Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Το φως του απογεύματος που έσπαγε μέσα απ το βιτρώ...

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Art and Literature' που ξεκίνησε από το μέλος gaby, στις 14 Απριλίου 2013.

1. _DaRkNiGhT_

_DaRkNiGhT_ femdom art

Απάντηση: Το φως του απογεύματος που έσπαγε μέσα απ το βιτρώ...

Γειαα
    κατ αρχην η πρωτη εκδοχη της ιστοριας μου αρεσε γιατι ηταν πιο ζωντανη και συναισθηματικη. Αυτο εδω ειναι στην κατηγορια λογοτεχνιας που δεν με συναρπαζει κ τοσο. Ομως το πρωτο μου εδινε την εντυπωση οτι ηταν πραγματικο. Μου δημιουργησε συναισθηματα. Ακομη κ ο προβληματισμος του στο τελος ηταν τροφη για σκεψη. Το μερος περασε στα ψιλα γραμματα.

Ας παμε στην λογοκρισια τωρα. Γιατι περι αυτης προκειται. Το χω ξαναπει ειναι αισχρο. Επειδη καποιος νομισε οτι νομισε.. Στην τελικη αυτος που γραφει εχει την ευθυνη για αυτα που γραφει. Οχι για αυτα που θα καταλαβει ο αναγνωστης.

Μετα τα περι μοντερεητορ ειναι δεν ειναι κτλ ανηκουν στον χωρο της κατινιας.

Υ.γ. Αλλο η καταληξη com και αλλο η gr

2. Aquarius

Aquarius New Member

@gaby: Αυτήν την ποιητική αδεία την λυπάμαι ώρες ώρες. Έχουμε ξεχειλώσει και βιάσει τόσο πολύ τις έννοιες που έχουν χάσει το νόημά τους. Γενική η παρατήρηση και όχι προσωπική μομφή gaby.

Στα μούτρα μου τρίβεις τις δικαιολογίες σου και όχι το αρχικό σου κείμενο. Δεν είπα να γράψεις μαζεμένα αλλά προσεκτικά για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις (όπως δημιουργήθηκαν δηλαδή). Αυτό το τόσο απλό είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβεις; Αν κάτι προσβάλλει ή όχι έχει να κάνει με τον αναγνώστη οπότε εφόσον γράφεις λογοτεχνικά κείμενα λογικά έχεις κατά νου και τον αναγνώστη, έτσι δεν είναι; Ειδάλλως, όπως είπα, ανοίγεις ένα μπλογκ και το γεμίζεις με ό,τι περιεχόμενο θέλεις.  

Κάτι άλλο: άλλο η ελεύθερη έκφραση και άλλο η ασύδοτη έκφραση. Βάζει λοιπόν κανείς κρασί στην ασύδοτη έκφρασή του ώστε να μπορεί να πετάξει πραγματικά ελεύθερη από αναγνώστη σε αναγνώστη και να είναι καλοδεχούμενη από αυτούς. Σκέψου ότι το κείμενο είναι ένας μουσαφίρης που μπαίνει στα πιο εκλεκτά σπίτια, αυτά του νου και της καρδιάς. Αν ο μουσαφίρης δεν σέβεται τον οικοδεσπότη δεν θα γίνει δεκτός και ως εκ τούτου θα είναι προσβολή και για τον οικοδεσπότη και γι' αυτόν που του έδωσε την εντολή να ταξιδέψει.

@lucozade: αν γράφεις απλά για να γράφεις μπορείς να το κάνεις κάλλιστα στο προσωπικό σου ημερολόγιο και τελείωσε η ιστορία. Από εκεί και πέρα το μόνο αισχρό είναι να μην σέβεσαι τον άλλον. Ούτε ευθέως ούτε πλαγίως. Ούτε άμεσα ούτε έμμεσα. Διότι πάνω στον αλληλοσεβασμό και τον αλληλοπεριορισμό χτίστηκαν οι κοινωνίες. Εάν θέλεις να είσαι ασύδοτος είσαι απόλυτα ελεύθερος να πας στην κορυφή κάποιου βουνού και να είσαι όσο ασύδοτος θέλεις. Διαφορετικά θα πρέπει να σεβαστείς τους κανόνες του εκάστοτε κοινωνικού συνόλου και να περιορίσεις όσο πρέπει τον εαυτό σου.

