Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Το crossdressing δεν είναι θηλυκοποίηση, είναι ανδροπρεπές φετίχ!!!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Φετιχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος El_Gato, στις 13 Ιουλίου 2008.

  1. El_Gato

    El_Gato Regular Member

    Για τα ερωτήματα της SYRAH

    1.
    α) Προσωπικά μου φαίνεται εντελώς γελοίο τα χαρακτηριστικά της τιμιότητας, της αμεροληψίας και της ευτολμίας όχι μόνο να αποδίδονται αποκλειστικά στο ανδρικό φύλο αλλά να ταυτίζονται και με ένα ένδυμα.
    β) Σαφώς και κάποια ενδύματα όπως τα see-through εμπεριέχουν σεξουαλικό υπονοούμενο. Το ζήτημα είναι αν πρέπει να φωρούνται από τις γυναίκες ως αποκλειστικότητα. Εγώ προσωπικά φοράω see-through δίχτυ και πέρα από την αισθητική πλευρά με δροσίζει και το καλοκαίρι!!!

    2.
    Κατανοώ το ζήτημα ως προς την λειτουργικότητα, χωρίς αναγκαστικά να συμφωνώ. Π.χ. ένας άνδρας μπορεί να αισθανθεί ερωτικά όταν δει μία κοπέλα με αρβύλες, οι οποίες αποτελούν κοινωνικά ανδροπρεπή υπόδημα.

    3.
    Όταν κάνω λόγο για unisex, εννοείται ότι υπάρχουν και εξαιρέσεις. Σαφώς και είναι αντιαισθητικό ένας άνδρας να βάλει στηθόδεσμο ή ακόμη και ντεκολτέ. Αυτό το ζήτημα το ξεκαθάρισα και στο αρχικό κείμενο.

    4.
    "Το τι είναι ορθό και λανθασμένο αντικειμενικά, άπτεται της υποκειμενικής γνώμης της πλειοψηφίας. Ως εκ των παραπάνω, όλα αξιολογούνται με χρήση σχετικότητας." Δεν έχω να προσθέσω κάτι.

    5.
    "Έχεις σκεφτεί, το ενδεχόμενο να μην ενδιαφερόσουν για τις φούστες, αν είχες ανατραφεί σε περίοδο όπου αυτές ήταν αποδεκτές ως ανδρικά ενδύματα, αλλά για κάποιο άλλο αντικείμενο που θα ήταν για τους άνδρες "απαγορευμένο";". Αυτό σαφέστατα έχει μία μεγάλη δόση αλήθειας. Αλλά η απαγόρευση δεν γεννάει το ενδιαφέρον αλλά την έμμονη. Αν μπορούσα να κυκλοφορώ άνετα με ότι ήθελα, απλώς θα επέλεγα πότε θα το έβαζα και πότε όχι. Δεν θα είχα μία εμμονή, λόγο της καταπιεσμένης επιθυμίας, η οποία θα μετουσιωνόταν σε φετίχ.
    6.
    "πως τεκμηριώνεις την ορθότητα του τίτλου του νήματός σου που διατυπώνει τη θέση ότι το crossdressing είναι "ανδροπρεπές" φετίχ;". Με την διαπίστωση ότι καταρχήν οι crossdressers δεν γεννήθηκαν ερμαφρόδιτοι αλλά άνδρες. Συνεπώς ότι κάνουν αποτελεί εκδήλωση του ανδρικού ερωτισμού τους, χωρίς να σημαίνει ότι κατ ανάγκη όλοι οι άνδρες πρέπει να εκφράζονται με αυτό τον τρόπο. Σε άλλους αρέσει η στάση στα 4 και σε άλλους η γυναίκα από πάνω. Και τα 2 είναι έκφραση της ανδρικής σεξουαλικότητας. Επειδή τα χαρακτηριστικά που εκφράζει ο crossdreser αποδίδονται ως αποκλειστικότητα στις γυναίκες, μοιραία η κοινωνία τον θεωρεί θυλικοποιημένο. Ως ακροατής και δέκτης αυτή της αντίληψης αρχίζει να έχει την εντύπωση ότι έχει τρανσεξουαλικές τάσεις. Ενώ στην πραγματικότητα εκφράζει την πολύμορφη ανδρική του σεξουαλικότητα.

