Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Το crossdressing δεν είναι θηλυκοποίηση, είναι ανδροπρεπές φετίχ!!!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Φετιχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος El_Gato, στις 13 Ιουλίου 2008.

  1. El_Gato

    El_Gato Regular Member

    Re: Απάντηση: Το crossdressing δεν είναι θηλυκοποίηση, είναι ανδροπρεπές φετίχ!!!

    Όπως διαπιστώνεις αφιερώνω αρκετό χρόνο σε αυτή την παρένθεση, αλλά όπως εξίσου διαπιστώνεις κάποιοι από τους συνομιλητές στρέφουν την συζήτηση πάνω στα καλτσόν. Γιατί συμβαίνει αυτό; Ως πιο παλιός εδω μέσα θα ξέρεις κάτι παραπάνω. Υπάρχει ανεπάρκεια κατανόησης και ικανότητα άρθρωσης επιχειρηματολογίας ή το ζήτημα θίγει την αναπαράσταση τους εαυτού τους, με την οποία έχουν βολευτεί και ταμπουρωθεί σε αυτή (αναφέρομαι στους αρσενικούς)? Ότι μας ξεβολεύει το αποφεύγουμε! Έτσι όμως δεν προχωράμε!!!
     
  2. Syrah

    Syrah Contributor

    Ως εκ των παραπάνω, και εφόσον η εμμονή με το γυναικείο ντύσιμο αποδέχεσαι πως απορρέει από την "απαγόρευσή" του για τους άνδρες βάσει των αισθητικών επιταγών στο τρέχον πολιτισμικό πλαίσιο, πού ακριβώς έγκειται η επανάστασή σου δεδομένου του γεγονότος πως αυτή η εμμονή, εμπεριέχει εξ ορισμού την αναγνώριση αυτού του πολιτισμικού πλαισίου;

    Αν στο δικό σου μυαλό τεκμηριώνεται το δικαίωμά σου να εκφράζεις ειλικρινώς την προσωπικότητά σου μέσα από την ένδυση και την υπόδυση, τότε πώς ανακύπτει η αναγκαιότητα συμβολισμών μέσω της ένδυσης; Γιατί δεν παραμένεις στο να φοράς ό,τι σε ευχαριστεί (ναι, αυτό είναι ελευθερία), αλλά νιώθεις την ανάγκη να ανάγεις τις ενδυματολογικές σου επιλογές σε μανιφέστο; Ή να τεκμηριώσεις την ορθότητά τους;

    Πιστεύω εν γένει πως η οργή προς το κατεστημένο, ανέκαθεν ήταν ένα μέρος του κατεστημένου, γιατί αφενός το αναγνωρίζει και αφετέρου το χρησιμοποιεί για να εκφραστεί. Θα έλεγα πως πραγματική ελευθερία θα ήταν το να κατορθώσει κανείς να αναγνωρίσει και αγαπήσει το σώμα και το μυαλό του, και τελικώς την ερωτική του ταυτότητα, και κατόπιν να αποσαφηνίσει ποιο αισθητικό σχήμα την εκφράζει πιο αποδοτικά. Γιατί οι αισθητικές παρεμβάσεις επί ημών, καλό είναι να εκφράζουν τη σεξουαλικότητά μας και όχι να τη συνθέτουν. Το αντίθετο, το να καταλήγει κανείς να δομεί την προσωπικότητά του μέσω εξωγενών στοιχείων (να αυτοπροσδιορίζεται μέσω ετεροπροσδιορισμού, όπως συνήθως γράφω) όχι απλώς δεν συνιστά υπέρβαση αλλά συνάδει απόλυτα με την ανάπτυξη της βιομηχανίας της εκάστοτε εποχής, που θέλει άλλοτε τις γυναίκες να αγοράζουν μανιωδώς παντελόνια και να πιέζονται να ξεκινήσουν το κάπνισμα με το στανιό, και άλλοτε τους άνδρες να αγοράζουν σκουλαρίκια και άποτριχωτικές κρέμες για το στέρνο τους. Με την ίδια λογική δεν θεωρώ υπέρβαση σε πολιτικό επίπεδο, κανενός παρόμοιου είδους αισθητικές μεταστροφές, ούτε αναφορικά με τα φύλα, ούτε π.χ. με την ηλικία. Δεν είναι επανάσταση λ.χ. το να προσπαθεί μία 50χρονη να προσομοιάσει σε 25χρονη. Είναι η λυπηρή ένδειξη πως βαθιά εντός της δεν πιστεύει ότι η ηλικία των 50 ετών εγκυμονεί χαρά, ακμή, πάθος, ομορφιά. Πως έχει αφήσει τη βιομηχανία της ομορφιάς να μπολιάσει τη σκέψη της με τη μάλλον νοσηρή ιδέα πως ομορφιά είναι αποκλειστικά αυτό που βλέπει στις διαφημίσεις αρωμάτων. Δεν είναι λοιπόν ελευθερία, είναι σκλαβιά. (Είναι αν θες απελπισμένη κραυγή για απελευθέρωση, μιας και η απελευθέρωση ενέχει την έννοια της σκλαβιάς.   )

