Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Υποταγή και συναισθηματισμός

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Arioch, στις 19 Μαρτίου 2018.

  1. -Volt-

    -Volt- Contributor

    υπάρχει όμως μια προδιάθεση σε κάποιες απ' αυτές τις περιπτώσεις που εξωτερικεύτηκε με το μόνο τρόπο που ήταν εφικτό. Δεν είναι σωστό προφανώς, αλλά δε μπορείς να την απορρίψεις ούτε να την ξεχωρίσεις. Και γι' αυτό σε κάποιες απ' αυτές τις περιπτώσεις παραμένει η θέληση για μια συνεπή ζωή με αυτό. Και βέβαια εκεί έγκειται η διαφορά, άλλο βρίσκω ανθρώπους που συναινούν κι άλλο επιβάλλω και γι' αυτό πρέπει τα συναισθήματα και η χημεία να ακολουθούν κι όχι να προηγούνται της εμπιστοσύνης.
     
  2. ἀστράρχη

    ἀστράρχη an asteroid ☆•○•°¤●° Contributor

    ρε συ συγγνώμη, πάλι δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι θες να πεις.

    μου ταυτίζεις την προδιάθεση του μαλάκα που κακοποιεί τη γυναίκα του με το έτσι θέλω και το παίζει μαγκιά κλανιά με έναν άνθρωπο που θέλει να έχει τον έλεγχο και το επικοινωνεί συνειδητά και ώριμα; και μου λες να μην το απορρίψω και να μην το ξεχωρίσω;

    Φυσικά και έγκειται διαφορά..όχι, βασικά, είναι ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετικά πράγματα.

    Νοιώθω οτι μερικές φορές, για κάποιο λόγο πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πράγματα που ( βλακωδώς ) θεωρούσα δεδομένα για τον κόσμο του Bdsm και ειλικρινά δεν την έχω την υπομονή.
     
  3. brenda

    brenda FU very much

    Αν ο έρωτας είναι ''γνώση, ευγένεια και αρχοντιά'', όπως ορίστηκε από κάποιον σπουδαίο άνθρωπο, τότε δεν βρίσκω τον λόγο γιατί να περιπλέκει τα πράγματα σε μια ασύμμετρη σχέση.
    Μήπως η δική μας νοηματοδότηση του έρωτα είναι αυτή που μάς κάνει να τον θεωρούμε αποσυντονιστικό για την υποταγή?
    Ένας ερωτευμένος υποτακτικός ή ακόμη και Κυρίαρχος, δεν παύει να είναι ένας ερωτευμένος άνθρωπος.
    Πράγμα που για μένα δεν είναι εξ΄ορισμού κακό.
    Δαιμονοποιούμε τον έρωτα καμιά φορά, μέσα από το πρίσμα των δικών μας συναισθημάτων, του πάθους, της απώλειας ελέγχου, της ερωτικής τρέλας, αλλά όλα αυτά ξανά θα πω, δεν είναι απαραίτητο να είναι ακριβώς έτσι.
    Μπορεί ο έρωτας να είναι ένα εξαίσια ευγενές συναίσθημα που εξυψώνει και τελειοποιεί.
    Μην κοιτάτε που μπορεί να μην το απαντήσαμε στην ζωή μας έτσι.
    Ποιος εμποδίζει τον ερωτευμένο Κυρίαρχο να μαστιγώνει και να απολαμβάνει μία εξαίσια ένωση?
    Να διατηρεί τον έλεγχο και την ευθύνη του?
    Ποιος εμποδίζει την ερωτευμένη υποτακτική να υπακούει και να φλέγεται η ψυχή της μαζί με τις άμυνές της που έχει παραδώσει?
    Να ακολουθεί όμορφα και αβίαστα, φυσικά και με χαρά?
    Γιατί ο έρωτας να είναι πάντα αποπροσανατολιστικός και όχι πηγή έμπνευσης και συνταιριάσματος δύο ανθρώπων που γουστάρουν αυτό που κάνουν και το κάνουν εντελώς συνειδητά?
     