    7.
    "Αν όλες οι αισθητικές παρεμβάσεις είναι για όλους, τότε τι είναι αυτό που σου αρέσει στις γυναίκες πέρα από το αιδοίο τους." Οι ορμόνες τους, η θηλυκότητας τους, το στήθος τους κ.α.

    Επίσης να προσθέσω ότι συνειδητοποίησα ότι μία διάσταση απόψεων που υπάρχει μεταξύ μου και αρκετών συνομιλητών έχει να κάνει με το ότι ανδρώθηκα με διαφορετικές εικόνες και συνήθειες. Από τα 11 μου συμμετείχα στην με την γενική έννοια ροκ και dance "εναλλακτική κουλτούρα" και αρκετά στην punk αντικουλτούρα. Σε αυτούς τους κύκλους όχι μόνο η "παρενδυσία" με cross στοιχεία αλλά γενικά η "παρενδυσία" είναι φυσιολογική. Για παράδειγμα στα 16 είχα μακριά μαλλιά και είχα βάψει κάποια τσουλούφια κόκκινα. Παρ' ότι δεν το έκανα για λόγους θηλυκοποίησης αλλά για λόγους αισθητικής, πολλοί με θεώρησαν bi ή θηλυπρεπή. Καθώς το βάψιμο των μαλλιών αποδίδεται από την σημερινή κοινωνία ως αποκλειστικότητα στις γυναίκες. Δοκιμάζοντας ένα πιο dark glam androgynous στυλ, ως προσωπική αισθητική επιλογή, δέχθηκα περισσότερα σχόλια περί θηλυκοποίησης σε σημείο που να πειστώ ότι έχω τρανσεξουαλικές τάσεις. Δοκιμάζοντας ένα πιο τρανσεξουαλικό crossdressing έφτασα σε αντίφαση με τον εαυτό μου. Μου αρέσει να βάφομαι και να φοράω κάποια ενδύματα που θεωρούνται "γυναικεία" χωρίς όμως να κρύβω τα ανδρικά μου χαρακτηριστικά. Θεωρώ το ανδροπρεπές crossdressing (ενδυματολογικό πέρασμα, κατά λέξη) όχι ως μια έκφραση θηλυπρέπειας, αλλά ως μία έκφραση προσωπικής αισθητικής και μέρος του ανδρικού ερωτισμού μου.
     
  2. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    Παράξενο...αλλά συμφωνώ!
     

    Mήπως ολ αυτά τα κάνεις για να τραβήξεις τα βλέμματα επάνω σου ή για εντυπωσιασμό? Μήπως είσαι ολίγων τι αντιδραστικός?
    Μήπως μπορεί να είναι και ολ' αυτά μαζί, πιστεύοντας ότι με αυτόν τον τρόπο, δίνεις γροθιά στο κατεστημένο? Μήπως όλο αυτό το style, που σε εξιτάρει δεν τίποτε περισσότερο για σένα από μόδα?
     
    Last edited: 15 Ιουλίου 2008
  3. Αρχικά ήμουν ένα ευτυχισμένο και ξεγνοιαστο αγοράκι
    παγιδευμενο μεσα στις κοινωνικες συμβασεις
     
  4. El_Gato

    El_Gato Regular Member

    1. Όχι μόνο ένας ευτραφής πενηντάρης αλλά και μια ευτραφή πενηντάρα, για να μην πω και ευτραφείς εικοσάρηδες, δεν θα ήταν ελκυστικοί με ένα τέτοιο τρόπο ένδυσης.

    2. Υπάρχει σε αυτό το σημείο μία διάσταση απόψεων για το τι είναι crossdressing. Ως crossdressing ορίζεις το πιο τρανσεξουαλικό το οποίο αποκρύβει τα ανδρικά χαρακτηριστικά και το froced feminization. Ως εδώ συμφωνώ μαζί σου. Όμως και το androgynous και το gender fuck στυλ συμπεριλαμβάνεται στην ομπρέλα του transgender ντυσίματος, νοοτροπίας και συμπεριφοράς.

    3. Νομίζω ότι αυτή η διάσταση ορισμού του crossdressing προκαλεί την διάσταση άποψης μεταξύ μας.

