Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Υλιστική προσέγγιση της αγάπης και M/s

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος Iagos, στις 15 Σεπτεμβρίου 2025.

1. Iagos

Iagos Contributor

@KostantinosK

Παρακολουθώ με προσοχή και ενδιαφέρον την επιμονή σας να εντάξετε την έννοια της αυτόνομης, μη συναλλακτικής, ανιδιοτελούς αγάπης καθώς και της διαίσθησης στον πυρήνα της Διοίκησης του Total Power Exchange.

Πράγματι διακρίνω έναν γόνιμο και δημιουργικό διάλογο που βοηθά στην ροή και την εξέλιξη του νήματος.

Χαίρομαι που δεν αφοδεύετε αλλά συζητάτε...

Η θέση σας, αγνοεί τη θεμελιώδη διαφορά μεταξύ της ασυμμετρίας και της συμμετρίας των ανθρωπίνων συσχετισμών.

Ο κίνδυνος, @KostantinosK δεν είναι η ύπαρξη του συναισθήματος. Μόνο ο νεκρός άνθρωπος δεν έχει συναισθήματα. Καθώς επίσης και ο ζωντανός νεκρός που τρέφει την παιδική αφέλεια ότι με ένα "σκάσε και κολύμπα" μπορεί να διοικήσει μια πολυπλοκότητα όπως είναι οι ανθρώπινες σχέσεις στην πραγματική τους διάσταση και όχι στο φαντασιακό που θρέφεται από το πορνό... Νομίζω πέρασε μια τέτοια περίπτωση από εδώ...

Ο κίνδυνος λοιπόν είναι η αδυναμία κατανόησης ότι η Ισχύς και η σαφήνεια της Δομής είναι το μοναδικό υλιστικό εχέγγυο για την επιβίωση του TPE. Δείχνετε να αγνοείτε ότι η ασυμμετρία έχει μόνο μία γλώσσα...την απόλυτη σαφήνεια.

Η σκέψη Μου εδω και χρόνια βασίζεται στην αναγνώριση ότι το TPE είναι μια συνειδητή απομάκρυνση από την αδέσμευτη και ασταθή δομή της συμμετρικής σχέσης.

Στις συμμετρικές σχέσεις, η δομή είναι συνεχώς διαπραγματεύσιμη και ασαφής.

Οι κανόνες «μπαίνουν και βγαίνουν», και η αγάπη, που είναι αυτόνομη και απροσδιόριστη, λειτουργεί ως ο χαοτικός καθοδηγητής των αποφάσεων. Αυτή η ασάφεια οδηγεί συχνά σε σύγκρουση, ανασφάλεια και αστοχία στη διαχείριση της κοινής ζωής.

Η ασυμμετρία του TPE υπάρχει ακριβώς για να επιλύσει αυτή την ασάφεια.

Όταν οι θέσεις διέπουν την καθημερινή, πραγματική ζωή, το slave δεν μπορεί να λειτουργήσει με την αγωνία του πότε η διαίσθηση του Ιδιοκτήτη θα αντικαταστήσει το πρωτόκολλο...

Η ασφάλεια και η σταθερότητα τα υλιστικά εχέγγυα του TPE δηλαδή, προκύπτουν μόνο από την απολυτότητα της Δομής.

@KostantinosK αρνείστε, κατά τη γνώμη Μου και παρακαλώ διαψεύστε Με αν κάνω λάθος , να αναγνωρίσετε ότι η ασυμμετρία είναι δομική σαφήνεια, ενώ η συμμετρία είναι δομική ασάφεια. Ο ιδεαλισμός σας απειλεί να γλυκάνει τη δομή, οδηγώντας το TPE πίσω στην ανασφαλή ασάφεια που υποτίθεται ότι Εγκαταλείψαμε ως Κυρίαρχοι μπαίνοντας σε σχέσεις Ολικής Παράδοσης Ελέγχου.

Επιμένετε στην ιδεαλιστική έννοιας της αγάπης.