  4. Janine

    Janine Regular Member

    Σημειώνοντας προκαταβολικά ότι έχω χαρακτηριστεί πολλάκις ως μη ρομαντική και δεν μπορώ να ταυτιστώ με το τι νιώθει ένας ερωτευμένος όπως περιγράφεται συχνά κι ούτε έχω μέσα μου το μελόδραμα, αν εξαιρέσω μια-δυο καψούρες τρίμηνης διάρκειας στα δεκαοκτώ μου, θα έλεγα ότι είναι σημαντικό για μένα ο υποτακτικός να έχει υποτακτικές τάσεις πριν σχετιστούμε. Είτε είναι συνειδητοποιημένος είτε ξεκινάει μόλις, θεωρώ ότι πρέπει να επιλέγει την υποταγή ως τρόπο σχετισμού, επειδή τον ευχαριστεί, επειδή το αποζητάει, επειδή τον καυλώνει, προτού προχωρήσουμε. Επομένως, αυτή η διατύπωση με καλύπτει περισσότερο από το αρχικό ποστ:

    Από κει και πέρα όμως, ούτε οι a la carte υποτακτικοί, όπως τους χαρακτήρισε η @brenda , με καλύπτουν. Κάποιος δηλαδή που προσφέρει την υποταγή του ανεξαιρέτως και αδιακρίτως σε όλες τις κυριαρχικές -άρα και σε μένα- , κάποιος που είναι έτοιμος να υποταχθεί όχι επειδή όντως ένιωσε να εμπνέεται αλλά επειδή αποζητάει να καλύψει την υποτακτικότητά του με οποιονδήποτε τρόπο (ή να καλύψει ο,τιδήποτε άλλο), δεν μου είναι ελκυστικός.

    Σε μένα ταιριάζει πρώτα να γνωρίζομαι και να σχετίζομαι σε ανθρώπινο επίπεδο, γνωρίζοντας και τις υποτακτικές τάσεις που έχει ο άλλος ήδη μέσα του (και δεν τις παρουσίασε μόνο επειδή πιστεύει ότι θα τον απορρίψω λόγω προτιμήσεων) και μετά να επιχειρούμε D/s.

    Τώρα πού χωράει εδώ μέσα ο έρωτας; Αν με ενδιέφερε να ορίσω τον έρωτα ή αν με ενδιέφερε ο έρωτας γενικώς ίσως να είχα κάτι να απαντήσω σ' αυτό. Ειλικρινά, πολύ περισσότερο με ενδιαφέρει να νοιάζεται κάποιος από το να τον χαρακτηρίσει κανείς ως ερωτευμένο. Και το νοιάξιμο και το συναισθηματικό δέσιμο έρχονται σταδιακά στην πορεία ενός συσχετισμού, χτίζονται πάνω σε βάσεις πιο αληθινές και ειλικρινείς από τον έρωτα και θέλουν χρόνο. Μέσα σ' αυτόν τον χρόνο λοιπόν, υπάρχει το περιθώριο να εξετάσει κανείς αν ταιριάζει κι αν μπορεί να σχετιστεί πρώτα ανθρώπινα και στη συνέχεια βδσμικώς.

    Αν όμως, λάβω υπ' όψιν μου τον έρωτα ως κατάσταση εκρηκτικού συναισθήματος και ανασφάλειας, με μεταβαλλόμενη διάθεση και αντιφατικές αντιδράσεις, θα έλεγα ότι δεν βοηθάει στο χτίσιμο του D/s και μπορεί να οδηγήσει και σε μεγάλες απογοητεύσεις.
     
  5. lizard_

    lizard_ his only purpose is A's pleasure

    παιδιά να ξεχωρίσουμε αυτούς που καυλώνουν σε σχέσεις που υπάρχει συναίσθημα και απ τις δυο πλευρές και σε αυτούς που τους αρέσει η έλλειψη αυτού? θα διευκολυνθεί το πράμα νομίζω...
     
