Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Υποταγή σκλάβου σε Κυρία

Συζήτηση στο φόρουμ 'Γυναικεία Κυριαρχία' που ξεκίνησε από το μέλος nihilique, στις 19 Αυγούστου 2009.

  1. Avalonia

    Avalonia Regular Member

    Απάντηση: Υποταγή σκλάβου σε Κυρία

    Μια και το άνοιξες για καθαρά δημοσκοπικούς λόγους, ας λάβω μέρος στη δημοσκόπηση σου (αρκεί να μας ανακοινώσεις τα αποτελέσματα στο τέλος).
    Ολοκληρωτική υποταγή και χωρίς όρους είναι μάλλον κάτι ανέφικτο δεδομένου ότι όρους θέτει η ελληνική νομοθεσία είτε μας αρέσει είτε όχι.
    Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι μιλάμε για «ολοκληρωτική υποταγή και χωρίς όρους» εντός του νόμιμου πλαισίου. Εδώ γεννάται το εξής ερώτημα: Πόσο ολοκληρωτική μπορεί να είναι και πόσο άνευ όρων η υποταγή, εφόσον ο σκλάβος θα είναι αναγκασμένος να εργάζεται για να αποδίδει τον οβολό του στην αφέντρα και ως εκ τούτου να συναναστρέφεται καθημερινούς ανθρώπους και να αντιμετωπίζει καταστάσεις για τις οποίες υποθέτω πως δεν θα μπορεί να συμβουλεύεται κάθε λίγο και λιγάκι την αφέντρα του, εκτός αν μιλάμε για εισοδηματία σκλάβο, οπότε τα ως άνω δεν ισχύουν.
    Ας περάσω όμως στα επί μέρους ερωτήματα. H καταστροφή της κοινωνικής ζωής -στα πλαίσια πάντα μιας μόνιμης σχέσης αφέντρας σκλάβου- θα σήμαινε ότι και η ίδια η αφέντρα θα έπρεπε να στερηθεί την όποια κοινωνική ζωή ή να την ακολουθήσει χωρίς το σκλάβο της. Οπότε αν δεν θέλει να στερηθεί την όποια κοινωνική ζωή, τον απομακρύνει από το δικό του κοινωνικό κύκλο και του προσφέρει έναν άλλο (το δικό της) ή ακολουθεί στο δικό του κοινωνικό κύκλο ή τον κλειδώνει στο σπίτι. Προσωπικά έχω επιλέξει το πρώτο και το δεύτερο. Χαίρομαι να βλέπω τον κύκλο μου να αποδέχεται και να εκτιμά τον σύντροφο μου, πράγμα που εν μέρη επιβεβαιώνει το ορθό της επιλογής μου, αλλά χαίρομαι να νιώθω και την αποδοχή μου από δικούς του ανθρώπους, για ευνόητους λόγους. Όσο για την αποξένωση από την οικογένεια του, πέρα από το γεγονός ότι θεωρώ πολύ σημαντικό πράγμα το δέσιμο με την οικογένεια (και μιλώ για τo στενότερο οικογενειακό κύκλο), θεωρώ εξίσου σημαντικό να έχει κανείς ένα λιμάνι να επιστρέψει στο οποίο θα νιώθει ασφαλής αν εγώ τον αφήσω κάποια στιγμή, εφόσον μιλάμε για σκλάβο και ως εκ τούτου για ένα άτομο που έχει ανάγκη την ασφάλεια. Και φτάνουμε στο ευαίσθητο οικονομικό θέμα. Ως κυρίαρχη δεν μπορώ να διανοηθώ να δεχτώ να με συντηρεί ο υποτακτικός μου. Αλλά αν υποθέσουμε πως η αφέντρα παίρνει όσα χρήματα βγάζει ο σκλάβος, υποθέτω πως το κάνει για να του αφαιρέσει την όποια ανεξαρτησία. Πράγμα που επαγωγικά μεταθέτει την πλήρη ευθύνη της συντήρησης του σκλάβου στην αφέντρα. Διότι αν δεν τον ταΐσεις, τον στεγάσεις, τον πλύνεις και τον φροντίσεις το σκλάβο, πολύ απλά σε λίγο καιρό δεν θα έχεις σκλάβο επειδή θα αποδημήσει σε τόπους χλοερούς. Και αναρωτιέμαι γιατί θα πρέπει να μπαίνω καθημερινά στη διαδικασία να σκέφτομαι τι θα τον ταΐσω, ποτίσω κλπ. Και γενικότερα, επειδή αγαπώ ιδιαίτερα την ελευθερία και την ανεξαρτησία μου, γιατί θα έπρεπε να δεσμευτώ τόσο πολύ λόγω ενός σκλάβου. Όποιος έχει σκυλάκι γνωρίζει ήδη πόση δέσμευση και ευθύνη σημαίνει, πόσο μάλλον να έχει υπό πλήρη ευθύνη του έναν άνθρωπο. Διαφορετικά αν κάνω μόνο την οικονομική διαχείριση για το σκλάβο μου, μήπως θα ήταν καλύτερα να πάρει λογιστή?
    Τέλος πολύ γενικά να πω, ότι σε ένα εντελώς υποκειμενικό και προσωπικό επίπεδο προτιμώ να υποτάσσω έναν άντρα και όχι μια άβουλη σφουγγαρίστρα (no offence, δεν βάλλομαι προσωπικά κατά ουδενός, περί ορέξεως…).
    Φτάνοντας στο θέμα του φυσικού πόνου, των βασανιστηρίων και των μόνιμων τραυματισμών… Προσωπικά μου αρέσει να προκαλώ πόνο, αλλά αντλώ απόλαυση από αυτό μόνο όταν ξέρω ότι το απολαμβάνει και ο άλλος. Οπότε θα επιλέξω κάποιον που θα το απολαμβάνει, αποφεύγοντας τους τραυματισμούς γενικότερα μια και οι ιατρικές και νοσηλευτικές μου γνώσεις περιορίζονται στα πολύ βασικά που είναι απαραίτητα για οικιακή χρήση και δεν θα ήθελα να βρεθώ στη δυσάρεστη θέση να πρέπει να εξηγήσω στον ειδικευόμενο του Ευαγγελισμού πως ακριβώς τραυματίστηκε ο σύντροφος μου.
    Η φιλοσοφία μου λοιπόν (εντός και εκτός bdsm) βασίζεται στο γνωστό ρητό «μέτρον άριστον».
    Αυτά ως προς τη δημοσκόπηση που κάνεις.