    Θα έλεγα εν κατακλείδι, ότι ίσως θα ήταν καλό να εστιάζει κανείς στο τί είναι, και πώς αυτό που είναι εκφράζεται ειλικρινέστερα, και όχι στο τί οι άλλοι θέλουν ή δεν θέλουν να είναι. Γιατί κατανοώ την ανάγκη ενός να κάνει την υπέρβαση, να διαφοροποιηθεί από το σύνολο, να σοκάρει, να διακριθεί για κάτι καλό ή έστω για κάτι κακό, αλλά από την άλλη πλευρά αυτή η τάση φαίνεται να μαρτυρά μάλλον μία προσωπικότητα που δεν έχει πιστέψει ότι είναι εξ ορισμού μοναδική, και ασφαλώς δεν μπορεί, και ούτε πρέπει, να προσδιοριστεί απόλυτα με χρήση τυποποιημένων προτύπων, και ως μοναδική για τα δικά της μοναδικά όμορφα στοιχεία θα εισπράξει το ειλικρινές -και όχι βεβιασμένο- ενδιαφέρον των έτερων. Παρεκτός και αν θεωρείται ειλικρινές ενδιαφέρον το βλέμμα κάποιου που θα με κοιτάξει επειδή κυκλοφορώ βαμμένη σαν clown, όπως ανέφερε η female.
     
  3. Vermilion

    Vermilion Regular Member

    Όλα καλά, όλα δεκτά, δικαίωμα του καθενός να έχει προσωπική θεώρηση των πραγμάτων αλλά εμένα κάτι τέτοιο

    δε μου βγάζει τίποτα το ανδροπρεπές.
    Μιλάω για το ντύσιμο (στα μέρη που σατιρίζουν), το τραγουδάκι κατά τ'άλλα το λατρεύω.
    Αν έβλεπα τέτοιο αγόρι, το μόνο που θα μπορούσα να πω είναι "gay.", παρόλο που χρόνια τώρα έχω τριβή με τους γκοθάδες και τους πάνκηδες της Θεσσαλονίκης, καθότι τις μουσικές αυτές τις ακούω κι εγώ (παλαιογκοθού είμαι συγκεκριμένα, Christian Death και Sisters of Mercy φάση, και ο φίλος μου αμιγώς πάνκ) Και, νομίζω, κάθε άλλη γυναίκα θα σκεφτόταν το ίδιο. Δε ξέρω, τουλάχιστον στην πόλη μου γνωρίζουν ότι αν βγουν ντυμένοι "εξεζητημένα", σίγουρα θα γίνουν τροφή για σχόλια για κάποιο (μικρό συνήθως) διάστημα. Εξεζητημένα ντύνονται αγοράκια και κοριτσάκια κάτω των 20, ίσα για να προκαλέσουν (τους γονείς τους και όσους κυκλοφορούν στο δρόμο). Και, όσο για τα αγοράκια, μπορώ να εγγυηθώ ότι δεν παίρνουν τις καλύτερες κριτικές από τα κοριτσάκια όσο αφορά την ανδροπρέπειά τους. Γι αυτό οι γκοθούδες τα φτιάχνουν με brutal μεταλλάδες. Αποφεύγουν έτσι τον κίνδυνο, πηγαίνοντας να κάνουν σεξ, να δουν το αντικείμενο του πόθου τους να φοράει δαντελωτό στρινγκ.
    Και θα τελειώσω λέγοντας πως πιστεύω πως θα μας πάρει πολλά πολλά χρόνια να γίνουμε Λονδίνο ή Χόλλυγουντ, όπου το να μακιγιάρονται οι άντρες και να φορούν γυναικεία ρούχα, και παρ'ολ'αυτά να μη χάνουν ούτε λίγο από το ανδρικό τους στοιχείο, είναι αυτονόητο (ειδικά στη μουσική σκηνή, βλ. Alice Cooper, Marilyn Manson, Murderdolls, Faster Pussycat κ.α.)
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  4. elfcat

