Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Το σύνδρομο της ερωτομανίας

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Durcet, στις 2 Ιουνίου 2008.

  1. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Το σύνδρομο της ερωτομανίας

     

    Να το δεις...έξοχο!

    ζιννια, είμαστε μυστικιστικά συνδεδεμένοι;
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  2. zinnia

    zinnia Contributor

    εδω και χρόνια  
     
  3. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Το σύνδρομο της ερωτομανίας

    Η ιδέα δεν μου πέρασε καν από το μυαλό DRS. Αλλά μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι. Παρεμπιπτόντως, νομίζω πως ο όρος un-selfconscious αναδεικνύει την ερωτευσιμότητα ενός υποκειμένου. Προτιμώ επομένως να κάνω σχέσεις με ερωτεύσιμα άτομα που δεν έχουν συνείδηση της ερωτευσιμότητάς τους ή με άτομα που χαρακτηρίζονται από μία προσγειωμένη σεμνότητα ή, για να το πάω πάρα πέρα, γνωρίζουν την ερωτευσιμότητά τους, όντας για παράδειγμα γέροι σε περιβάλλον γεροντόφιλων, και ΤΗΝ ΒΔΕΛΥΣΣΟΝΤΑΙ.

    Σωστή επιλογή. Η Mrs. Robinson ήταν η πρωταγωνίστρια του Πρωτάρη, όπως είδες και από το βίντεο που παρέθεσε η zinnia.

    Εγώ δεν θα πάρω καμία από τις τέσσερις περιπτώσεις (την μία λόγω ηλικίας). Αντ' αυτού θα απαντήσω σε μία παλιά ερώτηση κάποιου: όχι, δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι είμαι καλή περίπτωση.
     
  4. Syrah

    Syrah Contributor

    Re: Απάντηση: Το σύνδρομο της ερωτομανίας

    Δεν το σκέφτηκα. Κατέληξα εκεί μέσω λογικών συνεπαγωγών. (Τίποτα δεν αγαπώ πιο πολύ από τη Λογική DRD!)

    Αυτοπροσδιορίζεσαι συναρτήσει εξωγενών παραγόντων; Ή αλλιώς: ο γέρος εν μέσω γεροντόφιλων, θεωρεί εαυτόν "καλή περίπτωση";
     
  5. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Το σύνδρομο της ερωτομανίας

    Λογικές συνεπαγωγές; Αυτές που προσπαθούν να αποφύγουν οι μεγάλοι στοχαστές όταν αναζητούν λύσεις σε δύσκολα ερωτήματα;

    Όχι, αυτοπροσδιορίζομαι συναρτήσει εσωγενών παραγόντων, και γι αυτό απάντησα κατ' αυτόν τον τρόπο στην ερώτηση που μου έγινε.

    Το αν είναι ή όχι "καλή περίπτωση" το κρίνουν οι άλλοι, βάσει της γεροντοφιλίας τους και όχι βάσει των - αγνώστων σε αυτούς - εσωγενών παραγόντων. Μία περίπτωση που κρίνεται κατ' αυτόν τον τρόπο, με αυτά τα κριτήρια, ως αρχικά καλή, μπορεί πράγματι να αποδειχθεί καλή ή και άριστη, μπορεί όμως και να αποδειχθεί κακή ή αδιάφορη, αμέσως μόλις γίνουν αντιληπτοί από τους άλλους οι εσωγενείς παράγοντες.
     
  6. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Το σύνδρομο της ερωτομανίας

    Εγώ που έχω υποφέρει τα πάνδεινα από χιλιάδες γεροντόφιλες θαυμάστριες μου, που με ποθούν λυσσωδώς και λαγνικώς, βάσει εσωγενών αλλά και εξωγενών παραγόντων, θεωρώ μεγαλύτερη πληγή την ερωτομανία, επειδή διαβρώνει το φρόνημα, τα χρηστά ήθη και την πολεμική αρετή της νεολαίας μας.
    Οι νέοι σήμερα είναι αχόρταγοι για σεξ και χαραμίζουν το σπόρο τους στα κουτουρού. Οι περισσότεροι νεολαίοι, εξ όσων έχουν υποπέσει στην αντίληψη μου, καταθλίβονται αν δεν συνουσιασθούν άπαξ εξαμηνιαίως και αφιερώνουν στις συνευρέσεις τους πέντε, κατά μέσο όρο, λεπτά! Δεν αναπαραγόμεθα πλέον ως έθνος, λόγω κοπώσεως.
    Δεν έχουμε ανάγκη λογικών συνεπαγωγών ή παραλόγων ενοράσεων, προκειμένου να τεκμηριώσουμε αυτή την αποκαρδιωτική διαπίστωση.
     
