αρωγός της επεκτατικότητας αυτής. Ας δούμε τα Σκόπια σαν ένα εμπόδιο και μοχλό ανάσχεσης της επεκτατικότητας αυτής.

    Βέβαια αυτοί που συμμάχησαν με τους ναζί, να παρουσιάζουν την ελληνική σημαία με τον αγκυλωτό σταυρό και τον πρωθυπουργό ως υπασπιστή των Ες Ες, είναι λίγο υπερβολικό. Κοίτα ποιοι άλλοι δηλαδή μιλάνε, όταν στα Βαλκάνια τα μόνα έθνη που αντιτάχθηκαν στον Άξονα, ήταν οι Σέρβοι και οι Έλληνες.
     
  8. Guest05

    Guest05 Guest

    Σαφώς και δεν προκύπτει από πουθενά.

    Χαρακτηριστικά; Τα εξής ένα. Αυτοπροσδιορισμός. Με πρήξατε τοσο καιρό χαχααχχαχαχα
     
  9. alex_greece2

    alex_greece2 Regular Member

    Δυστυχώς μπορεί εμείς να θέσουμε βέτο κ το κρατίδιο αυτό (Σλαβία κάπου ακούσα πως θα μπορούσε να λέγετε) να μπει στο ΝΑΤΟ παρ'όλο το βέτο μας και να έχουμε καταφέρει μιά τρύπα στο νερό.Τι είναι πιο σημαντικό,η ονομασία ή ο γεωγραφικός προσδιορισμός;;αυτά που αναφέροντε στο συνταγμά τους δε μας ενδιαφέρουν (για το γεωγραφικο προσδιορισμό που δίνουν στη μακεδονία εκεί);;
     
  10. Guest05

    Guest05 Guest

    Κάποιοι λέγανε πως από μικρός είχα ένα πολιτικό αισθητήριο. Προβλέπω λοιπόν μετά από όλα αυτά, ένα όνομα του στιλ «Ανω και Κάτω Μακεδονία».
    Πως ήτανε το «Ανω Παναγιά - Κάτω Παναγιά»· που βγάλανε βουλευτή τον Μαντά; Έτσι. Και βλέπω τον Γκόρτσο στα κρύα τού λουτρού.
    Με την άδεια του Ντολμανσέ θα αποκαλύψω το όνομα που προτείναμε από κοινού πριν μερικά χρόνια στο παγκόσμιο συμβούλιο των δικών μας.

    «Πολύ νότια Νορβηγία»
     
  11. Apollyon

    Apollyon God's Demon Contributor

    Θα επρεπε να ντρεπονται ολοι τους που αφηνουν τον καθε απολιτιστο λαο να σκυλευει το ονομα Ελληνας,Ελλαδα,Μακεδονια,Ιμια και δεν ξερω και εγω τι θα ακολουθησει...
    Το μονο που ξερω ειναι οτι φοβαμαι.Οπως ελεγε και ο Βασιλης Παπακωνσταντινου,φοβαμαι ολα αυτα που θα γινουν για μενα χωρις εμενα.
     
  12. Astarty

    Astarty Contributor

    Δεν είναι μόνο ο αυτοπροσδιορισμός αγάπη μου. Αν ήταν έτσι κάθε καρυδιάς καρύδι θα αυτοπροσδιοριζόταν ως Έλληνας ή ως Μάστερ (για να μην είμαι οφ φόρουμ..ο Τζι Πι καραδώκει) και όλοι οι υπόλοιποι θα έπρεπε να συμμορφωθούν με αυτό.

    Πρέπει να πληρούνται κάποιες συνθήκες πέρα από την λεγόμενη αυτοδιάθεση των λαών. Κοινή ιστορία, κοινός πολιτισμός. Δυστυχώς το πρώτο (αυτοδιάθεση) υποκινείται ή υπονομεύεται από παράπλευρα (και υπερατλαντικά να πούμε μέσα είμαστε) πολιτικά συμφέροντα.
     
    Last edited: 2 Απριλίου 2008
Thread Status:
Not open for further replies.