    Δράττομαι δε της ευκαιρίας να πω, ότι για κάποιον που προβληματίζεται και δείχνει μάλλον να αναζητά την πλήρη υποταγή, κρίνοντας από τα πιο πάνω post σου στα οποία διαπληκτίζεσαι με άλλο μέλος, δείχνεις να έχεις μια νοοτροπία την οποία θα χαρακτήριζα επιθετική, υπολείπεται βασικών αρχών καλής συμπεριφοράς και ικανότητας διαλόγου και σαφώς είτε δεν ενδιαφέρθηκες να ενημερωθείς για τους κανόνες του forum, είτε τους γνωρίζεις και τους αγνοείς επιδεικτικά, πράγμα που μάλλον δεν αποτελεί την ιδανικότερη βάση για μια σχέση κυριαρχίας – υποταγής μια και μια τέτοια συνήθως διέπεται από πληθώρα κανόνων. Διότι εάν μου πεις ότι «εγώ κανόνες δέχομαι μόνο από την κυρία μου και μόνο σε αυτήν φέρομαι ευγενικά» με παραπέμπεις στο σκεπτικό, ότι σε αυτήν την περίπτωση υποκρίνεσαι μια και δεν αποτελεί για σένα τρόπο ζωής, αλλά παιχνίδι που παίζεις με μία γυναίκα, οπότε και τα όσα ρωτάς είναι άκυρα.
     
  2. nihilique

    nihilique New Member

    Avalonia όσα ανέφερες για το κομμάτι της υποταγής σεβαστά, κατανοητά και ως ένα σημείο δεκτά. Όσον αφορά την ψυχανάλυσή μου, δωρεάν κόπος. Ποιός είμαι το ξέρω καλά μόνος μου και το τελευταίο πράγμα που έχω να κάνω είναι να δικαιολογηθώ. Αν είχε διδακτικούς σκοπούς, δεν ενδιαφέρομαι. Αν είχε προσβλητικούς δεν με απασχολεί.   ΄Οσο για τους κανόνες του φόρουμ, είναι αλήθεια πως τους αγνοώ. Και μάλιστα δε θέλω καν να τους μάθω. Εφόσον αυτό λογιέται για φόρουμ, αποτελεί τόπο έκφρασης ιδεών και όχι ευκαιρία για αυταρχικούς και υποτακτικούς να αυξήσουν ή να μειώσουν το εγώ τους. Όποιος νομίζει πως είμαι αγενής και επιθετικός ας μην ασχολείται μαζί μου. Αν όλοι νομίζετε ότι είμαι τέτοιος διώξτε με. Αλλά μια παράκληση. Όταν σταματήσει το ban μου, μη μου στέλνετε έτοιμα μηνύματα του τύπου "nihilique, we missed you".

