Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Το πρωτόκολλο του πληθυντικού

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Ricardo, στις 26 Ιανουαρίου 2006.

  1. Ricardo

    Ricardo Staff Member

    Υπάρχει ένα πολύ διαδεδομένο πρωτόκολλο στον χώρο του BDSM, και αυτό είναι η χρησιμοποίηση πληθυντικού από υποτακτικά άτομα όταν απευθύνονται σε Κυρίαρχα άτομα είτε τα γνωρίζουν είτε όχι. Προσωπικά μου φαινόταν, πάντα, ακατανοήτο αυτό το πρωτόκολλο. Και στις Κυρίες, εντάξει, να μιλήσω στον πληθυντικό, αλλά στους Κυρίους;

    Η πιο διαδεδομένη αντίθεση στο πρωτόκολλο του πληθυντικού είναι η εξής: γιατί να μιλάω στον πληθυντικό σε ένα Κυριαρχικό άτομο, όταν δεν γνωρίζω το συγκεκριμένο άτομο για να μου έχει εμπνεύσει κάποιο είδος σεβασμού. Το ότι βάζει κάποιος έναν τίτλο στο nick του, αυτόματα, τον καθιστά και άξιο πληθυντικού;

    Παρακαλώ καταθέστε τις απόψεις Σ/σας.
     
  2. Guest05

    Guest05 Guest

    Με όλο το σεβασμό στα πρωτόκολλα αυτή η εμμονή ( αν υπάρχει ) των κυριάρχων για την χρήση του πληθυντικό μου φέρνει στο μυαλό μια σκηνή από την «Βίλα των οργίων»

    «Σας παρακαλώ μιλάτε μου στο πληθυντικό κύριε πόλιστμαν θα ‘μαι υποχρεώσετε. είμαι κόρη ναυάρχου, του ναυάρχου Ζουρνατζίδη αν έχετε ακουστά »


    Υ.Γ. Ο Ζουρνατζίδης δεν έχει καμία σχέση με τον ναύαρχο Γελεβουρδέζο τον γνωστό ναυαρχούκο ο Γελεβουρδέζος έφτασε μέχρι πλωτάρχης .
     
  3. Master_Spiler

    Master_Spiler Contributor

    Η χρήση του πληθυντικού γίνεται κυρίως από τους υποτακτικούς για να συνηθήσουν να είναι κάτω από κυριαρχία του Κυρίαρχου που έχουν επιλέξει και που τους έχει αποδεχτεί. Από κει και πέρα, η χρήση του μπορεί να επεκταθεί μόνο με την άδεια/εντολή/προσταγή του Κυρίου τους και ΜΟΝΟ στα άτομα που Αυτός θα επιλέξει!

    Αυτά για τα θεωρητικά... από κει και πέρα, πιστεύω οτι η χρήση του πληθυντικού έγινε κυρίως για να κατανοηθεί καλύτερα το You και το you.

    Κατ'εμέ κακώς χρησιμοποιείται αδιάκοπα και χωρίς κάποια προηγούμενη σκέψη του υποτακτικού. Εφ'όσον ο υποτακτικός είναι ελεύθερος, μπορεί να επιλέξει τα άτομα τα οποία σέβεται και εκτιμά, άρα και να χρησιμοποιήσει τον πληθυντικό, ο οποίος κυρίως δηλώνει σεβασμό και εκτίμηση, παρά το οποιοδήποτε άλλο πράγμα.

    Τώρα για το πρακτικό κομμάτι, ναι, μ'αρέσει η χρήση του πληθυντικού όταν γίνεται με μέτρο και κυρίως συνειδητά, χωρίς δηλαδή να υπάρχουν κάποια υπερβολικά στοιχεία και να γίνεται αλόγιστη χρήση του απ'τον υποτακτικό απέναντι σε άτομα τα οποία δεν είναι Κυρίαρχοί του, πόσο μάλλον γνωστοί του και που πιθανότατα χωρίς να τους ξέρει.

    Σχετικά με τα προτόκολλα που αναφέρθηκε ο Χάινριχ Φον Κλάιστ, αυτά υπάρχουν για να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη, αλλά η χρήση τους είναι καθαρά υποκειμενική, μπορεί κάποιος να μη θέλει να χρησιμοποιήσει κάποιον κανόνα που θέσπισε κάποιος, αυτό τι σημαίνει, οτι δεν ακολουθεί το προτόκολλο;;; Αν αυτός ο κάποιος που το κάνει αυτό είναι απ'τους μετρ του είδους;;;

    Για ποιό λόγο έγιναν αυτά τα προτόκολλα;;;
    Από ποιούς έγιναν;;;

