Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Το ταμπού "Κακοποίηση & BDSM"

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σαδομαζοχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος Babylon, στις 16 Μαρτίου 2010.

?

Κακοποίηση & BDSM

  1. Έχω κακοποιηθεί σωματικά και είμαι Κυριαρχικός/ή

    2 vote(s)
    3,6%
  2. Έχω κακοποιηθεί σωματικά και είμαι υποτακτικός/ή

    3 vote(s)
    5,4%
  3. Έχω κακοποιηθεί σωματικά και είμαι Perv ή s/Switch

    2 vote(s)
    3,6%
  4. Έχω κακοποιηθεί σωματικά και είμαι vanilla

    0 vote(s)
    0,0%
  5. Έχω κακοποιηθεί ψυχολογικά και είμαι Κυριαρχικός/ή

    4 vote(s)
    7,1%
  6. Έχω κακοποιηθεί ψυχολογικά και είμαι υποτακτικός/ή

    9 vote(s)
    16,1%
  7. Έχω κακοποιηθεί ψυχολογικά και είμαι Perv ή s/Switch

    3 vote(s)
    5,4%
  8. Έχω κακοποιηθεί ψυχολογικά και είμαι vanilla

    2 vote(s)
    3,6%
  9. Έχω κακοποιηθεί σεξουαλικά και είμαι Κυριαρχικός/ή

    2 vote(s)
    3,6%
  10. Έχω κακοποιηθεί σεξουαλικά και είμαι υποτακτικός/ή

    4 vote(s)
    7,1%
  11. Έχω κακοποιηθεί σεξουαλικά και είμαι Perv ή s/Switch

    1 vote(s)
    1,8%
  12. Έχω κακοποιηθεί σεξουαλικά και είμαι vanilla

    0 vote(s)
    0,0%
  13. Δεν έχω κακοποιηθεί με κανένα τρόπο (όλα τα status)

    37 vote(s)
    66,1%
Multiple votes are allowed.
  1. Babylon

    Babylon Regular Member

    Ένα νήμα που ήθελα να ξεκινήσω καιρό τώρα, απευθύνεται σε άντρες και γυναίκες όλων των στάτους.

    Έχει συζητηθεί πολλές φορές σε αυτό το φόρουμ κατά πόσο υπάρχει σύνδεση της κακοποίησης (σεξουαλικής ή όχι) ενός ατόμου σαν εμπειρία, με την έλξη του προς το BDSM.

    Άλλοι υποστηρίζουν πως σαφώς και υπάρχει. Άλλοι λένε πως δεν υπάρχει καμμία σύνδεση και στον χώρο μας υπάρχουν τόσα "κακοποιημένα"άτομα, όσο και σε κάθε άλλο χώρο (στον σύλλογο κυνηγών για παράδειγμα).

    Δεν θα το αναλύσω περαιτέρω, καθώς έχει ήδη συζητηθεί αρκετά, αλλά με ενδιαφέρει πολύ να γίνει ένα poll για αυτό, για να δούμε τελικά κατά πόσο αυτό είναι μύθος ή όχι.

    Καταλαβαίνω πως η κακοποίηση είναι ένα πάρα πολύ ευαίσθητο και προσωπικό θέμα, για αυτό και προφανώς και η ψηφοφορία θα είναι ανώνυμη.

    Μερικές επεξηγήσεις: όταν λέμε σωματική κακοποίηση εννοούμε πως έχουμε υποστεί σωματική βία (ξυλοδαρμό, δάρσιμο με ζώνη,κ.λ.π.). Προφανώς δεν μιλάμε για ένα μεμονωμένο επεισόδιο αλλά για κάτι που συνέβη αρκετές φορές.

    Όταν λέμε ψυχολογική κακοποίηση, εννοούμε πως έχουμε υποστεί σε κάποια φάση της ζωής μας βαριά ψυχολογική βία κατ'εξακολούθηση (απειλές, προσβολές, εκφοβισμό κ.λ.π.).

    Όταν λέμε σεξουαλική κακοποίηση δεν εννοούμε μόνο βιασμό, αλλά και άλλες κάπως πιο ήπιες μορφές σεξουαλικής κακοποίησης.
     
  2. danos

    danos Regular Member

    Απάντηση: Το ταμπού "Κακοποίηση & BDSM"

    το poll που είναι ???
     