Ανέφερα περί moderator διότι εάν είχα γράψει εγώ εκείνο το κείμενο και επιτίθονταν σε εμένα τα μέλη τότε υπάρχει 60% πιθανότητα να στείλει στον αγύριστο την ιστορία μου η gaby ή να με αναγκάσει να την τροποποιήσω ή να κάνω τις αρμόζουσες διευκρινήσεις. Στην συγκεκριμένη όμως περίπτωση είναι η ίδια και κριτής και κρινόμενος. Λογικό λοιπόν να αμφισβητήσω την αξιοπιστία των πορισμάτων της.

Αν και είσαι προσβλητικός μικρέ σκλάβε θα στην χαρίσω για τελευταία φορά. Την επόμενη φορά να είσαι προσεκτικός γιατί η υπομονή μου εξαντλήθηκε πλέον. Δεν πρόκειται περί απειλής αλλά περί επίγνωσης των καταστάσεων. Μην με ρωτήσεις πχ γιατί εάν και εφόσον αναγκαστώ να σε σκυλοβρίσω.  

ΥΓ. Σύμφωνα με τον ορισμό που έδωσες gaby προφανώς και η Google είναι πρώτα ρουφιάνος, αφού συλλέγει τα πάντα εκ προοιμίου και άνευ αδείας, και μετά χαφιές, εφόσον μοιράζεται τις συλλογές της με όποιον της το ζητήσει.  

ΥΓ2 Να φανταστεί κανείς ότι ήμουν από τους πλέον ήπιους "κριτές"....

ΥΓ3 Αναρωτιέμαι εάν και γιατί κάποιος που μπαίνει στο BDSM χάνει κάθε στοιχειώδη κανόνα ευγενείας και σεβασμού...

ΥΓ4 Μήπως είμαι ο μόνος που γράφει και σβήνει έως και 4 φορές το κάθε κείμενο ώστε να είναι όσο γίνεται μη δηκτικό;

Last edited: 17 Απριλίου 2013
  3. _DaRkNiGhT_

_DaRkNiGhT_ femdom art

Οτι γραφεις πολυ μεγαλες εκθεσεις για να διατυπωσεις την φ χ ψ αποψη σου ειναι δικαιωμα σου. Το να κρινεις και το ποσο μαλλον να παροτρυνεις το πως να γραψει καποιο μελος του φορουμ την αποψη του κτλ γιατι προσβαλλει την δικη σου οπτικη ειναι καθε αλλο παρα αξιο αναφορας.

Το να με σκυλοβρισεις κτλ ειναι δικο σου θεμα.

Αληθεια την πιθανοτητα πως την μετρησες?

Καθε πραξη εχει και τις συνεπειες της.

4. gaby

gaby Guest

Και τα δύο παιδιά μου είναι, και τα δύο με εκφράζουν και με αντιπροσωπεύουν. Το πρώτο ήταν πιο πυκνό και πιο αυθόρμητο, σε ένα δεκάλεπτο γράφτηκε επειδή την ώρα που το έγραφα ήταν τέτοιο το απόγευμα που είχα θυμηθεί τις στιγμές εκείνες  

Καλές ιδέες αλλά ουδείς πιο εγωιστής από τον άνθρωπο που εκφράζεται καλλιτεχνικά την ώρα εκείνη. Ο πήχυς δεν υπάρχει, δεν βλέπουμε όλοι, όλα, με τον ίδιο τρόπο και αυτό που άλλος κρίνει για ασυδοσία άλλος το θεωρεί αυτονόητη έκφραση.