    Πιθανότατα, τα προτόκολλα αυτά να έγιναν κατά τη δημιουργία του BDSM στην Ελλάδα από κάποιους που ήθελαν να το κάνουν έτσι και έτσι μεταφέρθηκε, μπορεί και να ξεκίνησε στο εξωτερικό, όμως στο εξωτερικό μην ξεχνάτε αγαπητοί μου φίλοι οτι ο πληθυντικός και ο ενικός είναι η ίδια λέξη (στα Αγγλικά π.χ. το you), άρα με ποιό δικαίωμα εμείς κάναμε αυτήν τη μετάφραση;;; Μήπως γιατί έτσι ήρθε η ιδέα σε κάποιον/ους;;;

    Ας σοβαρευτούμε επιτέλους και ας αρχίσουμε να κοιτάμε τα διάφορα πράγματα και ας διαβάσουμε και 5-6 διαδικτυακές σελίδες πάνω στο BDSM για να "μορφωθούμε" και να εκφράσουμε καλύτερη άποψη, γιατί απ'ότι βλέπω οι περισσότεροι από εδώ Master δηλώνεται και μάλλον δεν έχετε ιδέα του ΤΙ πάει να πει η λέξη αυτή στο χώρο στον οποίο υποτίθεται οτι κινείστε!
     
  4. MsAliki

    MsAliki Regular Member

    Master Spiler πολύ μου άρεσε η τελευταία παράγραφος!
     
  5. Master_Spiler

    Master_Spiler Contributor

    RE: RE: Το πρωτόκολλο του πληθυντικού

    Αγαπητέ rolfo, δεν είπα οτι το Κύριος και Κυρία αναιρούν το You & you, αλλά ο σεβασμός και η ευγένεια που δηλώνει το You & you μπορούν να αποδωθούν και στον ενικό βαθμό εξίσου καλά. Αν δηλαδή κάποιος δε θέλει να του απευθήνεται ο σκλάβος στον πληθυντικό και απλά του λέει Κύριε θα το κάνω αμέσως ή Κύριε θα ήθελες ένα ποτήρι νερό τι σε πηράζει; Μήπως σου χαλάει την ευγένεια που χρησιμοποιείται ο όρος;
     
  6. Master_Spiler

    Master_Spiler Contributor

    Εδώ είναι το κλασσικό λάθος που κάνετε οι περισσότεροι αγαπητέ rolfo, στο BDSM σχέση υποτακτικού με Κυρίαρχο νοείται MONO ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΝ D/s ή M/s ΣΧΕΣΗ, αλλιώς είναι το ΙΔΙΟ ίσοι και όμοιοι...
     
  7. Astarty

    Astarty Contributor

    RE: RE: Το πρωτόκολλο του πληθυντικού

    Νομίζα rolfo μεταξύ δύο αγνώστων υπάρχει μόνο ο πληθυντικός της ευγένειας.
    Από εκεί και πέρα...στο BDSM ο τίτλος δεν παίρνεται αλλά δίνεται.
    Μου φαντάζει γελοίο να έρχεται ένας ονομαζόμενος Master και να απαιτεί να απαντάς με το "Μάλιστα Κύριε".
    Το έχω δει να συμβαίνει αρκετές φορές ειδικά στις διαδικτυακές επικοινωνίες.

    Αστάρτη
    ____________________________________

    Για να πιστέψουμε με βεβαιότητα, οφείλουμε να αρχίσουμε με αμφιβολίες.
     
  8. τασος0

    τασος0 Regular Member

    συμφωνω απολυτα με τον αγαπητο Μαστερ Spiler ...την MsAliki που συμμφωνησε ειδικα για την τελευταια παραγραφο του Μaster Spiler .
    επισης κ με την Αstarty
    τελικα ειναι πολυ παρεξηγημενο το βδσμ στην ελλαδα πιο πολυ απο οτι νομιζα..και ειναι πλεον σιγουρο οτι με πολυ ευκολια βαφτιζει τον εαυτο του καποιος αφεντη η σκλαβο γιατι απλα δε νγνωριζουν τι σημαινει αλλα ετυχε να δουν κατι σε καμια ταινια η να πεσει στην αντιληψη του κατι και να ερεθιστικαν.απο εκει ομως μεχρι την πραγματικοτητα εχει πολυ δρομο.
    ειναι σα να βαφτισω εγω τον εαυτο μου αρχιεπισκοπο γιατι μια κυριακη στην εκκλησια ειδα εναν κ μου αρεσε.δεν σημαινει οτι εγινα κιολας.
    ειχα μια διαμαχη πριν απο καιρο με μια υποτιθεμενη Μistress γνωστη σε οσους μπαινουν στο irc που νοιαζεται να βρει κανενα κοροιδο να του φαει χρηματα και επεμενε να την σεβομαι . τι να λεμε μετα για πληθυντικους κλπ σε εκεινη που το αξιζει δεν χρειαζετε ουτε καν να σου το ζητησει. σιγουρα ειναι ενδειξη σεβασμου αλλα οταν κ οπου πρεπει κ αξιζει
     
  9. gaby

    gaby Guest

    Είμαι υπέρ των πρωτοκόλλων. Και ο πληθυντικός (με Έμαθε να) μου αρέσει και τον Χ/χρησιμοποιούμε.