  7. Syrah

    Syrah Contributor

    Re: Απάντηση: Το σύνδρομο της ερωτομανίας

    Δεν γνωρίζω μεγάλους στοχαστές, λάτρεις της αποκλίνουσας σκέψης. :Ρ
     
  8. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Το σύνδρομο της ερωτομανίας

    "Imagination is more important than knowledge." Einstein

    “It is a miracle that curiosity survives formal education.” Einstein

    “We should take care not to make the intellect our god; it has, of course, powerful muscles, but no personality.” Einstein

    “The creation of something new is not accomplished by the intellect but by the play instinct acting from inner necessity. The creative mind plays with the objects it loves.” Jung

    "Mathematical reasoning may be regarded rather schematically as the exercise of a combination of two facilities, which we may call intuition and ingenuity." Alan Turing

    “True creativity often starts where language ends.” Arthur Koestler

    “Every great advance in science has issued from a new audacity of the imagination.” John Dewey

    The pioneer scientist must have " a vivid intuitive imagination, for new ideas are not generated by deduction, but by artistically creative imagination." Max Planck



    ΥΓ. "Synchronicity is an explanatory principle, according to its creator, Carl Jung. Synchronicity explains "meaningful coincidences," such as a beetle flying into his room while a patient was describing a dream about a scarab. The scarab is an Egyptian symbol of rebirth, he noted. Therefore, the propitious moment of the flying beetle indicated that the transcendental meaning of both the scarab in the dream and the insect in the room was that the patient needed to be liberated from her excessive rationalism."(Πηγή: http://skepdic.com/jung.html)
     
  9. echo

    echo ***

    Μαρίνα Τσβεταγεβα στον Ραϊνερ Μαρια Ριλκε

    Είσαι αυτό που θα ονειρευτώ απόψε τη νύχτα,
    μία άγνωστη σε ένα ξένο όνειρο.
    Δε σε περιμένω ποτέ, σε ξυπνάω πάντα.
    Αν κάποιος μας ονειρευτεί μαζί - τότε θα συναντηθούμε..."




    Μπαρις Παστερνακ στην Μαρίνα Τσβεταγεβα

    "...Σε αντίθεση με τα δικά σου όνειρα,
    εγώ σε είδα σ΄ενα ευτυχισμένο διάφανο όνειρο...
    Τι ήσουν?
    Η φευγαλέα εικόνα όλων όσα στη μεταβατική στιγμή του αισθήματος
    κάνουν την γυναίκα να χωρέσει στο χέρι σου
    σε διαστάσεις φυσιολογικά αδύνατες για το ανθρώπινο ανάστημα,
    σαν να μην είναι άνθρωπος,
    αλλά ουρανός
    μέσα στην ομορφιά εκείνων των σύννεφων
    που ταξιδεύουν μερικές φορές επάνω μας..."


    (απόσπ. από το βιβλ. Η αλληλογραφία των τριών εκδ. μεταίχμιο)
     
  10. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Το σύνδρομο της ερωτομανίας




    Συγγνώμη echo μου, αλλά ας ανεχτούμε και ολίγον Μπάμπη, μετά τον Ρίλκε. Είσαι καλά, ωρέ, ρωμαλέος και γενναίος και ωραίος όπως πάντα;
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  11. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    Βαρεμένοι ερωτομανείς, υπάρχουν παντού και θα υπάρχουν πάντα.
    Δεν ξέρω αν η ερωτομανία έχει σχέση και με την μυθομανία…
    Πάντα πίστευα όμως ότι έχει.

    Είχα μια φίλη από παιδί, που έπλαθε φανταστικές ιστορίες με το μυαλό της και τα θύματα της ήταν υπαρκτά πρόσωπα τα οποία είχαν άγνοια για τα μυθεύματα της.
    Ήταν φοβερά εγωπαθής και νάρκισσος…Πίστευε ότι όλοι οι συμμαθητές μας και οι καθηγητές μας ακόμη, ήταν ερωτευμένοι μαζί της και τη φλέρταραν.