    Μπάι δε γουέι η συλλογιστική σου πορεία κάπου χάσκει. Επειδή δεν είμαι υποτακτικός σε όλους και καλόβολος σημαίνει ότι δεν είμαι πρόθυμος να υποταχτώ σε κάποια. Με το ίδιο σκεπτικό εσύ όταν πας στο κρεοπωλείο διατάζεις τον κρεοπώλη να σου κόψει τον κιμά αντί να του το ζητήσεις ευγενικά?.....
     
  3. Avalonia

    Avalonia Regular Member

    Απάντηση: Re: Υποταγή σκλάβου σε Κυρία

    Αγαπητέ nihilique,

    επειδή βλέπω πως έχεις μία δυσκολία να με καταλάβεις, θα γίνω λίγο πιο διευκρινιστική για να σε βοηθήσω. Πίστεψε με, ουδεμία διάθεση είχα να σε ψυχαναλύσω μια και δεν σε γνωρίζω και ούτε προτίθεμαι, αλλά ούτε ψυχαναλυτής είμαι, οπότε μια τέτοια προσπάθεια θα ήταν κομπογιαννίτικη και δεν αρέσκομαι σε ημίμετρα, αν με κατανοείς. Χαίρομαι που νομίζεις πως ξέρεις ποιος είσαι και φυσικά δεν περιμένω να δικαιολογηθείς, αν πρόσεξες στο κείμενο μου, δεν σου το ζήτησα σε κανένα σημείο. Ενημερωτικά δεν είμαι ούτε διδασκάλισσα, οπότε ούτε διδακτική διάθεση είχα. Θα ήταν άτοπο δε να προσπαθήσω να σε προσβάλω τη στιγμή που ακριβώς αυτήν τη συμπεριφορά καταδικάζω στο post μου και ανακόλουθη δεν έχω υπάρξει μέχρι στιγμής. Ανήκω όμως στην ομάδα διαχείρισης αυτού του forum του οποίου αγνοείς τους κανόνες και οφείλω να σου επιστήσω την προσοχή σε αυτούς. Να σε ενημερώσω επίσης ότι οι κανόνες αυτοί υφίστανται ακριβώς για να διασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία του forum, ώστε να συνεχίζει να λογίζεται ως τόπος έκφρασης ιδεών και ουχί αρένα. Την αναφορά σου σε «ευκαιρία για αυταρχικούς και υποτακτικούς να αυξήσουν ή να μειώσουν το εγώ τους» την αντιπαρέρχομαι εφόσον τη θεωρώ άτοπη. Όσο για τα αυτόματα μηνύματα που λαμβάνεις θα μεταφέρω την αίτηση σου στον admin μια και είναι εκτός αρμοδιοτήτων μου

    By the way, τη συλλογιστική μου πορεία μάλλον δυσκολεύτηκες να την ακολουθήσεις. Για να σε διευκολύνω και πάλι. Κάποιος ο οποίος στη ζωή του γενικότερα αδιαφορεί για κανόνες και υπολείπεται στοιχειώδους ευγένειας, όταν «υποτάσσεται» σε κάποια προφανώς προσποιείται ότι ακολουθεί κανόνες, για να κάνει το κέφι του και να ικανοποιήσει τα βίτσια του. Όσο για τον κρεοπώλη, του ζητώ ευγενικά να με εξυπηρετήσει και έχω την απαίτηση να με εξυπηρετήσει με την ίδια ευγένεια, όπως ευγενικά ζητώ και από τον υποτακτικό μου να με υπηρετήσει, εφόσον θεωρώ περιττή την όποια υστερία, και έχω την απαίτηση να με υπηρετήσει με την ίδια ευγένεια.

    Στη διάθεση σου για περαιτέρω διευκρινήσεις αν κάτι δεν έχει γίνει επαρκώς κατανοητό.
     
  4. Avalonia

    Avalonia Regular Member

    Απάντηση: Υποταγή σκλάβου σε Κυρία

    Πράγματι αντιπαρέρχομαι και σε θεωρώ επαρκώς έξυπνο, από ότι αποδεικνύεται από το τελευταίο σου post, να αντιληφθείς και τους λόγους.
     
  5. nihilique

    nihilique New Member

    Και επειδή εκτός από επαρκώς έξυπνος είμαι και επαρκώς "υπεράνω" θα σε ευχαριστήσω.  
     
  6. Απάντηση: Υποταγή σκλάβου σε Κυρία

    @tinkerbelle, πραγματικά καταπληκτικό ποστ!