Οι κοινωνίες δεν κτίστηκαν πάνω σε αυτοσεβασμό και αλληλοπεριορισμό, κτίστηκαν πάνω στην καταπίεση και με τον φόβο της μη κοινωνίας. Γιατί είναι επικίνδυνες οι κορυφές των βουνών και τα βάθη των χαραδρών. Σεβάστηκα τους κανόνες του εδώ συνόλου  

Το οποίο, με την ευκαιρία, συζητάει για διαφορετικό ερωτισμό και γι αυτό μετράει πολύ η ελευθερία έκφρασης. Αν δεν μπορεί να μιλήσει κάποιος για αυτό που τον νοιάζει, που δεν μπορεί να πει αλλού, χωρίς να νιώσει πίεση από τους άλλους, τότε τι κάνουμε;

Μπορώ να σου στείλω νήματα όπου δεν είχα πάρει διόλου τέτοια θέση αλλά είχα υποστηρίξει την ευχέρεια που έχει ο καθένας μας να θέσει ένα θέμα με τον τρόπο που του αρέσει ή τον απασχολεί. Το πιθανότερο είναι ότι θα έστελνα κάποιο πριβέ να ρωτήσω, να δούμε και θα το συζητούσαμε.

Δεν έβγαλα πόρισμα κανένα και δεν είχα πρόβλημα με την αμφισβήτησή σου  

Θεματάκι, εδώ. Προτείνω να μη σκυλοβρίσει κανείς κανέναν  

Καλημέρες  

5. Aquarius

Aquarius New Member

Αυτό που λες εδώ δεν συνάδει με αυτό που λες παρακάτω:
    Εκ των πραγμάτων πρέπει να προσέχουμε τί γράφουμε και πώς το γράφουμε γιατί ακριβώς αυτά που γράφουμε υπόκεινται σε συγκεκριμένους κανόνες. Λέει πχ κάποιος κανόνας του φόρουμ "απαγορεύονται οι ρατσιστικές δημοσιεύσεις". Η εξήγηση του τί είναι ρατσισμός δεν επαφίεται στον κάθε moderator αλλά εξηγείται μια χαρά στην Χάρτα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ. Θα σου πρότεινα να την διαβάσεις αν δεν το έχεις κάνει ήδη.

Όσο για το μεγάλο των κειμένων μου αναγκαίο είναι μιας και όταν είμαι λακωνικός δεν γίνομαι αντιληπτός.

Δηλαδή εσύ εμμέσως ή αμέσως με προσβάλλεις (από το κρυπτογραφημένο "άσε μας κουκλίτσα μου" σε άλλο θέμα μέχρι τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς στο παρόν) αλλά παρ' όλα αυτά δικό μου πρόβλημα αν θα σε σκυλοβρίσω. Φαντάζομαι ότι αν στο τέλος βάλω κανένα   ή δεν ξέρω τί άλλο θα το περάσεις στο ντούκου ως χαβαλέ, έτσι;

Όσοι έχουν κάνει moderators έχουν έναν δικό τους τρόπο μέτρησης των πιθανοτήτων.   Μυστικά του επαγγέλματος...

@gaby: Δηλαδή αν κάποιος έχει φετίχ με το να κάνει σεξ πάνω σε εσταυρωμένους ή εικόνες αγίων της οποιασδήποτε θρησκείας είναι απόλυτα ελεύθερος να δημοσιεύσει μια τέτοια ιστορία; Ξανασκέψου το λίγο...

Ο καθένας είναι ελεύθερος να εκφραστεί όπως θέλει αρκεί να μην προσβάλλει, καθ' οιονδήποτε τρόπο, τον άλλον, έτσι δεν είναι; Μόνη σου με παροτρύνεις να μην σκυλοβρίσω τον lucozade. Εμένα μπορεί να είναι το φετίχ μου να σκυλοβρίζω σκλαβάκια, εσύ γιατί μου στερείς το δικαίωμα να εκφράσω το φετίχ μου;

Όσο για τα βουνά και τις χαράδρες προφανώς και όλα τα αλληλο-Χ βασίστηκαν στην ανάγκη. Αυτό, όμως, δεν τα ευτελίζει στο ελάχιστο.

Εξήγησέ μου κάτι άλλο: αν είχες βάλει ένα υστερόγραφο στο πρώτο κείμενο αναφέροντας ότι το εν λόγω κτήριο δεν είναι ναός ή ιερό ναού τότε πώς ακριβώς θα περιορίζονταν η ελευθερία της έκφρασης; Μήπως δηλαδή σε ενδιέφερε να μείνει η υπόνοια του ότι μπορεί όντως να πρόκειται για ιερό ναού; Αν ναι, γιατί;

6. Divina

Divina Regular Member

Δεν εκφράζομαι συχνά δημόσια όμως αυτή τη φορά νιώθω ότι πρέπει να το κάνω.