    Ήταν τόσο πειστική με τα όσα έλεγε η περιέγραφε, που όταν άρχισα να αντιλαμβάνομαι ότι ολ’ αυτά που λέει είναι στην φαντασία της, έμεινα άναυδη.

    Θυμάμαι μια χαρακτηριστική περίπτωση.
    Όταν ήμασταν 17 χρονών περίπου, εκείνη ήξερα ότι ήταν τρελά ερωτευμένη και είχε κάνει σχέση με ένα γιατρό μεγαλύτερο μας αρκετά χρόνια, που είχε ένα πανάκριβο αυτοκίνητο, αλλά ήταν και παντρεμένος με παιδιά.

    Παρότι δεν τον είχα δει ποτέ, από περιγραφές της φίλης μου γι αυτόν και τις στιγμές τους, ήταν σαν να τον ήξερα χρόνια…
    Μια φορά η φίλη μου, μου είπε χαρούμενη, ότι ο γιατρός φίλος της θέλει να με γνωρίσει και γι αυτόν τον λόγο θα ερχόταν να μας πάρει από το σπίτι της. Έπρεπε να έχουμε ντυθεί πολύ καλά, μια που όπως της είχε πει θα πηγαίναμε κάπου, που για τα 17 μας χρόνια, μας φάνταζε τρομερή πολυτέλεια.

    Είχαμε ντυθεί και είχαμε στολιστεί κατ΄ επιθυμία του γιατρού και φυσικά δική της.
    Επιτέλους θα γνώριζα τον φίλο της φίλη μου, που με είχε ζαλίσει με τα προσόντα του και τα καμώματα τους.
    Εκείνο το απόγευμα προς βράδυ έτοιμη και ντυμένη επίσημα (καθόλου άνετη), εγώ καθόμουν στην βεράντα του σπιτιού της όσο εκείνη έβαζε στο πρόσωπο της, τις τελευταίες πινελιές του μακιγιάζ της στον καθρέφτη μέσα στην κρεβατοκάμαρα της. Συζητούσε και τιτίβιζε τα διάφορα χαρούμενη για το γεγονός, αυτοθαυμαζόταν και της έλεγα απέξω όπου καθόμουν τα δικά μου.

    Την ώρα που περιμέναμε να έρθει ο γιατρός, άκουσα που κτύπησε η γραμμή του τηλέφωνου στο προσωπικό γραφείο του πατέρα της. Λίγα δευτερόλεπτα πριν όμως, πρόσεξα από την αντανάκλαση του ειδώλου της στο παράθυρο της βεράντας όπου καθόμουν, ότι η φίλη μου είχε σηκώσει το δικό της τηλέφωνο που ήταν δίπλα από το κρεβάτι της και είχε σχηματίσει κάποια νούμερα αφήνοντας το ανοικτό.

    Την άκουσα να τρέχει στο γραφείο του πατέρα της για να σηκώσει το τηλέφωνο που κτύπαγε επίμονα και την άκουγα επίσης να μιλά πότε έντονα και πότε χαμηλόφωνα σε αυτό.

    Μπήκα από την βεράντα μέσα στην κρεβατοκάμαρα της όσο εκείνη μίλαγε. Έπιασα την συσκευή δίπλα από το κρεβάτι της για να την κλείσω, νομίζοντας ότι την είχε ξεχάσει ανοικτή μέσα στον πανικό της. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να διακρίνω την φωνή της φίλης μου και βάζοντας το τηλέφωνο στο αυτί μου μπόρεσα να ακούσω όλη την συνομιλία μαζί του

    Μίλαγε για το ραντεβού με τον κύριο κανένα...Μόνο την φωνή της άκουγα …. Μίλαγε με τον εαυτό της…. Υποτίθεται ότι ρώταγε διάφορα τον γιατρό και τον εκλιπαρούσε ακόμη να κάνει κάτι για να έρθει να μας πάρει, μέχρι που στο τέλος άρχισε να του μιλά τρυφερά κλαψουρίζοντας....Στην άλλη άκρη της γραμμής δεν υπήρχε κανείς….Και όμως την άκουγα να μιλά μαζί του …έκανε ακόμα και τα απαραίτητα κενά που έχει ένας διάλογος…υποτίθεται ότι έπαιρνε απαντήσεις.

    Άφησα το τηλέφωνο ανοικτό εκεί που το είχε η φίλη μου, ξαναμμένη πια από το γεγονός της ανακάλυψης μου.

