Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Υπακοή

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος gaby, στις 15 Οκτωβρίου 2006.

 1. gaby

  gaby Guest

  Τί σημαίνει για σας η υπακοή ενός υποτακτικού, πώς ορίζεται την υπακοή στην πράξη;

  Είναι αφετηρία ή τελικός στόχος η υπακοή;
   
 2. john_slave96

  john_slave96 Contributor

  Η άποψή μου είναι ότι η υπακοή είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να λειτουργήσει καλά η σχέση bdsm, σε όλες τις παραλλαγές της. Αναμφίβολα πρέπει να υπάρχει προηγούμενα μια συνενόηση με τον Κυρίαρχο, πάνω σε ποιο άξονα και ποια κατεύθυνση θα είναι η υπακοή του υποτακτικού. Πάντως δεν είναι στόχος. Ούτε αφετηρία. Νομίζω ότι είναι το μέσο για να λειτουργήσει αυτή η σχέση. Διαφωνώ με το αφετηρία ή στόχος. Αφετηρία μπορεί να είναι μια συνενόηση, μια συνάντηση ή οτιδήποτε άλλο που τους φέρνει σε επαφή. Στόχος μπορεί να είναι, και πρέπει να είναι, πάντα διαφορετικός, αν όχι πως θα υπάρχει η λεγόμενη υπέρβαση;
   
 3. amira

  amira Regular Member

  Υπακούμε μια ζωή σε κανόνες και θέλω άλλων... Σε τέτοιες σχέσεις ειναι οι μόνες φορές, που επιλέγουμε να υπακούμε σε αυτά που μας προστάζουν, οχι επειδή πρέπει αλλά επειδή θέλουμε να Τον ευχαριστήσουμε.... Δεν είναι ούτε για μένα αφετηρία ή στόχος... Είναι η διαδρόμη, σε ολο αυτό το ταξίδι..
  Η υπακοή είναι δύσκολη σαν εργαλείο και πρέπει να ξέρει να την χειριστεί ο Κύριος μου, για να με κάνει μια υπάκουη σκυλίτσα...
   
 4. crystal angel

  crystal angel Contributor

  Απάντηση: Υπακοή

  Όπου γάμος και χορός η Μαριωρή πρώτη. 
  Είπα και εγώ δεν θα πέσει κάποιο καινούργιο θέμα σήμερα;
  Χτύπησες φλέβα tender lilly!!
  Για όλους αυτό είναι το ζητούμενο, αυτό που τους κάνει να νιώθουν οτι Κυριαρχούν, ποιος δεν θέλει να είναι ανά πάσα στιγμή υπάκουη η υποτακτική Του και να κάνει αυτό που τις λέει Εκείνος χωρίς να δυσανασχετεί και χωρίς να αντιδρά καθόλου; Πιστεύω κανείς.
  Χμμμμμ έλα όμως που αυτό κερδίζετε κατά την γνώμη μου.
  Για φανταστείτε κάποια η κάποιον που είναι πολύ υπάκουος από τα πρώτα βήματα, ανησυχητικό θα ήταν αυτό εμένα θα με έβαζε σε υποψίες,¨ με όλους είναι έτσι; Και σε τι διαφέρω εγώ τότε για την υπό μου;.
  Η υπακοή βασικά συνδέετε άμεσα με την εμπιστοσύνη, πρώτα έρχεται η εμπιστοσύνη και μετά η υπακοή.
  Πιστεύω πως τα πραγματικά υποτακτικά άτομα και οι σκλάβες( και όχι αυτά που κατά ανάγκη είναι υποτακτικά επειδή δεν μπορούν να κάνουν με άλλο τρόπο σχέση) είναι αρκετά ατίθασα ειδικά στην αρχή μιας σχέσης.
  Τα άτομα που ξέρουν τι θέλουν από μια τέτοια σχέση δεν έχουν ανάγκη να λειτουργήσουν υπάκουα χωρίς πρώτα ο Κυρίαρχος να πασχίσει αν το κερδίσει αυτό, δεν καταθέτουν εύκολα δλδ και δεν αφήνονται με μιας.
  Μια άλλη σκέψη μου είναι πως η υπακοή σε πρώιμη φάση είναι και λίγο ¨πουτανιά¨ και δεν την εκτιμώ ιδιαίτερα σε άτομα που την χρησιμοποιούν.
  Δείχνει αφέλεια, ανωριμότητα και σκοπιμότητα.
  Τώρα η υπακοή όταν κερδίζετε είναι υπέροχη! Δίνει πολλά και στα δυο μέρη.
  Η υπό μόνο τότε χαίρεται να υπακούει και ο Κύριος μόνο τότε ικανοποιείται πραγματικά.
   
 5. Maley

  Maley Contributor

  Απάντηση: Υπακοή

  Η υπακοη ειναι το Α και το Ω σε μια S/m σχεση..μην την συνδεεις με την δουλικότητα soft-krystal...αλλο το ενα αλλο το άλλο..αμα ο Κυριαρχος ειναι fake τοτε γιαουρτωσε τον κριστι μου..αλλα αλλοιμονο αν ξεκινας διερευνητικά μια σχεση S/m..ουτως η άλλως θα φανει μεσα στις 10 πρωτες μερες τι ειναι ο άλλος...
   
 6. Elysium

  Elysium Contributor

  Re: Απάντηση: Υπακοή

  Γιατί όχι;;;;
   
 7. skia

  skia Contributor

  θα συμφωνήσω και με την amira και τη oft crystal.είναι η διαδρομή.αν δεν υπάρξει εμπιστοσύνη δε μπορεί να υπάρξει ουσιώδης υπακοή.δε θα μπορέσει η σκλάβα να δώσει τη ψυχή και το μυαλό της,παρά μόνο το σώμα της.το να υπακούσει επιφανειακά είναι εύκολο.το αν υπακούσει ολοκληρωτικά είναι το δύσκολο κομμάτι.
   