    1. Ο λόγος είναι η προσωπική αισθητική επιλογή. Μοιραία τραβάω τα βλέμματα πάνω μου. Αυτό είναι δίκοπο μαχαίρι. Αισθάνομαι άβολα με την εκκεντρικότητα πολλές φορές, αλλά δεν μπορώ να κάνω πίσω στις επιλογές μου. Άλλες φορές, παραδέχομαι, εκμεταλλεύομαι αυτήν την εκκεντρικότητα. Όπως θα έκανε ο καθένας. Αλλά η εκκεντρικότητα δεν είναι ο σκοπό μου. Αυτό το αρνούμαι κατηγορηματικά.

    2. Αντιδραστικός. Λάθος χρήση λέξη. Αντιδραστικός σημαίνει αυτός που πάει αντίθετα σε οτιδήποτε ριζοσπαστικό. Προφανώς, εννοείς προβοκάτορας ή προκλητικός. Αυτό στο αφήνω να το συμπεράνεις από τον τρόπο γραφής μου!

    3. Μακάρι να δίναμε γροθιά στο κατεστημένο με το ντύσιμο. Τα πράγματα θα ήταν πολύ εύκολα.

    4. Κλείνοντας 18 χρόνια σε τέτοιους κύκλους, επέτρεψε μου να μην θεωρώ τις επιλογές μου μία πρόσκαιρη μόδα, αλλά στοιχεία που πλέον έχουν γίνει ένα με τον εαυτό μου.

    5. Για το ζήτημα της πρόκλησης: Μην μου πεις ότι και εσύ δεν προκαλείς με το ντύσιμο και την s/m τέχνη σου. Και πολύ καλά κάνεις, σε συγχαίρω για αυτό. Η πρόκληση είναι βασικό χαρακτηριστικό της τέχνης. Τέχνη που δεν προκαλεί το μυαλό έχει χάσει την ουσία της!!! Οπότε παρομοίως προκαλώ και εγώ με την τέχνη μου!!!

    6. Μάλλον θα πρέπει να ανοίξουμε και ένα thread για τα διάφορα είδη τέχνης. Για το ντύσιμο, για το s/m και για άλλα...
     
  5. Κατόπιν ηρθαν τα χρόνια της συνωμοσίας και της ουτοπίας
    Τότε που θέλαμε να αλλάξουμε τον κόσμο. Ο αγώνας είχε ξεκινήσει
    Και εμείς κυνηγημένα σπουργίτια ρισκάραμε και την ζωή μας ακόμη
     
  6. Τελικά η δικαίωση ηρθε
    Απελευθερωθήκαμε σύντροφοι. Πόσο αίμα. πόσο δάκρυ πόσος καημός
    χρειάστηκε για να φτάσουμε ως εδώ? Το τελικο αποτελεσμα ομως νομιζω
    οτι μας δικαιωνει. Δεν πηγε χαμενο το αιμα των συντροφων μας.αδιάψευστος
    μαρτυρας οι φωτογραφιες αυτες
     
  7. El_Gato

    El_Gato Regular Member

    Re: Απάντηση: Το crossdressing δεν είναι θηλυκοποίηση, είναι ανδροπρεπές φετίχ!!!

    Σε κανένα σημείο δεν μίλησα ότι η "ενδυματολογική μου κλίση" πρέπει να αναχθεί σε αισθητικό κανόνα και πολύ περισσότερο ότι αποτελεί απάντηση "στις καθηλώσεις του μικροαστισμού". Έκανα λόγο για το στερεότυπο της κοινωνική συμπεριφοράς του άνδρα, το οποίο εμπεριέχει και το ενδυματολογικό status. Μάλιστα πολύ περισσότερο όσον αφορά το προσωπικό αισθητικό κριτήριο, έγραψα ότι κάποια αντικείμενα του crossdressing, π.χ. η περούκα και το σουτιέν δεν ταιριάζουν με την αισθητική μου και μου φέρνουν την εικόνα του καρναβαλιού. Το πρόβλημα βρίσκεται στην στερεοτυπική εικόνα του άντρα και στις ψυχολογικές αγκυλώσεις που πηγάζουν από αυτή την εικόνα. Το ότι η έννοια του ανδρισμού από μία απλή βιολογική κατάσταση έχει γίνει μεταφυσική έννοια. Σε σημείο που να υπάρχουν άνδρες που να μην πηγαίνουν για εξέταση του προστάτη φοβούμενοι ότι με την δακτυλοσκόπιση θα φύγει ο ανδρισμός τους!!! Προεκτείνοντας το τελευταίο θέτω το εξής ερώτημα: Η γυναίκα που θα χρησιμοποιήσει στραπόν θα υποβληθεί σε αμφισβήτηση για το πόσο είναι "100% γυναίκα"? Προφανώς όχι! Αντίθετα ο άνδρας που θα έχει μία παθητική εμπειρία, ακόμη και με δάκτυλο από την γυναίκα του, θα υποβληθεί στο ερώτημα για το αν είναι 100% άνδρας. Αν μία γυναίκα βάλει αρβύλες το οποίο αποτελεί ανδροπρεπές υπόδημα θα θεωρηθεί ότι έχει τρανσεξουαλικές τάσεις ή ότι αρρενοποιήται? Νομίζω πως όχι. Όμως ο άνδρας που θα βάλει κραγιόν θα θεωρηθεί θηλυπρεπείς ή ότι έχει τρανσεξουαλικές τάσεις.