    Η φίλη μου ήρθε έξω στην βεράντα απογοητευμένη και μου είπε βουρκωμένη, ότι της τηλεφώνησε ο γιατρός και ακύρωσε το ραντεβού μας λέγοντας της κάποια δικαιολογία που αφορούσε την γυναίκα του. Τα πίστευε ότι της συνέβη αλήθεια…το έβλεπα στα μάτια της. Η φωνή της ήταν σπασμένη και αφήνοντας ο κορμί της να καταρρεύσει σε μια πολυθρόνα της βεράντας, είπε ….ειδές τι τραβάω μαζί του?

    Όλο αυτό με πάγωσε και δεν ήξερα τι να κάνω και τι να πω….Χωρίς να της πω τίποτε, φανερά απογοητευμένη έφυγα γρήγορα από το σπίτι της....βρίσκοντας μια γελοία πρόφαση

    Λυπήθηκα τότε θυμάμαι αλλά και θύμωσα μαζί, διότι θεώρησα ότι με πρόδωσε...σαν φίλη... Συζήτησα το γεγονός με μια αγαπημένη μου θεια και συμβουλάτορα στα νεανικά μου χρόνια, σοφή και μικρή σχετικά σε ηλικία....
    Με παρηγόρησε και με συμβούλεψε να μην της κρατώ κακιά...δεν το έκανε για να μου δειχτεί...αλλά επειδή έτσι ένιωθε καλύτερα με τον εαυτό της, έχει πρόβλημα μου λέει… Να είσαι κοντά της με υπομονή και αγάπη.
    Την φίλη μου την άφησα να με παραμυθιάζει αρκετό καιρό, αλλά ταυτόχρονα προσπαθούσα να την πείσω να τον «εγκαταλείψει»

    Ο έρωτας της κράτησε με αυτόν τον αόρατο εραστή περίπου δυόμιση κοντά τρία χρόνια... Ενδιάμεσα στην προσπάθεια της να του ξεφύγει (και καλά), είχε και άλλες σχέσεις, πραγματικές... Αλλά αυτός (στο μυαλό της) πάντα την υπομόνευε, την παρακολουθούσε και την ενοχλούσε... Είχε φτάσει σε σημείο μέχρι τεραστια δακρύβρεχτα γράμματα και άπειρες ανθοδέσμες με λουλούδια να στέλνει στον εαυτό της, υποτίθεται από αυτόν.

    Το είχα δεχτεί… Ακόμα και σήμερα όταν συναντώ, δεν της έχω πει ποτέ ότι ήξερα ότι όλο αυτό ήταν ένα παραμύθι…..
    Το δικό της παραμύθι….

    Εδώ στο forum εξ όσων γνωρίζω, για μερικούς και ιδιαίτερα για μερικές, το θέμα έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις. Προσωπικά αυτά τα άτομα τα θεωρώ ακίνδυνα φαντασιόπληκτα ερωτοχτυπημένα. Απλά κέφια να έχεις να τους ακούς.
     
  12. echo

    echo ***

    Re: Απάντηση: Το σύνδρομο της ερωτομανίας

    Συγχωρεμένος Πάτερ μου,αυτοσυντηρούμαι.Ανησυχώ όμως για την απώλεια των λεπτεπίλεπτων αισθημάτων σας.Τι θα μπορούσε να σας επαναφέρει στο δρόμο της ερωτομανούς αρετής?

    Μια Μelinda μετά τον Τσέρτο?



    Curved Air - Melinda (More or Less) Live '72​

    Lovely lady falling
    laughing down the glory
    of a rainbow
    lovely lady reaching
    crying for the comfort
    of the day-glow
    Melinda - more or less
    Melinda - more or less
    Melinda - more or less
    in dreams

    But if and when
    she wakes again
    she knows it all
    begins again
    sleeping, waking,
    rising, falling
    dumb but calling out
    to deafened friends
    that's how it ends
    For Melinda - more or less
    in dreams
    Melinda - more or less
    Melinda - more or less
    In dreams

    Fade - Melinda
    fade into fantasy
    tell them you won't be played
    like any other
    instrument of fate
    fade - Melinda
    into your fantasy
    tell them you're not
    prepared to wait for
    your dream of the end
    Melinda - more or less
    in dreams

    Lovely lady falling
    laughing down the glory
    of a rainbow
    lovely lady reaching
    screaming for the comfort
    of the day-glow
    Melinda - more or less
    Melinda - more
    or less
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014