Υποστηρίζετε ότι η αγάπη είναι αυτόνομη και δεν εξαρτάται από την ανταπόδοση ή την επιθυμία του αντικειμένου... «Αγαπάμε συχνά και αυτούς που δεν θέλουν ή δεν τους νοιάζει...».... Αυτή η ιδεαλιστική θέση είναι μη λειτουργική και αντιφατική προς τη Διοίκηση.

Στον υλιστικό κόσμο του TPE, αν η αγάπη δεν νοιάζεται για το αν το slave παραδίδεται σωστά ή λειτουργεί αποτελεσματικά, τότε η αγάπη είναι άχρηστη.

Η αγάπη Μου ως Κυρίαρχου δεν μπορεί να είναι φιλανθρωπία.

Πρέπει να είναι αποκλειστικά δεσμευμένη στον εγωισμό Μου, στον στόχο Μου για μακροπρόθεσμη, ποιοτική παράδοση.

Γι' αυτό, η αγάπη Μου εκφράζεται μόνο ως επιβολή της Δομής με συνέπεια, γιατί αυτό είναι το μοναδικό που εξασφαλίζει την αποδοτικότητα του slave.

Αυτό που εσείς ονομάζετε αυτόνομη αγάπη, Εγώ το βλέπω ως παραίτηση από την ευθύνη της Διοίκησης.

Δεν είναι τυχαίο ότι όσοι υμνούν τον ιδεαλισμό και την ασάφεια είναι αυτοί που, στην πραγματικότητα, φοβούνται τον κόπο του μακροπρόθεσμου σχεδιασμού και της λογιστικής ακρίβειας που απαιτεί η Διοίκηση.

Είναι πιο εύκολο να κρυφτείς πίσω από το «έτσι το ένιωσα» ή το «η αγάπη είναι ανιδιοτελής» παρά να παρουσιάσεις ένα σαφές, μετρήσιμο πρωτόκολλο για την αντιμετώπιση μιας κρίσης στην πραγματική ζωή.

Η ασάφεια είναι το καταφύγιο του ανεύθυνου Κυρίαρχου.

Συμφωνώ μαζί σας ότι ο εγωισμός του Ιδιοκτήτη πρέπει να ταυτίζεται με την αγάπη Του. Όμως, η ταύτιση αυτή επιτυγχάνεται μόνο μέσω της λογικής.

Εάν η Ιδιοκτησία βασίζεται στη διαίσθηση, τότε ο Ιδιοκτήτης δεν μπορεί να διασφαλίσει τη συνέπεια των αποφάσεών Του. Και η ασυνέπεια είναι ο πρώτος εχθρός της ολικής παράδοσης. Όταν η δομή χάνει τη σαφήνειά της, η παράδοση καταρρέει.

Ο εγωισμός Μου, για να επιβιώσει, απαιτεί να Είμαι ψυχρός, λογικός και απόλυτα συνεπής.

Αυτός ο εγωισμός δεν μπορεί να εξαπολύεται ασκόπως, όπως προτείνουν οι ανόητοι του "σκάσε και κολύμπα", αλλά πρέπει να διοικείται από τη λογική.

Η θέση Μου δεν είναι η άρνηση του συναισθήματος.

Είναι η αναγνώριση ότι το συναίσθημα πρέπει να υπηρετεί τη Δομή, και όχι να την υπονομεύει.

Η ασφάλεια και η βιωσιμότητα της σχέσης TPE εξαρτώνται από το πόσο ξεκάθαρα θα τοποθετήσουμε τη λογική και τη δομή πάνω από κάθε ιδεαλιστική ή διαισθητική παρέμβαση.

Δεν μπορείς να έχεις και την ασυμμετρία και την ασάφεια της συμμετρικής σχέσης.

Με πλήρη συνείδηση της λειτουργικότητας και εκτίμηση στις θέσεις σας

Iagos

Last edited: 28 Οκτωβρίου 2025 at 08:30