Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Το πρωτόκολλο του πληθυντικού

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Ricardo, στις 26 Ιανουαρίου 2006.

  1. carissa[L_T]

    carissa[L_T] Contributor

    Απόλυτα λογική η απορία σου Astarty  
    Η οικειότητα είναι κάπως περίεργο πράγμα σε μια D/s σχέση για κάποιον που δεν το ζεί. Θα μπορούσε μάλιστα κάποιος να πεί πως μια σκλάβα δεν έχει οικειότητα με Τον Μάστερ της, αλλά δεν ισχύει αυτό μεταξύ δύο ανθρώπων που συμβιώνουν και μοιράζονται τόσο έντονες στιγμές και συναισθήματα.

    Η οικειότητα της σκλάβας προς Τον Μάστερ εκφράζεται χαριτωμένα, γλυκά, τρυφερά, με νάζι, σε στιγμές που είναι αποδεκτό να εκφραστούν (και δεν είναι λίγες).
    Δεν έχουμε την άνεση ίσως να χωθούμε στην αγγαλιά του με το έτσι θέλω αλλά μπορούμε να τρίψουμε το πρόσωπο μας στο στήθος Του αν μας έχει κοντά Του. Ίσως δεν μπορούμε να χαϊδέψουμε το πρόσωπο Του αλλά μπορούμε να χαϊδέψουμε το πόδι Του. Όλα αυτά είναι παραδείγματα και έχουν πάντα να κάνουν με το τι μας επιτρέπετε και τι όχι αλλά δεν έχω γνωρίσει Μάστερ που να μην αρέσκεται σε τέτοιες εκδηλώσεις οικειότητας, πάντα όμως με το δικό Του πράσινο φώς.
     
  2. gaby

    gaby Guest

    RE: RE: RE: Το πρωτόκολλο του πληθυντικού

    Και όμως, είναι τόσο απλό  

    Όσο μη - ρομαντικό (και στην ουσία μη vanilla) ακούγεται αυτό, δεν είναι πάντα το ζητούμενο η οικειότητα σε μία M/s σχέση.

    Νομίζω ότι συνήθως τα ζητούμενα και από τους Δ/δύο είναι η Κυριαρχία και η υποταγή.

    Η οικειότητα, κάποιες φορές, κάποιες στιγμές βιώνεται. Ασχέτως του πώς και αν δηλώνεται.
     
  3. Markisios_Nte_Sant

    Markisios_Nte_Sant Regular Member

    Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

    Δεν θέλω πληθυντικούς από άτομα που μου είναι αδιάφορα. Ούτε τον παρέχω σε άτομα που μου είναι αδιάφορα. Εκτός και εντός BDSM.
     
  4. Mparmpara

    Mparmpara New Member

    Το πρωτοκολλο του πληθυντικου?? Τι μπορει να σημενει?
    Στην πρωτη μου συναντηση με εναν σκλαβο μου φανηκε περιεργο , αλοκοτο , ακομα και τραβηγμενω να μου μιλαει στον πληθυντικο.Οσο ομως μαθαινω για το χωρο , καταλαβα οτι εχει σημασια το πως θα μιλησει ενας σκλαβος στην Αφεντρα Του . Με αυτον τον τροπο δειχνει ο σκλαβος τον σεβασμο του στην Αφεντρα Του και διαχωριζει τη θεση του απο τη Δικια της .
    Εδω δεν εχουμε σχεση ισοτητας .Αν θελαμε κατι τετοιο δεν ηταν αναγκη να μπουμε σε αυτο το χωρο .
    Αυτο ομως στην πρωσοπικη σχεση Αφεντρας - σκλαβου !
    Το να αναγκασης ομως εναν σκλαβο να μιλαει σε ολους στον πληθυντικο ......ειναι κατι που επιφυλασομαι να απαντησω !
    Ναι μεν με αυτο δηλωνεις ποιος ειναι ο Κυριαρχος ..........
     
  5. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Η χρήση του υπογραμμισμένου από μένα "και" στην παραπάνω πρόταση Astarty, με κανει να υποθέτω πως θεωρείς στην προκειμένη περίπτωση την καμαριέρα κατα κάποιο τρόπο κατώτερη, πιθανόν λόγω της επιλογής κάποιου "κατώτρου" επαγγέλματος.

    Όπως αναφέρθηκε παραπάνω

    (ερώτιση: "δεν είναι πάντα" ? <s> πότε είναι 

    Δεν θα σταθώ στην trivial ερώτιση "είναι το υποτακτικό άτομο κατώτερο όν;", η απάντηση μπορεί να ποκίλει ανάλογα με τα σημεία αναφοράς και το νόημα που προσδίδει κανείς στην λέξη κατώτερος, όπως και η αντίσοιχη για το Κυρίαρχο.

    Είναι πολύ ευκολότερο (και πολύ πιο κοντά στην συμβατική λογική) να προσεγγίσει κανείς το θέμα BDSM ως παιγνίδι (έχουν σημειωθεί πολλά flames επ' αυτού στο παρόν forum), απ'οτι σαν κάλυψη αναγκών και αναγνώριση ιδιαιτεροτήτων. Θυμίζω για άλλη μια φορά το "BDSM πρέπει να κάνουν μόνον όσοι δεν μπορούν να κάνουν αλλοιώς" του DreamMaster.

    Ας μην ξεχνάμε πως όσοι μπαίνουμε σε αυτό τον χώρο 9/10 δεν το κάνουμε τυχαία. Η στάση όλων μας σε "υπαρξιακά" θέματα, όπως αυτά, που ανέφερα το αποδεικνύει. Δεν θεωρώ πως υπάρχει "ειδα φως και μπήκα" όσον αφορά την συνειδητή εμπλοκή κάποιου στο lifestyle. Από κει και πέρα εναπόκειται στον καθένα ν' αποφασίσει πόσο ειλικρινής θα είναι απέναντι στον εαυτό του, όσον αφορά στις ανάγκες και / ή τις επιθυμίες του.