    Ο BDSM πληθυντικός, δεν είναι πληθυντικός της ευγένειας, δεν είναι πληθυντικός του σεβασμού. Είναι πληθυντικός του ερωτισμού. Είναι ο πληθυντικός, απέναντί Του, που ώρες – ώρες σε κάνει να τον νιώθεις ως το μεδούλι και να γίνεσαι λιώμα. Και, πιθανότατα, τα αντίστοιχα σ’ Εκείνον. Είναι ο πληθυντικός απέναντί Του, που τόσο δύσκολα αποχωρίζεσαι παρουσία τρίτων, που θα παραξενευτούν.

    Ο πληθυντικός απέναντι σε τρίτους, μέλη μίας BDSM κοινοτητας, είναι πάλι ένας πληθυντικός που υποδηλώνει ένα και μόνο πράγμα, ότι σέβομαι τον αυτοπροσδιορισμό του Έτερου, ή της Έτερης, ως Κυρίαρχου/ης.

    Υποδηλώνει ότι δεν έχω μαζί μου μεζούρες και δεν βάζω Κανέναν στο μικροσκόπιο για να δω αν είναι Κυρίαρχος ή δεν είναι και αν την κυριαρχία Του την έχει Μάθει «διαβάζοντας 5-6 διαδικτυακές σελίδες για να εκφράσει καλύτερη άποψη» ή στη ζωή ή και από τα δύο.

    Απλά, κατ αρχήν δέχομαι τον αυτοπροσδιορισμό του Άλλου και όταν με αφορά πλέον προσωπικά και πρόκειται να Του υποταχτώ, τότε ναι, βάζω και το προσωπικό μου διαισθητικό κριτήριο (και όχι πρότυπο) για να προβλέψω, όσο μπορώ, τα μελλούμενα και αν πραγματικά θέλω να Του υποταχτώ και πιστεύω ότι θα είναι καλό για μένα.

    Αν ο πληθυντικός του BDSM δεν ήταν του ερωτισμού, αλλά της ευγενείας και της απόστασης και των επιβεβλημένων τύπων, τότε, ναι, μπορεί να θύμιζε τον Ναύαρχο Γελεβουρδέζο, που ανέφερε ο Κύριος Χαινριχ φον Κλαιστ.

    Για μένα όμως, είναι του ερωτισμού, όταν αναφέρεται σ Αυτόν που με έχει Υποτάξει και της αποδοχής του αυτοπροσδιορισμού Τους, όταν αναφέρεται σε άλλους Κυρίαρχους και Κυρίαρχες της κοινότητας.
     
  10. eros_hermes

    eros_hermes Regular Member

    RE: RE: RE: Το πρωτόκολλο του πληθυντικού

    Συμφωνώ και προσυπογράφω,εν μέρει. Η ένστασή μου είναι στο ότι ο τίτλος και ο πληθυντικός είναι πράγματα "κατακτητέα" και όχι "κατά δήλωση" δηλαδή δεν δίνονται αλλά κατακτούνται.
    Οντως στις διαδικτυακές επικοινωνίες συνηθίζεται και απαιτείται από "κατά δή-
    λωση" Mistresses πληθυντικού υποτακτικότητας κάτι που δεν έχει καμμία σχέση με το πληθυντικό ευγένειας κάτι που εξακολουθεί να είναι στα κακώς εννοούμενα η στις παρερμηνίες του BDSM.
     
  11. LordRob

    LordRob Regular Member

    Αυτή πρέπει να είναι η τρίτη φορά που τίθεται αυτό το θέμα. Έχει συζητηθεί και στα κάτωθι:

    https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/showthread.php?tid=287

    https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/showthread.php?tid=1104&page=1
     
  12. gaby

    gaby Guest

    Είναι λίγος καιρός που νομίζω ότι ένας από τους λόγους που θα είναι πάρα πολύ απίθανο να διαμορφωθεί μία στέρεη, πραγματική BDSM κοινότητα στην Ελλάδα είναι ακριβώς ότι, συλλογικά, δεν Α/ανεχόμαστε να Τ/τηρούμε κανόνες.

    Ένας από τους κανόνες του BDSM lifestyle είναι και ο πληθυντικός.

    Π/πόσοι το έχουν Μ/μελετήσει το θέμα προτού να το Κ/κάνουν ιδεολογικό και να Δ/διαμορφώσουν αντιστάσεις σε αυτό;

    LordRob, πράγματι υπάρχουν άλλα δύο threads σχετικά, τα οποία όμως είναι για τα πρωτόκολλα γενικότερα. Ίσως αξίζει να συζητηθεί ο πληθυντικός χωριστά σε ένα δικό του όπως αυτό.

    oscarwil, τα πάντα αποδέχεται η αισθητική σας ως "ακραία" και γι αυτό άξια αναζήτησης, εκτός από τον πληθυντικό του υποτακτικού στοιχείου προς το Κυρίαρχο; Κατ ιδίαν ή δημοσίως, εντός του lifestyle;