  3. danos

    danos Regular Member

    Απάντηση: Το ταμπού "Κακοποίηση & BDSM"

    Άντε έκανα εγκαίνια  
    Ψήφησα το τελευταίο , και όλος περιέργως σήμερα είχα αυτή την συζήτηση
    Είναι βέβαιον ότι ο σαδομαζοχισμός σε μένα δεν προέρχεται από παιδικά τραύματα .
    Δεν έχω κακοποιηθεί ούτε σωματικά ούτε ψυχολογικά
     
  4. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Το ταμπού "Κακοποίηση & BDSM"



    Δυό παρατηρήσεις:

    1) Πιστεύω ότι θα έπρεπε να υπάρχει πρόβλεψη στις επιλογές απαντήσεων και γιά κακοποιήσεις όχι μόνο προς το ίδιο το άτομο, αλλά και στο περιβάλλον του ( εάν π.χ. ο πατέρας μου δεν είχε κακοποιήσει εμένα κατά κανένα τρόπο ποτέ, αλλά τον έβλεπα να κακοποιεί συστηματικά τη μητέρα ή την αδελφή μου, αυτό δεν θα είχε σοβαρή επίδραση στην ψυχοσύνθεσή μου; ).

    2) Γιατί τα "δεν" πάνε όλα πακέτο, και όχι ανά στάτους; Αφού μάλιστα η ψηφοφορία είναι μυστική, τί συμπέρασμα θα μπορέσει να βγει; (ότι, π.χ. από τους 8 κακοποιηθέντες και 12 μη κακοποιηθέντες προέκυψαν 6 κυριαρχικοί, 9 υποτακτικοί και 5 switch, ενώ από τους π.χ. 18 μη κακοποιηθέντες προέκυψαν διάφορα αλλά δεν ξέρουμε τι ακριβώς; Ελλιπές μου φαίνεται...).


    (Ως εκ τούτων δεν ψήφισα, εν αναμονή διευκρινίσεων ή αλλαγών).

     
  5. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: Το ταμπού "Κακοποίηση & BDSM"

    Το σφαλιαριζειν ηταν ευρεως διαδεδομενη μεθοδος παιδαγωγικης στα χρονια μου ,οχι μονο απο τους γονεις αλλα και απο τους δασκαλους.Θυμαμαι χαρακτηριστικα την δασκαλα της δευτερας Δημοτικου,ειχε ενα ξυλινο χαρακα,η μαλλον ραβδι,οχι πλατυτερο απο 1cm, με το οποιο ραβδιζε τις ανοιχτες παλαμες μας απο πεντε εως δεκα φορες (αναλογως του παραπτωματος).Προσωπικα ειχα "σωφρονιστει" τρεις- τεσσερις φορες με αυτον τον τροπο ,δεν ξερω ομως αν αυτο εμπιπτει την κατηγοριοποιηση που εχεις κατα νου...
     
  6. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Re: Απάντηση: Το ταμπού "Κακοποίηση & BDSM"


    Σε μένα δεν πρόλαβε…χτύπησε το κουδούνι.

     
     
  7. vautrin

    vautrin Contributor

    Δεν είμαι τόσο σίγουρος πως η σωματική κακοποίηση πρέπει να επαναληφθεί αρκετές φορές για να αποβεί καθοριστικής σημασίας για την ψυχολογική εξέλιξη του παιδιού. Ίσως μία και μόνη φορά να είναι αρκετή…

    Προσωπικά, έπεσα θύμα άγριου ξυλοδαρμού από έναν δάσκαλο που δεν ήταν καν της τάξης μου, μόνο μία φορά στη ζωή μου και μάλιστα εντελώς άδικα. Εντούτοις, θεωρώ το γεγονός σημαντικό για τη μετέπειτα πορεία μου, όχι τόσο τον ξυλοδαρμό αυτόν καθʼ εαυτόν, όσο τον τρόπο που αντέδρασα. Μαζί με τον πατέρα μου κατήγγειλα τον δράστη στο Υπουργείο και στην Διεύθυνση του σχολείου και απολύθηκε. Έγινα ο ήρωας της σχολής, γιατί ο δάσκαλος αυτός βιαιοπραγούσε συστηματικά και τρομοκρατούσε τους μαθητές τόσο που κανείς δεν τολμούσε να διαμαρτυρηθεί.
    Πόσο χρονών ήμουν; 11… Μεγάλο μάθημα…
     
    Last edited: 16 Μαρτίου 2010
  8. Nesaea

    Nesaea Guest

    Απάντηση: Το ταμπού "Κακοποίηση & BDSM"

    Επισης θα πρεπει να υπαρχει η επιλογη της κακοποιησης με παραπανω απο εναν τροπους. Το θεμα ειναι πολυπλοκο και αμφιβαλλω αν μπορει κανεις να βγαλει συμπερασματα απο αυτο..
     