  6. -Volt-

    -Volt- Contributor

    δε σου ταυτίζω αυτό, σου ταυτίζω ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ο μαλάκας που σακατεύει τη γυναίκα του απ' αυτόν που θεωρεί τον εαυτό του Κ και ποτέ δεν μπήκε στον κόπο ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ τη γυναίκα με την οποία έχει μπλέξει για τις προτιμήσεις του αλλά κρύβεται πίσω απ' τα συναισθήματα της για να την παρασύρει σε κάτι που για 'κεινη ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ δε θα έχει καμιά διαφορά απ' την κακοποίηση.


    Kαι κάτι ακόμα, δε χρειάζεται να γίνεσαι εριστική ή προσβλητική. Αν δεν καταλαβαίνεις, μπορεί να φταίω εγώ, μπορεί να φταις εσύ, ή μπορεί να φταίμε και οι δύο.
     
  7. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Γιατί να υπάρξει τέτοιος διαχωρισμός , δεν υπάρχει νόημα.
     
  8. Janine

    Janine Regular Member

    Σε μια σχέση, όποια σχέση, θα αναπτυχθεί συναίσθημα στην πορεία της, κι αν δεν αναπτυχθεί βράστα Χαράλαμπε. Το θέμα, αν διαβάζω καλά, είναι αν η επιλογή του D/s εξαρχής ως τρόπος σχετίζεσθαι έχει να κάνει με κάποια προσωπική επιθυμία ή αν πηγάζει από το συναίσθημα προς έναν άνθρωπο που το έχει επιλέξει ο ίδιος για τον εαυτό του και συμπαρασύρει και τον ερωτευμένο ή, τέλος πάντων, τον αισθηματία, που από το αίσθημά του είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα, ακόμα κι αν δεν του ταιριάζουν.
     
  9. Janine

    Janine Regular Member

    Να, διαβάζω αυτά και λέω, ρε μήπως; Μήπως να το ξαναδώ το θέμα; Καλό ακούγεται. Τα λες κι ωραία άτιμη @brenda  
    Και μετά θυμάμαι κάτι βρασμούς ψυχικής ορμής, την_σκότωσε_γιατί_την_αγαπούσε, και μια φίλη που κλαίει εδώ και πέντε χρόνια για τον τύπο που την παράτησε στα 25 γιατί "είμαι ερωτευμένη Janine, εσύ δεν καταλαβαίνεις από αυτά, δεν ήσουν ποτέ έτσι", και λέω, ρε δε γαμιέται.
    Mε το μπαρδόν και μετά συγχωρήσεως δηλαδή.

    Οι πράξεις μιλάνε κι αν μιλήσουν οι πράξεις και τα πουν καλά, είτε έρωτα το πεις, είτε μπριάμ, εγώ ευχαριστημένη θα είμαι.
     
  10. espimain

    espimain Contributor

    Το συναίσθημα μια χαρά χωράει, χωρίς να είναι απαραίτητο.
     
  11. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Κάτι κάνω λάθος όταν προσπαθώ να αναλύσω τη θέση μου, δεν εξηγείται αλλιώς.

    Δεν λέω να μην υπάρχει συναίσθημα στη σχέση. Δεν λέω ότι απαγορεύεται ο Κ να είναι ερωτευμένος με το υ του και αντιστρόφως. Αυτό που λέω είναι η απόφαση στο να πάρει αυτή την τροπή η σχέση ΔΕΝ πρέπει να βασίζεται στο συναίσθημα. Αυτή είναι η προσωπική μου θέση, από εκεί και πέρα ο καθένας ας κάνει ό,τι καταλαβαίνει.
     
  12. Λύσανδρος

    Λύσανδρος Hide' n' seek... Contributor

    Όπως είχε πει κι ο Αθηνόδωρος Προύσαλης:

    "Φέρε τον έλεγχο να σου βάλω άριστα",

    και κατά τη δική μου οπτική.