    elfcat . Contributor

    Μιλώντας γενικά η άποψή σου είναι μάλλον ορθή. Όπως πολλές γυναίκες κυκλοφορούν στο δρόμο ντυμένες σαν άνδρες και κανείς δε αμφισβητεί το φύλο τους, θα έπρεπε μάλλον να ισχύει το ίδιο και για τους άνδρες. Αν θυμάμαι καλά πριν απο λίγα χρόνια ήταν της μόδας οι άντρες να κάνουν ξανθές ανταύγειες και κανείς ή καμία δεν είπε ότι είναι θηλυπρεπείς. Επίσης πολλοί νέοι άντρες κάνουν αποτρίχωση και κανείς δεν τους λέει θηλυπρεπείς... Αποτρίχωση και βαφή μαλλιών ήταν κάποτε αποκλειστικό γυναικείο γνώρισμα τώρα όχι...
    Αν με ρωτάς προσωπικά, από τις φωτογραφίες που παρατέθηκαν πιο πάνω δεν βλέπω καμία θηλυκοποίηση... Συμπληρώνω, ότι πέραν τον γενικού πολιτισμικού περιβάλλοντός, στο οποίο κινούμαστε, υπάρχει και το μικροπολιτισμικό περιβάλλον μέσα στο οποίο μεγαλώσαμε και συχνά έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, πολλές φορές μη κατανοητά στους άλλους. Για σένα που έχεις μεγαλώσει σε σέ πανκ περιβάλλον, ορισμένα πράγματα σου είναι απολύτως φυσιολογικά και αυτονόητα για άλλους όμως όχι και δεν υποχρεούνται σε τούτο.

    Από την άλλη μεριά δε θεωρώ ότι μια τέτοια ένδυση δημιουργεί κοινωνικά ρήγματα και επαναστάσεις. Το πιθανότερο είναι πως το κατεστημένο θα την απορροφήσει και θα την κάνει μόδα. Ως εκεί. Νομίζω ότι δίνεις στο όλο ζήτημα μια διάσταση που δεν υφίσταται.
     
  5. llazouli

    llazouli Contributor

    Σκέφτεσαι το ενδεχόμενο, οι brutal μεταλλάδες να έχουν υιοθετήσει αυτόν τον τρόπο ντυσίματος και ανάλογης συμπεριφοράς γιατί τρέμει το φυλλοκάρδι τους, μήπως υποψιαστεί ο κοινωνικός περίγυρος και τους σταμπάρει για τυχόν μη ανδροπρέπεια; Εννοώ ότι σ' αυτές τις ηλικές, όπως κι αν την ψάχνουν είτε με δαντελωτό στρίνγκ είτε με ''φουστανέλλα'', ουσιαστικά πειραματίζονται στην αναζήτηση της ερωτικής τους ταυτότητας. Κανείς δεν σου εγγυάται ότι ο φαινομενικά brutal που βροντοφωνάζει πως γαμεί και δέρνει, είναι περισσότερο ανδροπρεπής από τον άλλο, το ίδιο ανασφαλείς είναι και οι δύο, πράγμα απολύτως λογικό, αφού βρίσκονται σε φάση διαμόρφωσης, διερευνώντας τη φυσική τους τάση σε σχέση με την κοινωνικά αποδεκτή εικόνα. Σίγουρα κάποιοι άνθρωποι από νωρίς δεν μπαίνουν σε τέτοιους προβληματισμούς, γι' αυτούς το τοπίο είναι απόλυτα ξεκάθαρο και δεν τολμούν ή δεν επιθυμούν να τη ψάξουν περισσότερο, μάλλον ικανοποιημένοι στα όρια που έχουν θέσει.
    Πάντως, εξ ιδίας πείρας μπορώ να πω, ότι όπου ο ανδρισμός επιδεικνύεται υπερβολικά, το πιο πιθανό είναι πως υπάρχουν αρκετά θεματάκια προς επίλυση...
     
  6. L_Strike

    L_Strike Contributor

    Η "βαρυματαλλική" εμφάνιση δεν σχετίζεται με την αναζήτηση της σεξουαλικής ταυτότητας , αλλά με την αντίδραση προς αυτό που αποκαλείται "κοινωνικός μέσος όρος", την αισθητική και την αντιληπτικότητά του. Η ιδεολογία του συγκεκριμένου ρεύματος στοχεύει σε κοινωνικά/πολιτικά κακώς κείμενα. Ομολογώ πως είναι και εδώ έντονο το φαινόμενο μαζοποίησης, αλλά η αισθητική ενός εκάστου δεν βασίζεται πάντα στην σεξουαλικότητά του (βλ. Rob Halford των Judas Priest).