Μετατραπήκατε σε ιεροεξεταστές και αναλωθήκατε σε αναλύσεις επί αναλύσεων …και σε προσωπικές διενέξεις και αντιπαραθέσεις. …

Με βάση όλα αυτά που διάβασα από όλους σας θα πω ότι ο Καζαντζάκης θα έπρεπε να πάει στο πυρ το εξώτερο και το αριστούργημα του << ο τελευταίος πειρασμός>> να καεί και να εξαφανιστεί κάθε αντίτυπο του και έτσι όλοι μας να στερηθούμε την χαρά στο να μυηθούμε σε αυτό.

Το που , το πώς, το πότε , το με πιο τρόπο αποφασίζει να εκφραστεί κάποιος αποτελεί θεμελιώδη ελευθερία του συντάγματος το ξεχάσατε όλοι σας και βυθιστήκατε σε θρησκολήπτικα στερεότυπα και σεμνοτυφίες στην τελική κανείς δεν σας προέτρεψε να ενστερνιστείτε ή να πραγματοποιήσετε αυτά που η gaby περιέγραψε.

7. Aquarius

Aquarius New Member

- Ζητώ εξ αρχής συγνώμη για την αιχμηρή δημοσίευση αλλά έλεος πια! Αν είναι δυνατόν να εξηγούμε κάθε φορά τα αυτονόητα... -

Μ' αρέσει όταν ερμηνεύουμε τις διατάξεις του Συντάγματος κατά το δοκούν και μόνο κατά τον τρόπο που μας βολεύει. Εκτός από την ελευθερία της έκφρασης το Σύνταγμα και οι νόμοι που απορρέουν από αυτό προστατεύουν επίσης έναντι της προσβολής της προσωπικότητας, των συμβόλων κλπ. Καίει ο άλλος την σημαία του κράτους ως εκδήλωση έκφρασης αλλά αν είναι πραγματικά ελεύθερος να το κάνει τότε με ποιο σκεπτικό ακριβώς έρχεται ο νόμος να τον τιμωρήσει για προσβολή συμβόλων;

Παιδάκια, να σας πω ένα μυστικό; Εκτός από δικαιώματα έχουμε και υποχρεώσεις! Η κάθε ελευθερία σταματά εκεί που ξεκινά η ελευθερία του άλλου. Όταν και αν ενηλικιώσετε τον τρόπο σκέψης σας ίσως και να το καταλάβετε. Λυπάμαι βέβαια για ορισμένους που υποτίθεται ότι έχουν ζήσει σε ενηλικιωμένες κοινωνίες, οι οποίες δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στις υποχρεώσεις (όχι σαν την δική μας που θεωρεί πως υπάρχουν μόνο δικαιώματα) αλλά παρ' όλα αυτά δεν έμαθαν τίποτα, καταπώς φαίνεται, από αυτές. Ελπίζω να με διαψεύσουν.

Όσο για τον «τελευταίο πειρασμό» θα ήθελα πολύ να μάθω τον συσχετισμό του με το παρόν θέμα. Ίσα ίσα που στο βιβλίο του απλώς (όσο απλό μπορεί να είναι) αναλύει τις εσωτερικές συγκρούσεις που οπωσδήποτε ελάμβαναν χώρα εντός ενός ανθρώπου ο οποίος απαρνείται εντελώς τους φόβους και τις επιθυμίες του ώστε να εκπληρώσει το πεπρωμένο του. Πάντως ο Καζαντζάκης δεν έβαλε τον Ιησού να κάνει σεξ πάνω στον σταυρό νομίζω.

Τελειώνοντας την παραπάνω παράγραφο συνειδητοποίησα ότι μας λείπει και η διάκριση. Καλό είναι να είναι κανείς έξυπνος αλλά εάν δεν μπορεί να διακρίνει την διαφορετικότητα των καταστάσεων τότε δεν διαφέρει σε τίποτα από κάποιον άλλον λιγότερο έξυπνο και σίγουρα δεν μπορεί να θεωρείται σοφός. Σοφιστής μάλλον...