  9. danos

    danos Regular Member

    Απάντηση: Το ταμπού "Κακοποίηση & BDSM"

     
     
  10. danos

    danos Regular Member

    Απάντηση: Το ταμπού "Κακοποίηση & BDSM"

     
     
  11. Babylon

    Babylon Regular Member

    Re: Απάντηση: Το ταμπού "Κακοποίηση & BDSM"

    Σόρρυ για την μεγάλη καθυστέρηση, αλλά δεν μπορούσα να γράψω δεύτερη φορά πριν από 24 ώρες ως μη golden member.

    Αγαπητέ,

    1) Για να μην έχουμε άπειρες επιλογές (το φόρουμ επιτρέπει μέχρι 13 αλλά και να επέτρεπε παραπάνω ίσως να ήταν πρόβλημα γιατί θα χανόμασταν στις επιλογές), αναγκαστικά θα πρέπει να τις γενικοποιήσουμε λίγο. Προσωπικά θεωρώ πως η μορφή βίας που περιέγραψες εντάσσεται στην γενικότερη κατηγορία ¨ψυχολογική κακοποίηση" εφόσον είχε ένταση και διάρκεια. Τα παραδείγματα που ανέφερα εντός παρενθέσεως, είναι απλώς παραδείγματα, η ψυχολογική βία έχει άπειρες παραλλαγές και αυτή που περιγράφεις είναι μια από αυτές.

    2) Γιατί το ερώτημα είναι "έχει η κακοποίηση τελικά σχέση με την έλξη στο βδσμ;" Αν ναι, τότε μας ενδιαφέρει ενδεχομένως να δούμε και μια αναλογία με τα στάτους. Αν όχι, τότε δεν μας ενδιαφέρει το στάτους, γιατί το στάτους έχει σχέση με το βδσμ και ήδη καταλήγουμε σε αυτή την περίπτωση πως το βδσμ δεν σχετίζεται με την κακοποίηση.


    Πράγματι, ίσως και μια φορά να είναι αρκετή, για αυτό και δεν ήθελα να συγκεκριμενοποιήσω περισσότερο. Σε αυτά δεν νομίζω πως υπάρχει "Μια δεν είναι αρκετή, από τέσσερις και πάνω μετράει", οπότε το άφησα ανοιχτό, για να κρίνει ο καθένας για τον εαυτό του τι βίωσε ως κακοποίηση και τι όχι. Μπορεί εμένα π.χ. μια δασκάλα να με είχε χτυπήσει αρκετές φορές, αλλά να μην το βίωσα ως τραυματική εμπειρία και να με προσέβαλε η μητέρα μου δύο φορές με τρόπο που να τον βίωσα ως φοβερά τραυματικό. Μεγάλα παιδιά είμαστε, το αφήνω σε εσάς να κρίνετε για τον εαυτό σας τι κάνει apply σαν κακοποίηση και τι όχι.

    Στην αρχή σκεφτόμουν να γράψω πως θα μπορούσε κανείς αν έχει κακοποιηθεί με παραπάνω από έναν τρόπους να επιλέξει το είδος κακοποίησης που βίωσε ως πιο τραυματικό. Τελικά αποφάσισα να αφήσω την επιλογή στο πολ για πολλαπλές απαντήσεις.

    WTF???

    p.s. Περιμένω αυτόν που θα με ρωτήσει γιατί στρίμωξα στην ίδια οψιόν τους s/Switches και τους Pervs...  
     
  12. ipakouo_skilaki

    ipakouo_skilaki Regular Member

    Απάντηση: Το ταμπού "Κακοποίηση & BDSM"

    Ψήφισα το τελευταίο.Ποτέ.Καμιά φορά αναρωτιέμαι γιατί πρέπει η κακοποιήση οποιουδήποτε είδους να συνδεέται με το bdsm( Babylon σε καμία περίπτωση δεν είναι μομφή για το νημα,είναι παρατήρηση πολλών ετών και μία τέτοια προσπάθειας σύνδεσης του χώρου με την κακοποίηση).