    Η τυπική εικόνα ενός heavymetalα δεν αποτελεί ακριβώς "αποδεκτό image" για το ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο, αλλά μάλλον περιθωριακού στοιχείου. Συνεπώς, το "προπέτασμα καπνού" (για τους γύρω ή ακόμα και τον ίδιο) είναι από μόνο του επισφαλές. Συμφωνώ πως οι πλείστες των περιπτώσεων που κάποιος που βροντοφωνάζει κάτι, το κάνει κυρίως για να περιχαρακώσει την προσωπική του εικόνα πρωτίστως στον ίδιο. Ίσως για να μην "ακούει" την δική του "φωνή" αμφισβήτησης.

    Για να επανέλθουμε στο θέμα μας:
    Κατα την προσωπική σου εκτίμηση, ο ανδρισμός (και η θηλυκότητα αντίστοιχα) επιδεικνύεται εντονότερα ενδυματολογικά ή βάσει συμπεριφορών; Από την απάντηση, μπορείς να βρεις τους ανθρώπους που έχουν αρκετά προσωπικά ζητήματα προς επίλυση.
     
  7. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor


    Zizel,απ'οτι καταλαβα,στο ερωτημα που θετεις προκρινεις προσωπικα την δευτερη απαντηση,ισχυριζομενος επι πλεον οτι το crossdressing,αποτελει μια,-μεταξυ αλλων- φυσικη εκφραση της ανδρικης σεξουαλικοτητας.
    Προσωπικα ,δεν με ενοχλει αυτη η θεση,οσο δεν επιχειρεις να την γενικευσεις.
    Θα πρεπει ομως να διευκρινισεις τι σημαινει "φυσικη εκφραση της ανδρικης σεξουαλικοτητας".Τι περιλαμβανει.
    Υπαρχει αραγε "αφυσικη" τοιαυτη,κατ'εσε;
    Η επικληση των κοινωνικων ταμπου,στερεοτυπων ,προκαταληψεων η αισθητικων κριτηριων δεν βλεπω πως ενισχυει την παραπανω θεση,οσον αφορα τη "φυσικη"παραμετρο της ανδρικης σεξουαλικοτητας.

    Αν συναντουσα σε μια παρεα ενα κυριο με φουστιτσα,τακουνια,μακιγιαρισμενο ,ισχυριζομενο οτι ειναι αντρας αλλα ντυνεται κατ'αυτον τον τροπο διοτι ειναι αντικονφορμιστης και θελει κατ'αυτον τον τροπο να δειξει την αντιθεση του στα στερεοτυπα της εμφανισης που υποχρεωνει η κοινωνια τους αντρες να εχουν,θα τον θεωρουσα εκκεντρικο ισως θα σεβομουν ωστοσω την θεση του.
    Αν ομως ο εν λογω κυριος ισχυριζοταν επι πλεον οτι θεωρουσε φυσικο αυτον τον τροπο ωστε να αναδειξει την σεξουαλικοτητα του,δηλαδη την αρρενωποτητα του,πιστευεις οτι θα βρισκοταν γυναικα που θα ανταποκρινοταν σε μια ουτω πως εκπεφρασμενη ανδρικη σεξουαλικοτητα;
     
  8. Syrah

    Syrah Contributor

    Είναι προσωπική η ερώτηση στη lazouli ή μπορώ να απαντήσω και εγώ;
     
  9. Καλη μου Syrah ακομα κι' αν η ερωτηση ειναι προσωπικη στη lazouli δεν θα χαλασει ο κοσμος αν απαντησεις
    κι' εσυ. Η αν χαλασει δεν θα φταιει η απαντηση που δινεις ως μη οφειλες. Απαντησε λοιπον και δεν
    τρεχει τιποτα  
     
  10. thelma

    thelma Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Το crossdressing δεν είναι θηλυκοποίηση, είναι ανδροπρεπές φε


    Προς τα που να παμε?
     
  11. Syrah

    Syrah Contributor

    Αγαπητέ cornilios, η δική μου ερώτηση απευθύνεται προσωπικά στον L_Strike, συνεπώς δεν μπορείς να την απαντήσεις εσύ.
     
  12. Και που απαντησα εγω δηλαδη τι εγινε? Ο L Strike μπορει να κοιμαται τωρα
    Ειμαι σιγουρος οτι δεν θα τον πειραζε να απαντησεις