    Γιατί να υπάρχει αυτή η εμμονή με τον ανδρισμό σαν αξία που ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκλείψει? Διότι η πατριαρχική αντίληψη έχει ανάγει τον ανδρισμό σε οντολογική ιδέα!!! Μάλιστα μιας και θεωρείται κάποιο πολύτιμο αγαθό, υπάρχει η εντύπωση ότι μπορεί να απολεστεί!!!


    Πιστεύω ότι με το εισαγωγικό κείμενο απαντώ, όχι επαρκώς βέβαια, στο πως δημιουργήθηκε αυτός ο κοινωνικός διαχωρισμός των φύλων. Θα επαναλάβω ότι η δυ-ιστική αντίληψη καθιερώθηκε στην κοινωνική εξελικτική ως απολογητής της αρχαίας δουλοκτητικής κοινωνίας και έπειτα της αριστοκρατικής μεσαιωνικής.

    Δεν νομίζω ότι η παρενδυσία μπορεί αυτοτελώς να πυροδοτήσει ανατροπές!

    Επ' ευκαιρίας ξαναβάζω στο τραπέζι το ζήτημα του δυ-ισμού και του μονισμού ως προς τα φύλα:

    1. Είναι 2 εντελώς ξένες καταστάσεις μεταξύ τους;
    2. Αποτελούν μία διαλεκτική ενότητα;
    3. Συμβαίνει κάτι άλλο;

    Και λέγω λοιπόν το εξής απλοϊκό και αυτονόητο: Ο άνδρας θυλικοποιείται μόνο αν πάρει ορμόνες και κάνει εγχείρηση αλλαγής φύλου.

    Δεν θυλικοποιείται φορώντας γυναικεία ρούχα. Σε αυτή την περίπτωση είναι ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑ. Και μόνο στην φαντασία του είναι γυναίκα!

    Εκτός, αν πιστεύει κανείς εδώ μέσα, ότι φορώντας την στολή του spiderman θα γίνει ο spiderman ή θα αποκτήσει τις δυνάμεις του.

    Άιντε να τελιώνουμε με τις σαχλαμάρες!!!
     
    Last edited by a moderator: 16 Ιουλίου 2008
  8. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Ψυχή μου, δεν είναι απαραίτητο να είσαι άνδρας για να σ' αρέσουν οι γυναίκες.
     
  9. Mikra_Psemata

    Mikra_Psemata Contributor

    Απάντηση: Το crossdressing δεν είναι θηλυκοποίηση, είναι ανδροπρεπές φετίχ!!!

    καλα όλα αυτα.. δεν θα συμφωνησω ουτε θα διαφωνησω..

    ασχέτως των λόγων που οδηγούν εναν άνδρα στο crossdressing, τι νιώθει αυτος, τι εισπράττει ή ποια ικανοποίηση λαμβάνει, ποια ανάγκη ικανοποιει..

    το γεγονος/αποτέλεσμα παραμένει ένα..

    ότι.. δεν μπορουμε να άλλαξουμε την ερμηνεια των λέξεων - ειναι κ πλουσια η ελληνικη- υπάρχει ακριβης λέξη που περιγραφει την διαδικασια αυτη.. και η λέξη αυτη ειναι μια..

    θηλυκοποίηση

    χρηση δηλαδη έντονων γυναικειων χαρακτηριστικών, όπως ρουχα, συμπεριφορα, αξεσουάρ κλπ.


    Τωρα αν θηλυκοποιηση ειναι ανδρικο φετιχ.. χμμμ.. λογικά ναι, καθως τα θηλυκα ειναι ηδη θηλυκοποιημενα (σορι για το στραγγάλισμα της λέξης  )

    οπότε αν ειναι φετιχ.. μονο μη θηλυκο μπορει να το έχει, δηλαδη άνδρας..