Ρε γμτ ακόμα και το BDSM έχει συγκεκριμένους κανόνες. Όταν λέει κανείς ότι η οποιαδήποτε BDSM σχέση πρέπει να είναι safe, sane and consensual αμέσως βάζει τρεις κανόνες περιορισμού της ελευθερίας.

8. Divina

Divina Regular Member

Είναι πολύ ωραίο και αυτό το κείμενο σου …ο λυρισμός στις περιγραφές υπάρχει το ίδιο έντονος και στα δύο κείμενα…όμως το πρώτο που είχες αναρτήσει απέπνεε μεγαλύτερη ειλικρίνεια και περισσότερη συναισθηματική ένταση…ήταν προφανής ο αυθορμητισμός στην έκφραση των συναισθημάτων…
    Απόλαυσα προσωπικά και τα δύο κείμενα εξίσου απλά το πρώτο μου φάνηκε πιο άμεσο .
    Μπράβο θα χαρώ να ξαναδιαβάσω κείμενο σου.

9. gaby

gaby Guest

@ Aquarius,

άλλο η διήγηση άλλο ο διάλογος και μη με αναγκάζεις να λέω τα αυτονόητα αφού μάλιστα τα γνωρίζεις.

Το βρισίδι απαγορεύεται ξεκάθαρα, πάντως.

Στο πολύ ενδιαφέρον και ουσιαστικό ερώτημά σου θα επανέλθω το βράδυ  

Και για να μην ξεχνιόμαστε, σύμβολο δεν προσέβαλα ούτε μισή φορά!

10. Aquarius

Aquarius New Member

Προσωπικά και να προσέβαλες και να μην προσέβαλες δικό σου θέμα και δικό σου πρόβλημα. Αν προσέβαλες κάνε καλά με Αυτόν που προσέβαλες.  

Αν θυμάσαι καλά στην πρώτη ιστορία η πρώτη πρώτη δημοσίευσή μου σε επιβράβευε. Μετά, λόγω των αντιδράσεων, έκανα κάποιες γενικές τοποθετήσεις σχετικά με το τί πιστεύω ότι θα πρέπει να γίνει ΑΝ υφίσταται προσβολή. Βέβαια προς το τέλος έπεσα στην λούμπα να συσχετίσω την περιγραφή του κτηρίου με ένα συγκεκριμένο κτήριο και παραδέχομαι ότι είναι λάθος μου, θεωρώντας ειλικρινή την θέση σου ότι δεν επρόκειτο περί ναού.

Αναμένω την απάντησή σου στο ερώτημά μου...

ΥΓ Πάντως οι κανόνες του φόρουμ δεν διαχωρίζουν τις εκάστοτε δημοσιεύσεις. Δεν λένε πχ ότι μπορούμε στις διηγήσεις μας να λέμε ό,τι θέλουμε αλλά στον διάλογο να είμαστε προσεκτικοί.  

11. Απάντηση: Το φως του απογεύματος που έσπαγε μέσα απ το βιτρώ...

Μα καλά παιδάκια είμαστε τώρα;Δήθεν δε περιέγραφε ναό αλλά κτλ κτλ Αφού το έκανες και το υπερηφανεύεσαι με τρόπο το να τη πεις στους πιστούς κτλ μη το απογυμνώνεις.Δέξου και τα σχόλια των "χωρικών" αβίαστα και μη κάνεις κωλοτούμπες με τριπλό άλμα.
    Και δήθεν τάχα πόνεσε ο περιορισμός του λόγου επειδή ενοχλήθησαν οι "χωρικοί"; WTF Girl! Έχεις διαγράψει πόστ άνεϋ αιτίας και ολόκληρες συζήτησεις μην εκτροχιαστούν τα πράγματα.......

Και αν πονάει θα σου περάσει.

12. gaby

gaby Guest

Για μένα έχει πάντα σημασία ο χώρος του έρωτα, πάντα. Δεν μπορεί κανείς να προσδιορίσει μια ιστορία χωρίς χώρο και χωρίς χρόνο, αυτές οι δύο διαστάσεις πρέπει να υπάρχουν. Πόσο μάλλον όταν είναι βαρύνουσες.

Στη συγκεκριμένη ιστορία η μια τριβάδα ήταν ασυμβολική και διεγειρόταν από τις αισθήσεις και η άλλη διεγειρόταν από το απαγορευμένο.