    Ο πληθυντικός λοιπόν, όπως ανέφεραν και άλλοι, χρησιμοποιείται για να θυμίζει στο υποτακτικό άτομο την θέση του, την θέση, που το ίδιο επέλεξε να βρίσκεται, χρησιμοποιόντας τις κοινωνικές συμβάσεις που εύστοχα ανέφερε ο gh_kai_ydwr αλλά και εσύ η ίδια με την χρήση του "και", που ανέφερα αρχικά.

    Είτε λοιπόν σε επίπεδο προσωπικής σχέσης είτε σε επίπεδο κοινωνικής, η αποδοχή ή όχι του πλυθηντικού από το υποτακτικό άτομο, έχει να κάνει κατά την γνώμη μου, πρώτα με την απόδοχή ή όχι από το ίδιο των επιλογών του (και το π'οσο ένοχο ή όχι νοίωθει γι αυτές) και πολύ λιγώτερο αν το απαιτεί το εκάστοτε Κυρίαρχο
     
  6. Astarty

    Astarty Contributor

    RE: RE: Το πρωτόκολλο του πληθυντικού

    Η προσθήκη του "και" έγινε για να δώσει έμφαση στην απάντηση μου: πληθυντικός ΚΑΙ σε ιεραρχικά κατώτερους. ΣΕΒΑΣΜΟΣ στον συνάνθρωπο.
    Αν δίνεται τροφή όμως για παρερμηνεία δεν έχω παρά να το αποσύρω.

    Αστάρτη
     
  7. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Δεν το παρερμήνευσα Astarty <s>, απλά το χρησιμοποίησα (χωρίς κρυφές σκέψεις και σκοπούς   ) για να δώσω έμφαση σε αυτό που εσύ αναφέρεις:

     
  8. Guest05

    Guest05 Guest

    RE: RE: Το πρωτόκολλο του πληθυντικού

    Σε καμία περίπτωση κατά την άποψη μου λεκτικοί ακροβατισμοί δεν αναιρούν το νόημα της θέσης που εξέφρασε η Astarty περί χρήσης του πληθυντικού μεταξύ ανθρώπων ασχέτως κοινωνικού , lifestyle , ή άλλου status
     
  9. potty65

    potty65 Regular Member

    Ολα αυτά είναι ανοησίες. Οι φιλόλογοι του forum (χαινριχ), φαντάζομαι μπορούν να επιβεβαιώσουν, ότι στην Ελληνική γλώσσα ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟΣ ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ. Στην αρχαία Ελλάδα προφανώς είχαν άλλους τρόπους να εμπνέουν και να κερδίζουν αντίστοιχα τον σεβασμό. Ας αφήσουμε λοιπόν του φραγκολεβαντίνικους μιμιτισμούς και ας ασχοληθούμε με τίποτε σοβαρότερο.
     
  10. gaby

    gaby Guest

    RE: RE: RE: Το πρωτόκολλο του πληθυντικού

    Το νόημα της θέσης που εξέφρασε η Astarty είναι απόλυτα γνωστό και αποδεκτό στην mainstream κοινωνική ζωή Μ/μας Κύριε φον Κλάιστ  

    Σε αυτό το thread προσπαθούμε να κάνουμε συζήτηση για τον πληθυντικό ως πρωτόκολλο στο BDSM lifestyle.

    Να Ε/εξηγήσουμε και να Μ/μάθουμε κι Ε/εμείς ορισμένα πράγματα για το λαιφσταιλ.

    Στις καμαριέρες και στους σερβιτόρους, Ε/έχουμε τρόπους, μήπως θα Μ/μπορούσαμε λίγο και μεταξύ Μ/μας, στο φόρουμ τούτο;

    Σημείωση: για το σχόλιο του potty65 έχει κάνει λόγο και ο James Bondage και είναι πράγματι έτσι και πάντα, ακόμα κι όταν έφερε ο Κοραής τον πληθυντικό στην ελληνική τότε καθομιλουμένη, οι Έλληνες κράτησαν τον ενικό για δύο πολύ υψηλά πρόσωπα: Τον Θεό και τον (τότε) Βασιλιά.

    Αλλά...

    ... αυτό το φόρουμ είναι για να Λ/λένε την άποψή Τ/τους και οι Έ/έρμοι οι L/lifestylers... θα Μ/μας επιτρέψεις potty65;
     
  11. Guest05

    Guest05 Guest

    RE: RE: RE: RE: Το πρωτόκολλο του πληθυντικού

    Φαντάζομαι ότι αν θεωρηθούμε ως ισότιμα μέλη του ευρύτερου συνόλου το οποίο ακολουθεί τον πληθυντικό ως τύπο ευγενείας σίγουρα ισχύει και για σχέσεις μεταξύ lifestyler !

    Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να απευθύνω τον λόγω σε μια αυτοπροσδιοριζόμενη ως «slave» σε πληθυντικό αριθμό χωρίς σε καμία περίπτωση να αναιρώ το ανισοβαρές της «σχέσης».

    Όπως και το αντίστροφο το να μου απευθύνει το λόγω σε ενικό αριθμό χωρίς να αναιρεί σε καμία περίπτωση την υποτακτικότητα της .

    Υ.Γ potty δεν είμαι φιλόλογος αν και θα το ήθελα
     
  12. potty65

    potty65 Regular Member

    Θα σας επιτρέψω φίλτατη, tender lilly, αν μου το ζητήσεις στον πληθυντικό!