    Οποιος άνδρας αρέσκεται σ αυτο, ας το κάνει ελευθερα κ νιωθοντας όμορφα - το κάνω κ εγω σε κάποιους απο τους άνδρες μου- μη φοβόμαστε τις λέξεις όμως..





    υγ: μη μου πείτε για γυναικες με μη θηλυκότητα.. άλλο θέμα αυτο  
     
  10. El_Gato

    El_Gato Regular Member

    Συμφωνώ και συμπληρώνω: Δεν είναι απαραίτητο να είμαι γυναίκα για να έχω πεντικιούρ!!!
     
  11. Mikra_Psemata

    Mikra_Psemata Contributor

    Απάντηση: Το crossdressing δεν είναι θηλυκοποίηση, είναι ανδροπρεπές φετίχ!!!

    ουτε ειναι κακο το να εισαι/ναι αντρας που του αρεσει ανα διαστηματα να θηλυκοποιειται


    Μοιαζεις να τα θέλεις όλα..
    Να μη χάσεις τον ανδρισμό σου, και να έχεις κ τα θηλυκα στοιχεια που σ αρεσουν..

    Τι σε ενοχλει?
    Η αντιμετώπιση των κροςς απο τους άλλες άνδρες?
    σε αφορα?
     
  12. Tropical_Storm

    Tropical_Storm Regular Member

    @ Zizel_X

    Εχω την εντυπωση πως εδω μιλαμε για δυο διαφορετικα πραγματα. Για να ξεκαθαρισω για ποιο πραγμα ακριβως μιλαμε, σε ρωτω: ειναι πραγματικο φετιχ αυτο που εχεις με τα γυναικεια ρουχα; Δηλαδη, δεν ξερω πως να το πω αλλιως, σε καυλωνει οταν ντυναισαι με γυναικεια ρουχα? Η αισθανεσαι οτι ετσι εκφραζεις τις προτιμησεις και την αισθητικη σου; Υπαρχει διαφορα.

    Αν καυλωνεις, τοτε ειναι φετιχ, και η SM Art Lady εχει δικιο, γιατι το crossdressing οπως το γνωριζουμε σαν φετιχ, εκδυλωνεται με το feminization του ανδρα, με το υπερβολικα και στερεοτυπικα sexy γυναικειο ντυσιμο.

    Εχω την ιδεα οτι αυτη δεν ειναι η δικη σου περιπτωση, και οτι δεν μιλας για crossdressing, αλλα για gender bending ντυσιμο.

    Αν εχω δικιο, τοτε δεν χρειαζεται να ασχολεισαι καν με το θεμα του αν ειναι η δεν ειναι θηλυκοποιηση το crossdressing, γιατι απλως δεν ανηκεις σ'αυτην την κατηγορια ανδρων που το εχουν ως φετιχ.

    By the way, ανθρωπολογικα, πιστευω πως πραγματικη και ουσιαστικη καταργηση των κατηγοριων ανδρικου/γυναικειου ντυσιματος δεν ειναι εφικτη. Παντου, ανα τον κοσμο, διαχρονικα και σε ολες τις κοινωνιες υπαρχει διαφορα στα ρουχα αναλογα με το φυλο, ακομη και αν προκειται για διαφορετικο χρωμα σε λουρακι γυρω απο τη μεση φορεμενο απο εναν κατα τα αλλα γυμνο ανθρωπο. Φαινεται, και δεν νομιζω οτι εχει καταφερει να εξηγησει κανεις ακριβως γιατι, εμεις οι ανθρωποι παντα ειχαμε αναγκη να γνωριζουμε απο μακρια αν ο ανθρωπος που ερχετε προς εμας ειναι ανδρας η γυναικα. Μερικοι ανθρωπολογοι εικαζουν πως (πολυ χονδρικα) θελουμε να ξερουμε αν πρεπει να τον πολεμησουμε η να τον/την πηδηξουμε. Δεν με πειθει ως επιχειρημα, αλλα δεν γνωριζω αλλη εξηγηση. Ειναι απο τα λιγα που θεωρουνται universal σ'ολον τον κοσμο.

    However, keep on doing what you're doing. If it makes you happy and it looks good to you, who cares what anyone else might think?