 8. Anatolikos

  Anatolikos Regular Member

  Νομίζω ότι όλες οι σχέσεις, και οι bdsm, για να υπάρχουν ομαλά, προϋποθέτουν αυτόματα ότι τα 2 (ή περισσότερα) μέρη αποδέχονται μια θέση συμπληρωματικά προς τον ή τους άλλους που υπάρχουν σ’ αυτή τη σχέση. Όταν κάποιος θεωρεί ότι αδικείται, αρχίζουν οι καυγάδες. Στην bdsm σχέση, ισχυρό μέλος είναι παραδόξως το sub, διότι αυτό ουσιαστικά ορίζει το όριο ’επιβολής’ κάθε φορά. Η υπακοή λοιπόν, είναι αποτέλεσμα εμπιστοσύνης και αποδοχής, έρχεται ως επιβράβευση του κυρίαρχου μέλους, για τον σεβασμό με τον οποίο χειρίζεται το ταίρι του. Αν αντίθετα είναι αποτέλεσμα βίας και φόβου δεν μιλάμε για bdsm, αλλά για ψυχοπαθολογική κατάσταση άσχετη με την ηδονή.
   
 9. sapfw

  sapfw Φοίνιξ Contributor

  Απάντηση: Υπακοή

  Η υπακοή είναι ο ακρογωνιαίος λίθος στην ψυχοσύνθεση μιας σκλάβας. Είτε το θέλει είτε όχι, υπακούει σε διάφορους ανθρώπους που την εμπνέουν σε κάθε έκφανση της ζωής της και όχι αποκλειστικά μέσα σε μια σχέση, έχει ανάγκη να το κάνει. Αρκεί να την εμπνέουν, να κερδίζουν το σεβασμό της.

  Αναφορικά με Κάποιον Κυρίαρχο που υποκινεί το ένστικτό της, λειτουργεί όπως η πεταλούδα που πλησιάζει το φως. Ξέρει πως θα την κάψει κι όμως το πλησιάζει γιατί την ελκύει. Έτσι και η σκλάβα που θέλει να δωθεί σε Κάποιον που την εμπνέει, διαισθάνεται το κόστος της παράδοσης, όμως αυτό δεν είναι ικανό να τη σταματήσει, γιατί το ένστικτό της είναι πιο δυνατό. Η έλξη αυτή αυτοσυντηριτικά, σηκώνει τείχη αντίδρασης τα οποία είναι δουλειά Του Κυρίαρχου να τα γκρεμίσει για να γευτεί την υπακοή της (υποθέτω πως είναι όντως ανησυχητικό να πιπιλίζει σαν καραμέλα ένα "μάλιστα Κύριε" με το καλημέρα σας, αλλά γι' αυτό νομίζω πως θα τοποθετηθούν καλύτερα οι Κυρίαρχοι)
  Συνεπώς για μένα δεν είναι η αφετηρία.

  Σίγουρα δεν είναι ο τελικός στόχος. Προσωπικά δε μπορώ να διανοηθώ να ανήκω σε Κάποιον που ο σκοπός Του είναι η -όποια- "λύτρωση" μέσα από την τυφλή υπακοή.

  Άρα τι είναι? Η διαδρομή? Ίσως ναι, ίσως όχι. Σίγουρα όμως είναι το μέσο για την ικανοποίηση και Τ/των δυο. Του Κυρίαρχου που βλέπει να πραγματοποιούνται οι επιθυμίες Του και της σκλάβας που καλύπτεται η ανάγκη της για υπακοή. Η οποία όμως δε χαρίζεται... κερδίζεται.
   
  Last edited: 16 Οκτωβρίου 2006
 10. Maley

  Maley Contributor

  Απάντηση: Υπακοή

  Να διορθωσω ενα λαθος μου: απο βιασυνη εγραψα S/m αντι Μ/s (Master/slave)..συγγνωμη..
   
 11. Master_Spiler

  Master_Spiler Contributor

  Πολύ καλές ερωτήσεις αγαπητή μου tender, η πραγματική υπακοή όπως είπε και η skia έρχεται μόνο όταν υπάρξει πραγματική εμπιστοσύνη, αυτό το έχω δεί σε όλες μου τις σχέσεις, είτε ήταν D/s είτε M/s.

  Η υπακοή προσωπικά είναι ενδιάμεσος στόχος, αρχικός μου είναι να καταλάβει η υποτακτική το ΤΙ είναι και τελικός στόχος να την αφήσω ελεύθερη όταν πια τελειώσει η εκπαίδευσή της και να γυρίσει σε μένα.

  Στην πράξη υπακοή ορίζεται κατ'εμέ ως το αποτέλεσμα των ενεργειών που προκύπτουν έπειτα από μία παράκληση.
   
 12. bodyfull69

  bodyfull69 Regular Member

  Η υπακοή σε μία σχέση bdsm:
  1. Απαραίτητο στοιχείο για μία πλήρη και ορθή σχέση.
  2. Προκύπτει από την εμπιστοσύνη που πρέπει να εμπνέει το κυρίαρχο μέλος.
  3. Το υπόδουλο μέλος πρέπει να παραδίνεται πλήρως στις διαθέσεις του κυρίαρχου μέλους.
  4. Είναι υπακοή σωματική συναισθηματική και ψυχική. Είναι ολοκληρωτική.
  5. Καλλιεργείται με τον χρόνο και την εξέλιξη της σχέσης.
  Η υπακοή είναι μέρος της ηδονής του bdsm.